Şimdi Ara

====>UBUNTU NETBOOK EDITION ANA KONU (SS,Kurulum,Soru-Sorun,Genel)<==== (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
5
Favori
27.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zihtumreth

Genelde linux tabanlı sistemler ubuntu (Desktop, Netbook) temelini kullanıyor zaten. Tabi Linux Mint gibi ubuntu çakması ama ubuntudan daha iyi sürümlerde var. (9'u bilmiyorum fakat 8 böyleydi). Jolicloud biraz PDA sistemlerini andırdı bana ve sırf net üzerine uygulamalarla geldiği içinde oldukça sade. Tabi kullanıcıya bakıyor hangisini seçeceği siz ubuntu netbook edition indirip üstünde oynayarak bu hale getirmeyi seçersiniz ben jolicloud üstünde oynayarak ubuntu netbook edition haline getirmeyi seçerim. Özgür yazılım sonuçta

Bu arada ram az gelen arkadaşlar takas alanını genişletip denedinizmi acaba performansı? readyboost'tan daha fazla etkisi olması lazım.

Bende takas alanıda var ama ram 1gb yeni ram gelecekti ancak tatile gidiyoruz. O iş Yattı en iyi ihtimalle ikaç hafta sonra

• bazı arkadaşlar linux fetişizmi yapmış en iyi işletim sistemi, işine yarayandır. yıllardır -ki bu ilk olarak pclife dergisinin 1998 de verdiği efsane linux ile tanışıklığım başladı ardından bir yıl sonra dialup dönemlerimizde 18 milyon verip gelecek linux almam ile gerçekten oturdu yerine- linux kullanan biriyim. yıllarca hep dual boot kullandım. çok eziyetini çektim linuxun. evimde dialup vardı kafeye 32mb flash diskimle gider (sanırım mandrake ve red hat 7 kullandığım zamanlardı) bir program kaynak kodu indirir, açarım konsolu tam make derim, bağımlılık ister gider indiririm, bağımlılıkların bağımlılığını ister şimdiki paket sistemi mükemmel basit ve hala konsol diyenleri dövesim geliyor neyse senelerce marjinallik olsun diye mi, yoksa bir tür masturbasyon mu, inatla kullandım ve çok süper olduğunu iddia ettim.
    ama bunca yıllık deneyimle birşeyler diyeceksem, fanatizm yapmak aptallık. ne windows kötü nedelinux mükemmel. her ikiside işine yaradığı noktada iyi. eski pcmle aralıksız 2 yıl linux kullandım ama yeni oyun oynatacak bir pc aldığımda windows 7 kullanıyorum çünkü işime yarayan o.

netbookları ele alacak olursak, lg x130 kullanıyorum. windows 7 okadar sistem kaynağı kullanıyor ki 320p flash videoları bile oynatamıyorum. windows xp artık gerçekten miadını doldurdu, o kadar fazla vaçığı ve eksiği biliniyor ki virüsten kullanılmaz hale geliyor. ki ne kadar kişi tersini iddia etse bile, bir aktif antivirüs ile kullanılmayacak kadar yavaş makinalar. oyunn deseniz, call of duty 1 ve global operations gibi neredeyse 10 yıllık oyunlar bile tatmin edici olarak çalışmıyor. bu noktada linux ziyadesiyle netbook remix bu aletler için biçilmiş kaftan. pil ömrü win 7 den fazla, en azından benim pcde. sistem kaynağını yerinde kullanıyor, netbook platformu için optimize, olması gerektiği gibi.
    kesinlikle netbooklar için mükemmel bir işletim sistemi netbook remix.

ayrıca windows bitti, linux masaüstünü kapacak vs vs diyen çocuklar için tavsiye. önce gnu felsefesini öğrenin. linux (aslında açık kaynak/özgür yazılım) popülerin alternatifidir (hatta alternatifinde alternatifi). popüler olmadan, alternatif olmaz. bu sebepten, hep bir tekel olacak. bu noktada özgür yazılım camiası, hep diğer pencereden bakacak, hep onlarca masaüstü, onlarca api, binlerce vizyon olacak.

ayrıca, pardus linuxa hiçbirşey kazandıramamış, paketleri toplaıp, dağıtım yapıp bunada ULUSAL İŞLETİM SİSTEMİ demişlerdir. bu kaypaklıkla, herseyi tekeline almış, özgürlük içinden başka öyle pardus kullanıcıları derneği olamaz, yok bizden başkası pardus çözüm ortaklığı yapamaz deyip yok portakal yazılımlar, yok armut donanımlarla, kamu kuruluşlarına PARDUS DESTEĞİ verip ceplerini doldurmuşlar, tübitaktan milyon dolarları götürmüşerdir.

eğer gnu/linuxa fayda sağlamak istiyorsanız, pardustan da uzak durun! (çok uzun yazdım, muhtemelen kimse okumayacak)

• quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

bazı arkadaşlar linux fetişizmi yapmış en iyi işletim sistemi, işine yarayandır. yıllardır -ki bu ilk olarak pclife dergisinin 1998 de verdiği efsane linux ile tanışıklığım başladı ardından bir yıl sonra dialup dönemlerimizde 18 milyon verip gelecek linux almam ile gerçekten oturdu yerine- linux kullanan biriyim. yıllarca hep dual boot kullandım. çok eziyetini çektim linuxun. evimde dialup vardı kafeye 32mb flash diskimle gider (sanırım mandrake ve red hat 7 kullandığım zamanlardı) bir program kaynak kodu indirir, açarım konsolu tam make derim, bağımlılık ister gider indiririm, bağımlılıkların bağımlılığını ister şimdiki paket sistemi mükemmel basit ve hala konsol diyenleri dövesim geliyor neyse senelerce marjinallik olsun diye mi, yoksa bir tür masturbasyon mu, inatla kullandım ve çok süper olduğunu iddia ettim.
    ama bunca yıllık deneyimle birşeyler diyeceksem, fanatizm yapmak aptallık. ne windows kötü nedelinux mükemmel. her ikiside işine yaradığı noktada iyi. eski pcmle aralıksız 2 yıl linux kullandım ama yeni oyun oynatacak bir pc aldığımda windows 7 kullanıyorum çünkü işime yarayan o.

netbookları ele alacak olursak, lg x130 kullanıyorum. windows 7 okadar sistem kaynağı kullanıyor ki 320p flash videoları bile oynatamıyorum. windows xp artık gerçekten miadını doldurdu, o kadar fazla vaçığı ve eksiği biliniyor ki virüsten kullanılmaz hale geliyor. ki ne kadar kişi tersini iddia etse bile, bir aktif antivirüs ile kullanılmayacak kadar yavaş makinalar. oyunn deseniz, call of duty 1 ve global operations gibi neredeyse 10 yıllık oyunlar bile tatmin edici olarak çalışmıyor. bu noktada linux ziyadesiyle netbook remix bu aletler için biçilmiş kaftan. pil ömrü win 7 den fazla, en azından benim pcde. sistem kaynağını yerinde kullanıyor, netbook platformu için optimize, olması gerektiği gibi.
    kesinlikle netbooklar için mükemmel bir işletim sistemi netbook remix.

ayrıca windows bitti, linux masaüstünü kapacak vs vs diyen çocuklar için tavsiye. önce gnu felsefesini öğrenin. linux (aslında açık kaynak/özgür yazılım) popülerin alternatifidir (hatta alternatifinde alternatifi). popüler olmadan, alternatif olmaz. bu sebepten, hep bir tekel olacak. bu noktada özgür yazılım camiası, hep diğer pencereden bakacak, hep onlarca masaüstü, onlarca api, binlerce vizyon olacak.

ayrıca, pardus linuxa hiçbirşey kazandıramamış, paketleri toplaıp, dağıtım yapıp bunada ULUSAL İŞLETİM SİSTEMİ demişlerdir. bu kaypaklıkla, herseyi tekeline almış, özgürlük içinden başka öyle pardus kullanıcıları derneği olamaz, yok bizden başkası pardus çözüm ortaklığı yapamaz deyip yok portakal yazılımlar, yok armut donanımlarla, kamu kuruluşlarına PARDUS DESTEĞİ verip ceplerini doldurmuşlar, tübitaktan milyon dolarları götürmüşerdir.

eğer gnu/linuxa fayda sağlamak istiyorsanız, pardustan da uzak durun! (çok uzun yazdım, muhtemelen kimse okumayacak)

Yazının ilk kısmı hariç (dial-up devrinde ben daha bilgisayarlarla tanışmamıştım doğru-dürüst bir şey diyemeyeceğim ) hepsine katılıyorum özellikle pardus kısmına... Pardus eğer güzel bir distro ise kullanılır lakin değil bir çok kişi kde güzel diye kullanıyor (ciddiyim) öyleyse kubuntu kullansınlar en iyi işletim istemleri bunlar ! (kubuntu,lubuntu v.s.) tatilden dönünce kde'yi merak ettiim için kubuntu netbook edition kuracağım haydi hayırlısı

Tekrar teşekkürler hocam mevzuyu çok güzel özetlemişssin

• quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

quote:

Orijinalden alıntı: Gnost

Samsun n 150 veya Acer a0532h modellerinden birini alacağım.
    Malesef bunlarda da win yüklü. ubuntu yüklü olan netbookları yok.
    Sanırım baska çarem yok
    Artık senin verdiğin linklerden indirip yüklerim.

ben senin yerinde olsam orda rezalet çıkartıp win'i iade etmeye çalışırıdm olmadı hakem heyetine dilekçe yazardım (tüm dilekçeler bende var istersen pm atabilirim) sana toplam 3-5 lira mal olacak bir işle 100 küsür lira fiyat düşebilir.

bu hareketi ilk "linux kullanıcıları derneği" başkanı yapmış ve adamda win 7 ultimate varmış dilekçe falan yazmış bunun cihazı alıp, formatlayıp geri varmişler ve adamada 226 ve iki yüz yirmi altı lirasını geri vemişler tabi win7 starter'da bu para daha düşük olur...

bu işlemin nasıl yapıldığını bana pm olarak cevaplarsanız sevinirim...

• mecburdegilsiniz.com 'da hersey yazili
  • Arkadaşlar ;

Yeni sürüm 29 ekimde demiştim, düzeltiyorum 10 ekimde çıkıyor. Yani; 10.10.10

Bu arada chip'te bir haber de var;

http://www.chip.com.tr/konu/ubuntu-10.10-neye-benzeyecek_22115.html

not: haberde yeni sürüm i686 işlemcilerde çalışmayacak diyor ama o ana sürüm yoksa netbook sürümü olmazdı

• batuhan bey nedir bu linxu düşmanlığınız anlamış değilim? hiçbir linux versiyonu size zaten windowstan daha iyi olduğunu söylemiyorki?

ben internet surf ve nette sörf yapıyorum bunları yapmak için film izlemek ve bunları yapmakk için neden 7 kurayımki virüslerle trojenlerle ugraşıyorum zaten yaptığım torrent indirmek firefox ve pidgin ile msn sohbeti benim hityiacımı fazlası ile görüyor vlc ile rahatça filim izliyorum bu kadar basit bir yazılım hemde bedava iken neden ben gidip para verip 7 kurayım korsan biel olsa virüsler yarlar şişme regedit key offf bittim.

linux ta ücretsiz lisans vlc transmission ile torrent firefox zaten benim bütün bilgisayar kullanıcım bu nedn 7 kurayım? ekstradan antivirüs vs vs bıktım linux ubuntu netbook 5 aydır kurulu sistemimde hala 41. saniyede açılıyor ve hep aynı sistem android mac os iphone os gibi sabit öyle 1 ay sonra açılışta kasmaya veya bir program kayıt istmeiyor benim için linux mükemmel birşey sana kimse kullan demiyorki? düşmanlık yanlış birşey

masaüstü pc de oyun için 7 kurulu ama laptop ve netbook umda 7 diskin 2. yüzünde ubuntu var bir diskin yüzüne kurduğum 7 şişeli çok oldu ama linux hala canavar gibi ;)

batuhan bey herşey tercih meseleli ama görüyorumda mac olduğu zaman ayılıyor bayılıyorsunuz? oda linux çekirdeği üstüne değilmi? aynı olmasada aynı mantık regedit yok dosya şişmesi yok;)

photoshop vs uygulamaların olmamasının tek sebebi ücretsiz olması çünkü mac adobeye lisans parası geliştirme paras veriyor linuxvermiyor çünkü linux gnu üzerine kurulu eger para verir program yazdırır ise linux mantığına ters,

saygılarımı sunarım..

• Ubuntu 10.10, 10.10.2010 da çıkacak diye biliyordum, netbook edition daha mı geç çıkıyor? Hatta sürüm tablosu da şu şekilde;

June 3rd, 2010 - Alpha 1 release;
    July 1st, 2010 - Alpha 2 release;
    August 5th, 2010 - Alpha 3 release;
    September 2nd, 2010 - Beta release;
    September 30th, 2010 - Release Candidate;
    October 10th, 2010 - Final release of Ubuntu 10.10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 7 Eylül 2010; 7:49:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

Ubuntu 10.10, 10.10.2010 da çıkacak diye biliyordum, netbook edition daha mı geç çıkıyor? Hatta sürüm tablosu da şu şekilde;

June 3rd, 2010 - Alpha 1 release;
    July 1st, 2010 - Alpha 2 release;
    August 5th, 2010 - Alpha 3 release;
    September 2nd, 2010 - Beta release;
    September 30th, 2010 - Release Candidate;
    October 10th, 2010 - Final release of Ubuntu 10.10.

Sürüm takvimi için teşekkürler. İki mesaj önce düzeltme yapmıştım.

Ayrıca ; UBuntu 10.10 'da çok güzel değişiklikler olacak şöyleki;

"Ubuntu Netbook Edition" 'un arayüzü baştanaşağı değişiyor !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

batuhan bey nedir bu linxu düşmanlığınız anlamış değilim? hiçbir linux versiyonu size zaten windowstan daha iyi olduğunu söylemiyorki?

ben internet surf ve nette sörf yapıyorum bunları yapmak için film izlemek ve bunları yapmakk için neden 7 kurayımki virüslerle trojenlerle ugraşıyorum zaten yaptığım torrent indirmek firefox ve pidgin ile msn sohbeti benim hityiacımı fazlası ile görüyor vlc ile rahatça filim izliyorum bu kadar basit bir yazılım hemde bedava iken neden ben gidip para verip 7 kurayım korsan biel olsa virüsler yarlar şişme regedit key offf bittim.

linux ta ücretsiz lisans vlc transmission ile torrent firefox zaten benim bütün bilgisayar kullanıcım bu nedn 7 kurayım? ekstradan antivirüs vs vs bıktım linux ubuntu netbook 5 aydır kurulu sistemimde hala 41. saniyede açılıyor ve hep aynı sistem android mac os iphone os gibi sabit öyle 1 ay sonra açılışta kasmaya veya bir program kayıt istmeiyor benim için linux mükemmel birşey sana kimse kullan demiyorki? düşmanlık yanlış birşey

masaüstü pc de oyun için 7 kurulu ama laptop ve netbook umda 7 diskin 2. yüzünde ubuntu var bir diskin yüzüne kurduğum 7 şişeli çok oldu ama linux hala canavar gibi ;)

batuhan bey herşey tercih meseleli ama görüyorumda mac olduğu zaman ayılıyor bayılıyorsunuz? oda linux çekirdeği üstüne değilmi? aynı olmasada aynı mantık regedit yok dosya şişmesi yok;)

photoshop vs uygulamaların olmamasının tek sebebi ücretsiz olması çünkü mac adobeye lisans parası geliştirme paras veriyor linuxvermiyor çünkü linux gnu üzerine kurulu eger para verir program yazdırır ise linux mantığına ters,

saygılarımı sunarım..

sanırsam bu mesaj bana

benim linux düşmanı olduğumu nereden çıkardınız onu anlayamadım ilk olarak, bu kadar linux düşmanıysam eğer netbookumda windows un yanında neden ubuntu, pc de windows yanında neden pardus var?

ben sadece doğru konuşulmasından yanayım o kadar, hangisi bana en çok faydayı sağlıyorsa onu kullanırım, eğrisi doğrusuyla da gördüğümü yaşadığımı elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, ben linux kullanmayın demedim, netbookta windows un daha verimli olduğunu söyledim, normal bir kullanıcı da bunun aksini iddia edemez, netbookta en önemli şey batarya verimliliği ve bunda en üstün olan windows, ha ubuntu için performans ayarlama programları varmış buldum ancak yine windows un altında kalıyor

ayrıca hadi xp yi anladım şişiyor ediyor sonuçta 2002 yılının teknolojisi sonuçta belli açıkları var dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olduğundan delik deşik oldu artık gerçi ben daha ömrümde kullandığım bir xp işletim sisteminin şiştiğini hatırlamıyorum, windows 7 nasıl şişiyor? windows 7 yi anti-virüs programsız kullandım uzun bir süre hatta bazen kapalı bile unutuyorum üstelik de sürekli download yapıyorum emule den olsun limewire dan olsun ancak bir tek virüs bile çıkmıyor bilgisayarda, o kadar şey kurdum kaldırdım ilk günkü gibi çalışıyor, nasıl oluyor şu şişme bir anlatın da ben de şişireyim şu windows 7 yi

peki hadi normal kullanıcı yapıyor birşeyler şişiriyor şu windows u, o başlat a msconfig bile yazmayı bilmeyip başlangıç programlarına bakamayan ya da görev yöneticisine girip arka planda ne çalışıyor ne kasıyor bakamayan normal kullanıcı nasıl linux kuracak? gerçekçi olalım biraz, cebit teki pardus standındaki kde masaüstünü sağa sola çevirip tanıtım yapan ona buna kurun windows tan çok iyi herşeyi yaparsınız diyen tanıtıcı çocuklar gibi yapmaya gerek yok, ben dediğim gibi linux düşmanı değilim sadece fanatikliğin düşmanıyım o kadar

mac konusunda da ben apple firmasını sevmem ürünlerinden herhangi birini de kullanmıyorum, ama sırf kasa yapısı için eğer fiyatı uygun olursa macbook alırım, içine windows 7 de kurarım, hatta mümkün olursa eğer ubuntu da kurarım 3 işletim sistemiyle kullanırım, benim mac e ayılıp bayıldığımı nereden gördünüz çok merak ediyorum açıkçası, çoğu zaman sert eleştirdiğim bir firmadır apple

• asus 1000ha netbookta fn tuşlarını çalıştıramıyorum, gerekli paketleri indirdim ama hata verdi kurulumda, yöntemini bilen var mı?
  • ben kurulum yaparken ubuntuyuda c'ye kurmuşum. Peki bu ubuntuyu nasıl kaldıracağım bilgisi olan var mı?
  • arkadaşlar benim gibi cahil cühela une kurmaya çalışırsa sonuç facia olur;

hafta sonu bilgisayarıma win 7 ultimate kurdum, kurarken 40 gb win için 20 gb une için geri kalanı da diğer dosyalar için böldüm.

win 7 sorunsuz çalışırken 20 gb'lik sürücüye une kurmaya başladım ve daha önce hiç görmediğim \, boot, home vs gibi sorularla karşılaştım, ve kuruldu sanıp restart attım, bir baktım win7 açılmıyor, une de açılmıyor, daha sonra usb'den tekrar une yükleme içine giriştim ki ayırdığım 20gblik kısma kurulamadığını, tek yolun 250gb (tamamı)'lik kısma kurmak olduğunu gördüm, başladık madem bitireyim dedim şu anda 250 gb tek parça diskimde une kurulu.

sorular:
    1- une yüklüyken disk bölünür mü? nasıl?
    2- disk bölünebiilirse win 7 une üstünden yüklenir mi?
    3- format atıp win 7 yükleyip ilk yaptığım gibi une için ayrı sürücü ayırsam, oraya une kurabilir miyim? nasıl?

teşekkürler

• Arkadaşlar yeni sürüm çıktığı için anlatımı, indirme adresini , ve ss'leri günceleleedim...

İStediğiniz bir şey varmı acep ?
  • Ben yükledim 10.10u. daha doğrusu eskisini buna yükselttim.
    Soldaki menü çubuğundaki simgeleri silebiliyorum ama istediğimi ekleyemiyorum nasıl yapcaz bunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeiteasy

Ben yükledim 10.10u. daha doğrusu eskisini buna yükselttim.
    Soldaki menü çubuğundaki simgeleri silebiliyorum ama istediğimi ekleyemiyorum nasıl yapcaz bunu?

Listeden programı açın ; sol menüye gelecek gelince sağ tıklayıp bu menüde tut tarzı bir şey olamsı lazım ona basın
  • Tamam hallettim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeiteasy

Tamam hallettim teşekkürler.

Ben teşekkür ederim
  • une 10.10 kurmak istiyorum laptopuma ancak usb belleğim yok, nasıl kuracağım, başka bir yolu var mı?
  • Asus EeePC 1001 HA üzerinde Arch Linux ve Lubuntu kullanıyorum; Ubuntu 10.10 Netbook Ed. Unity arayüzü nedeniyle fena kasıntı yapıyor ve açıkçası uygulama indekslemesi de 10.04 sürümüne nazaran çok kötü. Hali hazırda Ubuntu 10.04 LTS Netbook ED. kullanan varsa 30 ay daha destek alacaklar ve muhtemelen bu süre boyunca Unity arayüzü de emekleme aşamasından çıkıp Metacity kadar iyi bir hale gelecek.

Dediğim gibi Arch Linux ya da Lubuntu deneyiniz birde.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.