Şimdi Ara

PARAGRAF NETLERİM ARTMIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
19.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Paragraf netlerimi nasıl artırabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Paragraf Netlerim Artmıyor

Paragraf neti artırmada zorlanıyorsan, bu yaygın bir sorun olduğundan endişelenme. Bu sorunu aşmana ve Türkçe paragraf netlerini yükseltmene yardımcı olacak birkaç stratejiyi seninle paylaşacağız.

Sorunu Belirle

İlk adım, sorunun kaynağını belirlemektir. Paragrafları anlamakta mı güçlük çekiyorsun? Hızlı mı okuyorsun yoksa dikkatini vermekte mi sorun yaşıyorsun? Spesifik sorunu belirleyerek etkili bir çözüm bulabilirsin.

Düzenli Çalış

Paragraf neti artırmanın en önemli yolu düzenli çalışmadır. Günlük olarak paragraf çözmeye zaman ayır. Zorlayıcı paragraflarla başlamaktan ziyade, kolay paragraflarla başlayarak kademeli olarak zorluğu artırabilirsin.

Aktif Okuma

Paragrafları okurken pasif bir okuyucu olmaktan kaçın. Aktif okuma, metni anlamaya odaklanan bir okuma türüdür. Paragrafı okurken, önemli noktaları vurgula, notlar al ve özetler çıkar.

Kelime Dağarcığını Geliştir

Geniş bir kelime dağarcığı, paragrafları anlamanı ve doğru cevapları seçmeni kolaylaştırır. Yeni kelimeler öğrenmek için sözlükleri kullan, kitaplar oku ve haberleri takip et.

Türklere Özel Stratejiler

Türkçe paragrafların anlaşılmasını kolaylaştırmak için bazı türklere özel stratejiler var. Örneğin, bağlaçları ve geçiş sözcüklerini belirlemek paragrafın akışını takip etmene yardımcı olabilir.

Kaç Net İyi?

Paragrafta kaç net iyi olduğu, paragrafın zorluğuna ve sınavına bağlıdır. Ancak genel bir kural olarak, kolay paragraflar için 5-6 net, orta zorluktaki paragraflar için 3-4 net ve zor paragraflar için 1-2 net iyi bir hedeftir.

Paragraf neti artırmak zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir, ancak düzenli çalışma, aktif okuma ve stratejik yaklaşımla bu hedefe ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben tecrübeli değilim ama sadece deneyimimi paylaşmak gerekirse geçen sene 11de filan türkçe netlerim 25lerde hatta 20 olduğu oluyordu son 2 denemede de 30 net çıkarttım dil bilgisi konuları eksik olduğu için. Bunun en iyi sebebi çıkmış soruları çözmem ve artık sadece adamın kafasıyla çözmem. Tabii ben daha toyum daha iyi net yapanlar daha iyi tavsiyeler verebilir
  • hocam paragrafa özel kitaplar var hatta o testi kaç dakikada çözeceğin yazıyor al 1 tane hergün belli sayıda paragraf çöz mesela 3 test zamanlı hızlanacaktır hatta orada yazan süreden biraz daha aşağıda çözmeye bile çalışabilirsin
    paragraf denemesi çözerkende dikkatini dağıtacak şeyleri uzaklaştır telefon falan
  • Hergun düzenli 20 30 soru çözüp pes etmeden devam etmen gerekir.İleride arttığını görürsün.Yayın Denizi Paragraf Hiz kitabı alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tearz -- 13 Ağustos 2017; 14:49:53 >
  • Şu güne kadar 20'den fazla paragraf kitabı çözmüşümdür deneme vs tam dahil değil ama 24'ü geçemedim biraz sınav anında ki korku ve heyacanı yenmeye bağlı...
  • Paraf paragraf soru bankasi al hergun 2 test coz 38 2 tr yaptim dil bilgisinden de soru kacirmamalisin
  • Hocam kendimden örnek vereyim sene başı türkçeden 7 net yapıyordum 13 net yaptığımda seviniyordum (40 soruda) 2 paragraf kitabı 1 türkçe soru bankası 2 türkçe bölüm denemesi bitirdim anca 33 net yaptım sınavda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemansky

Şu güne kadar 20'den fazla paragraf kitabı çözmüşümdür deneme vs tam dahil değil ama 24'ü geçemedim biraz sınav anında ki korku ve heyacanı yenmeye bağlı...

Anlamadim, paragraftan 20 kitap bitirip sinavda 24 net mi yaptin?

Edit:La piyasada o kadar türkçe kitabi yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 13 Ağustos 2017; 15:35:38 >
  • Şuana kadar ki en iyi sürem 35 dakika 31 doğru 4 y 5 b oldu boşlar hep dil bilgisi.Paragraflarda olay o adamın kafasından düşünmekte geçiyor ve şıkları çok okuyup karıştırmamakta.
  • quote:

Şu güne kadar 20'den fazla paragraf kitabı çözmüşümdür deneme vs tam dahil değil ama 24'ü geçemedim biraz sınav anında ki korku ve heyacanı yenmeye bağlı...

Hocam sen cozdugunu sanmissin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haxron

quote:

Hocam sen cozdugunu sanmissin

40 soruluk türkçe denemeleri varya onu kitap sanmış
  • düzgün oku doğru anla ve de dilbigisi egzersizi yap test çözerek
  • 2017 ygs'de 37 türkçe netim vardı.

okumak, okumak, okumak.

ben hep kitapları çok seven biri oldum. ilk 40 soruluk türkçe denememi 11. sınıfta çözdüm, girdiğim ilk denemede 35 net yaptım. 12. sınıf boyunca da fem türkçe deneme kitabından 8 deneme çözdüm, bi de hız paragraftan karma testlerden 4-5 tane çözdüm, bu kadardı. başka hiçbir şey yapmadım.

bu matematik değil, fen değil, bilgi değil bi şey değil. okuduğunu anlamak hepsi bu. ben gidip paragraf çözmek yerine kitap okumayı tercih ettim çünkü paragraf çözmekten nefret ediyorum. hem de kafama bi şeyler giriyor ve eğleniyorum. herkes türkçeyi 1 saatte, 50 dakikada yaparken ben 25-30 dakikada bitirip geçiriyorum. neden? okuyorum.

ha bu paragraf çözmeyin demek değil. ben sadece denemelerde çözdüm, paragrafların da soru tipleri var. onlara alışkanlık olsun diye belki çözülebilir ama.. dediğim gibi ben ilk türkçe denememde 35 yaptım yani, soru tipi falan bilmeden en son türkçe sorusunu da bi 10. sınıftaki denememde bi de sbs'de çözmüşken..

sonra birileri çıkıp ya benim matım iyi fenim iyi türkçe neden olmuyor.. olmaz kardeşim işte. zilyon tane arkadaşım var böyle. adam çılgınlar gibi çalışıyor, fenler, matematikler hepsi ful.. türkçe yok. adam hiç kitap okumamış ki hayatında.

yine de paragraf çözerek de belli bir seviyeye geliyor. sıkılmıyorsanız gidip çözün yani, ne diyeyim. ama bi kitap okumanın yerini tutmaz, bu da aklınızda olsun. süreye de etkisi var bunun, sadece nete değil. hem de bilmem kaç ay sonra işiniz bitmiyor, o kitaplar bir ömür sizinle geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: EcehanD

2017 ygs'de 37 türkçe netim vardı.

okumak, okumak, okumak.

ben hep kitapları çok seven biri oldum. ilk 40 soruluk türkçe denememi 11. sınıfta çözdüm, girdiğim ilk denemede 35 net yaptım. 12. sınıf boyunca da fem türkçe deneme kitabından 8 deneme çözdüm, bi de hız paragraftan karma testlerden 4-5 tane çözdüm, bu kadardı. başka hiçbir şey yapmadım.

bu matematik değil, fen değil, bilgi değil bi şey değil. okuduğunu anlamak hepsi bu. ben gidip paragraf çözmek yerine kitap okumayı tercih ettim çünkü paragraf çözmekten nefret ediyorum. hem de kafama bi şeyler giriyor ve eğleniyorum. herkes türkçeyi 1 saatte, 50 dakikada yaparken ben 25-30 dakikada bitirip geçiriyorum. neden? okuyorum.

ha bu paragraf çözmeyin demek değil. ben sadece denemelerde çözdüm, paragrafların da soru tipleri var. onlara alışkanlık olsun diye belki çözülebilir ama.. dediğim gibi ben ilk türkçe denememde 35 yaptım yani, soru tipi falan bilmeden en son türkçe sorusunu da bi 10. sınıftaki denememde bi de sbs'de çözmüşken..

sonra birileri çıkıp ya benim matım iyi fenim iyi türkçe neden olmuyor.. olmaz kardeşim işte. zilyon tane arkadaşım var böyle. adam çılgınlar gibi çalışıyor, fenler, matematikler hepsi ful.. türkçe yok. adam hiç kitap okumamış ki hayatında.

yine de paragraf çözerek de belli bir seviyeye geliyor. sıkılmıyorsanız gidip çözün yani, ne diyeyim. ama bi kitap okumanın yerini tutmaz, bu da aklınızda olsun. süreye de etkisi var bunun, sadece nete değil. hem de bilmem kaç ay sonra işiniz bitmiyor, o kitaplar bir ömür sizinle geliyor.

Hocam bu konunun ilk maddesi tamamen zıt görüşlü sizle.Ben de kitap okumanın sınavda epey fayda getireceği kanısındayım.

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    yazılanları şimdi okudum. kitaplar bitirip yine de net yükseltemeyenler burada var.. olur yani, kitapla bitecek bi şey değil bu. sadece inekleyerek yapılamayacak bi ders, kimse kusura bakmasın.

öte yandan kitaplar hiçbir şeye yaramıyor, atın hepsini çöpe demiyorum. kitaplar bi yere kadar arttırıyor, ben bunu bütün yıl gördüm arkadaşlarımda. bi yere ama.. sonra neden yükselmiyor diye kendilerini yiyor insanlar. bana herkes doğuştan yetenekli gibi bakıyordu, çalışmıyor, çözmüyor, nasıl yapıyor..

kitap okumak okuduğunu anlama yetisi ve hızlı okuma becerisi kazandırır.. tabii ki sadece bunlar değil, başka bi sorun yoksa kitap okuyan insanların konuşmaları da düzgün ve etkili olur, vurguları nerede kullanacaklarını vs. bilirler. zilyon tane faydası var ama isteyen gidip yine de paragraf çözebilir. tamamen zaman kaybı, sıkıcı bi şey.

edit. dünyada milyonlarca kitap var. herkes seveceği bi kitabı mutlaka bulur. günde yarım saat, bir saat hiç zor değil. ha hiç sevmiyorsanız oturun ygs için okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcehanD -- 13 Ağustos 2017; 16:22:52 >

• quote:

yazılanları şimdi okudum. kitaplar bitirip yine de net yükseltemeyenler burada var.. olur yani, kitapla bitecek bi şey değil bu. sadece inekleyerek yapılamayacak bi ders, kimse kusura bakmasın.

öte yandan kitaplar hiçbir şeye yaramıyor, atın hepsini çöpe demiyorum. kitaplar bi yere kadar arttırıyor, ben bunu bütün yıl gördüm arkadaşlarımda. bi yere ama.. sonra neden yükselmiyor diye kendilerini yiyor insanlar. bana herkes doğuştan yetenekli gibi bakıyordu, çalışmıyor, çözmüyor, nasıl yapıyor..

kitap okumak okuduğunu anlama yetisi ve hızlı okuma becerisi kazandırır.. tabii ki sadece bunlar değil, başka bi sorun yoksa kitap okuyan insanların konuşmaları da düzgün ve etkili olur, vurguları nerede kullanacaklarını vs. bilirler. zilyon tane faydası var ama isteyen gidip yine de paragraf çözebilir. tamamen zaman kaybı, sıkıcı bi şey.

edit. dünyada milyonlarca kitap var. herkes seveceği bi kitabı mutlaka bulur. günde yarım saat, bir saat hiç zor değil. ha hiç sevmiyorsanız oturun ygs için okuyun.

Dediklerine aynen katılıyorum da pardon hocam ben size konunun linkini atmamışım

Burdaki ilk maddeyi diyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/ygs-lys-2018-adina-puf-noktalar-tm-mf--128347225#128352371

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 13 Ağustos 2017; 16:37:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlbiSnickers

quote:

Dediklerine aynen katılıyorum da pardon hocam ben size konunun linkini atmamışım

Burdaki ilk maddeyi diyorum.https://forum.donanimhaber.com/ygs-lys-2018-adina-puf-noktalar-tm-mf--128347225#128352371

ciddi görünmese troll derdim. türkçe için yazdıklarını komik buldum, buna inananları ise trajikomik.

gece şu yanınıza yatın, bu yanınız yatın falan hahah:))

hızlı okumak, yavaş okumak kişiden kişiye göre değişebilir belki. ben tane tane okurum, hızlı yapacağım diye de acele etmem. tane tane okumama rağmen 25-30 dakikada bitiyorsa bunu zaten kitap okumama borçluyum.

benim çok fazla söyleyecek bi şeyim yok. dudak kıpırdatmak, gece yatacağın tarafı ayarlamak falan filan bunlar tek kelimeyle salakça. altı üstü okuduğunu anlama sorusu, bu dediklerinin de elini kafanı üstüne diğer elini başka yerlerine koyup pirinç yutup üstüne de su içmekten hiçbir farkı yok:)) kitap okumanın okuduğunu anlamaya bi faydası yok diyen insandan da başka bi şey beklemezdim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcehanD -- 13 Ağustos 2017; 16:53:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AlbiSnickers

quote:

Burdaki ilk maddeyi diyorum.https://forum.donanimhaber.com/ygs-lys-2018-adina-puf-noktalar-tm-mf--128347225#128352371

ciddi görünmese troll derdim. türkçe için yazdıklarını komik buldum, buna inananları ise trajikomik.

gece şu yanınıza yatın, bu yanınız yatın falan hahah:))

hızlı okumak, yavaş okumak kişiden kişiye göre değişebilir belki. ben tane tane okurum, hızlı yapacağım diye de acele etmem. tane tane okumama rağmen 25-30 dakikada bitiyorsa bunu zaten kitap okumama borçluyum.

benim çok fazla söyleyecek bi şeyim yok. dudak kıpırdatmak, gece yatacağın tarafı ayarlamak falan filan bunlar tek kelimeyle salakça. altı üstü okuduğunu anlama sorusu, bu dediklerinin de elini kafanı üstüne diğer elini başka yerlerine koyup pirinç yutup üstüne de su içmekten hiçbir farkı yok:)) kitap okumanın okuduğunu anlamaya bi faydası yok diyen insandan da başka bi şey beklemezdim zaten.

Haklısınız, ordaki sadece tarih ve coğrafya tüyolarinı dikkate alıcam

• AlbiSnickers kullanıcısına yanıt
    Kardeşim eğer çözdüklerimi toplayıp çöpe atmasaydım gösterirdim.
  • Hepinize teşekkür ederim şuan Paragrafın Şifresi'ni çözüyorum o bitince Karekök çözeceğim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.