Şimdi Ara

Twitch Yayını İçin Monitör Dahil PC Önerisi [6000-7000TL Arası]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 haftadır piyasada girilebilecek tüm sitelere girip, tüm video ve makaleleri okuyup bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Teknik bilgimin de kıt olmasından kaynaklı, belki onlarca farklı kombinasyonda bilgisayar inceliyorum fakat bir türlü gereken sistemi toplayamadım (Hem hazır sistemler hem de kendi topladıklarım). Örnek vermek gerekirse;

Başlangıçta her şey çok masum başladı, 4GB Ekran Kartı 8GB Ram yeter deyip 3500-4000 liralık bir hazır sistem almaya kalktım. Arkadaşlarım yayın için işlemcinin çok önemli olduğunu söylediler. Ryzen 1600 ile başlayıp 3500'e yükseldim, ardından okuduklarımda 7'den aşağı kurtarmayacağına ikna oldum (oldurdular :D).

Ram 8GB yeter deyince, 12-13GB RAM kullanan oyunlar olduğunu görünce hadi 16GB yapalım dedim, bu sefer de fiyat 8000-9000 liraya çıktı -ki sadece ekran kartı, işlemci, ram ve kasa ile- ve anakart konusunda o kadar geriyim ki, şeklini dahi zor ayırt edebilirim.

Elimde MXL 990 Mikrofon, güzel bir ışık sistemi ve 35 Mbps / 3 Upload hızına sahip bir internet altyapısı var (İlerleyen zamanda internet 50Mbps olacak). Tahminim 6-10 Nisan arasında bu bilgisayarı sipariş edeceğim. Sizlerden ricam, Knight Online-PubG-COD Warfare-GTA V-Fortnite-LOL tarzı ve zorlarsak Witcher 3 gibi oyunları sorunsuz şekilde oynayabileceğim ve yayın yapabileceğim bir sistem önerisinde bulunmanız. İlk 100 aboneye 50TL'lik Netflix kodu ve 50 TL'lik Bynogame çeki hediye etmeyi düşünüyordum fakat bu gidişle sistem önerisinde kullanacağım bunları gibi görünüyor :)

Önümüzdeki 6-8 ay boyunca 1TL dahi yükseltmeye gidemem, o yüzden lütfen olabildiğince öldürmeden bir sistem önerisinde bulunun, uzun süredir anca bu kadar bütçe oluşturabildim.

Şimdiden olumlu/olumsuz tüm yorumlar için teşekkür ediyorum.

• Aslında yayın için GPU'nun gücünü kullanabilirsiniz bahsettiğiniz oyunları yayınlamak için R5 2600 bile fazlasıyla yeter. Ben GTA5'i R52600 işlemci üzerinden renderlayıp 1080p60 yayın yapmıştım çok yüklü sahneler harici kastırmıyordu bile.
    Ama 16GB ram kesinlikle şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2700X + 5600 XT 14gbps li
    sistem toplayabilirsin belirtilen fiyata

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.