Ayt netlerim kötüydü uğraşa uğraşa 70+ sabitledim ama bu seferde tyt çok düştü. Türkçe ve matematik için her gün deneme çözmeme rağmen netlerim daha da kötü olmaya başladı fen de zaten 20 sorunun yarısı yanlış çıkıyor. Ne yapıcam bilmiyorum. Uzun zamandır 90 altına düşmemiştim ama şu son 1aydır 80-90 arası bugünkü girdiğimde ise daha da düşürerek 78,75 net yaptım. Kalan zamanda ne yapıp toparlayabilirim. Önerilerinize açığım. Edit: cevap anahtarında bi soru hatalıymış 80 net. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481EB3437 -- 17 Nisan 2023; 14:58:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TYT Netlerin Düşüyorsa Ne Yapmalısın?
TYT sınavlarına hazırlanıyorsanız ve netlerinizin düştüğünü fark ediyorsanız, bu durumu tersine çevirmek için yapabileceğiniz adımlar vardır. İşte netlerinizin düşmesine neden olabilecek bazı yaygın nedenler ve bunları iyileştirmek için ipuçları:
-
Temellerin Zayıf Olması: Temel kavramların iyi anlaşılmaması, daha zor soruları çözmeyi zorlaştırabilir. Temel konular üzerinde çalışmaya odaklanın ve eksiklerinizi belirlemek için ek alıştırma yapın.
-
Eksik Deneme Çözümü: TYT sınavına benzer denemeler çözmek, zaman yönetimini iyileştirmenize ve soruları daha hızlı çözmenize yardımcı olur. Düzenli olarak deneme çözerek sınav formatına alışın ve zamanınızı verimli kullanmayı öğrenin.
-
Yanlış Çözüm Teknikleri: Bazı soruları yanlış yöntemlerle çözmeye çalışmak netlerin düşmesine yol açabilir. Soruları doğru tekniklerle ve mantıkla çözmeyi öğrenerek hataları en aza indirin.
-
Motivasyon Eksikliği: Motivasyon eksikliği çalışma verimliliğini düşürebilir. Hedeflerinizi belirleyin, başarılarınızı kutlayın ve yol boyunca kendinize ilham vermeye çalışın.
-
Stres ve Kaygı: Sınavlara hazırlanırken stres ve kaygı yaşamak doğaldır. Ancak aşırı stres performansı olumsuz etkileyebilir. Stresi yönetmek için teknikler öğrenin, düzenli olarak dinlenin ve sağlığınıza dikkat edin.
TYT netlerini iyileştirmek zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Sabırlı olun, sistematik bir yaklaşım izleyin ve sürekli olarak kendinizi geliştirin. Netlerinizin düştüğünü düşünüyorsanız, bu nedenleri göz önünde bulundurun ve iyileştirme alanlarınızı belirleyin. Azimle çalışarak ve doğru teknikleri uygulayarak netlerinizi yükseltebilir ve sınavda başarıya ulaşabilirsiniz.