Şimdi Ara

Ubisoft’a göre mikro ödemeler oyunları daha eğlenceli yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ubisoft’a göre mikro ödemeler oyunları daha eğlenceli yapıyor
    Fransız oyun devi Ubisoft, yıllık mali raporunda yer verdiği bir ifadeyle dikkatleri üzerine çekti. Raporda şirketin, mikro ödeme içeren sistemlerinin oyunlarını “daha eğlenceli” kıldığına inandığı belirtildi. Ancak bu açıklama, özellikle tek oyunculu oyunlarda bile mikro ödeme sistemlerinin yer alması nedeniyle oyunculardan tepki aldı.

“Daha eğlenceli hale getiriyor”

Ubisoft’un açıklamasına göre şirketin temel kuralı, bir oyuncunun satın aldığı premium (tam sürüm) oyunu hiçbir ek ücret ödemeden tam anlamıyla deneyimleyebilmesi. Ancak devamında gelen ifadeler bu söylemin altını biraz oyuyor. Ubisoft, “Premium oyunlardaki para kazanma teklifimiz, oyuncuların avatarlarını kişiselleştirmelerine veya daha hızlı ilerlemelerine olanak tanıyarak oyuncu deneyimini daha eğlenceli hale getirir” diyor.

Buradaki “daha hızlı ilerleme” kısmı ise, oyun camiasında “pay-to-win” yani ödeme yaparak avantaj elde etme anlayışını çağrıştırıyor. Bu sistem, ücretsiz oynanabilen çevrim içi oyunlarda anlaşılabilirken oyuncuların zaten para ödeyerek satın aldığı tek oyunculu yapımlarda bu modeli bir zemine oturtmak güç.

Ubisoft, oyun içinde satın alınabilecek silahlar veya ekipmanların aslında oyun dünyasında da bulunabileceğini, oyuncuların bunlara para harcamadan da ulaşabileceğini belirtiyor. Ancak bu savunma, pek çok oyuncunun gözünde geçerliliğini yitiriyor. Çünkü bu öğeler, ödeme yapmayan oyuncular için oyun içinde sürekli karşılarına çıkan kaldırılamaz reklam panolarına dönüşüyor.

Ayrıca Bkz.Ubisoft, yeni Ghost Recon oyununu resmen duyurdu

Ubisoft, mikro ödemeleri ilk olarak 2017'deki Assassin's Creed Origins ile oyunlarına dahil etmeye başladı. O zamandan beri Assassin's Creed: Shadows da dahil olmak üzere neredeyse tüm Ubisoft premium oyunlarında yer aldılar.

Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/106504/ubisoft-actually-believes-microtransactions-make-their-games-more-fun/index.html

• “Daha hızlı ilerleme” için neden para vereyim hocam pardon anlamadım ben. 70-80 dolar bayılmışım oyuna zaten niye bunu yapayım ki? Bazı item v.s. evet bazen eğlenceyi arttırıyor ama onu neden free vermiyorsun bana? Base oyunu alanlar neden daha fazla eğlenmesin ki ? Ekstra DLC (hikaye dışında karşıyım her türlüsüne) bir noktaya kadar evet diyorum ama bu mantığı anlamış değilim ben. Ubisoft u bu kafa bitirmiş demek ki. Bir de bu yöneticilere milyon dolarlar veriyorlar. Ben de bunu anlamış değilim? -
  • dünya geneli ergenler salak olmasa, ubisoft denen firma bin kere batmıştı.
    buna rağmen batmak için ellerinden geleni yapmaları şaşırtıcı bir şey.
    o kadar pre order veren salaklara rağmen ekonomik olarak zorda kalmayı başardı firma.

• “Daha hızlı ilerleme” için neden para vereyim hocam pardon anlamadım ben. 70-80 dolar bayılmışım oyuna zaten niye bunu yapayım ki? Bazı item v.s. evet bazen eğlenceyi arttırıyor ama onu neden free vermiyorsun bana? Base oyunu alanlar neden daha fazla eğlenmesin ki ? Ekstra DLC (hikaye dışında karşıyım her türlüsüne) bir noktaya kadar evet diyorum ama bu mantığı anlamış değilim ben. Ubisoft u bu kafa bitirmiş demek ki. Bir de bu yöneticilere milyon dolarlar veriyorlar. Ben de bunu anlamış değilim? -

• quote:

Ubisoft’a göre mikro ödemeler oyunları daha eğlenceli yapıyor

Ubisoft eğleniyordur da biz eğlenmiyoruz.

Adamların neredeyse her oyunu kendini sürekli tekrar ediyor. Tekrar ediyor derken hem oyun içinde tekrar ediyor hem seri içinde. Görevler aynı, düşmanlar aynı, tepkiler aynı... Yani oyunların fikirleri genellikle güzel, uygulaması güzel, ama kesenin ağzını açıp sürükleyici bir oyun yapalım, oyun kendini tekrar etmesin falan yok... Onlar Splinter Cell'de, Prince of Persia da kaldı.

Biz oyuncular için de Ubisoft'un batışını izlemek eğlenceli. Vizyonsuz yöneticileri sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 22 Temmuz 2025; 11:34:22 >
  • Ubinin hemen hemen her oyununu full paket olarak alır keyfime bakarım yok hex parası yok combo xp vs işim olmaz. Keyifli keyifli uzun uzun oynarım oyunlarını. Çabuk çabuk bitireceksem oyunu korsanını indirir açarım Trainer'ı pata küte bitiririm oyunu.

• Mobil uygulamanın da fişini çekmişler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hile kullananlar ile mikro ödeme yapanlar aynı kafada hep. Amaç oyun oynamak değil, birilerinin önüne geçmek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Batıyorsunuz hocam batıyorsunuz, farkında mısın Ubisoft? Son yıllarda çıkardığın hiçbir oyunda ne adam akıllı bir yaratıcılık ne de bir yenilik vardı. Hala mikro ödeme diyorsunuz yav :D Kaç yıllık firmanın düştüğü hallere bak, ellerinde her türlü imkan var ama hiç oralı değiller.

Prince of Persia, Splinter Cell, Assassin's Creed, Far Cry, Rayman, Brothers in Amrs ve sayamadığım türlü nice oyun serilerini çıkaran firmayı bu kafada görmek çok üzücü.

Mekanik ve optimizasyon olarak iyi işler yapıyor Ubisoft aslında, oyunların temeli zaten iyi. Yani eli yüzü düzgün oyun yapıyorlar ama içi boş, dünyasında hiçbir canlılık olmayan ve sürekli kendini tekrar eden monoton görev yapısıyla oyuncuyu o kadar sıkıyor ki... Formülden sıkılmaya başladı insanlar. Seveni illaki vardır ama beni sıkıyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 22 Temmuz 2025; 13:42:54 >
  • Oyun firmaları tüketicilerin ota bota para verdiklerini gördüklerinden aslında %10'luk bir kesimde olsa hasılatı buradan kaldıracaklarını biliyorlar, oyunlar için ciddi paralar harcanıyor daha çok online oyunlara, 10 küsur yıldır artan bir yoğunlukta en tatlı kâr mobil arenaya yapılan oyunlarda...

Ubisoft 'un açıklaması kapasitesi nispetinde kendilerini açık edecek gülünç bir çapsızlık seviyesinde olmuş, istemdışı bir hıyarlık yapıp oyuncuları sağdıklarını bu işin çok eğlenceli olduğunu ifade etmişler...:))))

• Ubisoft kadar haksızlık yapılan bir oyun şirketi yok.Oyuncular şu şirketin değerini bilmiyor.

• Bunu söyleyen dışarıdan bir ajan herhalde hisseleri düşürmeye çalışıyor.

• Ubisoft sen beyaza siyah desen ve biz hic beyaz gormemis olsak, onun siyah olmadıgına emin oluruz. Tencent tamamen seni satın almaz ise batıp gidiceksin birkac seneye sen hala micro odeme falan diye zırvalıyorsun.

Batmayı hak ediyorsun.

• Oynamayın bu firmanın oyunlarını..

• batmaya mahkum bir firma boş laf yapmış önce oyun yapmayı öğren ctrl-c / v

• bu firma gerçekten batmaya müstehak. hitap ettiği mal bir kitle var maalesef.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.