Şimdi Ara

Ubnt UNIFI AP kullanan var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 katlı evde giriş seviyesi modem ve AP'ler ile kablosuz sinyal sorunu yaşadığım için, AP olarak kullanmak üzere bir UBNT ürünü almaya karar verdim. Genelde 10-15 mbit internet için, mümkün olursa ağ üzerinden en azından 720p görüntü izlemek için kullanılacak. Ağda mobil cihazlar dahil 10-15 cihaz olabilecek.

Ev içinde kullanılacağı için, Picostation veya Bullet gibi noktadan noktaya bağlantı için önerilen cihazlar yerine, UNIFI benim amacıma daha uygun gözüküyor.

UNIFI'ın 3 modeli var (hepsi 300 mbps destekli).
    1) AP (2.4Ghz destekli, standart 20 dBm yani 100mw gücünde)
    2) AP-LR (Sadece 2.4Ghz destekli, 27 dBm yani 600mw gücünde)
    3) AP-PRO (2.4Ghz ve 5Ghz destekli, 2.4Ghz için 30 dBm, 5Ghz için 22 dBm gücünde).

Bir yandan hem 2.4Ghz hem 5Ghz destekli olsa iyi olur diyorum, ama hem PRO modelinin fiyatının yüksek olması hem de 5Ghz için gücünün 22 dBm olması nedeniyle AP-LR modeli daha cazip gözüktü.

Aslında Engenius, Amped gibi high-power başka router'lar, AP'ler var ama, UNIFI hakkında çok olumlu yorumlar okuyorum. Zaten Türkiye fiyatı 280-300 TL civarında, abartı pahalı sayılmaz. Eğer bir tanesi 2 kat için yeterli gelmezse, bir tane daha UNIFI AP-LR alır ve üst kata koyarım, modemden kablo çekerim diye düşündüm.

UNIFI AP-LR kullanan var mı acaba ? 2 katlı ev içinde en uzak oda ile arasında 2-3 duvar, 1 tavan olursa sizce nasıl bir bağlantı elde ederim ?

Resmi ürün sayfası (sol altta Datasheet var) :http://www.ubnt.com/unifi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 27 Şubat 2013; 13:52:09 >

• Merhaba Öncelikle;
    Sorularını yeni gördüm kusura bakma. Geç oldu ama. Bu cihazları yakınen tanıyorum. Unifi Pro ürününü senin amacın için önermem sebebi şu ki : 5 Ghz çalışacak bir aygıtın büyük olasılıkla yoktur. Evimde 2-3 duvar var demişsin kaç cm kalınlıkta duvarlar, neyden yapılmış. içeriğinde sinyali ne kadar emer/kırar/geçirir bu verileri bilmen gerekir. Bu kadar hesaba katlanmak yerine alıp bir tane denemek daha kolay olur bence. Normal Unifi açık arazide 125 Metre civarında çekerken Unifi Long Range (LR) 185 Metre civarında sinyal iletimi sağlamaktalar. Fakat bunlar açık arazi değerleri. Benim tavsiyem Unifi LR almandan yana. Kapsama alanı daha geniş olması sana avantaj sağlayabilir. Diğer bir özelliği java tabanlı kontrol yazılımı ile kullanıcılara bant genişliği vererek internetin den senin istediğin ölçüde faydalanmalarını sağlayabilmen. Grafik ile sana rapor sunabiliyor. En çok kim kullanmış, en çok hangi AP den haberleşim sağlanmış v.s. Yük dağılımı ile AP ler arası paslaşabilirsin. Bu arada tükiyede henüz yok fakat unifi 3.0 geliyor. Gigabit bazında iletişim sağlıyacak. Ben çok kullandım; sadece unifi değil Air fiberine kadar bir çok ürününü kurdum/kullandım. Bu konuda elimden gelen desteği sağlarım sana. Gerek fiyatı olsun gerekse performansı olsun bence en iyisi ubnt. Bütün soruların için PM atabilirsin.

• Cevap için teşekkürler.

Ben Unifi AP LR aldım ve normal güçte (20 dBm, yani Unifi AP ile aynı seviyede) kullanıyorum. Custom güç diyerek 28 dBm seçtiğimizde belirgin bir sinyal artışı yakalayamadım. Dolayısıyla benim kullanımım için AP ile AP LR modeli arasında fark gözükmüyor.

Netmaster Docsis 3.0 modemimim kablosuz özelliğini kapattım, Unifi AP LR'yi ethernet kablosu ile Netmaster modeme bağladım ve sadece Unifi ile kablosuz yayın yapıyorum. En önemli avantajı, POE olduğu için, Unifi'yı evin orta yerine koyabilmem ve tüm odalar ile arasında tek tavan, tek duvar olması. Bu sayede her odada en kötü %45-50 sinyal alabiliyorum ve işimi fazlasıyla görüyor.

TP-Link adsl modem veya Netmaster modem ile kablosuz bağlantıda bir türlü stabilite yakalamamıştım. Bazen modemleri resetlemek gerekiyordu (genelde 10 kadar cihaz, laptop, tablet, cep telefonu bağlı oluyordu). Ama Unifi ile kablosuz bağlantı problemlerini unuttum.

Aslında daha detaylı inceleme ve yorum yazmak istiyorum ama bu aralar vakit bulmam biraz zor, yine de aklımda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mu-Mimo 4x4 Router Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.