Şimdi Ara

TV YERİNE PROJEKSİYON PROF YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzman arkadaşlar TV shud tv sinden oled ine kadar hepsini kullandım 2016 seriside olmak üzere son cihazların hepsine baktım fazlasıyla inceledim her cihazda mutlak problemler olduğu gördüm min 9.000 bin tl gibi başlayıp devamı gelen saçma sapan fiyatlar, paranın hakkını vermeye tv'ler ile karşılaştım ve bu kadar yüksek ücret ödeyip sorunlu bir tv almak istemediğim için projeksiyon almaya karar verdim ve araştırma yapmaya başladım sizde bu konuyla alakalı yardım istiyorum evde tv yerine kullanıla bilecek gündüzde performan olarak çok fazla üzmiyecek bir cihaz önerirseniz çok mennun olurum bu arada benim ilgimi çeken LG PF1000 sizce nasıl bir cihazdır

• Al bi 55 ekran oled 4k tv gitsin projeksiyonlar tv nin yerini tutmaz bu cihazlar ara sira film izlemek icin keyif cihazlari

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adorer kullanıcısına yanıt
    lg 55eg920v aldım 2 kere ikisisde arızalandı birinde loğo yanağı diyerinde anakart arızası
  • yav be bu kadar işten anlayan insanların olmasını bilmek ama yardımcı olmamasına anlam veremiyorum
  • Ju ve ks samsung serilerinde pek sorun yasayan yoktu onlari dusunun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • safaky10 S kullanıcısına yanıt
    ju serisini bilmiyorum ama ks serisi samsung un şimdiye kadar yaptığı en kötü tvlerhttps://www.youtube.com/watch?v=9M4dk15tAQ0 5.dakikadan sonra izlersen ne demek istediğimi anlarsın ilgine teşekkürler
  • alpercetinn kullanıcısına yanıt
    Lg PF1000 iyi cihazdır fakat lümen değeri düşük olduğu için gündüz performans alamazsın karanlık yada loş ortamda problem olmaz. Eğer gündüz de izlerim dersen lümen değeri yüksek cihazlara bakmalısın. Fakat şunu da belirteyim projeksiyonda her ne kadar lümen değeri yüksekte olsa gündüz performansı yine tv gibi olmayacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cagatay_26 C kullanıcısına yanıt
    araştırdıkça bende gündüz perfons sı iyi olan hiç bir projeksiyon yok
    artık bakacaz
  • tabiatıyla ışık kullanıldığından perdeler açık izleyemezsiniz pahalısıda böyledir.
    Ama içeriye giren ışığı hafif kesebilirseniz(gece gibi yapmanıza gerek yok) lumen değeri
    yuksek olan pahalı cihazlara bakabilirsiniz. Ben 2000 lumenli benq w1070 kullanıyorum. ikindi
    vaktinden sonra perdeleri kapattımmı izlenebiliyor. Tabiki gece gibi olmaz hiç biri.
  • alpercetinn kullanıcısına yanıt
    hocam tv yerine projeksiyon diye bişey yok bence.

Projeksiyon kesinlikle alternatif olarak kullanılmalı. hele ki aile iseniz.

teksen zaten sıkıntı yok ama bu işin hanımı var çocuğu var misafir ana baba var:)

ayrıca projeksiyon en azından loş ışıkta izlenecek. güneş vuran odada tat vermez.

Bu veriler doğrultusunda ışıktan ziyade kontrast çözünürlük değerlendirilmeli. tabi extra kişiye özel durumlar (mesela ben fan sesine takığımdır 26 db üsütüne dayanamam)

Öte yandan bir çok özellik görece olduğu için yanına daha iyisini koymadığın müddetçe az çözünürlük düşük kontrast sorun değil aslında.

200 lümenlik 800x600 projeksiyonumla çok keyifli filmler maçlar izledim.

en son 3000 lümen 3D ve fullhd cihazla projeksiyon işini bıraktım. Derken birden anılarım depreşti ve alayım diye araştırıyorum oturma odasına.

47 inç LG satılacak

yerine

1. hd ready ve led olmak üzere bi alet koyacağim .pomacto veya LG

2. full hd geleneksel lambalı epson, optoma hd 26 olabilir.

bakalım ne karar vereceğiz.

Açıklık getirmek yerine galiba kafa karıştırdım ama.. neyse iyi forumlar.

• Sinemadaki karanlık ortamı evinizde sağlarsanız film izleme zevkine kavuşursunuz. Yok ben hem TV niyetine kullanayım, hem de film izleyeyim diyorsanız projeksiyon sizin seçeneğiniz olmamalı. Çümkü Projeksiyon , tv mantığı ile çalışmıyor. Mercekten çıkan ışığın, perdeye varıncaya kadar bir mesafe kat etmesi söz konusu. Olayın bam teli de tam burası. Mercekle perde arası ne kadar karanlık olursa o kadar yüksek kontrast ve o kadar yüksek görüntü kalitesi demek. Ne kadar ışık yada aydınlıksa da o kadar görüntü kaybı demek.

Ev sineması için profesyonellerin önerdiği ışık gücü 1000 - 1800 ansilümen arasıdır. 1000 ansi lümenden daha düşüğü görüntünün karanlık olmasına, 1800 ansilümenden daha yükseği ise görüntünün daha parlak olmasına etki ediyor. 1800 ansilümenden daha parlak bir ışık siyah rengin grileşmesine, açık renklerin beyazlaşmasına yol açıyor. Bu nedenle ev kullanımında 1800 ansilümenin geçilmemesi tavsiye ediliyor. En ideal ışık oranı 1400-1500 ansilümen aralığı gibi duruyor.

Yani biri diğerinin alternatifi olmamalı. Ben ışık altın dada film izlemek istiyorum diyorsanız, size tavsiyem geniş ekran bir tv satın almanız olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.