Şimdi Ara

Tuxera vs Paragon hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
2
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Tuxera vs Paragon bu iki üründen hangisini kullanayım ?

daha önce bunlardan birini kurmuştum ama kaldıramamıştım. hangisi olduğunu hatırlamıyorum.

Bu iki program arasından birini seçmek lazım. bir kere kurmak istiyorum . bugün yeni sipariş ettiğim disk gelecek.
    toplamda 9 tb kapasiteye yakın disk var elimde 3+3+2+1+0.5 toplam9.5 tb yapar.

500 gb lık disk ExFat ve diğerlerini de NTFS ten ExxFat e geçiş yapacakdım. forumdan bi arkadaş beni attığı mesaj ile caydırdı diyelim. o yüzden program arayışı içindeyim.

Bu NTFS dosya sistemlerini Benden başka Bir mac kullanıcısı kullanmayacak sayılır.

Ama bu NTFS sistemlerini kurmak istemiyordum o yüzden ExFat e geçiş yapmak istiyordum.

• ben paragonu 5 senedir kulanıyorum, açıkçası hangisi daha ucuzsa onu alın, aralarında bir fark yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur@

Birde seagate bir program veriyor. ama bi açıklama bulamadım bir türlü ((

http://www.seagate.com/tr/tr/support/external-hard-drives/desktop-hard-drives/goflex-desk/ntfs-driver-for-mac-os-master-dl/

Çok emin değilim (bir yerlerde o mealde birşeyler okudum sanki...) ama bu Seagate'in yazılımı sadece Seagate HDD'lerle çalışıyor diye biliyorum. Hatta, bundan da tam emin değilim, Seagate'in verdiği o yazılım galiba Paragon'un Seagate için özel bir sürümü...???

Aslında ben bu yazılımı kullanıyorum; bir sıkıntı da yok gibi. Seagate Back Up Plus'lara yüklenmiş olarak geliyor. Back Up Plus'a doldurma yapmadan, MacMini'ye yükledim. Şimdi üç adet 3.5" Back Up Plus'ta sorunsuz çalışıyor. Keza üç adet daha eski 3.5" Seagate GoFlex'le de çalışıyor. (Bu 6 Seagate halen NTFS formatlı...) Mac Mini'ye indirdiğimi bu 6 Seagate'den istediğime yüklüyorum, sonra istediğim dosya(lar)ı bir Seagate'den diğerine rahatlıkla aktarıyorum.

İki adet de portatif, NTFS formatlı 2TB'lık WD diskim var. Mac Mini'de Tuxera da kurulu (aldığım ama küçük kapasiteli kaldığından halen kullanmadığım ama256GB depolama kapasitesi olan 13" rMBP için bir kenara ayırdığım 500 GB'lık "ince/slim" bir 2.5"lik Toshiba'ya yüklü gelmişti...). Bunun sayesinde o iki WD diske de hem yazabiliyorum, hem ikisi arasında aktarma yapabiliyorum, hem de 6 Seagate'a aktarma yapıyor ya da Seagate'lerden aktarma yapabiliyorum.

Seagate'den sonra WD de 3.5"lik HDD'lerine "Mac OS X" uyumlu ibaresi koymaya başladı; herhalde onlarda da Seagate benzeri bir yazılım bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 13 Şubat 2015; 20:51:58 >

• Tuxera 'nın son sürümünü indirdim kurdum. ntfs formatlı bir hdd yi taktım. hep foto dolu klasörler. klasörü tıklayınca biraz bekliyor sonra açılıyor geliyor resimler.
    bir tane dosya ismini değiştirdim. sorun yoktu. 850mb lık foto dolu klasörü 2dk dan kısa bir sürede kopyaladım. şu an bir sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.