Şimdi Ara

Tuvalete çıkarken makattan kan gelmesi tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
18.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sabah tuvalete girdim bir yandan da telefonla oyun falan oynuyorum sonra bir baktım makattan kan damlıyor, ama fazla ıkınma yüzünden olmuş da olabilir yine de merak edip nete yazdım kolon kanseri belirtisi de hemoroid, basur gibi şeylerin belirtisi de bu çıkıyor hatta fissür, fistül gibi hastalıkların belirtisi de bu makatta kanamaymış.

İlk defa başıma geldiğinden merak ettim, daha önce başına gelen var mı? sizce yaşayacak mıyım?

edit;

Şimdi hastaneden geliyorum doktor hemoroid diyor ama ben "kolon kanserinden korktum" deyince, yok senin yaşın daha çok genç çok düşük ihtimal o, ama yazdığım ilaçları kullan ilaçlardan sonra kanama devam ederse kolonoskopi mi bir şey dedi tam anlayamadım, onu yaparız dedi işte. Kanserden korktuk ama bu hemoroid de beter bir şeymiş anlaşılan şu an pek acı çekmiyorum ama yorumlara bakıyorum herkes bu hastalıktan çok çektiğinden bahsetmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyGzy -- 18 Eylül 2017; 17:21:20 >

• Kanamalı hemoroıd olabilir. Fistül ıcın oncesınde o bolgede apse olusması lazım. Bagırsagın son kısmı delınıyor cıltle arasında bı kanal oluşuyor bu fıstul. Fıssur ıse bıldıgımız popo catlagı,onda da tuvaletını yaparken makatını bıcak gıbı kesme hıssı varsa anlarsın.

Sana tavsiyem hemen bir proktologa gıt. Bırsey varsa da muhtemelen başlangıç asamasındasındır. Sonra cok pısman olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anal fissür

• Doktora git hemen, kan ciddi bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombacimülayim

Kanamalı hemoroıd olabilir. Fistül ıcın oncesınde o bolgede apse olusması lazım. Bagırsagın son kısmı delınıyor cıltle arasında bı kanal oluşuyor bu fıstul. Fıssur ıse bıldıgımız popo catlagı,onda da tuvaletını yaparken makatını bıcak gıbı kesme hıssı varsa anlarsın.

Sana tavsiyem hemen bir proktologa gıt. Bırsey varsa da muhtemelen başlangıç asamasındasındır. Sonra cok pısman olursun.

Hocam o hastalıkların belirtilerine bakıyorum neredeyse kanama haricinde hiçbiri ben de yok, acaba dedim zorlama yüzünden mi oldu? Yine de doktora giderim bugün umarım kötü bir şey çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyGzy -- 18 Eylül 2017; 10:20:30 >
  • Büyük ihtimal ıkındığın için çatlatmışındır benim de başıma gelmişti, doktor krem ve hap verir düzelirsin. Yalnız bu süreçte kabız olmamaya bak sulu gıdalar tüket yoksa iyileşmesi zor olur. Onun harici hemoroid olabilir onuda anüsüne elini attığın da meme gibi birşey geliyorsa nohut tanesi kadar hemoroid olabilirsin. Kolon kanseri gibi şeyler aklına gelmesin, internete baş parmağım ağrıyor yazsan beyin tümörü diyor. Geçmiş olsun.

• Benimde başıma geldi internet felaket tellahı, korkma bir şey olmaz. Takip et bir süre.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genel cerrah git. Erken teşhis önemli şimdi bir kıl dönmesi mesala oluyor adam gitmiyor doktora ilaç tedavisi ve kremle geçecek olmasına rağmen sonra iltihap büyüyor filan ameliyat mecbur kalıyor

• Bende bu sebeple doktora gittim 1-2 ay arası sıkıntı çektim kanamadan dolayı. Doktor makat çatlağı dedi. Cam kesiği gibi bir ağrı oluyor. Ağır bir şey kaldırma, sebze tüket bolca geçer. Birde duphalac diye bir şurup var bağırsakları rahatlatıyor kullan istersen.

• kan görünce ciddi bir durum tabi. ama bende de 1 kere olmuştum o andan itibaren yaklaşık 1 hafta en ufak baharatlı bir şey yemedim, genelde katı kuru gıdalardan uzak durdum.

ondan sonra düzeldi. kabız falan olduysan zorlamadan olmuştur hocam. çok zorlama bide olduğu kadar. kuru kayısı falan ye
  • Mutlaka doktora görün ama söyleyeyim parmak atacak. Tecrübe konuşuyor.

• Zorlamadan dolayı yırtık olmuştur. Tuvalete çıkınca bıçak kesiği gibi bir ağrı olur ve kan devam ederse doktora git.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Büyük ihtimal ıkındığın için çatlatmışındır benim de başıma gelmişti, doktor krem ve hap verir düzelirsin. Yalnız bu süreçte kabız olmamaya bak sulu gıdalar tüket yoksa iyileşmesi zor olur. Onun harici hemoroid olabilir onuda anüsüne elini attığın da meme gibi birşey geliyorsa nohut tanesi kadar hemoroid olabilirsin. Kolon kanseri gibi şeyler aklına gelmesin, internete baş parmağım ağrıyor yazsan beyin tümörü diyor. Geçmiş olsun.

Baş parmağım ağrıyor yazsan beyin tümörü çıkar

Hocam bu sorun bende de var. Hareketsizlik.ve duzensiz beslenme en onemli faktör. Yaz başında eczaneden aldığım ilaçla 1 haftada geçti ama yine 1 ay kadar kullanmaya drvam ettim.

Su an yine nuksetti sebebi ise kabızlık. Son gunlerde çok hareketsiz olmaya başladım ve çok çay içtim bu da haliyle dışkıyı sertleştiriyor ve zorlanmadan dolayı makata zarar veriyor.

Korkulacak birşey değil sadece yaşam kalitene dikkat et yeter

Sabah akşam yürüyüş felan yap aktivite yap çok hareketsiz isen eğer.

Uyumadan önce ayran iç hatta gün içinde bile tüketebilirsin. Mutlaka bol su iç. Acı ve baharatlardan ilk etapta uzak dur. (Baharattan kasıt kekik tarçın zencefil çörek otu vs şeyleri tüketebilirsin geri kalanı çöpe at)

• Kabız kalmayın bol su ve hareket edin. Kan gelmesi bir ihtimal hemoroid nüksetmis olabilir. Gastroenteroloji uzmanina görünün. Geçmiş olsun.

• Bizde ikiniyoz da boyle catlatmiyoz ki. Ne yiyonuz arkadas

Acil doktora git bu arada normal degil.

• Sağolun millet bugün doktora gidip gelişmelerden haber vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

Genel cerrah git. Erken teşhis önemli şimdi bir kıl dönmesi mesala oluyor adam gitmiyor doktora ilaç tedavisi ve kremle geçecek olmasına rağmen sonra iltihap büyüyor filan ameliyat mecbur kalıyor

Kil dönmesi başlamışsa istersen ilk dakika hastaneye ışınlan, ameliyat harici tedavisi yok. İlaçla merhemle tedavi edilen bir tane kıl dinmesi yok. Belki erteler ama kesin tedavi ameliyat ki onun bile garantisi yok. Tekrar nuksetme ihtimali var

• Makatta acı yanma varmı? son dönemde kilo kaybım oldu mu?dışkılama normal mi?.kilo kaybı ağrı sancı varsa kanama kanser belirtisi olabilir.Eğer makatta ele şişkinlik filan geliyor yanma filan varsa fissür bahsur olabilir
  • Şimdi hastaneden geliyorum doktor hemoroid diyor ama ben kolon kanserinden korktum deyince yok senin yaşın daha çok genç çok düşük ihtimal ama yazdığım ilaçları kullan ilaçlardan sonra kanama devam ederse kolonoskopi mi bir şey dedi ama tam anlayamadım onu yaparız dedi.

@kozmopolitan @arifomer @Hawk-Claw @sadistbeyin @semavi7 @Fatih @Santiago Munez @Phoénix @I am Tony Montana @Şekilsiniz ya @Pink Floyd @Orta Seviye Gitarist @bombacimülayim @L.Huron

• Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.