Şimdi Ara

Twitter'ın izleri tamamen siliniyor: Twitter.com kullanımdan kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Twitter'ın izleri tamamen siliniyor: Twitter.com kullanımdan kalkıyor
    X, twitter.com alan adını tamamen kaldırmaya hazırlanıyor. Şirket bu geçişle birlikte, fiziksel güvenlik anahtarları veya geçiş anahtarları (passkey) kullanan kullanıcıları uyardı ve kimlik doğrulama yöntemlerini yeniden tanımlamaları gerektiğini açıkladı. Açıklamaya göre, 10 Kasım’a kadar güncelleme yapılmazsa, ilgili hesaplar kilitlenecek ve işlem tamamlanana kadar erişilemeyecek. 

Bu uyarılar, bir süredir güvenlik anahtarı kullanan aktif kullanıcılara da bildirim olarak gönderiliyordu. X’in Güvenlik ekibi değişikliğin herhangi bir güvenlik sorunundan kaynaklanmadığını açıkladı.

Bu zorunlu güncellemenin nedeni, donanım anahtarları ve passkey’lerin belirli bir alan adına (domain) bağlı çalışması. Bu da onların, kimlik avı saldırılarını (örneğin sahte “twítter.com” veya “x.com” bağlantılarını) engellemesinin temelini oluşturuyor. Güvenlik anahtarının yeniden kaydedilmesiyle anahtarlar x.com ile ilişkilendirilecek ve twítter.com kullanımdan kaldırılacak.

Ayrıca Bkz.Microsoft Outlook yenileniyor! Copilot entegrasyonu yolda

X’in bu değişikliği, platformun markasını “Twitter”dan “X”e dönüştürmesinden bir yıldan fazla zaman sonra geliyor. Mavi kuş logosu ise bundan da bir yıl önce kaldırılmıştı. Yine de hala Twitter döneminden kalan bazı kalıntılar mevcut. Örneğin X gönderilerini web sitelerine yerleştirmek için kullanılan sayfa hala Twitter alanında bulunuyor.

Kaynak:https://x.com/Safety/status/1982278858457174522?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1982278858457174522%7Ctwgr%5E172c36f4c870ac11535a892751a0a08474cd98d0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2Fnews%2F807011%2Ftwitter-com-x-com-login-security-key-passkey-domain
    Kaynak:https://www.theverge.com/news/807011/twitter-com-x-com-login-security-key-passkey-domain

• Biz hala Twitter demeye devam edeceğiz. Face sonrası herkesin 2. Sosyal medyasıydı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bir devrin sonu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Twitter gibi orijinal bir isim, yılların markası dururken neden adını bozup X yaparsın ve güzelim logoyu yok edersin ki? Ayrıca X ne oğlum bu kadar yaratıcılıktan uzak bir isim mi olur. Şu Musk'ın X takıntısını anlayabilmiş değilim. Bence bok gibi bir alan adı. Bir de bir link paylaşılıyor giriyorsun sayfa biraz geç açılıyor, sana uygulama yükleme ve ğyelik girişi dayatması yapıyor. O anda zaten platformdan soğuyorsun. Bana biri ğyelik girişi deyip her defasına beni oyalarsa o platforma adımını atmam. Bununla mı uğraşacak insanlar la. Girmiyorum oğlum ya uygulamanı da yüklemek istemiyorum, zorla mı arkadaş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.