Şimdi Ara

TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (3185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: berkaytaskin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
97.860
Cevap
1.577
Favori
5.194.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 31833184318531863187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG 65NANO866NA ya da Samsung 65q70t ikisinden birini almayı planlıyorum hem dizi film hem ps5 için hangisini önerirsiniz? Ya da daha iyi bir öneriniz mevcut mudur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al Capone! kullanıcısına yanıt
    Bende aynılarının 55 inç olanlarını düşünüyorum ancak lg de karanlık ışıkta yansıma filan oluyor diye burdan bir arkadaş iade ettim diye yazmıştı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al Capone!

LG 65NANO866NA ya da Samsung 65q70t ikisinden birini almayı planlıyorum hem dizi film hem ps5 için hangisini önerirsiniz? Ya da daha iyi bir öneriniz mevcut mudur?

Yıllardır yazıyorum

TV Olarak, OYUN ve FİLM için,

Kontrast, Siyah ve Siyah performansı yoksunu İPS panel almak

Uçsuz bucaksız kurak ve taşlı tarlaları sürmek için Traktör (VA) değil Öküz (İPS) almaya benzer.

65Q70 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 17 Ekim 2020; 9:40:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i_brahi_m

Hocam haklısınız ama bir haftadır sürekli bi linç etme sürekli laf sokma bana tavsiye de bulunanlar deseler derim he haklılar derim adam gelmiş direk konuya bodoslama hakaret ediyor bende bilmiyordum dediğiniz gibi keşke baştan bu videoları izleseydim ama başım dolaşınca izledim dediğim gibi fazla bilmiyordum sandım ki atıyorum 50 inçler hep aynı ama nerden bileyim panelden panele değişiklik olacağını. Siz gördünüz mü bi herkese hakaret eden arkadaş hariç bana birinin laf söylediğini ben kaç kişiye özelden de yazdım Allah razı olsun bana git ne yaparsan yap demedi kırıcı bir şey söylemedi. Hele bu gün olanlar ben buraya yazdım mı şöyle yapacağım böyle yapacağım diye dedim ne yapmam gerekiyor sizde dediniz servis çağır vs vs. Arkadaşın biri laf attı 2.5 sene 5 sene ondan sonra 2 3 kişi hurra saldırdı.

Artık bıktım servis n11 satıcı üçgeninde gidip gelmekten vazgeçtim ne olursa olsun. Ya bi insanı psikolojik rahatsızlıkla suçlamak veya bi sinire elli tane laf söylemek tamam ben pinpirkli biriyim ama Allah a şükür akıl sağlığım yerinde şuraya bakıyorum herkes yazıyor kimisi servis çağırmış kimisi iade etmiş ama ben olunca direk saldır bir insanın üstüne bu kadar mı gelinir. Adama Allah aşkına diyorum yok Allaha havale ediyorum diyorum yine yok yine yok anlamıyor.

Bakın ben 3 gündür konuyu kapattım dedim bu panel böyle zart geldi biri yok kabak tadı verdi zart verdi zurt verdi şimdi ben kime laf söyledim kimi rencide ettim ne demek anan baban ya normal de olsa bu laf yüzünden insanlar kavga ediyor. Forumun özelliği ne konuşmak tartışmak aldığın ürünün artısını eksisini söylemek değil mi. Neyse hocam baya uzun yazdım bak ben olayı kapatırım yarın yine gelir İbrahim şöyle İbrahim böyle laf sokar bende insanım ya bi zevkle girdiğim tv işinden hüsranla çıktım veya böyle ummuyordum hayal kırıklığı oldu da diyebilirim.

Eğer geriye dönük msjları tek seferde silme şansım olsa hemen yapacağım ama tek tek silmem lazım bi sürü uğraşmam gerek. Neyse lafı çok uzattım bana laf atılamadığı sürece bişey yazmayacağım ama durmaz biri çıkar yine laf sokar hakaret eden olur.

Burda linç etme karalama falan olmaz kimse seni tanımıyor kimsenin bu işten bir kazancı veya kaybı yok,sen aldığın tv'yi beğenmedin şimdi gerekli yerlerde hakkını arayacaksın hergün tavsiye konusuna girip 10 tane mesaj atmana gerek yok,insanlar birşey soruyor senin mesajların hepsini örtüyor,dağda koyunun kaybolmuş kahvede oturup koyunum neden kaybolduyu konuşuyorsun 7/24 git koyunu ara..

• quote:

Orijinalden alıntı: erolalper

Arkadaşlar oledden qlede oralardan da birazdan söyleyeceğim 2modele düştüm bütçeden dolayı :) Samsung 65tu8500 ve Sony 65xg8096. Hangisini önerirsiniz. Normal uydu yayını ve film izlemek maksatlı alıyorum.

Sorum tam da tartismaya denk geldiği için, aşağı indirmem gerekti, kusura bakmayin. Kafam karıştı araştırdıkça. Ne önerirsiniz?

• Arkadaşlar merhaba, kardeşine düğün hediyesi tv alacağım. 2021 Nisan ayı gibi düşünüyorlar evlenmeyi.

sizden fikir almak istediğim bir konu var. Öncelikşe 65inc bi tv düşünüyorum, hangi tv iyidir diye araştırmaya başlamadım henüz.

benim merak ettiğim konu, yılbaşına doğru ya da 2021 yılı başında kampanya vs oluyor mu? Tecrübeli arkadaşlar daha önceki yıllarda denk gelmiştir mutlaka. Markaların yeni modelleri piyasaya sürüldüğünde eski modellerde indirim oluyordur heralde, o yüzden sizce 2021 yılını beklemeli miyim yoksa şimdiden almalı mıyım? Ayrıca 65inc için tavsiyeniz olursa da sevinirim.

iyi günler diliyorum herkese

bu arada elektronik fiyatları nasıl artmış öyle ya:( 4 ay önce baktığım 6.700 TL olan laptop 10.000 TL olmuş, TV’lerin fiyatları da uçmuştur muhtemelen. Keşke 3-4 ay önce baktığımda alsaymışım televizyonu:(

yıl sonuna doğru indirim olur belki olur mu be?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaa -- 17 Ekim 2020; 10:45:47 >

• quote:

Arkadaşlar oledden qlede oralardan da birazdan söyleyeceğim 2modele düştüm bütçeden dolayı :) Samsung 65tu8500 ve Sony 65xg8096. Hangisini önerirsiniz. Normal uydu yayını ve film izlemek maksatlı alıyorum.

Bütçe babında elma ile armudu karıştırmışsın biri 8 diğeri 11 bin

Peki 11 bin olan (sony) parasının hakkını verirmi ips panel olduğu için geriden verir

Bu yüzden onları değil

Samsung 65Q70T almalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: vaa

Arkadaşlar merhaba, kardeşine düğün hediyesi tv alacağım. 2021 Nisan ayı gibi düşünüyorlar evlenmeyi.

sizden fikir almak istediğim bir konu var. Öncelikşe 65inc bi tv düşünüyorum, hangi tv iyidir diye araştırmaya başlamadım henüz.

benim merak ettiğim konu, yılbaşına doğru ya da 2021 yılı başında kampanya vs oluyor mu? Tecrübeli arkadaşlar daha önceki yıllarda denk gelmiştir mutlaka. Markaların yeni modelleri piyasaya sürüldüğünde eski modellerde indirim oluyordur heralde, o yüzden sizce 2021 yılını beklemeli miyim yoksa şimdiden almalı mıyım? Ayrıca 65inc için tavsiyeniz olursa da sevinirim.

bu arada elektronik fiyatları nasıl artmış öyle ya:( 4 ay önce baktığım 6.700 TL olan laptop 10.000 TL olmuş, TV’lerin fiyatları da uçmuştur muhtemelen. Keşke 3-4 ay önce baktığımda alsaymışım televizyonu:(

İndirim için değil de bekleme şansı olan herkes beklemeli bence. Bu seneki tv modelleri beklentileri pek karşılayamadı.

• vaa V kullanıcısına yanıt

Yılbaşına kadar fiyatlara kol gibi geçirip, yılbaşı gelincede "kumpanya yaptık" deyip parmak gibi geri çıkarırlar.

Bu yüzden içinde bulunduğumuz koşullarda pembe hayallerden vazgeçin.

Bu arada o kadar yazmışsın max bütçe beşirtmemişsin?

• quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Bütçe babında elma ile armudu karıştırmışsın biri 8 diğeri 11 bin

Peki 11 bin olan (sony) parasının hakkını verirmi ips panel olduğu için geriden verir

Bu yüzden onları değil

Samsung 65Q70T almalısın.

Alıntıları Göster

Yok hocam bu Sony xg8096 8000-8500 civarı, diğeri de öyle, daha fazla çıkamıyorum, o yüzden 2si arasında bir tercih yapsanız :)

• i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt

50 inçler hep aynı ama nerden bileyim panelden panele değişiklik olacağını.

Bunu demişsin bence bu saatten sonra kimseye şu tv alın şunu almayın dememeni öneririm çünkü insanlara bunu almayın dediğin an o yazından sonra seni ciddiye almazlar. 50'' tüm tv aynı panele sahip sanmam teknolojiden biraz uzak biri olduğunu göstermekte.

4K Tv'ler den bende çok anlamam ama her 50'' veya her 43'' Tv aynı panele sahip olacağını sanacak kadar da teknolojiden uzak biri değilim. Ekran boyutu, çözünürlüğü ile ekran kalitesi aynı şey değildir.

Sana tepki gösteren arkadaşlara içimden kızıyordum ama şimdi hak vermeye başladım o arkadaşlara. Sen bence artık bir dur düşün ondan sonra araştır bu teknolojileri ondan sonra gidip en uygun ürünü al.

Benim hiç sevmediğim bir marka vardır. O markayı kimseye önermem mesela ama bir gün bile kimseye o markanın bir ürünü için çöp yazmadım veya onun yerine gidip A101 den şunu alın gibi laflar etmedim etmem. En azından altını doldurmadan etmem. Neden o ürün alınmamalı tüm sebeplerini. çıkardığı ve olası çıkaracağı sorunları tek tek yazarım.

Senin gecen gün bana TU8000 serisi ile ilgili yazdığın cevap hiç hoş, şık değildi mesela. Onu alacağına git A101 den şunu al demem hiç hoşuma gitmedi. Bana bu tv de şu sorunlar var alırsan şu şu sorunları yaşarsın demiş olup ondan sonra yine A101 den gidip şunu al daha iyi deseydin o zaman o lafına bir şey demezdim o ayrı. Ama sen tv ne sorunları var yazmadan o lafı edersen kusura bakma o vakit benim nazarımda haksız duruma düşüyorsun.

O sebeple sana tavsiyem daha fazla diğer arkadaşlarla olan yazışmalarını uzatmamam olacak çünkü cidden buraya TV önerisi için gelen insanlar olarak sürekli senin yazılarını görmekten rahatsızlık duymaktayız. Öneri isteyenlerin yazıları aralarda kaynayıp gidiyor.

• quote:

Yok hocam bu Sony xg8096 8000-8500 civarı, diğeri de öyle, daha fazla çıkamıyorum, o yüzden 2si arasında bir tercih yapsanız :)

Alıntıları Göster

Evet Erol orada küçük bir XH XG yanılgısı mevcut

65xg 8bin, 65xh 11bin

Gelelim ne seçmen gerektiğine

Senin beklentin nedir ne kadar detaycısın bilemem ama ben

Bu foruma kadar ulaşmış kişilerin genelini detaycı kesime koyarım

Bu yüzden insanlara her zaman "düşük bütçelere büyük hayaller kurmayın" derim.

Çünkü sony 65xg8096 ips panel, sams 65tu8500 ise VA panel ama parasının malı değil.

Bu anlamda sana iki tavsiye

Ya ebattan ödün ver ve Sams 55Q70T al

Yada bütçenden ödün ver Sams 65Q60T al.

• quote:

Orijinalden alıntı: vaa

Arkadaşlar merhaba, kardeşine düğün hediyesi tv alacağım. 2021 Nisan ayı gibi düşünüyorlar evlenmeyi.

Size önerim Vatanbilgisayarın sitesini her gün takip edin. Belli dönemlerde çok güzel indirimler yaparlar çoğu ürün çeşitlerinde. KDV almadıkları bir dönem var. Bu sene henüz kdv oranı kadar indirim yaptıkları dönem daha olmadı ama o dönemde çok ciddi indirimler olur. Gerçi şimdi baktım TV'ler de %18 olan Kdv oranını devlet temmuz ayında %8 düşürmüş yıl sonuna kadar.

Vatan kdv indirimi yaparsa %8 olur o indirim tahminen oda düşük bir indirim oranı gerçi. Hangi tarihte yapar bilmiyorum ama bu sene henüz yapmadılar. Ama bir ümit belki bu sene kdv indirimi yerine bir güzellik yaparlar da %15 indirim filan olur

Şayet %15 civarlarında bir indirim yaparlarsa uygun fiyata bir TV alırsınız. Bu arada size vatanbilgisayarı öneriyorum başka site önermedim çünkü gerçek anlamda indirim yapan tek yer onlar. HB filan gibi yerler maalesef yalancı indirim yapıyorlar.

Yalancı indirimden kastım mesela hali hazırda 5.000 TL sattıkları bir ürünün fiyatını indirim dönemi gelince 7.00 TL gösterip oradan 5.750 düşürdük sepette %15 indirim yaptık diyerek 5.000 TL den satıyorlar. Tabi başka yerlerde ki fiyatları bilmeyen ve HB adlı siteye de indirim döneminden önce girmemiş ve fiyatları bilmeyen vatandaş da gerçekten indirim var sanıp alıyorlar.

Örnek vereyim bir de anla nasıl üç kağıt dönüyor:

Samsung UE 50TU8500 50'' Vatan indirimsiz fiyat

https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-ue-50tu8500-50-125-cm-4k-uhd-smart-tv-dahili-uydu-alici.html

Samsung UE 50TU8500 50'' HB indirimli fiyat Toplamda %24 indirim görünüyor

https://www.hepsiburada.com/samsung-50tu8500-50-125-ekran-uydu-alicili-smart-4k-ultra-hd-tv-p-HBV00000URW7H

Vatanda İndirimsiz fiyat 5.449TL Hb de indirimli fiyat 5.339 TL. (Göreceğin gibi Hb de yapılan indirim aslında sadece 100 TL ama satıcı 1.659 TL indirim yaptık diye göstermiş)

HB de satıcı kendisi değil diyen olacaktır fark etmez kendi sattığı zamanda aynını yapıyor kaç defa denk geldim.

Mesela bugün vatan %15 indirim yapsın sayfasında şuan görünen 5.499 TL üzerinden indirim yapacaktır.

2 gecedir seçili tv'ler de 2 ile 6 arasında %5 indirim yapmaya başladılar. Tahminen 1-2 ay içerisinde Vatan tüm tv modellerinde %15 indirim yapabilir 1 hafta süren. 1 hafta sürmese bile cumartesi ve pazar günleri boyunca sürecek olan bir indirim yapabilir.

Gecen gece 50tu8500 fiyatı %5 indirimle vatanda 5.174 TL düşmüştü.

Bu sebeple yalancı indirimlere kanmamak adına fiyatları indirimsiz olarak da görüp takip edin. Ben bu sebeple Vatanbilgisayarı öneriyorum çünkü bugüne kadar böyle bir sahtekarlık yaptıklarına denk gelmedim ve görmedim. Tabi bu hiç yapmayacakları anlamına gelmez ama yine de en gerçekçi kampanya yapacak yer olarak Vatanbilgisayarı görünüyor

• complete_ kullanıcısına yanıt

Ben bişey aramıyorum artık ne olursa olsun ne demek linç olmadı ne psikolojik rahatsızlıkla suçlanmadığım kaldı ne ana babaya hakarete varana kadar herşey 5 6 aydır burdayım bana yapılan kimseye yapılmadı. Beni tanımazsın da ilk önce sen başladın dalga geçip laf sokmaya benim ağzımı açtırma o kanepeden mi izleyecen diyen bendim senle kaç kere atıştık başka zaman da ama tabi sen haklısın biz salağız ya bırak Allah aşkına yürü git işine. Çünkü işine öyle geliyor laf sokmak daha kolay.

Artık yeter bana kimse laf atmasın diyorum gelip atlıyorsun ya yazıları okumadın yada işine gelmedi tekrar söylüyorum bana laf atan olursa cevap vereceğim kim ne derse desin.

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Senin işte benim işe döndü 50 kere sana bende dahil ru7400 yok dedin gittin bi ona sordun gittin başkasına sordun yok teknosa yok Samsung mh ile bak bakalım kim ne yazdı sana yok diyenede inanmadın. Dediğim doğru tabi yok para biriktirip alacağım bizde dedik acele etme sana akıl verende kabahat. Girdin kendi kendine ru serisi yerine tu çıkmış vs vs

2. olarak madem bütün paneller böyleyse a101den yarı fiyatına alırsın dedim git şu modeli al da demedim demem de sadece bir kişiye q60t al dedim amma büyütüldü bu olay. Tamam ben bişey yazmıyorum kimsede bana laf sokmasın

• vaa V kullanıcısına yanıt

Hocam dizüstü bilgisayarların fiyatlarının uçması sizi yanıltmasın. Onun başka sebepleri var. Onlara bakıp TV'lerde paylanmıştır diye düşünürseniz yanılırsınız.

TV fiyatları o kadar artmadı. Dizüstü bilgisayarların fiyatlarının yükselmesinin 3 temel sebebi var.

Birincisi dizüstü bilgisayarlarının stok sayıları TV'lere göre daha az çünkü çok daha fazla model olduğundan stok olarak her bir model TV oranla daha az getiriliyor. Yeni geldikçe dolara bağlı olarak fiyatları değişiyor.

İkincisi dolar zaten (TV'de etkiliyor ama az. Pc stokları daha hızlı bittiğinden sürekli yeni stok geldiğinden en ufak dolar dalgalanması daha çok etkiliyor dizüstüleri)

Üçüncü sebep covid 19 saygını sebebiyle okullar açılmadığından yani uzaktan eğitim sistemine geçildiği artı bazı iş kolları home ofise döndüğünden evlerinde bilgisayar olmayan insanlar ve evlerinde bilgisayar olmasına rağmen mevcut bilgisayarları bunlar için yetersiz kalan insanlardan çok talep almaya başladı satıcılar. Yani şuan her senekinden daha çok talep var dizüstü bilgisayarlara ve bu da hali hazırda dizüstü bilgisayarların fiyatlarının yükselmesine sebep olmaya başladı.

Yani doğal olmayan bir talep yoğunluğu var. O sebeple dizüstübilgisayarlar da fiyatlar şişmeye başladı.

Ben ara sıra Tv ve PC fiyatlarına bakarım. En ufak dolar değişiminde günlük olarak PC fiyatlarının değiştiğini görürüm ama TV de bunları pek görmem.

2017 senesinde dizüstümü değiştirdim. Aylarca baktım alacağım modelin fiyatına. Dolar arttıkça Vatan da fiyatı artıyor dolar düştükçe vatanda fiyatı değişiyordu.

Bu sene de tv bakıyorum benzer şeyler görmedim. Gecen haftalarda dolar 7.63 iken fiyatı ne ise şuan dolar 7.94 iken de aynı fiyatı baktığım Tv'lerin. Ama aynı durum bilgisayarlarda geçerli değil.

Gecen bir yakınım bir arkadaşı için dizüstü bakıyordu. Bana linkini atıp baksana bu alınır mı dedi. 6.800 TL di. İyi hemen alsın dedim. 30 dakika geçmedi dizüstün fiyatı 7.850 sonra 8.049 TL çıktı. Arkadaşı geç kalmış alamamış o arada. Fiyatta artınca almaktan vazgeçmiş.

Kısaca bilgisayarlarda olan artış pandemi yüzünden olan bir artış o sebeple seni yanıltmasın. Pandemi olmasa fiyatlar bu seviyelere çıkmazdı.

Ya ALLAH aşkına ya ben hangi markaya çöp dedim git bi bak yazdıklarıma bilmediğim için hep aynı sandım dedim madem o kadar biliyorsun da niye burda vakit harcıyorsun dün gece de dedim sana ne oluyor da şimdi bana destan yazar gibi yazmışsın.

Ben bile demedim kendi aldığım ürün böyleyken çöp hem ne varmış a101 in sattığı x marka üründen konuyu kirletiyorum madem bana laf sokmayın bende cevap vermek zorunda kalmayın yeter benle uğraşıldığı.

Tu serisiyle ilgili ben mi yazmışım vay be ya sen bi ilk önce yazıyı doğru oku ben ne öyle bir şey yazdım nede tu serisini ağzıma aldım bak bakalım geriye doğru kim ne demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 17 Ekim 2020; 12:46:10 >
  • Vakit ayırıp cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bütçe 7-10bin arasında olacak gibi.

Temmuz sonunda şu tvye bakmışım, fiyatı 6500-7bin aradındaydı yanlış hatırlamıyorsam, şuan 8.800 TL olaral görünüyor ve stokta yok ( SAMSUNG QE 55Q60RA 55'' 138 CM 4K UHD SMART QLED TV) keşke onu alsaymışım fiyatların bu kadar artacağını tahmin edemedim. Zaman yönünden şuan acelemiz olmadığı için indirimli dönemleri takip edeceğim artık

Bu arada 55inc tv almayı düşünüyorum (ilk mesajımda yanlışlıkla 65yazmışım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaa -- 17 Ekim 2020; 13:10:2 >

Bir teknoloji mağazasında tanıdık vardı onunla tv alırken sohbet ettim, sizin bahsettiğiniz durumu o da bahsetti. Tv tarafında stok daha fazlaymış ve dolar artışını diğer ürünlere göre daha geç yansıtabiliyorlarmış. Stok eridiğinde ve yeni stok çektiklerinde güncelleme yapıyorlarmış. Söylediğine göre yaz ayları yaklaştığında ciddi satışlar oluyormuş, düğün sezonu öncesinden bahsediyor. O dönemden sonra yeni modeller gelene kadarda ciddi bir stok yapmıyorlarmış.

• 55Q60R 3 aya yakındır kullanıyorum, harika resmen panel açıklığına takılmaya hiç gerek yok. Ürün muazzam, renkler sesler allahım iyiki almışım diyorum. Şimdi yanına güzel bir soundbar arayışındayım.

Şu an piyasada var mı hala bilmiyorum ama denk gelirsiniz 55Q60R kaçırmayın derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 31833184318531863187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.