Şimdi Ara

TÜSİAD'dan Hükümete çok ağır eleştiriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜSİAD Başkanı Cansel Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında "OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.
    TÜSİAD Başkanı Cansel Başaran Symes, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada Hükümet'e çok ağır eleştiriler yöneltti. Symes, TL'nin değer kaybının altını çizerek "Parası en fazla değer kaybeden ülkelerden olmamızı düşünmeliyiz" dedi.
    OHAL'in kaldırılmasını talep eden Symes, "Ekonomik aktörler arasında ciddi bir güven bunalımı var. Terörle mücadele ve darbecilere son verme konusunda güvenlik kaygılarımız arttı. Bazı OHAL uygulamaları özellikle Anadolu'da ticari hayatı kötü etkiliyor. OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz" diye konuştu.
    Symes'in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

Elbette dolar karşısında son iki ay karşısında yüzde 10 değer kaybeden paramızdan bahsetmek zorundayım. Ülkemizin çağdaş dünyada ön sıralarda yer alması için çalışan bir firma olmamızın bize bu sorumluluğu yüklediğini düşünüyoruz. Vergilerin önemli bir bölümünü ödüyoruz, kayıtlı sigortalı çalışanların yarısını istihdam ediyoruz. Çıkarlarımız ülkemizin gelişmesiyle birebir örtüştüğünden yapıcı eleştirilerimizde devlete yardımcı olmak istiyoruz. İş dünyası ile tesis edilen istişare ve diyalog ortamını faydalı buluyoruz. Sayın Başbakanım, ekonomi konusundaki yatıştırıcı beyanlarınızı dikkatle izliyoruz ancak zamanıon giderek daha kısıtlı hale geldiğini görmemiz gerekiyor. Ekonomimiz potansiyelin çok altında ilerliyor, yatırım ilerlemiyor, veriler ekonomide daralmayı işaret ediyordu.
    Kurdaki hızlı yükseliş elbette yalnızca Türkiye'den kaynaklanmıyor, ancak en fazla değer kaybeden para biriminin TL olması üzerinde düşünmeliyiz. Ekonomimiz borçlarını ödeyebiliyor ama devamlılığı bize güç gözüküyor. Vatandaş ortak hafızasında ekonomik dalgalanmalar hep derin krizlerle örtüşüyor.
    Ekonomik aktörler arasında ciddi bir güven bunalımı var. Terörle mücadele ve darbecilere son verme konusunda güvenlik kaygılarımız arttı. Bazı OHAL uygulamaları özellikle Anadolu'da ticari hayatı kötü etkiliyor. OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz.

ÖZİLHAN: TL'DEKİ DEĞRER KAYBI CANIMIZI SIKIYOR
    TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan ise burada yaptığı konuşmada "TL'deki değer kaybı canımızı sıkıyor" dedi.
    Özilhan, "Türk Lirası'ndaki değer kaybı sürerse enflasyona etkisi kaçınılmaz. Riskin büyüklüğü nedeniyle önlemlerimizi bugünden almamız gerekiyor. Yapmamız gereken şey huzur ce güven ortamını bir an önce tesis etmek. Darbe girişimi devlet kurumlarının zaafiyetini gözler önüne serdi. AB-Türkiye ilişkilerinin gerilmiş olmasını endişe ile izliyoruz" dedi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/ekonomi/638569/TUSiAD_dan_Hukumete_cok_agir_elestiriler.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 2 Aralık 2016; 10:06:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tüsiad sen kim oldun da reise laf söylemeye cüret ediyorsun. haddinizi bilin. halk seçti bu adamı. halkın seçimine de mi saygınız yok!

• Çalıştığım şirket için konuşuyorum. Satışlarımız geçen aya göre %25, geçen yıl aynı aya göre %45 azaldı. Dolar kuru yüzünden düşen karlılıktan söz etmiyorum bile. Yakında personel çıkartmaya başlarlar belki beni de çıkartırlar. Hükümet işsiz, aç kalan vatandaşlarına suriyelilere baktıkları gibi bakacak mı acaba

Orijinalden alıntı: asau

milyar dolarlarından kuruşlar eksilecek bütün korkuları bundan. TÜSİADın, milleti düşündüğünü sanan varsa çok vahim bir düşünce olur

Hanimefendi,

Bu adamlar dolarla ticaret yapmiyor mu, neden korksunlar ?

Malum medya demiyor mu, dolarin yukselmesi iyidir ihracat atar ehe ehe diye ?

Nicin boyle dusunuyorsunuz ?

haydarkarapuar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Çalıştığım şirket için konuşuyorum. Satışlarımız geçen aya göre %25, geçen yıl aynı aya göre %45 azaldı. Dolar kuru yüzünden düşen karlılıktan söz etmiyorum bile. Yakında personel çıkartmaya başlarlar belki beni de çıkartırlar. Hükümet işsiz, aç kalan vatandaşlarına suriyelilere baktıkları gibi bakacak mı acaba

Hayir ?

haydarkarapuar
  • quote:

Orijinalden alıntı: asau

milyar dolarlarından kuruşlar eksilecek bütün korkuları bundan. TÜSİADın, milleti düşündüğünü sanan varsa çok vahim bir düşünce olur

ben milleti düşündüğünü düşünüyorum durum çok mu vahim :(

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Çalıştığım şirket için konuşuyorum. Satışlarımız geçen aya göre %25, geçen yıl aynı aya göre %45 azaldı. Dolar kuru yüzünden düşen karlılıktan söz etmiyorum bile. Yakında personel çıkartmaya başlarlar belki beni de çıkartırlar. Hükümet işsiz, aç kalan vatandaşlarına suriyelilere baktıkları gibi bakacak mı acaba

Evet, Malesef ki bakacak. Stalin'in tavuklarina baktigi gibi bakacak hemde. Hukumetin derdi toplumun elinden geldigince tamamini Suriyeli'lerin seviyesine indirmek sosyo-ekonomik olarak. Kalan azinligida "zengin, zuppe, gayrimuslum, seytan" olarak gostermek ve otokratik bir sekilde ulkeyi yonetmek, tipki Muaviyenin'nin deve hikayesi gibi.

Bilmeyenler icin;

quote:

Muaviye, Ali ve deve hikâyesi

Bir gün Hz. Ali'nin taraftarlarının yoğun olduğu Küfe'den, bir Arap, devesiyle Şam'a gelmiş. Şam sokaklarında dolaşırken biri ona yanaşmış:
    - Ver o dişi deveyi bana! demiş. Tartışma büyümüş, Küfe'den gelen adam, "Bu deve benimdir, üstelik dişi değil, erkektir" diye itiraz etmişse de anlaşamamışlar. Konu Muaviye'ye yansımış.
    Halk meydanda toplanmış... Muaviye, Küfe'den gelenle Şam'da deveye sahip çıkan yerliyi dinledikten sonra, kararını açıklamış:
    - Bu dişi deve Şamlınındır!
    Sonra toplananlara dönmüş ve sormuş:
    - Ey cemaat, bu dişi deve kimindir?
    Cemaat hep birlikte bağırmış:
    - Şamlınındır!
    Küfeli şaşkın bir vaziyette devesinin ardından bakakalırken, Muaviye onu yanına çağırmış:
    - Ey Küfeli, dinle! Sen de ben de biliyoruz ki, bu deve senindir ve dişi değil, erkektir. Ama sen Küfe'ye dönünce gördüklerini Ali'ye anlat ve de ki: "Ey Ali, Muaviye'nin, dişi deveyi erkekten ayırt edemeyen, o ne derse evet diyen 10 bin adamı var! Ayağını denk al!"

quote:

Stalin'in Tavugu
    Stalin bir gün Komünist Parti ileri gelenleri ile içki masasındadır. Peş peşe içilen Votka ile kafalar iyice dumanlanmıştı. Stalin bir ara elindeki çatalı önündeki Votka şişesine vurur ve herkesi dikkatle kendisini dinlemeye davet eder.

Der ki;

-“Bana şu sorunun yanıtını kim verecek? Halkın yönetime kayıtsız şartsız itaat etmesi ve liderin her dediğini onaylaması nasıl sağlanabilir?”

Tamamı çakırkeyif olmuş parti yöneticilerinin her biri kendince yanıtlar verirler. Kimisi disiplin ve sertlikten, kimisi adalet ve eşitlikten, kimisi sürgün ve hak mahrumiyetlerinden, kurşuna dizmenin caydırıcılığından, toplu katliamlardan söz ederler.

Ancak Stalin verilen yanıtların hiçbirini beğenmemiştir.

Masanın karşısında hazırolda bekleyen Kızıl Ordu muhafızına emir verir.

-“Çabuk bana bir tavuk getir.’’

Emir derhal yerine getirilir ve tavuk Stalin’in eline verilir. Stalin adamlarının gözünün içine baka baka başlar tavuğun tüylerini canlı canlı yolmaya. Feryadına aldırmadan tüm tüylerini yolduğu ve cascavlak bıraktığı tavuğu odanın ortasına salıverir.

-“Şimdi dikkatle izleyin tavuğu” der.

-“Bakalım nereye gidecek?”

Zavallı tavuk bu azaptan kaçıp kurtulayım diye can havliyle dışarı kaçar,

Soğuktan tir tir titrer. Masaların altına girer, duvar diplerine koşar teleksiz, tüysüz vücudu kanatları yara bere içinde kalır... Şömineye yaklaşır tüysüz derisi kavrulur... Tavuk çar naçar biraz önce tüylerini yolan Stalin’in bacakları arasına girip sığınır. Stalin cebinden bir avuç yem çıkarıp birer birer tavuğun önüne atar. Stalin’in elinden yemlenen tavuk artık o nereye yönelse ardından gider. Manzarayı hayretler içinde izleyen Komünist Parti Politbüro üyelerine dönen Stalin gevrek gevrek güler ve şöyle der;

-“Gördünüz mü?”

-“Halk dediğiniz topluluk bu tavuk gibidir. Tüylerini yolup al ve serbest bırak. O zaman onları bir avuç yemle yönetmek mümkün olur.”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 2 Aralık 2016; 12:8:48 >
    MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.
    MADDE 4: Anayasa’nın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyet’in nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

• TÜSİAD bu ülkeye ne kattıda konuşuyor ?

Orijinalden alıntı: haydarali34

TÜSİAD bu ülkeye ne kattıda konuşuyor ?

Şakamı bu ? Üyeleri ülke ekonomisinin bel kemiği olan bi kuruluştan bahsediyoruz

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

quote:

Şakamı bu ? Üyeleri ülke ekonomisinin bel kemiği olan bi kuruluştan bahsediyoruz

Düşünme yetilerini kullanmadan yazıyor çoğu boşver

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

quote:

Ülkeyi hangi alanda birinciliğe veya ilk sıralara taşımışlar ?

Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

Ulan şakamisiniz. Adamlar istihdamin yarısını karşılıyor. Verginin çoğunluğunu ödüyor.

Volkswagen,Apple,Samsung,Hyundaı,Siemens gibi bir markamı çıkarmışlar ne yapmışlar ?
    Ben söyleyeyim kendi küpünü doldurmuş hepsi.

quote:

Ulan şakamisiniz. Adamlar istihdamin yarısını karşılıyor. Verginin çoğunluğunu ödüyor.

Volkswagen,Apple,Samsung,Hyundaı,Siemens gibi bir markamı çıkarmışlar ne yapmışlar ?

Köprü yol vs yapanlar, yaptıranlar gibi mi?

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

quote:

Köprü yol vs yapanlar, yaptıranlar gibi mi?

Bu patronlar yıllarca ülkemizi sömürdü şimdi kendini solcu zannedenler tarafından savunuluyorlar
    BKZ:Stockholm sendromu.

• haydarali34 kullanıcısına yanıt
    Ülkeyi kesin onlar sömürdü kesin...

Ülkenin %30-40 ı böyle görün ibret alın. Eşiniz dostunuz böyleyse uyarın, çoluğunuz çocuğunuz böyle olmasın dikkat edin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.