Şimdi Ara

Ubisoft net mesaj verdi: Kaliteli oyun isteyen reklamları izler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ubisoft net mesaj verdi: Kaliteli oyun isteyen reklamları izler
    Özellikle global enflasyonun da etkisiyle artık premium oyun geliştirme maliyetleri inanılmaz arttı. GTA 6 geliştirme maliyetlerinin milyar dolar seviyesine ulaştığı ifade ediliyor. Bundan sonraki dönemde de iddialı yapımlarda milyar dolarlık maliyetler olağan hale gelecek. Elbette bunun yansıması da oyuncuya oluyor.

Ubisoft oyunlarında reklam dönemi

Oyun yapımcıları yeni dönemde oyun fiyatlarının 80$ seviyesine kadar çıkacağına dair oyuncuları uyarıyor. Ne var ki fiyatlara zam yapmak çözüm olmayacak. Bu kez devreye oyun içi reklamların girme ihtimali artıyor.

Ayrıca Bkz.Epic Games mağazasında 1 milyon TL’lik oyun

Ubisoft tarafından test edildiği iddia edilen yeni konseptte oyuncular oyun esnasında menüye veya haritaya geçiş yaptığında 3 saniyeliğine reklam beliriyor. Sonrasında ise gidilecek olan ekran geliyor. Örneğin bazı Assassin’s Creed oyunlarında bu reklamlara rastlanmış.

Konu sosyal medyada tepki alınca Ubisoft teknik bir hata olduğunu duyurdu ancak pek çok oyuncunun bu ekranı gördüğü belirtiliyor. Bu bakımdan bazı şeylerin en azından fikir aşamasında olduğu düşünülüyor. Hatta reklamsız abonelik seçeneklerinin ya da reklamlı paketlerin olabileceğini düşünenler de mevcut.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/11/24/ubisoft-in-game-ads/

• Allah gözünüzü doyursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NE yani telefodaki gibi oyunu kesip reklamı vercek :S

• Başlık aşırı derecede yalan ve yanıltıcı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun fiyatlarının yıllardır hiç artmaması saçmalık zaten

Ya ilk başlarda bu fiyatları belirlerken artık %10 bin gibi bir kar marjı falan bıraktılar da hala idare ediyor bu fiyat

Ya da çıkış yolu olarak düşündükleri dlc/içerik satışları çok çok güzel para kazandırıyor da gerek duymuyorlar zamma

Oyunların enflasyona göre bile 100-150 dolar arasına yerleşmesi lazım

• doruhüso D kullanıcısına yanıt

Bence 500 dolar olmalı. 150 dolar az diyorsun. Hatta 1000 dolar olsun maaşın yarısını oyuna verelim. Konsol 300 oyunlar 1000 dolar olsun.

Bugisoft’un oyunlarının kırılmasına hiç acımıyorum. Hiç kimse bunların oyununu satın almasın kırık oynasın en güzeli. Çöp firma!

• Bir gün bu kan emici firmanın yerin dibini boylayıp iflas etmesini ve tarihin utanç sayfaları arasında toza boğulup gittiğini görmek nasip olur umarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Shrikeen kullanıcısına yanıt
    Hocam gözüm yok mazur gör ama ben maaşın yarısının 1000 dolar olmasına takıldım yalnız :/

• Diğer firmalar neyse ama ubisoft bi oyunu yapar kopyala yapıştır ikinciyi yapar. Zaten tam fiyat istemeye hakkı olmayan bi firma

• Ekrem71'in haber anlayışı oldum olası aynı. Başlıkla haber içeriğinin 1 tane uyuştuğuna daha denk gelemedim.

• Shrikeen kullanıcısına yanıt

Arkadaş devletlerin saçma vergi politikaları yüzünden resmen ticaret düşmanı bir nesil kapladı koca dünyayı :)

Oyunlar atıyorum 15 sene önce de bu paraydı

15 senede bu ürün zam yemediyse 2 seçenek vardır

Ya o zamanki fiyat aşırı derecede uçuk bir fiyattı (Birim maliyeti 1 dolar satışı 60 dolar, ki imkansız, vergiyi ne kadar kaçıracak)

Ya da dlc/içerik satışı ile bu açığı şimdiye kadar idare ettiler

2010'un 60 doları hala 60 dolar mı arkadaş, siz nasıl hesap yapıyorsunuz

• Bu ubide market kuramadı ya acısı büyük,,,

• Ubisoft böyle bir şey söylememiş. Haberlerinize ve başlıklarınıza yalan cümleler eklemeyin. Dolandırıcısınız gibi duruyor. Milleti kandırmanın lüzumu yok.

@ekrem71

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 25 Kasım 2023; 18:6:35 >
  • kaliteli oyun demişsiniz de bu firma onu da yapamıyor maalesef :/

• Reklamlı oyun dönemi ilerde başlayabilir, Ubisoft oltayı attı bekliyor.

• Başlığı okuyunca haberi giren kim diye baktım ve isim yanıltmadı :))

• Clickbait başlık atan editör öncelikle bir küfür yedi.

Konuya gelirsek Ubisoft kaliteli oyun mu yapıyormuş? Nerde bu Ubi'nin kaliteli oyunları gören duyan var mı? Hepsi kopyala-yapıştır oyunlar la. Aynı oyunu, aynı mantaliteyi assetler ve isimler değiştirerek tekrar tekrar satıyor. Ek paket olacak vasatlıkta hatta vasat altı şeyleri tek bir oyunmuş gibi satıyor. Bir de bu utanmazlara insanlara 80 Dolar mı verecek? Bir de yetmeyecek üstüne reklam izleyecek he? Ne güzel kafalar. Sen kendi oyunlarını niye GTA ile kıyaslıyorsun ki? O seviyede oyunun mu var? Ayrıca GTA'nın geliştirme maliyetleri değil pazarlama ve reklam dahil toplam maliyeti o milyar Doları bulan.

Ya hakikaten bu aç gözlü firmaların hakkından torrent gelir. Milleti gazlıyorlar orijinal alalım emek hede hödö diye sonra saplıyorlar. Emek stüdyonun emeği kaymağı yiyen ise o tepedeki yöneticiler.

• Oyuna o kadar para verip satın alıyoruz reklam olmasın bir rahmet ama bunu engelleyen yasalar yok yani adamlar reklam yapıp reklama oyun ekleyip satışa sunabilirler ve oyun geliştirme fiyatları oldukça artı ama şu an yeni teknolojilere geçiş aşamasındayız yapay zekalar, gelişmiş oyun motorları, yapay zeka destekli yeni bilgisayar donanımları şu an oyun geliştirme fiyatları artmış olsa bile gelişen bu teknoloji ile azalacaktır hatta herkesin hiç bir şey bilmeden oyun yapabileceği dönemler gelecektir, düşünsene yapay zekaya oyuna şu mekaniği eklemek istiyorum kodları yaz diyorsun o mekaniğin kodlarını yazıyor resim çizen bir yapay zekaya şu şekilde şu tarzda bir oyun asseti çiz diyorsun çiziyor başka bir yapay zekaya oyunum için hikaye yaz diyorsun yazıyor başka bir yapay zekaya oyundaki seslendirmeleri yaptırıyorsun hatta bu dediklerimi şu an bir çok yapay zekadan temin edebilirsiniz ama kusurlu ve hatalı olma ihtimalleri var bir insan tarafından incelenmesi ve düzenlenmesi gerekir üstelik böyle gelişmiş yapay zekalar hayatımıza gireli 1-2 yıl daha yeni yeni oluyor belki bundan 2-3 yıla size istediğiniz türde film, oyun, kitap, müzik v.b yapabilecek duruma gelecekler hatta yapay zekalar oyunlara npc olarak eklenmeye bile başladı düşünsene gta 7 çıkıyor ve oyun sana sadece eğitim görevlerini yaptırıyor ve seni açık dünyaya salıyor oyunda başına rasgele olaylar geliyor yapay zeka tarafından üretilen yapay zeka sana özel bir oyun hikayesi ilerlemesi felan oluşturuyor herkes aynı oyunu farklı deneyimler yaşayarak oynuyor her oyuna yeniden başladığında farklı şeyler farklı bir hikaye deneyimliyorsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.