Şimdi Ara

TYT Önümdeki Öğrencinin Bayılması ve Gözetmenin Tepkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
10.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50 tl ye gözetmen bulurlarsa böyle olur

• hernos2 kullanıcısına yanıt

gozetmenler ucret aliyorlarmi ?

• Evet, gözetmenler ÖSYM'nin sınavları için ekstra ücret alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 27 Haziran 2021; 17:21:33 >
  • bulduren kullanıcısına yanıt

vay anasini ben ucretsiz zannediyorum. bugun kadin gozlemci hic oturmadi surekli yurudu ya 1 yuru 2 yuru artik otur be kadin boyle elleriyle kendine esinti yapmayaca calisiyordu azmismiydi anlamadim ama cok dikkat dagitti bide para mi aliyormus ustun puu anani

ben de saniyorum zorunlu olarak geliyorlar devlet zorunlu kiliyordur atanmis ogretmenlere yoksa bu sicakta gelinir mi? para icin geliyorlarmis adana

• Dandirik sınav beni bu hallere soksa ayıldığım gibi başlarım sınavına da testine de deyip parça pinçik ederdim soru kitapçığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Haziran 2021; 17:29:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Kızcağızın sağlığını kimse düşünmemiş.
    Derhal koridora çıkart
    Ailesini arayıp ambulans çağırmak gerekir mi diye sor. Sağlığını en iyi onlar bilir. O arada kızın kafasını yüksekte tut. Gerekirse o sınıfa sınav sonunda kısa süre de olsa ekle.

Herhalde doğrusu budur.

Dinleri imanları sınavları.E bölümün adına bakınca çok normal 

• geçen sene öylesine ayt sınavına girmiştim adam sınavdan önce muhabbet etti benimle en sonunda üniversitede olup burada sınava niye giriyon işin gücün yok mu dedi sınava odaklanamadım. geçen sene tyt sınavında adamla kadın gözetmen sınav esnasında vızır vızır konusuyorlardı off çok sıcak off çok sıcak diye sınava odaklanamadım. gerçekten insanlar şans eseri kazanıyor üniversiteyi bu insanlar olduğu sürece kazanmak çok zor

• Ben TYT Gözetmeniydim dün. Hiçbir eğitim almadan giriyoruz sadece bazı videolar var onları izliyoruz. Malesef bu durumlara karşı eğitim verilmiyor gözetmenlere. Ama eğer benim sınıfımda böyle bir durum yaşasaydım öğrenciyi direkt dışarı taşırdım sanırım. Benim gözetmen olduğum sınıf caddeye bakıyordu. Hatta park vardı. Gelen araba sesleri çocuk sesleri çok fenaydı. Ek olarak Benim öğretmen olarak atandığım 2020 (kasım ekpss) sınavında ben kasım ayında buz gibi sınıfta sınava girdim hayatım kaydı. Anemim vardı titreye titreye yaptım soruları. Pandemi var diye pencere kapatmadılar klimayıda açmadılar bende pencere kenarında oturuyordum. Bir süre sonra ellerim titremeye başladı kalem tutamayacak hale geldim. Ona rağmen bir şekilde hallettim sınavı. Allahtan 60 soruydu ben 50sini doğru cevapladım zaten son 10 soruda bayağı kendimi kaybettim rastgele işaretleyip ellerimi cebime soktum ısınsın diye. Kısacası azıcık şanslıysanız sessiz bir sınıfta sınava girersiniz. Cumartesi günkü sınıfta da o sıcakta nasıl çözdüler o öğrenciler hayret ediyorum. Ben sadece gözlem yaparak bile hararet bastı 3 kilo terledim arkadaşlar. Sınav başladıktan 20 dk sonra salon başkanı geldi klima açabilirmişiz talimat geldi diyor. Ben o an klima açsam çocukların bütün dikkati dağılacak. İnsan sınavdan 1 saat önce toplantıda bunu söyler. Yahu gerçekten hayret ediyorum yani neden böyle ciddi hayati bir sınavda nasıl bu şekilde davranılır anlamıyorum. Halbuki aç klimayı kökle fanı dereceyi pencereyi aç en azından esinti olsun çocuklar rahat yapsın sınavı. Yok ama yani yapış yapış su içinde kalarak yaptılar. Bizzat gördüm terini silmekten sınavı yapamadı çoğu kişi. Yazık yani Allah yardımcıları olsun emekleri boşa çıkmaz umarım.

Edit: Bu arada burada bazı arkadaşlar ''tüüü para alıyorlarmış cart curt'' falan bir şeyler saçmalamışlar. Evet gözetmenler eğitimsiz bu konuda haklısınız. Yani bu sınav gözetmenliğinin bir eğitimi olmalı. Gözetmen ücretlerine ise gidin bakın 200 tl. 10.15'te başlayıp 12.30'da biten sınava sabah en geç 08.15'te görev yerinde olmalısınız talimatı var gözetmenlere. 4 saatlik bir görev süresi. Pandemi tehlikesi, sıcaklık derken inanın o 200 tl'ye hiç değmiyor. Bir de düşünün her sınıfta 2 (salon başkanı ve gözetmen) kişi var. Sınıfta ise 20 öğrenci var. Öğrencilerin yatırdığı sınav ücretine oranla 200 TL hiçbir şey arkadaşlar. Çünkü örnek veriyorum o sınıfta biri kopya çekse, birine bir şey olsa, kavga çıksa vb sınavı tehlikeye sokacak bir durumda tamamen bizi sorumlu tutuyorlar. Bununla ilgili biraz araştırma yapın kaç kişinin başı yanmış görürsünüz. Gözetmenlere olması gereken eğitim verilip daha iyi bir ücretle profesyonel sınavlar yapılmalı. Ayrıca okulların pencelerine yalıtım sistemleri de yapılmalı. Bu sınavdaki yaşanılan aksaklıklar çözülmeyecek konu değil. Şurada 3 - 5 kişi otursak biraz konuşup çözeriz yani zor bir şey değil ama yapılmıyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywaterr -- 27 Haziran 2021; 18:40:20 >

• Burası Türkiye işte burda her şey olur ne kadar saçmalık varsa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

vay anasini ben ucretsiz zannediyorum. bugun kadin gozlemci hic oturmadi surekli yurudu ya 1 yuru 2 yuru artik otur be kadin boyle elleriyle kendine esinti yapmayaca calisiyordu azmismiydi anlamadim ama cok dikkat dagitti bide para mi aliyormus ustun puu anani

ben de saniyorum zorunlu olarak geliyorlar devlet zorunlu kiliyordur atanmis ogretmenlere yoksa bu sicakta gelinir mi? para icin geliyorlarmis adana

Dostum para için geliyorlar tabiki. Görev alanlar sadece öğretmenler değil zaten diğer kurumlarda olanlar da başvurup gözetmen olabiliyor. Yaşanan amatorluklerin sebebi bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 dakika ihtiyaç molası olmalı. Binadan çıkış yasak. İnsanlar hem dinlenir hem tuvalet ihtiyacını hem ilaç filan alıyorsa onları da alır. Çok zor mu bir sürü görevli boşa bekliyor tuvaletlere ve koridorlara 2-3 tane koy. Konuşmak yasak de. 5 dakika da bir grup sal dışarı her sınıfta geldilçe diğerleri çıkabilir olmalı. Bence bir sınavı çok kasıyorlar. Geç kalan için kapıları kapat ama 5-10 dakika ek süre ver. Benim 5. Girişim öyle her yıl giriyorum ama 25 dakika var adam tuvalete çıkarmıyor ama 10 dakika içinde adam sınıfa girebiliyor. Buna da ayar verilmeli. Tyt süresi kısa o uzatılmalı. İnsanları 1 yıl bekletiyorlar bir de katı bir durumda sınava sokuyorlar. Verim alırsın sen daha bekle

• Ben ilk girdiğimde şeker vermiştim para almıyorlar sanıp teşekkür mükabilinde :D

• O kişi kaç yıl ceza alır bilmiyorum ama işi kötü. ÖSYM sınavlarına bellirli bir süre katılamaz.

• Tecrübesiz bir gözetmene denkgelmis. İlk durumda bayılan arkadaşı salon başkanı ile birlikte sessizce ayiltmaya caliamaliydi hala yoksa dışarı almalıydı. 2. Durumda ise dışarı çıkmak isteyen adayı sınıftan çıkarabilirsiniz aday okuldan çıkamaz ve sınıfa geri giremez. Sorumluların acemiligi diğer adayları yakmamaliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: isocuk

Bizim sınavda bir deyyus sınav başladıktan 20 dk sonra çıkmak istedi yok görevim var çıkmak istiyorum yok bilmem ne başka gözetmenler geldi çıkamazsın dediler sınavda onun yüzünden tam 10 kere aynı cümleyi tekrar tekrar okudum neyse sonra çıkamadığı için sıkıldı başladı peçetenin poşetiyle oynamaya dedim skerler türkçeyi mat çözmeye çalıştım anca sınıftan çıktıktan sonra Türkçeye döndüm orsbu ç. yüzünden

Çıkışta dövseydiniz

• İyi ki bi sınava girmişsiniz ergenler.Yok biri ağladı, yok biri osurdu,o konuştu bu konuştu.Karı gibi dedikodu ancak...

Sanki üniv. gidince hayatı kurtulacak sonra devlet hemen iş verecek.Hayatınızı sınavlarla harcamayın tünelin sonunda koca bi HİÇ var :))

• haklısınız gözetmenler acil yardımda bilmeli öğrenciler muaf tutulmalı. 

• Sinavdaki gozetmenler bi pok bilmiyordu afedersiniz.
    Aytde de en onde gozetmenlerle karsi karsiya oturuyordum sinif mal doluydu sozel cozup ciktilar herhalde gozetmene her optik veren kolay gelsin diyo gozetmen de eyv diyo soktumun sınavı.koca salonda yarim saat kala 3 kisi kaldik benim sinavi da giren cikan *** zaten .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Paul Sartre -- 28 Haziran 2021; 10:56:0 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.