şimdi işletim sistemi için buna gerek olabilirmi bilemem ama;
bazı notebooklarda ya ev sürümü veriliyor ya da orjinal hediye bir işletim sistemi yükle geliyor.
ya da boş :=)
işte fiyattan boş olanlarda bu olabilir ama linux güvenli bir işletim sistemine olmasına karşılık programları gelişmiş değildir.
en azından pandus kullanılabilir.windows programlarıda entegre ediliyor çünkü.;=)
Lütfen düşündüklerinizi gözden geçiriniz.
Bir kere ubuntunun program ve uygulama desteği konusunda linux dağıtımları arasında birinci sıradadır.
Ayrıca Pardus'un wine ile desteğini kast ediyorsanız -ki sanırım onu söylüyorsunuz- o ubuntuda o wine'ın daha gelişmişi var
Donanım konusunda ise linux dağıtımları içinde ubuntu'nun üstüne ASLA tanımam
quote:
Orijinalden alıntı: ShifT7
bazı notebooklarda ya ev sürümü veriliyor ya da orjinal hediye bir işletim sistemi yükle geliyor.
işte fiyattan boş olanlarda bu olabilir ama linux güvenli bir işletim sistemine olmasına karşılık programları gelişmiş değildir.
en azından pandus kullanılabilir.windows programlarıda entegre ediliyor çünkü.;=)
karşılık programları çok gelişmiş değil ama netbook amacına göre nerdeyse tüm programların alternatifi mevcut yada linux sürümü mevcut, firefox opera chrome skype msn office vlc gom .....
ayrıca pardus kde kullandığından netbookta oldukça ağır kalıyor, ubuntu netbooklar için hatta bence tüm bilgisayarlar için pardus a göre daha iyi bir alternatif, ayrıca ubuntu nun kendi içinde kullanıcılara program bulaiblmeleri açısından kolaylığı var
windows programları entegre edilemiyor emulatorler çalışıyorki bu zaten her linux dağıtımında mümkün
alternatifler her zaman iyidir güzel yazı teşekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: Büyük İskender
Tabiki... Hele Hele açık kaynak kodlu, özgür bir yazılım olunca...
quote:
Orijinalden alıntı: Büyük İskender
quote:
Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.
quote:
Orijinalden alıntı: ShifT7
karşılık programları çok gelişmiş değil ama netbook amacına göre nerdeyse tüm programların alternatifi mevcut yada linux sürümü mevcut, firefox opera chrome skype msn office vlc gom .....
ayrıca pardus kde kullandığından netbookta oldukça ağır kalıyor, ubuntu netbooklar için hatta bence tüm bilgisayarlar için pardus a göre daha iyi bir alternatif, ayrıca ubuntu nun kendi içinde kullanıcılara program bulaiblmeleri açısından kolaylığı var
windows programları entegre edilemiyor emulatorler çalışıyorki bu zaten her linux dağıtımında mümkün
üstad'a katılıyorum kde ağır geliyor...
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler malum sepebten dolayı bir süre giremedim
soru olan varmı ?
Çok güzel bir sistem olmuş netbooklar için uzun zamandır Lenovo S10-2 de kullanıyorum özellikle güvenemediğim virüslü olduğunu düşündüğüm sitelere girerken kullanıyordum. Ancak şimdi Windows 7 Ultimate yükledim bana çok daha hızlı geldi. Virüs bulaşırsa da bulaşsın
quote:
Orijinalden alıntı: baho92
Çok güzel bir sistem olmuş netbooklar için uzun zamandır Lenovo S10-2 de kullanıyorum özellikle güvenemediğim virüslü olduğunu düşündüğüm sitelere girerken kullanıyordum. Ancak şimdi Windows 7 Ultimate yükledim bana çok daha hızlı geldi. Virüs bulaşırsa da bulaşsın
Eğer daha hızlı diye 7'ye geçtiyseniz iyikide geçmişsiniz Özgür yazılımları bu felsefeyi benimsemiş insanların kullanması daha iyi
Teşekkürler gezegenci.
Beni nasıl bir sıkıntıdan kurtardığını tahmin bilet edemezsin.
quote:
Orijinalden alıntı: SPoRTeXHauST
Teşekkürler gezegenci.
Beni nasıl bir sıkıntıdan kurtardığını tahmin bilet edemezsin.
Virüs mü ?
quote:
Orijinalden alıntı: gezegenci
quote:
Eğer daha hızlı diye 7'ye geçtiyseniz iyikide geçmişsiniz Özgür yazılımları bu felsefeyi benimsemiş insanların kullanması daha iyi
Özgür yazılım felsefesini benimsememiş olduğumu nereden biliyorsunuz? GNU ve Public Licence olaylarını gayet iyi biliyorum ve destekliyorum da.Sadece RAM'i kısıtlı olan Netbook'umun hızlı olması için Windows7yi tercih etmiş olmam özgür yazılım felsefesini benimsememiş biri olduğum anlamına gelmez Kaldı ki evde ki diğer bilgisayarların hepsinde çift işletim sistemi yüklü biri de Ubuntu.
Her kullanıcı özgür yazılımları desteklemeli ancak kullanıcının desteği yazılımın işlevselliğinin devam ettiği noktaya kadardır bugün Ubuntu benim ihtiyacıma cevap vermezse ben tabiki de Windows'a,Pardus'a veya ihitiyacıma cevap veren başka işletim sistemlerine geçeceğim.Bu noktada tartışılacak bir şey yok.
Netbook'unuzun modeli ne , nasıl daha yavaş'a takıldım da ben o yüzden dedim
Lenovo S10-2 1gb ram var. Pek bi uygulama da kurmamıştım ancak yavaştı. Hem Xp hem Ubuntu Netbook Edt. vardı daha çok ubuntu kullanyordum internete girdiğim zaman ama flash videolarda falan kasıyordu (bunu xp de yapıyordu aslında) sonra Windows 7 ultimate kurdum her ikisini de çöpe atacak kadar hızlandı ben de şaşırdım :s
WİN 7 aio indirmiştim oradan urulabilir aslında o iso'nun içinde 7'nin 32 ve 64 tüm sürümleri olması lazım hiç denemedim acaba xp'yi silip 7 mi kursam ? siz nasıl kurdunuz ?
ama ikilemde kaldım şimdi bi yanda nefret ettiğim yıllarca beni kazıklamış windoz
diğer yanda beni virüslerden yavaşlıktan v.s. kurtaran özgür yazılım...
Biliyor musunuz, benim netbook'ta Ubuntu Windows Xp'ye göre daha ağır kalıyor. Wireless çekimi Ubuntu'da daha az. Ve şarzı da Xp'de daha fazla gidiyor.
Bunların yanında Wine her programı çalıştırmıyor. Bence en iyisi - en azından kendi netbook'um için - Windows.
@gezegenci Hocam benim gibi iki sistem kurabilirsin.Güzelce yedekle netbookunu sonra pm atacağım siteden uygun bir iso bulup indirirsin. Çok basit bir program var adını hatırlamıyorum şu an diğer laptopta var isoyu seçiyorsun sonra USB diski . 15Dk da kuruyor USB ye sorunsuz bi şekilde. NEetbook'u restart yapnca direk yüklemeye başlıyor Win7yi . Ben kurarken Windowsa 80gb ve 50 gb yer verdimi sanırım 45 gb da boş bıraktım Ubuntu kurarım diye ama henüz kurmadım. En kısa zamanda PM atarım gerekenleri bulup
quote:
@gezegenci Hocam benim gibi iki sistem kurabilirsin.Güzelce yedekle netbookunu sonra pm atacağım siteden uygun bir iso bulup indirirsin. Çok basit bir program var adını hatırlamıyorum şu an diğer laptopta var isoyu seçiyorsun sonra USB diski . 15Dk da kuruyor USB ye sorunsuz bi şekilde. NEetbook'u restart yapnca direk yüklemeye başlıyor Win7yi . Ben kurarken Windowsa 80gb ve 50 gb yer verdimi sanırım 45 gb da boş bıraktım Ubuntu kurarım diye ama henüz kurmadım. En kısa zamanda PM atarım gerekenleri bulup
Hocam öncelikle teşekkürler ilk sorcağım şey; eğer xp'nin yerine win7 yüklersem ubuntuya ne olur acaba ?
ikincisi; pm'de attığnız link sansürlenmiş maalesef yıldızlayıp falan bi daha yollarmsınız ?
quote:
Orijinalden alıntı: atacanoral
Biliyor musunuz, benim netbook'ta Ubuntu Windows Xp'ye göre daha ağır kalıyor. Wireless çekimi Ubuntu'da daha az. Ve şarzı da Xp'de daha fazla gidiyor.
Bunların yanında Wine her programı çalıştırmıyor. Bence en iyisi - en azından kendi netbook'um için - Windows.
1-) ubuntu'nun neresi ağır kalıyor (firefoz,dosya görüntüleme açılma v.b.) 2-)wi-fi olayı doğrudur 3-)gerekli bikaç ayarlama yapılırsa kısmen doğrudur 4-) Wine'la neyi açmak istediniz? söyleyin linux sürümünü bulayım 5-)Dediğim gibi gerekli ayarlamalarla vaz geçebilirsiniz
iyi forumlar
boşu boşuna hayal kurmayın, ubuntu xp den de win7 den de ağır bir işletim sistemi, uygulamalarda olsun açılış kapanışta olsun gerisinde kalıyor, özgür yazılım iyi hoş da zaten kısıtlı işlemci ve ram gücüne sahip bir netbookta da maksimum hızı almak özgür yazılımı desteklemekten çok daha önemli kalıyor
Arkadaşlar işletim sistemi olarak biraz farklılık olsa iyi olacak laptopum için ne kurmamı önerirsiniz?
Pardus istiyorum ama bazıları Ubuntunun daha iyi olduğunu söylüyor. Bazılarıda Ubuntunun Xp den de yavaş olduğunu söylüyor. Ama Ubuntu ve Pardusun ikisindede virüs sorunu yok gibi birşey.