Şimdi Ara

Uçağa binmiş olanlar gelsin (bagaj)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

diş macunu,traş jeli,parfüm ıvır zıvır KESİNLİKLE yasak mı? yoksa istisnai durumlar oluyormu?
    jiletler yasakmı?
    yahu bu uçak seyahatlerinde sadece kıyafetmi götürücez bu nasıl katı bir uygulamadır?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uçağa Binmiş Olanlar Gelsin (Bagaj)

Uçağa binmeden önce bagajınızın kurallara uygun olması gerekmektedir. Güvenlik taramasından sorunsuz geçmek ve uçuşunuzu aksatmamak için aşağıdaki bilgileri dikkate almalısınız:

• Sıvı Maddeler: 100 ml'yi aşmayan sıvı maddeleri şeffaf, yeniden kapatılabilir bir poşete koyarak el bagajınızda taşıyabilirsiniz. Her yolcu için bir poşet sınırı vardır.
    • Kesici Aletler: Jiletler, maket bıçakları ve diğer kesici aletler el bagajında taşınamaz. Bunları yalnızca teslim edilecek bagajınızda taşımalısınız.
    • Elektronik Cihazlar: Dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve diğer elektronik cihazlar el bagajında taşınabilir. Güvenlik taramasından geçerken bunları ayrı bir tepsiye koymanız gerekebilir.
    • Pil ve Şarj Cihazları: Yedek piller ve taşınabilir şarj cihazları el bagajında taşınabilir, ancak lityum iyon pilin 100 Wh'yi aşmaması gerekir.
    • İlaçlar: Reçeteli ilaçlarınızı orijinal ambalajlarında el bagajınızda taşıyabilirsiniz. Doktorunuzdan aldığınız bir belgeyle desteklemeniz gerekebilir.
    • Değerli Eşyalar: Pasaportunuz, cüzdanınız ve mücevherleriniz gibi değerli eşyalarınızı her zaman üzerinizde taşımalısınız.

Bagaj kurallarına uymak, güvenli ve sorunsuz bir uçuş deneyimi için çok önemlidir. Lütfen uçuşunuzdan önce havayolunuzun bagaj politikasını dikkatlice kontrol edin ve herhangi bir sorunuz varsa onlarla iletişime geçmekten çekinmeyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Check in sırasında bıraktığın bavuluna koyabilirsin.Not da düşeyim:Sık sık yurtdışı-Türkiye gidip geliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pantherus IV -- 13 Eylül 2012; 5:58:38 >
  • geçen ankaradan kalkmıştı uçağım, bıraktım bağajı check in'e içinde traş bıçağı,macun,parfüm falan vardı, hatta yanıma da bildiğin kutulu ps3 ve çantada laptop almıştım, problem olmadı. hem şöyle düşününce neden yasak olsun ki? iş seyahatine çıkan insanlar oluyor sürekli, onlar ne yapacak.

edit: hocam siz yurtdışı demişsiniz, onun hakkında bilgim yok ama yinede öyle bir kural olduğunu sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAlphaOmega -- 13 Eylül 2012; 5:56:24 >
  • Benim kardeşimin oyuncak arabasını çıkarttırıp yarım saat incelemişlerdi, kumandasına felan dikik dikik bakmıştı adam. Birde annemin çantasındaki makasa el koymuşlardı tehlikeli diye. O kadar katı olabiliyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePhenoM

Check in sırasında bıraktığın bavuluna koyabilirsin.

onlara vereceğim bavulda bile sıvı yasak diyorlar.

diş macunu şampuan bunlar önemli şeyler. nasıl gitmiyor anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skllmyh

quote:

Orijinalden alıntı: ThePhenoM

Check in sırasında bıraktığın bavuluna koyabilirsin.

onlara vereceğim bavulda bile sıvı yasak diyorlar.

diş macunu şampuan bunlar önemli şeyler. nasıl gitmiyor anlamadım.

Gidiyor,sıkıntı olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fly Emirates

Benim kardeşimin oyuncak arabasını çıkarttırıp yarım saat incelemişlerdi, kumandasına felan dikik dikik bakmıştı adam. Birde annemin çantasındaki makasa el koymuşlardı tehlikeli diye. O kadar katı olabiliyorlar.

OKumak için gideceğim için tüm eşyalarımı aldım.

sıvıları çıkarttım malesef giysi vb var.

peki bavulları açıp bakma hakları varmı? yani demek istedigim dağıtırcasına herşeyi çıkarıyorlarmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Takla atmış araca binilir mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bavuluna tum dediklerini koyabilirsin.Tras bicagida dis macunuda hatta 70lik raki bile at hic bir sorun olmaz.

Ucakta yanina alacagin el-sirt cantasi her neyse onda bu tarz seyler koyamazsin.

Bagaja verecegin seylerde o kadar kisitlama yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pwnstaer

Bavuluna tum dediklerini koyabilirsin.Tras bicagida dis macunuda hatta 70lik raki bile at hic bir sorun olmaz.

Ucakta yanina alacagin el-sirt cantasi her neyse onda bu tarz seyler koyamazsin.

Bagaja verecegin seylerde o kadar kisitlama yok.

hocam eminmisiniz?
    THY nın kendi sitesinde sıvı yasaktır diyor. ancak 100ml falan koyabilirmişiz vs..

eğer dedğiniz gibiyse götürücem bir sorun çıkarsa direk çöpe atıyorlarmış o yüzden soruyorum
  • O saydığın şeyler bavullarını bıraktıktan sonra, uçakta yanında bulundurdugun Elbagajında bulundurman yasak. Bavuluna rahatça koyabilirsin.

Edit: uçakta ikiişinde.kullanabileceğin iki çeşit bagaj olanağı var
    1. Chek in sırasında verdiğin ağır yük yani "Bavul", bavulunu içine sandıklarının hepsini koyabilirsin.
    2. Chek in den sonra uçak kabinine alabildiğin "Elbagaji"(içine en fazla 8 kiloluk yük koyabilirsin, o saydığını zararlı ve şüpheli şeyleri koyamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.A.G.S. -- 13 Eylül 2012; 8:04:52 >
  • Bavulun içine koy sıvı herşeyi 25 kilo hakkı var ama ben 27 kilo geçirdim para ödemedim ekstra. El çantana koy bayağı ne koyabiliyorsan bende onları tartmadılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.A.G.S.

O saydığın şeyler bavullarını bıraktıktan sonra, uçakta yanında bulundurdugun Elbagajında bulundurman yasak. Bavuluna rahatça koyabilirsin.

Edit: uçakta ikiişinde.kullanabileceğin iki çeşit bagaj olanağı var
    1. Chek in sırasında verdiğin ağır yük yani "Bavul", bavulunu içine sandıklarının hepsini koyabilirsin.
    2. Chek in den sonra uçak kabinine alabildiğin "Elbagaji"(içine en fazla 8 kiloluk yük koyabilirsin, o saydığını zararlı ve şüpheli şeyleri koyamazsın.

anladım hocam tesekkürler:)

bende bavula koymak yasak sanıyordum. herkes sıvı kesinlikle çöpe atıyorlar dedi diye koymamıştım.
  • ucakta bagaja verdigimiz bavula yedek cep telefonu koyabilir miyiz sorun olur mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.