Şimdi Ara

Twitch, izlenme botlarını engelledi: Popüler yayıncılar düşüşe geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy şu anda #8
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Twitch, izlenme botlarını engelledi: Popüler yayıncılar düşüşe geçti
    Asmongold, XQC ve Mizkif gibi Twitch’in önde gelen yayıncıların izlenme sayıları aniden düştü. Takipçileri şoke eden bu durum, Twitch’in yayıncıların kullandığı birçok izlenme botu hizmetini engellemesiyle yaşandı.

Ayrıca Bkz.YouTube para kazanma politikasını değiştiriyor, yapay zekâ trendi sona erebilir

Twitch CEO'su Dan Clancy, Temmuz ayı sonunda platformun izlenme botlarıyla mücadele etmek için adımlar attığını duyurmuştu. Bu botlar, videoları gözetimsiz bir tarayıcıda oynatan veya sahte hesaplarla gerçek izleyicileri taklit eden komut dosyaları olabiliyor.

Yasaklanma riskine rağmen Twitch, YouTube ve Kick'teki yayıncılar, istatistiklerini artırmak için izlenme botlarını kullanıyor. Bir Twitch yayıncısı izlenme sıralamasında ne kadar yüksekse, yeni izleyicilerin kanalı bulması da o kadar kolay oluyor. Ayrıca, şirketler yayıncıları popüler gördüğünden daha kazançlı sponsorluklar teklif edebiliyor.

Twitch yayıncılarının izlenme sayıları düştü

İzlenme botları Twitch Hizmet Şartları'na aykırı olsa da somut bir kanıt olmadan, kötüye kullananlar genellikle görmezden geliniyor. Kullanıcılardan ve hatta bazı yayıncılardan gelen eleştiriler, Twitch'in harekete geçmesini sağlamış olabilir. CEO'ya göre, site bot kullanımını daha iyi tespit edip ortadan kaldırmak için kaynak kodunu değiştirdi. Twitch'in çabaları, izlenme sayılarında çarpıcı düşüşlere yol açtı. Asmongold'un alternatif hesabı zackrawrr, XQC ve Mizkif de dahil olmak üzere en iyi Twitch yayıncılarının tümü daha düşük izlenme sayıları görmeye başladı.

Bazı takipçiler, son günlerde popüler isimlerin yayınlarını iptal ettiğini veya yayın yapmaktan kaçındığını belirtti. Twitch, platformun yaptığı değişiklikleri dengelemeye çalışan izlenme botu hizmetleriyle sürekli mücadele içinde. Twitch'in sorunu çözüp çözmediğini veya izleyici sayılarının toparlanıp toparlanmayacağını zaman gösterecek.

Kaynak:https://www.notebookcheck.net/Viewcounts-of-top-Twitch-streamers-plummet-after-platform-cracks-down-on-view-bots.1094880.0.html

• Yayıncılara sorsanız hepsi ben yapmadım başkası basmış derler

• Hele bi instagrama el atsınlar. Siz o zaman görün yaygarayı 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kolay paranın olduğu her yerde sahtekarlar var özellikle kızlar ve fasulye kılıklı mal erkeklere bakın hepsi aynı tarak gerçek dünyada yapamadığını orda yapmaya çalışıyor

• Spotify botları, Twitch botları, Instagram botları… etrafımız sahte bir şöhretle çevrili. Hepsi yalandan ünlü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzında cigara ve küfür eksik olmayan yayıncıların milyonlar izlendiğini gördüğümde çoğu net bot hesap kullanıyor demiştim.

Zaten ekip mekip olanların alayı bot hesap kullanıyor.

Ayrıca oyun platformu ile et pazarının ayrı olması gerekiyor.

Robloksu engelleyenler buna neden ses çıkarmaz onu anlamış değilim.

• Hasan piker icin bot diyorlardi noldu ayni izlenme sayilari :)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zaten birisinin kamera karşısına geçip salak saçma konuşup hareket yapmasina neden onca para verilip izleniyor anlamak güç. Bunu biraksalar herkes seve seve iş bulup çalışır adam olurdu :D

• YouTube için ,Şöyle bir örnek vereyim.YouTube vatandaş bir kanal açmış bu kanalda abone sayısı bir milyon lakin yayınladığı videolar 10 bini geçmiyor.

Sanırım YouTube’da buna bir çözüm getirmelidir.

• XQC de mi yapıyormuş, vay be. O değil de Twitch şu insanların açtığı izlemesi düşük basit yayınlara bile sohbet ekranında bulup "cheap viewers" diye link bırakan bot mu sahte hesap mı neyse onlara da bir el atsın. La istisnasız hep görüyorum yaşıyorum. Resmen bot pazarlamıyor sohbet kısmında.

• Of en sinir olduğum konulardan biride şu. İnternette herhangi bir içerik açtığınızda özellikle YouTube'da binlerce yorum okuyorsunuz ama hepsi tek tip ve benzer. Herkes sadece kanal sahibinin başarısını övüp teşekkür ediyor, videoda bahsedilen konu ile alakalı kimse bir fikir, teori, düşünce belirtmiyor. Eskiden bir içerik açtığınızda yorumlarda türlü türlü bakış açıları ile yapılmış yorumlar olurdu. Botlar gitse bile insanlarda bottan farksız bir hale geldi o yüzden durum vahim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen reels'miydi denk geldim telefon anakartlarını bir aparatla pci slotlarına benzeyen bir şeye tek tek yerleştirip hepsinden tek tuşla instagram hesaplarını açıp, sayfa sayfa hızlıca geçiş yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 25 Ağustos 2025; 14:57:44 >
  • Açıkçası şaşırmadım belli olan birseydi

• İyi olmuş. Heleki iki pembe kulaklık ince kız görünce ağzı sulanan valorant lolcü velet tayfanın pohpohladığı ergen kızlara vurduysa bu çok daha iyi olmuştur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetin büyük kısmı botlar ve onların içerikleri ile dolu diyen komplocular haklı galiba Twitch, izlenme botlarını engelledi: Popüler yayıncılar düşüşe geçti  Tiktok'ta falan denk geliyorum Çin'liler devasa telefon tablet çiftlikleri kurmuşlar ekranları yok, hepsi bir cihaza ve 32'ye 64'e vs bölünmüş bir ekrana bağlı canlı yayın izliyor, spotify falan dinliyor kendi kendine. Binlerce telefon çiftliği var böyle.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt

Geçsinler o işi. Belki 3-5 kere olur o dedikleri her seferinde olmaz. Telegram da bile var.

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

Atı alan Üsküdar’ı geçti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.