Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (3383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
30 Misafir (2 Mobil) - 28 Masaüstü2 Mobil
5 sn
126.579
Cevap
1.983
Favori
6.515.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
281 oy
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #5
Giriş
    Samsung hariç her marka olur. İnan bana. Bu kadar dolandırıcı bir firma ile karşılaşmadım. Üstelik sadece Türkiye’de değil Amerika ve Avrupa’da da çok şikayet var. Hem ürünleri sorunlu hem de servisleri. Kesinlikle uzak durulmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

bu kadar uğraştırmayan hangi marka iyidir? ben de tv alma arefesindeyim samsungtan soğudum sırf şu servis olayı yüzünden.

Servisi sorunlu olmayan marka yok ülkemizde. Serviş işi şans işi ülkemizde. Şehirden şehre hatta aynı şehirde servisten servise değişiyor durum. Bir de servis hizmeti iyi diye de marka tercih edilmesine karşıyım ben.

Bazı markalar rast gele servis gönderme olayına da başladılar. Sen telefon numarasını bildiğin servisi arasan bile o servis değil genel merkez açıyor telefonu ve onlar servis yönlendiriyor. Sen şu servis gelsin desen bile onu göndermiyorlar. İyi olanı gelirse seviniyorsun kötü olanı gelirse firmaya küfür etmeye başlıyorsun. Bu dediğimi hangi marka yapıyor dersen Arçelik bu uygulamaya geçti.

Yani Arçelik den kalkıp 4K TV alsan kurulumdan 2-3 gün sonra sorun çıksa servis istediğinde eve o Tv kuran değil başka servis gelebilir ve belki kuran servisin çözebileceği sorunu o gelen servis çözemeyip daha beter hale getirebilir.

Kısaca servis işi şans işi bu tür ürünlerde.

Kimi Samsung servisleriyle sorun yaşarken kimi yaşamıyor. Kimi Arçelik ile sorun yaşarken kimi yaşamıyor. Kimi Sony ile sorun yaşarken kimi yaşamıyor.

Kısaca aldığı ürünün servisleriyle sorun yaşayan herkes o sorun yaşadığı markayı gömüyor. Ama genele bakmak lazım. Genelden kastım her şehirde aynı sorun yaşanıyor mu.

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Bizde Hepsi Böyle Sıkıntılı Yada Seni Yoran Servislerler Dolu Hocam,Ülkenin Kaderi Olmuş Bu Durum

Yurt Dışında Konuşuyorum,Adam Avustralyada"Tanrıya Şükür Devlet Halktan Yana,Yoksa Samsung İade Almazdı Diyor"

Avrupada İade Rahat ,Bizde Hapı Yuttun Malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 9 Ocak 2021; 15:0:13 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: baris007

En kaliteli projektorun omru kac yildir .190 200 ekran 50kilo tv almaktansa projektor almak daha mantikli.

Projektör kontrast oranı renk kalitesi ışıklı ortam kullanımı ile tv kıyaslanamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

En kaliteli projektorun omru kac yildir .190 200 ekran 50kilo tv almaktansa projektor almak daha mantikli.

gündüz ışıkta kullanım biraz sorunlu olmasa, bence de öyle.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Hocam tv yi beğenerek almak yerine servisi beğenerek tv almak durumuna gelmişsek iş bitmiş zaten, geçmiş olsun.
  • quote:

Ülkemiz de Tv, telefon ve bir çok ürünü alırken azımsanmayacak sayıda bir kitle öncelikle servis olayına bakarak tercih yapıyorlar. Benim de çoğu zaman garipsediğim bir durum ama maalesef durum böyle.

• Arkadaslar 49-50" ips panelse sahip tv tavsiyesinde bulunabilir misiniz?Televizyon salonda duracak ve agirlikli yanlardan izlenecek bu yuzden yanlardan izlenirken goruntu kalitesi dusmemesi icin ips panel dusunuyorum. Butce olarak 5 bin TL civari dusunuyorum.

Üstadlara sormak istiyorum. Vatanda grundig 65 geu 7900 6000tl ye indi. Hatta faizsiz 12 taksit fırsatı da var. Bu tv hakkında yorumlarınız çok merak ediyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar Philips in 65PUS7304 modelini teşhir olarak alma ihtimalim doğdu, teşhir ürün alırken nelere dikkat etmeliyim, kaç saat kullanıldığını nasıl görebilirim ve diğer konular hakkında yardımcı olabilir misiniz.
  • Herkese iyi forumlar. Gündelik kullanım(uydu ile kullanım) için aşağıdaki tv uygun mudur? Bu boyut ve fiyatlarda daha iyi alternatifler varsa önerebilir misiniz? Bilgi sahibi forumdaşlar yardımcı olursa beni çok mutlu ederler.  

Samsung UE43TU7000UXTK 43 İnç TU7000 Crystal UHD Televizyon: Amazon.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsunum55 -- 11 Ocak 2021; 1:22:58 >

• LG 50UM7500PLA

LG 49UN73903LE

Bu cihazlardan kullanan var mı? Tavsiye edermisiniz?

Bu fiyat aralığında Max 5000 tl tavsiye edebileceğiniz farklı bir ürün var mıdır?

• Merhabalar, 43" boyutunda alabileceğim en iyi TV hangisidir acaba? Ben 43" olarak TU8000 görebildim gibi. TV'yi oyun konsolu için almayı düşünüyorum ama 100 Hz gibi bir beklentim yok 60Hz yeterlidir.

• UAE'de 835 AED yani 1688₺ iken bizde 3200₺-3300₺ fiyatla satılıyor. Neredeyse 2 katı. Bu rezalete kim dur diyecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Ocak 2021; 14:22:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: rewkdark

Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Ben de Teknosa elemanlarının 3ünün birden başıma gelip "YANLIŞ" bilgi vermeleri sonucu Samsung q60 aldım.( her türlü sorunda arkanda Sabancı var abi yea, sen hiç korkma dediler, sorun çıkınca biz sadece SATICIYZ dedi hem aynı elemanlar hem de teldeki bayan)

Yaklaşık 6 ay önce de buraya çok yazdım, özet geçeyim, ilk gün paneller aşırı derecede açıldı, servis elemanı geldi arka kapak içinin tırnakları da kırık iade olur dedi, meğerse o da yanlış bilgiymiş, iade talebi bile oluşturmadığı gibi genel merkeze bilinçli olarak eksik foto yollayıp otomatik olarak ret cevabı alıp bunu bana genel merkez ret verdi diye söyledi, araştırdım genel merkez durumu açıkladı ama yerel servis her defasında THh git deyip durdu. En son tv'yi getirdiler ekranda lekeler var, yine kesin iade deyip aldılar 1 hafta sonra iade olmuyor SAmsungg hiçbir şeyi kabul etmiyor deyip kendi hataları sonucu lekelenen tvyi kapıya atıp gidiyorlardı zor durdurdum, kurmadan kabul etmem , almam içeri edim, mecbur girip kurdular, Sesli komut da çalışmıyor dedim, eleman 15 dk uğraştı tek sefer bile çalışmadı, tüm bunlar ilk günden oldu ama gel git yapa yapa 1 ayı geçirdiler hiç kullanmadan ve bu Samsung denen firma onu da kabul etmiyor. eleman hemen servis sahibini aradı o da " AT GEL " dedi ve bana TESLİM TUTANAĞI BİLE VERMEDEN KAÇTI GİTTİ.

Neyse dün THH 2 ayrı sebepten para iade kararı verdi ama teknosa, samsung genel merkez ve yerel servis beni yine birbirlerine paslamaya başladı, teknosaya sonuç belgesini götürdüm onlar dedim samsung onay verirse iade edilir, yaw ne onayı 1 değil 2 ayrı sebep var hangisine itiraz edecek dedim olmadı, genel merkezi aradım başvuru yapmamış daha Teknosa sen kendin mail at dedi sağolsun ilk defa biri yardımcı oldu, kendim mail attım, genel merkezi aradım bugün, bu sefer de yerel servisi ara belgeni ver dedi , tevbe Ya dedim , yerel servisi aradım , biz ne karışırız genel merkez bize yazı yollasın dedi, zaten ilk aldığımda da aynı taktikle 1 ay beni rezil ettiler, genel merkezi aradım tekrar benden önceki yanlış bilgi vermiş evet genel merkez yerel servise mail atması lazım dedi, bu ne çetrefilli bir prosedür , bildiğin top gibi paslaşıp vakit geçiriyorlar, bakın dedim bana ödeme yapacağınızı resmi olarak bildirin gerekirse 1 ay sonra verin parayı, ben tv alacağım bu hafta sonu sipariş geçmezsem zaman geçecek, kampanya bitecek dedim açıkça, neyse telefondaki bayan yine kibarca konuşuyor, BENİM TVYİ BANA TESLİM ETTİĞİNİZİN TUTANAĞI NEREDE BANA ONU Bİ BUL dedim , "sağlam teslim ettik tutanağı olmalı" dedi, bul getir dedim , yukardaki olayı anlattım, resmi iade belgesi elinizde hem de 2 sebepten, ayrıca resmi olarak hala tv sizde dedim sizin avukatınız okuyup "tamam ödeme yapın" diyecek bunun daha neyini savunuyorsunuz dedim," ama beyefendi ... diye başladı anlatmaya.

başta Samsung alacaklar olmak üzere aldığınız tvnin içini-dışını her yerini 1-2 saat boyunca incelemeden sakın " SAĞLAM ALDIM " kağıdını imzalamayın , şikayet sitelerinde bakın herkes bundan pişman. SAmsung olayın kolayını bulmuş THH den alırsın diyor ama 6 ay sürüyor ve bu sürede ALLAH KORUSUN tvye bir şey olursa sizle uğraşmaktan kurtuluyor. Gelen servis elemanlarına da asla inanmayın, ilk gün benim sesli komutu çalıştırmadı bende 11 yıl kullandığım tüplü tvden geçiş yaptım safım bu konuda, gelen de yaşlıca biriydi ben ingilizce bilmem sen sonra yaparsın bunu dedi ben de ne bileyim inandım ama THH bunu da reklamda vb gösterilen bir özellik yok diyerek ayrıca iade sebebi saydı.

Şimdi halen bekliyorum, ama bu yerel servisi de asla unutmayacağım insanlar bu kadar kibar konuşup da arkadan bu kadar numara nasıl yapar inanamadım, bu servis bana gerçek hayatı öğretti, şimdi ciddi olarak düşünüyorum genel merkez acaba beni dinleyip de yerel servise bana teslim ettiğinin tutanağını isterse bunlar ne yapar, buna karşılık genel merkez ne yapar ama zerre ikisi de umursamaz bence.

Büyük ihtimal bu olaylar çoğu firmada oluyordur ama yabancı sitelerden de baktım samsung Türkiye dışında bunu kolay kolay yapamıyormuş anında iade, değişim yapıyormuş, artık KESİNLİKE THH ÜCRET İADESİNİN YANINDA YÜZDE 25 CEZA VERMELİ. Benim para çöp oldu.

Elektronik ürünler sıkıntılı olabilir, doğaldır ama servis yaklaşımları tüketiciyi mağdur etmeme üzerinde kurgulanmalı. Sorun markalarda değil sorun servis yaklaşımlarında. Bunları da regüle etmek devlete düşüyor. İnanın araştırmaktan ben de TV alamadım. Tam karar veriyorum ağır bir rezalet görüyorum. Bezeri durumları 5 yıl önce aldığım Phiilips TV'de ve bazı başka elektronik ürünlerde yaşadım.

Günümüz TV'leri öyle bir noktaya geldi ki 5 yıl problemsiz çalışıyorsa kendinizi şaslı sayıyorsunuz.

10 bin liralık bir ürünlere bile genel olarak 2 yıl garanti veriyorlar. Bari bu garanti süresinde müşteriyi uğraştırmamaları gerekiyor. Otomobil gibi olsa inanın kiralama daha uyguna gelebilir :)

İpini koparan çinden ürün getirip marka basıp satıyor. Yok paralel ithalat vs. Tüketiciler de yüksek vergiler ödeyerek bu ürünleri alıyor. Durum böyle oluca markalar da artık bu yola başvuruyor. Samsung, LG, Philips gibi markalarda bile bunlar yaşanıyorsa Devletimimiz seyirci kalmamalı. Sonuçta Bir üründe hata olduğunu bile bile kabul etmeyen, insanları hakem heyetine gitmek zorunda bırakan, aylarca oyalayan marka ve satıcılara sağlam cezalar olmalı. Satıcılar sadece ürün bedelini ödeyip kurtulamamalılar.

Ancak bu şekilde bu işler düzelir.

------------------------------------------------------------------------------------------------
    Computer Engineer, System Manager, Infrastructure Planning and Solution Architect

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.