Şöyle iki kural olmalı: Bayıldığı zaman olduğu yerde kalakalsın -zaten sınava girecek gücü yokmuş- ya da bayıldığı an görevliler onu çabucak dışarı çıkarsın Eğer orada bulunan öğrencilerden biri olsaydım net gözetmenleri şikayet ederdim. Kalitesiz iğrenç meb öğretmenlerinin miktarı çığ gibi büyüyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Tuna Mirliva -- 28 Haziran 2021; 15:19:17 > |
TYT Önümdeki Öğrencinin Bayılması ve Gözetmenin Tepkisi (3. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Emre Tuna MirlivaŞöyle iki kural olmalı: Bayıldığı zaman olduğu yerde kalakalsın -zaten sınava girecek gücü yokmuş- ya da bayıldığı an görevliler onu çabucak dışarı çıkarsın
Eğer orada bulunan öğrencilerden biri olsaydım net gözetmenleri şikayet ederdim. Kalitesiz iğrenç meb öğretmenlerinin miktarı çığ gibi büyüyor.
doğal seleksiyon diyorsun yani orada ölsün kalsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 28 Haziran 2021; 15:59:39 > -
Bayilani sınıf dışına çıkarsalar sınava devam edemezdi. Gozetmen diğerlerini rahatsız etmeden ayiltmaya çalışıp sınava devam etmesini saglamaliydi. Siniftan ciktiginda sınavı sonlanacagi için Duzelmiyorsa sınıf dışına çıkarıp bina sorumlusuna teslim etmeliydi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bi dahaki seneye napalım
(seleksiyon ne yau doğal seçilim işte :D)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Tuna Mirliva -- 28 Haziran 2021; 18:1:24 > -
Sınavla ilgili yorumları görünce Salon Başkanı olarak yazayım dedim.
1- Salon başkanının sesli olarak okuyacağı uyarılar ve zamanları bellidir. Okumama gibi bir lüksü yoktur. Sesinin durumu önemli değildir.
2- Salon başkanı çıkmak isteyeni bina sınav sorumlusuna götürür ve polis eşliğinde bekler. Binadan çıkamaz ama salondan çıkarılır.
3-Sınav esnasında öğrenci ile görevlilerin konuşması yasaktır.
4- Bayılan öğrenci salondan çıkarıldığında geri salona giremez. Galiba görevliler hakkı yanmasın diye beklettiler bir süre diye düşünüyorum.
5- Görevlendirmelerde YKS için çok fazla görevli ihtiyacı olduğu için bazı görevliler bilgisiz olabiliyor ama diğer sınavlarda okul idarecileri ve bazı öğretmenler görevlendirilir.
Ben de gözetmen lik yapıyorum. Bunlar normal durumlar. Böyle bir durumda ben olsam 5 dakika herkese ek süre verirdim. Tabi yönetmeliğe bakıp kara vermek lazım ama olabilir diye düşünüyorum. Artı gözeten de bir insanın başına birsey geldiğinden dolayı panik yapmış o da normal değil mi. Siz gençlerin kızması gerekenler ise sizi tek bir sınava mahkum eden ve o 2 saatlik dilime tüm hayatınızı hapseden zihniyet var ya işte onlara söylemeniz gerekiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam ek süre veremezsiniz böyle bir durumun anlaşılması durumunda hakkınızda kural ihlali nedeniyle soruşturma açılırdı. Diğer konuda ise size kesinlikle hak veriyorum. Çünkü ergenler doğru noktadan bakamıyor. Matematik sorularını bir matematik öğretmeni bile 180 dakikada bitiriyor (benim salonda) ama gençler 5 dakika bayılan öğrenci nedeniyle suçlayacak öğretmen arıyor. Böyle soru mu olur demiyor.
Gerçekten emek harcamış olan gençlerin buradaki hayati bir meseleyi dert edeceğini de düşünmüyorum.
Salon başkanlığı yapan bir öğretmen olarak be olsam sağlık durumuna göre hemen diğer salondan bir gözetmen veya yedek gözetmen eşliğinde kişiyi salondan çıkarırdım. Eğer sınava girenler mağdur olacaksa hemen arkadaşlar mağduriyete uğradığınız 2-3 dk yı sınav sonuna ne olursa olsun eklerdim. Çünkü her sınıfın sınav süresi sınav başkanınca tutuluyor. Merkezi bir zil yok.
Sınavdan çıkmak isteyen birisi varsa hemen buyrun deyip polise bu arkadaşı bina sınav sorumlusunun yanına lütfen götürün sınav kuralllarına uymuyor derdim. BU konu ile alakalı zaten talimatlar var.
Ayrıca sınavı uygulama yönergesinde salon başkanınca okunacak kısımlar saati ve dakikası ile kitapçıkta yazıyor.
Bu sınav gözetmen ve salon başkanları içinde çok zor bir sınav
saat 8:15te binada olmak zorundasınız saat 13:15 e kadar tam 5 saat ve sınavda 3 saat arkadaşlar tabiki 1 502 644 aday ve en az 150 bin görevli var. Mutlaka 4/4 lük sınav yapmak insanın olduğu yerden bu yaz sıcağında oldukça zor.
Ama aslında böyle durumlar ile ilgili osymnin ne yapılması gerektiğini simüle ederek mutlaka eğitimini vererek sınav görevlendirmesi yapmalıdır.
şöyle bir durumda varki bir çok tecrübeli öğretmen arkadaş bu yaz sıcaklarında verien ücreti yetersiz bulduğu için bu sınavda görev almayı tercih etmeyebiliyor.
-
Bu sinavlari martta yapican bitecek sicakta herkese dert. Denemeleri klimali ortamda evde okulsa çöz aksın.
Sinavda piş terle kokuşmuş manyaklarla uğraş dur.
Egitim bakanina yazin gencler bunu bizden geçti.
abi sınav gözetmenlerinin de ilgisi yok ki olayla, onlardan devletten alacakları paraya bakıyorlar. Hem kız arkadaş açısından hem de sınavdaki diğer öğrenci arkadaşlar açısından kötü bir durum olmuş. Öncelikle dışarı alıp orada sağlık ekipleri ile iletişime geçmesi gerekirdi. Sağlık ekipleri okey verdikleri taktirde sınava devam etmeliydi.
Bu şekilde hatalı davranmış, ösym'nin muhakkak bu durumlar için bir bilgilendirmesi vardır diye düşünüyorum.
-
Pauhhshsgsddgdyddy saka misin?5dkda bir bir grup cikcak bi de o grup ayarlancak da bi ton iş.Dusunsene bazi öğrenciler bariz kurallari bile anlamiyor.Adam ortaki etiketi çıkarıp deftere yapıştır diyor cikaramayan mi dersin anlamayan mi dersin.Bi de o 5 kisi ne zaman çıkacağını bilmek de ayarlayacak da.Hadi 8ldu diyelim o 5 kişinin ayak sesleri durmadan 5 dakikada bir kapı açılma sesi.Umarim boyle dediğiniz gibi bir şey olmaz
bu senekilerde harbi sıkıntı vardi ya.
tytde fisildadilar , güldüler. Kimse müdahale etmedi , keske etseydim sinava fokus oldugum icin iplemedim. Ama zaten Türkçede sıkıntı yasayan insandim sorulara tekrar tekrar bakmak zorunda kaldim :/
ve bu arada turkiyede yeterince lise yok mu yahu ortaokula vermeyi acilen birakmalilar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 29 Haziran 2021; 1:9:57 >
Ben şu sınava müzik sınıflarındaki kolçaklı sırada girmiştim. O müzik sınıfını sınav salonu olarak sisteme girenlerin anasına selamlar. Bütün vaktimi daracık bir tahta parçası üzerinde soru çözerek geçirdim. Yan sınıftaki normal sıralarla değiştirmemize de izin vermediler. Bütün emeklerim çöp oldu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bayılan arkadaşa geçmiş olsun. Muhtemelen ben gibi anksiyetesi vardı. Benim de sınav salonunda beklerken anksiyetem aşırı derecede oluyor ve sınıfta zor duruyorum. Üstüne bir de "Ya başkasının hakkına girersem?" kaygısı da eklenince daha kötü oluyor. Bu durumlara karşı, gerçekten adaylar daha rahat ortamlarda sınava sokulmalı.
20 dakika ara verilecek. Kitaplar kapatılacak. Okuldaki Sınav Görevlilerden 1-2 kişi tuvaletler de duracak. Sınıftan 1 hoca da refakat edecek çıkan gruba onlarla gelecek tuvalet önüne kadar orada da belirtecek 5 dakikanız var diye. Lavabo önüne emanetci de koyulur belki hasta olan fenalaşmasın diye. İçerde zaten görevli olacak. Koridorda da öyle. Çıkanları alacak diğerleri gelecek. Konuşmak yasak zaten. Bu bir medeniyettir. Biz hayvan mıyız bunu yapamıyoruz.
elinden gelse sınava sokmazsın tek kendin girersin nekadar bencil nekadar gaddarca insaniyet belki müdür olabilirsin ama insanlıktan kalırsın.
-
Adamın sınavla işi yok ki zaten.
-
Benden önce çıkıp gitti yoksa ayt'ye sakat girerdi.
-
Sen de 1 yıl boyunca kendini diğer şeylerden soyutlayıp ders çalışsan sende verdiğin emeğin heba olmasını istemezsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X