|
Tuvalette robot süpürge tarafından kaydedilen kadının fotoğrafı Facebook'a nasıl düştü? (2. sayfa)
-
-
Eyvuaaah gene admin admin diye sifre belirlemisler . internete bagli her cihaza port tarayicilar sagolsun girilebilir erisim icin default cred le korunanlar heleki . cgi di rom pager di vs o eski aciklara hic girmiycem ama bunlarin da bir acigini bulurlar . hele kameralar nas , otonom sistemler , scada , akilli ev sistemlerine kadar cogunun sahibi hala fabrikasyon sifrelerini degistirmemis . yuzlerce ornek var nette . dogru bir hizli port tarayici ile ava cikarsaniz
burdan yazilmaz ama o trafikte hiz yapan tasitlari log layan otonom sistemler var ya Hah o.iste zamaninda kurcalamistik . calisma sistemi bir server in ftp sunucusuna , kaliteli ve gece bile plaka okuyabilen seviyede kamera ile hiz ihlallerini tarih saat saniyesine kadar screenshot atmak . ugrassak root a kadar cikardik sistemde gatta alasagi edilebilir gecici bir sure servis disi birakilabilirdi . bir de emniyet kullaniyor bu sistemleri tuhhh size . neyse ki lokasyon italya . bizim emniyer bu kadar basit hatalar yapmaz sunucuya erisim icin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 21 Aralık 2022; 12:9:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Salonun ortasındaki yatak odasındaki kameralı akıllı televizyonlar eyvah eyvah.
-
bu iş lazer veya sonarlada tarama yapılarak haritalandırma yapılabilir zaten kamera yapılacak basit bir haritalandırma için çok çok fazla
-
Hocam haberi iyi okuyun, görüntüleri sızanlar tester ve kameradan haberleri var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İyi de, bu farkındalık robotun kamera ile normalde vektörel olması gereken görüntüleri kendi sunucularına çektiği gerçeğini değiştirmiyor ki.
Test cihazı veya değil, kullanılan algoritma tüm modellerde aynı. Ceo'nun açıklaması daha vahim: kullanıyorsanız görüntüleri almamızı kabul ediyorsunuz.
-
Hocam hakkısınız, açık kaynak olmayan yazılımlara kamera emanet etmek riskli. Ama benim anlamadığım bu robot süpürgeler zaten kamerasız çalışmıyor muydu? Bir bakayım dedim, gerçekten de sadece kızılötesi ile değil, kamera ile de çalışan sistemler kullanıyorlarmış. Bunu beklemiyordum. Bir de size haberi okuyun demişim, çok afedersiniz.
Estafirullah, hepimiz bildiklerimizi anlatıyor, aktarıyoruz.
İRobot uzun seneler Reuleaux algoritması kullandı rastlantısal navigasyon için, 5 yıl kadar önce de kameralı sistemlere döndü.
Diğer firmalarda da var ama onlar görüntüleri vektörel yani çizgilerden oluşmuş halde algılıyorlar.
Burada işin topuzu biraz kaçmış.
Saygılarımla
Bu birşey mi! Evinizin haritasını çıkartıyor komple. Yarın öbür gün savaş çıksa düşmana bedava istihbarat!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mion -- 21 Aralık 2022; 20:33:43 >
-
Ceo'ya bak özrü kabahatinden beter, Amerika'da avukatlar ellerini ovuşturmuş davalar için sabırsızlanıyorlardır , tahminimce çok tazminat öderler.
-
Hocam cihazın kamerasının olduğundan haberleri var ama kamera görüntülerinin bir server ya da sirketle paylasilacagindan haberleri yok. Cihazin kamerasının dedektör veya sensor görevi gördüğünü sanıyor insanlar. Bunlar ise bbg evine çevirmişler ortami. Oyle olmasa zaten bu kadar sansasyon olmazdı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir özel alanımız tuvalet, bir özel bölgemiz de dötümüz kalmıştı.
Şimdi onu da yerde gezen bir manyaktan korumak zorunda kaldık
-
Kameralı modeli tercih etmememin ne kadar doğru bir karar olduğu ortada. Ürün çalışırken kamerayı açmak durumunda. Yani bir ön onayımız var.
Ev içi güvenlik kamera sistemleri bile beni rahatsız ettiği için en sonunda kapattım. ( Ya da kapattığımı sanıyorum. )
-
Xioami'nin yeni kameralı duşakabinleri sayesinde yapay zeka ile duş alma şekliniz incelenecek ve duş alma sürenizi daha kısa hâle getirmek için size tavsiyeler sunulacak. su tüketimini azaltmak için bu uygulama zorunludur. kullananlar görüntülerinin paylaşılmasını kabul etmiş olacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Aralık 2022; 13:9:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
siber güvenlik dünyasındaki haberleri takip edince insan şunu anlıyo, bu devirde güvenilecek tek bir şey kalmamış.
Linux tarafını güvenli sananlar var, neymiş efendim işte açık kaynak kodlar herkese açık repository'lerdeymiş de işte onlar eğer zararlı yazılım barındırırsa mutlaka biri bunu görürümüş. bu düşüncenin temel dayanağı şu: "dünyada çok sayıda açık kaynak kod yazılımcısı var, bunlar sürekli açıp diğer insanların yazdıkları kodları inceleyebiliyorlar, dolayısıyla biri kötü bişey yaparsa kimsenin gözünden kaçmaz" ancak haberleri ve yazılım dünyasında forumları görünce bunun hiç de böyle olmadığı ortaya çıkıyo. Linux tarafında yıllardır geniş çapta kullanılan 7z programnda inanılmaz temel seviyede basit açıklar olduğu ortaya çıktı ve bu durum açıkça şunu gösteriyo: Linux aleminin en popüper yazılımlarından birinin kaynak kodunu kimse açıp incelememiş. yine Linux tarafında sık kullanılan Manjaro işletim sisteminde inanılmaz açıklar var, ve, Manjaro'nun kendi forumlarında bunu yazarsan bile seni banlıyolar, açıkları da kapatmıyolar. buna rağmen "Linux çok güvenli xDeee" diyen birsürü kişi bu işletim sistemini kullanmaya devam ediyo.
işin bir de kötü niyetlilik kısmı var. Linux dünyasında bile güvenli zannedilen birsürü yazılımda kötü niyetli kodlar olduğu ortaya çıktı. kasıtlı ya da kasıtsız farketmez, bu durum bize şunu gösteriyo: yazılım dünyasının her bir köşesi: yazılım açıkları, kötü niyetli kodlar gibi şeyleri barındırıyor. güvenilecek tek bir kurum ya da yazılımın var olduğuna inanmıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim için hayat basit. Offline çalışıyor mu? O zaman sorun yok. Çalışmıyor mu? Hastır oradan.
Otomasyon sistemi dışarıda server mı kullanıyor? Hastır. Server evimde mi? Ok. Server internetsiz çalışıyor mu? Ok. O zaman no problemo.
Güvenlik kamerası internetsiz çalışıyorsa sorun yok. Rtsp linki ile ağda yayın yapsın. Kayıt işini ben hallederim.
Bu tarz ürünlerin hepsinde internetle ilişiğini keserim. İnternetli ağ, internetsiz ağ, aralarında bir bağlantı noktası, bazı ip'lerin internete çıkmasına izin vermeme falan, takılıyoruz.
-
Ya Xiaomi?
Sapık robot tuvaletteki sahibini röntgenlerken yakalandı ve görevine son verildi
Neler yapmıyorki kesintisiz dinliyor ailenle arkadaşların la sohbet ettiğin sırada bahsettiğin ürün vs leri bi bakıyorsun telfon da karşına çıkıyor reklam olarak misal tıraş makinesi den bahsettik hangisi İyi sağlam vs diye 10 dk sonra fecede instegram da reklam olarak karşıma çıktı tesadüf mu sizde deneyin takip ediyor yer bildiriyor gittiğin yerleri ençok uğradığın en sık kuĺandigin yolu meşale geçen ay 2 snde filan saate nerdeydim diye bakabilirsin google ayarları vs nekadar ksitlasa nizda verilerinize erişiyor emin olun en iyi yol direk senkrz kapatmak telefon ayarlarindan telefon da kullanım ilestirmë kendimizi geliştirme vs gördüğün gibi seçenekleri direk olarak kapatıp erişim izni ni kapayicaksin google sesli asistan varya tambir böcek dinlemeyi geçin sizin yaptığınız her sesli aramaların ses kaydını saklıyor girip bakabilir siz geçmiş kayıtlardan dinleyen bilirsiz google asistan veya google ayarlarinına bakmanızi tavsiye ederim hayatınız orda kayıtlı ben telden btur ayarları kapattığım halde belirli aralıklarla girip kontrol ediyor temizliyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X