Bildirim
Twitch.tv donma problemi

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Donuyor derken yayın bağlantı düşük olduğu için mi donuyor yoksa görüntü mü kasıyor flash falan demişsiniz kafam karıştı -
quote:
Orijinalden alıntı: think impossible
Donuyor derken yayın bağlantı düşük olduğu için mi donuyor yoksa görüntü mü kasıyor flash falan demişsiniz kafam karıştı
7mbitlik bağlantım var, yani Twitchte source kalite yayınları bile donmadan izlemem lazım. Bilgisayarım yeni, kasma problemi vs. yok. Sadece yayın donuyor, yayını 3 saniye izliyorum 5 saniye donuyor, sonra tekrar 3 saniye izliyorum 5 saniye yine donuyor. Youtube'da 1080p video açabiliyorum fakat Twitchte low kalite yayında bile donmalar mevcut, anlatabilmişimdir umarım derdimi. Hani kasma problemi yok, Twitchten kaynaklı bi donma problemi var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: First Premolar
quote:
Orijinalden alıntı: think impossible
Donuyor derken yayın bağlantı düşük olduğu için mi donuyor yoksa görüntü mü kasıyor flash falan demişsiniz kafam karıştı
7mbitlik bağlantım var, yani Twitchte source kalite yayınları bile donmadan izlemem lazım. Bilgisayarım yeni, kasma problemi vs. yok. Sadece yayın donuyor, yayını 3 saniye izliyorum 5 saniye donuyor, sonra tekrar 3 saniye izliyorum 5 saniye yine donuyor. Youtube'da 1080p video açabiliyorum fakat Twitchte low kalite yayında bile donmalar mevcut, anlatabilmişimdir umarım derdimi. Hani kasma problemi yok, Twitchten kaynaklı bi donma problemi var
Söyledeiklerinize dayanarak ağ bağlantınızın iyi olduğunu varsayıyorum fakat bir şeyi düzelteyim 7 mbt bağlantıyla source izleyemeeyeceğiniz streamler var 10-15 in üstünde bağlantı veren streamerlar biliyorum şimdi konuya dönersek farklı bir tarayıcıdan girmeyi deneyin dns ayarlarını doğrulayın ben bu aralar open dns te sıkıntı çekmiyorum deneyebilirsiniz tarayıcı önbelleğinizi temizleyin temp klasörünü temizleyin bağlantınız ara ara kopmalar yaşıyor olabilir eğer sorun devam ederse bağlantı değerlerini gönderin lütfen
-
Low kalitede bile takılmalar mevcut, yani bi problem olduğu kesin. Denemediğim tarayıcı kalmadı, OpenDNS ve GoogleDNSleri denedim. Flash player sıkıntılı olabilir diye kaldırıp tekrar en güncel sürümü yükledim.
Bağlantı istatistikleri dediğiniz şey şunlar herhalde
Adsl Modu G992.5
Sistem Girişi 797 kbps
Sistem Çıkışı 8191 kbps
Attenuation Sistem Çıkışı(db) 39
Attenuation Sistem Girişi(db) 22
SNR Margin Sistem Çıkışı(db) 8.3
SNR Margin Sistem Girişi(db) 17.8
Attainable Down Rate 9124 kbps
Attainable Up Rate 1117 kbps
quote:
Low kalitede bile takılmalar mevcut, yani bi problem olduğu kesin. Denemediğim tarayıcı kalmadı, OpenDNS ve GoogleDNSleri denedim. Flash player sıkıntılı olabilir diye kaldırıp tekrar en güncel sürümü yükledim.
Bağlantı istatistikleri dediğiniz şey şunlar herhalde
Adsl Modu G992.5
Sistem Girişi 797 kbps
Sistem Çıkışı 8191 kbps
Attenuation Sistem Çıkışı(db) 39
Attenuation Sistem Girişi(db) 22
SNR Margin Sistem Çıkışı(db) 8.3
SNR Margin Sistem Girişi(db) 17.8
Attainable Down Rate 9124 kbps
Attainable Up Rate 1117 kbps
İstatistikleri şöyle yorumladım adsl2+ klasik bir modem kullanıyorsunuz normal bir 8 mbt e kadaar bağlantınız var fakat snr değerlerinizde indirme marjı genelde 44-35=9 olurken sizde 17.8 bu iyi birşey ve ayrıca Attenuation değerinizde oldukça iyi servis sağlayıcınızla görüşün ve bilgisayaranızda virüs olmadığından emin olun hat değerlerniz yeterinden daha bile iyi
EDİT: Ayrıca aynı anda arkaplanda çalışan uygulamaların internet kullanımınıda izleyebilirsiniz belkide sorun sadece arkaplanda çalışan bir işlemdir ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think impossible -- 27 Haziran 2015; 16:35:35 >
-
Windows 8 samsung bilgisayar kullanıyorum, birçok kez recovery yaptım bilgisayara. Görev yöneticisinden baktığımda Wi-Fi kısmında sadece nette gezindiğim zaman veri transferi gözüküyor. Ayrıca antivirüs de var bilgisayarımda, birçok kez tarama da yaptım fakat virüs yok. Zaten internetten indirme yapan birisi değilim ve düzenli olarak da recovery yapıyorum.
Düzenleme: Müşteri hizmetlerini arayıp görüştüm, sorun bizden kaynaklı değil diyorlar. Zaten youtube üzerinden HD videolar izleyebiliyorum hani netimden kaynaklı bi sıkıntı yok gibi. Sadece twitchte böyle bir sıkıntım mevcut
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First Premolar -- 27 Haziran 2015; 16:47:42 >
quote:
Windows 8 samsung bilgisayar kullanıyorum, birçok kez recovery yaptım bilgisayara. Görev yöneticisinden baktığımda Wi-Fi kısmında sadece nette gezindiğim zaman veri transferi gözüküyor. Ayrıca antivirüs de var bilgisayarımda, birçok kez tarama da yaptım fakat virüs yok. Zaten internetten indirme yapan birisi değilim ve düzenli olarak da recovery yapıyorum.
O zaman yapılacak tek şey kalıyor oda servis sağlayıcınızla görüşmek ve router modem ve ara kabloları kontrol etmek
Kolay Gelsin
EDİT:Mesajınızı editinzi yeni gördüm bi araştrırma yapacağım bu konuda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi think impossible -- 27 Haziran 2015; 16:49:06 > -
İnternette çok fazla konu var, Türkçe paylaşımlarda 25mbit interneti olan adamlarda donma oluyormuş. Yabancı forumlarda ise 50mbitlik bağlantılarda sıkıntı yaşayanı gördüm. Çözüm bulmuşlar bi chrome eklentisiyle fakat indirmeye çalıştığımda bu eklenti kaldırılmıştır mağazadan diye uyarı alıyorum. Konular zaten 2 sene öncesine ait, yeni konu açılmamış pek. Sorunu yaşayan tektük kişilerden biriyim sanırım :)
quote:
Düzenleme: Müşteri hizmetlerini arayıp görüştüm, sorun bizden kaynaklı değil diyorlar. Zaten youtube üzerinden HD videolar izleyebiliyorum hani netimden kaynaklı bi sıkıntı yok gibi. Sadece twitchte böyle bir sıkıntım mevcut
Biraz araştırınca eski twitch forumlarında birinde bunu buldum işe yarayacağını hiç sanmıyorum ama göndereyim bu sorunda etkilenen çoğu kişi zaman içinde kedni kendine geçti diyor daha çok Superonline kullancıları bu sorunu söylüyor aradabirkaç ttnet kullanıcısıda var fakat Sorun super onlineda gibi yapılacak bişey yoksanırsam kendi kendine geçti düzeldi diyorlar bunu yaşayanlar :
http://i.imgur.com/2DutMmp.png buda o ayar linki twitch bi ara video encode türünü değiştiricem diyordu değiştirdiyse çalışmaz değişmediyse iş görücektir
-
quote:
İnternette çok fazla konu var, Türkçe paylaşımlarda 25mbit interneti olan adamlarda donma oluyormuş. Yabancı forumlarda ise 50mbitlik bağlantılarda sıkıntı yaşayanı gördüm. Çözüm bulmuşlar bi chrome eklentisiyle fakat indirmeye çalıştığımda bu eklenti kaldırılmıştır mağazadan diye uyarı alıyorum. Konular zaten 2 sene öncesine ait, yeni konu açılmamış pek. Sorunu yaşayan tektük kişilerden biriyim sanırım :)
o eklentiyi eskiden bende kullanmıştım sonra twitch "http" ye geçti ve eklenti iş görmz oldu -
TTNet kullanıyorum.
İngilizcem çok da iyi değil aslında,http://www.reddit.com/r/Twitch/comments/30otft/twitch_is_once_again_lagging_constantly_in/
Bu sitede 100/5mbit net kullanıp 240pde bile donma yaşıyorum diyenler olmuş, 3 ay önce açılmış konu. Ayrıca aşağılarda gördüm, Orange ISP 500/200mbit fiber bağlantım var, donma yaşıyorum demiş
quote:
TTNet kullanıyorum.
İngilizcem çok da iyi değil aslında,http://www.reddit.com/r/Twitch/comments/30otft/twitch_is_once_again_lagging_constantly_in/
Bu sitede 100/5mbit net kullanıp 240pde bile donma yaşıyorum diyenler olmuş, 3 ay önce açılmış konu. Ayrıca aşağılarda gördüm, Orange ISP 500/200mbit fiber bağlantım var, donma yaşıyorum demiş
evet bunu gördüm genel olarak hepsi twitch in eu serverından alıyor bağlantıyı bu seneler önce bende yaşadım ama kendi düzeldi yaşayan herkeste kendi kendine düzeldi diyor yapıcak birşey yok sanırsam
-
Olabilir, bilmiyorum :) Tesekkurler ilgilendiginiz icin
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum kusura bakmayin. Bu saatlerde source kalite bile yayinlari izleyebiliyorum fakat ogle ve aksam vakitleri izlenmiyor. Yogunlukla alakali bir sey de olabilir mi, sayet oyleyse cozmenin bi yolu var mi bunu?
quote:
Hocam tekrar rahatsiz ediyorum kusura bakmayin. Bu saatlerde source kalite bile yayinlari izleyebiliyorum fakat ogle ve aksam vakitleri izlenmiyor. Yogunlukla alakali bir sey de olabilir mi, sayet oyleyse cozmenin bi yolu var mi bunu?
hocam aynı sorun bendede var sabah öğlen kasıyor ama gece yani netin yoğun olmadığı zamanda kasma yok.. fakat bende ek olarak download hızı felanda çok düşük.. 16mbit internetim var oyunlarda ping sorunum felan yok ama webde gezerken felan yavaş internet hissediyorum.
2-3 bilgisayar ve farklı modem denedim sonuç yine aynı yani cihazlardan kaynaklanan bi sorunum yok ama niye böyle netim yavaş çözemiyorum. kanal,proxy,dns ayarlarımda düzgün ama yavaş net.. bakalım şikayetvar.com'a başvurdum inşallah ttnet çözer sorunumu.
-
quote:
Bu söylediğiniz yoğunluk sorununu zaten nerdeyse herkes yaşıyor bu sizinle yada başka biriyle alakalı değil bu hatların genişliği ile alakalı onun için yapılabilecek bişey yok. Yoğunluktan olan birşry sizinde dedğiniz gibi aldığımız (çok yüksek kalite) hizmetin bant genişliği ile alakalı yapılacak birşey yok ona
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayni sorunlari yasiyorum maalesef
Sadece niye bazi kisilere vuruyor acaba :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X