Şimdi Ara

type-s vs vw golf tsi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaslar arba alıcam fakat etrafmda cok arabadan anlayan yok bende bikere alcaım içn riske atmak istemiorum
    2007 yada 2008 45.000 km civarı type-s yada 2009 yine aynı km lerde yeni makyajlı golf alıym diorm 1.4 tsi
    type-s yada hb honda beni 1.8 motoru ve 140 beygiriyle benzin sarfiyatı olarak açıkcası korkutuyo ama honda motoru az yakabilirde demio deilim içimden.
    vw ise kalite olarak çok hoşuma gidiyo makyajlı halide çok hoş
    teknik özellikler,memnuniyet,ve özelliklede yakıt sarfiyatı konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekkürler

• Golf GT 1.4 TSİ 170 Hp ikinci elde çok temizleri var
  • Golf makyajlı kasa değil, yeni (VI) kasa. Kimilerine göre de 5.5 herneyse ...

Her ikisi de iyi araçlar, TSI istendiğinde ekonomik ya da performanslı kullanıma uygun. Honda' lar da diğerlerine göre az yakıt sarfeden araçlar. Mesela 1.8 Honda 1.6 Ford' dan az yakar diyebilirim.

Civic HB çarpışma teslerinden 4 yıldız alan nadir C sınıf araçlardan biri, belki de tek.

Golf sınıfının en sağlam iki aracından biri. DSG şanzıman çok başarılı, Civic'in şanzıman yarı otm. ve garip.Tam otm. var ama nadir bulunur.

Golf' ün içi sıkıcı ve kaliteli, Civic'in içi gösterişli, sportif ve zevkli.

İkisinin de yol tutuş aynı sayılır.

Civic' HB' in vergi ve ikinci el dezavantajı var.

Aklıma gelenler bunlar, benzer eklemeler de yapılabilir, gerisi size kalmış....

Şimdiden hayırlı olsun

• aybars çok saolasın ama şimdi alcaım arac 2007 yda 2008 olcagı için kasa deiştirme ihtimalindende korkuyorum hondanın.bide type-s le hb arasndaki farkı tam olarak anlamış değilim sportiflik dışında ne dersin hangisi daha makuldur?bi önceki arabam 1.4 tü oda hondaydı benzin çok dert olmadı km.de heralde 100 kuruş farkeder diye tahmin ediyorum ki çok km yapan biri deilimdir evim merkezde.honda şuan daha ağır basıyo benim içinde ama 2.elide korkutmuyo değil biraz gözü karartmak gerekcek almak için sanki :S
  • tsi 122 ile benzer yakıt tüketimi vardı 1.8in, benim şuan ortalamam 8.4L istanbul içi. I-shift şanzımana alışmanız gerekir, sevmeyedebilirsiniz. Benim gibi alışırsanız ara gaz verip kalkabilirsiniz, garip bi şanzımandır. Yol tutuş olarak golften üstündür isteyen test etsin, ama konfor olarak golf daha iyidir. HB ile Type-S arasında body kit farklılığı, kapı eksikliği, çift bölgeli klima farklılıkları var. Süspansiyonlar biraz daha sert deniyor type-s için ama hb yeterince kütük, sanıyorum ki type-s de aynı süspansiyona sahip. Ha bu arada seneye kasa değişim zamanı gelir civiclerin, ama sıfırı 56 milyar olan arabayı 2. elde 35e alacaksınız. 2008de civic Ncaptan 5 yıldızla ayrılmıştır bu arada. Düz şanzıman da bakabilirsiniz bu arada, tercih sizin.

Önce karar vermen gerek. Konforlu ama ruhsuz bir araç mı, Yoksa Konforsuz ama sportif bir araç mı? Virajlı yollarda civic çok zevkli bir araç oluyor, Hacim nedeniyle yüksek hızlarda daha istekli.

• aslnda konforda sportflikde lazım biraz aracta sportiflik tabi ön planda ama ben konfor acısından cok rahatsız ediceğinide zannetmiyorum daha önce honda city vardı bende ve araba otomatikti acıkcası memnundum sürüş yada konforundan belki kıyası siz daha iyi yaparsınız benden.bide yeni öğrendiğim bi habere görede otomatik vites konusunda biraz insanlar tedirgin vites geçişlerindearabanın kendini ileri geri attığını okudum.biraz ondanda tedirgin oldum abartımıdır doğrumudur acaba honda city sürüşünü bana sağlasa yeter otomatik bile olsa öle söliyim tasarım olarak çok sevdim çünkü ne dersiniz tatmin edermi bide dediğim vites konusu sıkıntı olurmu
  • Rice-R'a tamamen katılıyorum özellikle son cümlesine hiç bir ruhu olmayan bir makina yerine civic'i tercih etmelisiniz derim.Heleki düz vites olursa tadından yenmez.
  • test edin öyle alın, alışırsanız sıkıntı olacak bir şanzıman değil keza babam bile kullanıyor. Düz vites araç kullanan biri mantığını anladığı için daha rahat kullanıyor. Araç çukurları çok içeride hissettiyor tek sorun burda. Bir de 4000den sonra içeriye motor ve eksoz sesi girmeye başlıyor. Rahatsızlık verir mi bilmiyorum, ben gayet memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Rice-R'a tamamen katılıyorum özellikle son cümlesine hiç bir ruhu olmayan bir makina yerine civic'i tercih etmelisiniz derim.Heleki düz vites olursa tadından yenmez.

+1
  • 2007-2008 Golf zaten bir önceki kasa Golf. Civic'in kasa değiştirmesine varken Golf zaten 6. nesile geçti.
  • Yazımınıza neden dikkat etmiyorsunuz? Tamam tercihinize saygı duyuyorum ama ediorum, istemiorum, diorum, alıorum falan hoş olmuyor bence.
  • ne diosnz yani otomatiği skıntı yapmazmı?ben ilanlarda gnelde manuellere yöneldim bu sorundan çekinince
  • İnsanlar burda arabalarla ilgili fikir almak için yazı yorum yazıyorlar, bazılarıda kendini türkçe öğretmeni bizide öğrenci sanıyor, istediğim gibi yazarım kimsede karışamaz , isteyen çok doğru türkçe ile yazar kendinle gurur duyar........

Seçim olayına gelince bence type-s çok güsel ve şekil bi araç , ama şanzımanı performansını gölgeliyor otomatik alınacaksa , golf ise daa bi aile arabası görüntüsü var, sağlam ama sıradan,,, farklı zevklerin araçları yanii.....
  • arkadaslar şuanki honda 1.4 benzinli aracıma ortalamaya baktım 8.1 yazıo arkadasımda bmw 1.16 vardı 10 yakıyordu ortalama dedi buda büyük ihtimal 10 lt yakar dedi ne dersiniz 10 u görürmü yada geçermi type-s
  • 7000km ortalaması 9L. Agresif de kullandım 2-3 kez istanbul sapanca da yaptım. Sakin de kullandığım oldu. Sıcak havalarda klima hep açıktı.

Bu arada ataşehirden üsküdara aşırı dikkatli kullanımda trafik de açık olduğu saatte 4.7 ortalama tutturmuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 23 Eylül 2010; 1:16:10 >
  • cok teskkr ederm herkese özllkle rice-r bilgilern grcekten cok faydalı oldu son olarak 2008 40-50.000 km arası bi type-s edinmekde herangi bi sakınca görüyomusun :)
  • type s degil de biraz daha pahalı olarak ve daha iyi type r olabilir mi ? 200 bg 2.0 lt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.