Şimdi Ara

Turuncu Dikme (Delinatör) Terörü - Bursa-İzmir (D200) karayolu [REZALET İÇERİR!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, konuya tam olarak nereden gireceğimi bilemiyorum. En iyisi başlığa uygun olması açısından bugün yaşadığım elim bir olayı özetlemek ve kendi halimde Paint üzerinde yaptığım çizim ile konuyu netleştirmek istiyorum. Şimdi öncelikle, benim şu turuncu dikmeler denilen (delinatör (tıklayın)) baş belası ve belli bir kesmi (satıcısını) memnun etmek amacıyla sıklıkla kullanıldığını düşündüğüm, bu peşkeş maddesi bugün yola KARAYOLLARI 4. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ VE BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONSORSİYUMU kapsamında kurulan TUZAK nedeniyle hem başımı yaktı hemde aracıma zarar verdi.

Özet: Şimdi çizim dosyasını açın, Bursa-İzmir yolunda, batı istikametinde giderken gidiş (2 şerit) ve dönüş (2 şerit) olmak üzere, arada yeşil refüj ile ayrılmak suretiyle normal trafiğe devam ediyordu. Bugün 24.8.2015 tarih ve saat 14:00 sularında, İZMİR istikametine doğru kontrollü şekilde "A" noktasından başlamak üzere yol daraltma kukaları ile yol daraltılıp (gerekçe belli değil, herhalde çalışma var dedik) gidiş tek şeride düşürüldü. Buraya kadar herşey normal sorun yok. Sorun bundan sonra başlıyor. YOL DARALTMA BİTER BİTMEZ, resimde "B" noktasına denk gelen noktada, benim gibi şeridin tek şeritten normali olan 2 şeride çıktığını düşünen ben ve diğer sürücüler resimdeki "1" nolu turuncu zımbırtıya ani bir refleks ile kimisi göbekten, kimisi benim gibi aniden sola kırarak (mavi ok) çamurluk/tampon ne varsa sıyırarak geçmek zorunda kaldı. Şimdi soruyorum, bu Allah'ın belası "1" nolu ve devamındaki 2, 3 ve 4 nolu dip dibe, AYNI YÖNDE GİDEN ANA YOLUN 2 ŞERİDİNİ DELİNATÖRLER İLE BÖLMEK ne tür bir zekânın işidir? Bu bir tuzak değil midir? Sağ şeride geçme hakkıda elimizden alınmıştır. Bana en çok koyan, yol daraltımı biter bitmez, hayatımda ilk defa karşılaştığım "1" nolu ve devamındaki turuncu delinatörlerin aynı yöne (batı) giden araçları ayırmak için hangi akla hizmet konulmuş olduğudur...

Allah bu dikmeleri icat edenlerin belasını versin demek istiyorum ama yine de Allah bilir, ve takdir sizin.

Sağlıcakla beyler, hanımlar.

Resim açılmıyorsa buyrun:
    http://i.imgur.com/c3qXuK9.jpg

Turuncu Dikme (Delinatör) Terörü - Bursa-İzmir (D200) karayolu [REZALET İÇERİR!]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ağustos 2015; 20:12:08 >

• Anlattığınız ile çizime bakarsak ya önünüzdeki aracın tamponuna sıfır gidiyordunuz ya da dikkatiniz yolda değildi. Yoksa o dubaları görmemek yuksek hız harici çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Anlattığınız ile çizime bakarsak ya önünüzdeki aracın tamponuna sıfır gidiyordunuz ya da dikkatiniz yolda değildi. Yoksa o dubaları görmemek yuksek hız harici çok zor.

Hocam diğer araçların yani okların konumu temsili. Hızımızda zaten ana yol tek şerit halinde ilerlediği için oldukça düşüktü. 50 km/h civarı belki. Yani dib dibe gitmiyoruz esasen ama "1" nolu delinatör yol daraltma biter bitmez karşıma çıktı. Yani şerit birden 2 oldu tamam deyip kendimi sol şeride atma fırsatı bile vermeden sola zor kırdım ve sağ takımı komple sıyırdı. Diğer araçların bir kısmı sağ şeritten devam ettiler, bir kısmı benim düştüğüm tuzağa düşüp ya göbekten ya da yandan delinatörleri ezip geçtiler, bazılarıda benim gibi hasar gördü. Bu delinatörler birilerine peşkeş çekiliyor. Çünkü işlevsiz olarak oraya konumlandırılmışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Anlattığınız ile çizime bakarsak ya önünüzdeki aracın tamponuna sıfır gidiyordunuz ya da dikkatiniz yolda değildi. Yoksa o dubaları görmemek yuksek hız harici çok zor.

Hocam diğer araçların yani okların konumu temsili. Hızımızda zaten ana yol tek şerit halinde ilerlediği için oldukça düşüktü. 50 km/h civarı belki. Yani dib dibe gitmiyoruz esasen ama "1" nolu delinatör yol daraltma biter bitmez karşıma çıktı. Yani şerit birden 2 oldu tamam deyip kendimi sol şeride atma fırsatı bile vermeden sola zor kırdım ve sağ takımı komple sıyırdı. Diğer araçların bir kısmı sağ şeritten devam ettiler, bir kısmı benim düştüğüm tuzağa düşüp ya göbekten ya da yandan delinatörleri ezip geçtiler, bazılarıda benim gibi hasar gördü. Bu delinatörler birilerine peşkeş çekiliyor. Çünkü işlevsiz olarak oraya konumlandırılmışlar.

Simdi daraltilmis yolda sag seritte giderken nasil oluyorda bu zimbirti birden cart diye karsiniza cikiyor?

Ya takip mesafesi yoktu yada dikkatli degildiniz. Yani bu delinator yerine orada kukada olabilirdi arada eksik kalmis sekilde. Kuka biter bitmez hemen gazlamak icin sol seride de gecilmez. Yol calismasi v.s. olan yer atlamaya gerek yok.
    Bende takip mesafesini korumadigimdan bu zimbirtiya surttugum oldu bir iki defa kuka ezdim araba zipladi falan kimseye hayiflanmadim. 50 ile gidip takip mesafesi korusaydiniz hic birsey olmazdi. Hem kuka biter bitmez karsima cikti diyorsunuz hemde nasil oldu diyorsunuz. Delinator yerine kukada olabilirdi devami sekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 24 Ağustos 2015; 20:56:49 >

• güzel kardeşim.. çalışma esnasında yol iki yönlü olarak verilir ya...gidişi ve gelişi ayırmak için.. işte o işaretleme gökten inmiyor ..1 gece önce yapılıyor..sen ona denk gelmişsin.... ayrıca tekrar aniden sol şeride geçmek için nasıl bir mecburiyet içindeydin anlamadım..az ileride sakin sakin, ölçerek biçerek geç...
  • Cizime gore duz devam etseydiniz bir sey olmayacaqkti gibi anlasiliyor. Neden sol seride gecmeye calistiniz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Cizime gore duz devam etseydiniz bir sey olmayacaqkti gibi anlasiliyor. Neden sol seride gecmeye calistiniz ki?

Aynen hocam haklısınız, düz devam etsem sorun olmayacaktı, ancak genel teamüller ve daraltılmış yolun (çizimde kısa görünebilir ama birkaç km civarıydı) taamül edilebilir uzunluktan fazla uzaması sonucu, daraltma bittiği gibi kendimi soldaki 2. şeride atıp yoluma devam edeyim dedim, öyle gaza abanmadım da. Ama sola geçmeye fırsat kalmadan "1" nolu turuncu delinatör araca zarar verdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kusura bakmayın ama kusur sizde. çalışma biter bitmez hemen sola geçmekte neyin nesi ? trafik canavarı mısınız siz ??? biraz daha düz ilerleyip sakin sakin geçmek varken hem hemen sola kırıp trafik canavarlığına soyunuyorsunuz hem de gelip burada ahkâm kesiyorsunuz !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan1636

güzel kardeşim.. çalışma esnasında yol iki yönlü olarak verilir ya...gidişi ve gelişi ayırmak için.. işte o işaretleme gökten inmiyor ..1 gece önce yapılıyor..sen ona denk gelmişsin.... ayrıca tekrar aniden sol şeride geçmek için nasıl bir mecburiyet içindeydin anlamadım..az ileride sakin sakin, ölçerek biçerek geç...

Hocam sonradan yaptığım analizde bende sizin gibi düşündüm. Yolu delinatör ile bölmelerinin esas amacı gidiş yönünü geçici olarak "ters yönlü" olarak bölüp karşı yönü buraya aktarmaktı. Ama daha bu ayırma işlemi AKTİVE olmadan burayı trafiğe açmışlar. Yani delinatörleri kurmuşlar, ama sistemi aynı zamanda aynı yöne giden 2 şeritli trafiğe açık bırakmışlar. İşte bu noktada ben isyan ediyorum. Delinatör koyulduysa karşı "ters" yöndeki geliş-gidiş trafiğini yol çalışması için ayırsınlar hemen, delinatörleri kurup ortaya bırakmak bu tür zararlı sonuçlar doğuruyor malesef.

Ayrıca kukalar yani yol daraltma biter bitmez "1" nolu delinatör hemen değilde, en az 100 metre sonra bu delinatörler çıksa yine gocunmazdım. Neyse olan oldu, ama bu yaptıkları zeka eksikliği ve bence ihmal içeren bir tür TUZAK. Arkamdan gelenlerde aynı sıkıntıyı yaşadılar sol şeride geçerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ağustos 2015; 21:25:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: euroAslan

kusura bakmayın ama kusur sizde. çalışma biter bitmez hemen sola geçmekte neyin nesi ? trafik canavarı mısınız siz ??? biraz daha düz ilerleyip sakin sakin geçmek varken hem hemen sola kırıp trafik canavarlığına soyunuyorsunuz hem de gelip burada ahkâm kesiyorsunuz !!!

Trafik canavarı :)))) Gece üçte bile be köy yollarından tutun en ücra sokaklarda bile sinyal vererek dönüş yapan, elimden geldiği kadar en olmadık yerlerde bile arkamdan selektör yapıp korna çalan gerçek trafik canavarlarına rağmen geçiş üstünlüğü olan yayalara yol vermeye çalışan ben, ve altımdaki aracında zaten yüksek hız yapmaya müsait bir araç olmadığını da düşündüğümüzde bu ithamınıza gülüyorum :) Neyse siz öyle hayal edin beni, problem değil :)

Hemen sola geçmemin nedeni trafiği ve arkamdaki tek şerit halinde uzayan kuyruğu rahatlatmaktı. Ben olmasam başkası yine sol şerit boşaldı diye, yani toplam gidiş yönü şerit sayısı 2'ye çıktı diye bunu yapacaktı ve yapmaktaydı. Hızım son derece normal 70 km/h civarıydı, ve "canavarlık" olarak niteliyorsunuz. Bunu düşünmüş olmanız gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ağustos 2015; 21:27:09 >

• Ben onlardan birine 120-130km hızla vurdum, daha doğrusu önce başkası vurmuş bir anda yerden sekerek karşıma çıktı gelişine vurdum( aracın altına girdi). Sonuç olarak karter koruma parçalandı :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orhaneliden bursaya gelirken yol ayni sekilde bolunmustu. Serit degistirmek cok zor. Yol boyunca mantigini anlamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Orhaneliden bursaya gelirken yol ayni sekilde bolunmustu. Serit degistirmek cok zor. Yol boyunca mantigini anlamadim.

Mantığı vatandaşa kaza riski yaşatmak ve araçların, trafiğin tehlikeye girmesini sağlamak hocam. Ben böyle gördüm. Rezaletler ülkesiyiz vesselam. Turuncu dikmelerde toptancının elinde patladı ki habire sağa sola dikip peşkeş malzemesi olarak piyasaya sürülüyor birileri tarafından, bir işlevi olmaksızın. İşlevi olması için, amaca uygun olarak ters yönden gelenler için (dönüş) bu şeridin alternatif olarak trafiğe açılmış olması gerekirdi. Ama ben geçerken AYNI yön (batı istikameti) için 2 şerit bölünmüştü.

Eksileyen arkadaşlarda birgün aynı ihmal ve tuzak dolu duruma düşmezler umarım. Empati yapmalarının başka yolu yok sanırım zira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ağustos 2015; 23:47:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: BreakBeaT

Orhaneliden bursaya gelirken yol ayni sekilde bolunmustu. Serit degistirmek cok zor. Yol boyunca mantigini anlamadim.

Mantığı vatandaşa kaza riski yaşatmak ve araçların, trafiğin tehlikeye girmesini sağlamak hocam. Ben böyle gördüm. Rezaletler ülkesiyiz vesselam. Turuncu dikmelerde toptancının elinde patladı ki habire sağa sola dikip peşkeş malzemesi olarak piyasaya sürülüyor birileri tarafından, bir işlevi olmaksızın. İşlevi olması için, amaca uygun olarak ters yönden gelenler için (dönüş) bu şeridin alternatif olarak trafiğe açılmış olması gerekirdi. Ama ben geçerken AYNI yön (batı istikameti) için 2 şerit bölünmüştü.

Eksileyen arkadaşlarda birgün aynı ihmal ve tuzak dolu duruma düşmezler umarım. Empati yapmalarının başka yolu yok sanırım zira.

Turuncu dikme yerine ne konulabilir ? Hani rüzgârdan uçmayacak , limitlerde Araçlara ciddi zarar vermeyecek vs ?

Kendi söylediğine inanıyor musun sen delinatörleri millet" tehlikeye girsin diye " koyuyorlar. Bir tehlike atlattığını düşünüyorsun, ve direk sorumlu olarak isim vermişsin.

Ben sana söyliyeyim. Sen belirlenen Hız limitinde gidiyor muydun? Cevap hayır. Suçlusun.
    Peki takip mesafen Güvenli ve yasal mıydı ? Hayır . Suçlusun.

Araç kullanmanın en temel Kuralı olan " kurallara uymak " kısmını yapmayıp burada neyin peşinde koşuyorsun belli değil.

Bence hata yaptığının farkındasın ve Maksat kendi hatalarını ört bas etmek.

Bak kurumlar vs Hatasız demiyorum, bir çok yerde sıvıyorlar, burada belki millet iki şeridi ortalamasın diye ortaya koymuşlardır vs. ama çizdiğin kroki ve anlatımın bal gibi ortaya çıkarmış olayı. Dikkatli git bir dahakine. " karşındakinin hatasını telafi etmeye bak "

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.