Şimdi Ara

Ubuntu kurayım derken mahvoldum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok kötü durumdayım yardım edin lütfen

Ubuntuyu denemek için indirdim dvd den kurarken windows 7 ile birlikte mi kurayım yoksa 0dan mı kurayım dedi bende sıfırdan kur dedim. Sonrasında farkettim diskleri silebileceği aklıma geldi işletim sistemini yüklerken yarıda kesip restart attım bi baktım işletim sistemi yok boot menüsünde kalıyor tekrar win 7 cd sini taktım ve bi baktım diskleri yeniden biçimlendirmiş. Disklerde çok değerli belgeler vardı onları kurtarma şansım var mı? Parçalanmış harddisklerden bilgi kurtarma vb duymuştum belgeleri kurtarmam mümkün mü? Buda win7 deki ekran

http://g1212.hizliresim.com/14/7/gnuzx.jpg

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• benim tavsiyem sistemi kullanmayı bırakın (verilerin üzerine yenilerini yazma ihtimaliniz var), diski sökün ve başka bir bilgisayarda bir data recovery yazılımı ile taratın.

Sanırım recuva diye ücretsiz ve bir ton da ücretli yazılım var bu iş için.

Kurarken diskin tamamını kullan, boşalanı kullan, windows un yanına kur ve başka bir şey diyor (sanırım böyleydi kurulum menüsü). Orada başka bir şeyi seçip kendi partition tablonuzu oluşturmanız iyi olur çift işletim sistemi için.
  • Çok teşekkürler bıraktım bilgisayarı öylece yarın bilgisayarcıya götüreceğim inşallah fotoğraf albümünü kurtarabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendiniz de yapabilirsiniz, başka bilgisayara ihtiyacınız yok.
  • geç olmuş olabilir ama testdisk programı var linux ve windows için. testdisk i deneyebilirsiniz zamanında çok işime yaramıştı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarını açma veri yazılmasın.
    Cdden çalışan windows 7 ara internetten bulunca onu cdye yazdır bilgisayarını cdden başlat ve recuva programının portable(taşınabilir) sürümünü internetten indir onuda flash belleğe at ve bilgisayarı cdden başlattığın da flash belleği tak ve içindeki recuva programını çalıştır ve verilerini kurtar yada bu kadar zahmete girmeyip veri kurtarma için kullanılan linux dağıtımlarından birini bul indir onu cdye yaz cd yoksa unetbootin programı ile flash belleğe yaz ve bilgisayarı flash bellekten yada cdden başlat ve verilerini kurtar.

Birde disk bölümlemeyi kendin yap ubuntu kurarken ubuntu kendisi yapmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordemrys -- 11 Aralık 2012; 0:57:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (Anlatım)Ubuntu'ya Tema Kurmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.