Şimdi Ara

TURKSAT KABLONET YENI INTERNET TARIFESI [Ana Başlık] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
311
Cevap
0
Favori
12.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım sen kimsin ki bana yanlış düşünüyor diyosun.düşüncenin yanlışı doğrusu mu olur.bana görede sen yanlışsın. yanlışınıda komik benzetmelerle allayıp pullayıp bana cevap diye gonderıyosun.derdin varsa pmden konuşalım.yok pm atmak istemiyorsanda ikimizin gorus ayrılığı ikimizden başkasını ilgilendirmez konuyu dağıtmayalım ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstoppable -- 5 Ekim 2007; 21:01:04 >
  • 2 nizin görüş ayrılığı değil.senin ve bizim görüş ayrılığımız.yani burda seni destekleyen kimse yok şu an.biaz yanlış diyoruz sen doğru diyorsun hala ve ısrarla
  • quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

arkadaşım sen kimsin ki bana yanlış düşünüyor diyosun.düşüncenin yanlışı doğrusu mu olur.bana görede sen yanlışsın. yanlışınıda komik benzetmelereallayıp pullayıp bana cevap diye gonderıyosun.derdin varsa pmden konuşalım.yok pm atmak istemiyorsanda ikimizin gorus ayrılığı ikimizden başkasını ilgilendirmez konuyu dağıtmayalım ok

ben bu arkadas neyi savunuyo hala anlamadim.
    tamam memnunsun hattindan verdigin paradan, ama memnun olmayanlara ne diye sacma sapan notlar yaziyosun cozmek mumkun diil. bu ulkenin neden 1 arpa boyu yol alamadigini cok iyi kanitliyosun bunun icin de tesekkur etmek lazim sana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

arkadaşım sen kimsin ki bana yanlış düşünüyor diyosun.düşüncenin yanlışı doğrusu mu olur.bana görede sen yanlışsın. yanlışınıda komik benzetmelerle allayıp pullayıp bana cevap diye gonderıyosun.derdin varsa pmden konuşalım.yok pm atmak istemiyorsanda ikimizin gorus ayrılığı ikimizden başkasını ilgilendirmez konuyu dağıtmayalım ok

1- İkimiz arasında değil görüş ayrımı, şu başlığa cevap yazan herkesin aksini söyleyen sensin.
    2- Amacım çoğunluk hegomonyası değil.
    3- Ben pazar, fiyat, rekabet analizleri yapıyorum sense yazılan yanlış bile demeden aksini hiç bir dayanak göstermeden ifade ediyorsun. (kendin dışında.)
    4- Ben donanımhaber forumun üyesiyim. İnternetteki pek çok sitenin forumunda olduğu gibi burası bir tartışma ortamı. Yanlış düşünen olursa her yerde yanlışı söylenir. "Sen Kimsin ki" söyleminizi hiç beğenmedim. Daha aklı başında mesajlar at ya da dediğin gibi herkesle PM'den mesajlaş. Şu 3. sayfaya bakınca baştan aşağı hiçkimse sana katılmıyor.

• Tarife o şekilde olacak. Bugün cebitte turksat yetkilisiyle konuştum, başta her ne kadar tarifenin gösterilmediğini iddia etsede forumda cebitten çekilmiş bir resim olduğunu ve fiyatların ne şekilde olacağını söyleyince, adam resmen benimle bu konu hakkında tartıştı şöyle şöyle olsa daha iyi olabilirdi, ileride böyle olacak vs diye. Kabullendi yani
  • Herkez Cebitte Birileriyle Konuşuyor , Kimisi Tarife Budur , Kimisi Değildir Demekte.

Hepbirlikte Göreceğiz Canlarım

@ MaedHrOS : Başlıkta Flood Bombardımanı Diye Bunlara Derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoWeRLoGY -- 5 Ekim 2007; 21:37:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiesTorN

Tarife o şekilde olacak. Bugün cebitte turksat yetkilisiyle konuştum, başta her ne kadar tarifenin gösterilmediğini iddia etsede forumda cebitten çekilmiş bir resim olduğunu ve fiyatların ne şekilde olacağını söyleyince, adam resmen benimle bu konu hakkında tartıştı şöyle şöyle olsa daha iyi olabilirdi, ileride böyle olacak vs diye. Kabullendi yani

Ben aslında ADSL deki yanlışa düşmemelerini ve tarife ile uğraşmak yerine 2 aydır başsüren olumsuz koşulları düzeltmelerini tercih ederdim.şu an bir anda hızım 20-30 lara kadar inmiş durumda yarım saattir.Ayrıca ilerde şöyle olacak demeleri benim için birşey ifade etmiyor sebebi ise kaç aydır cevap maillerinde verdikleri teminatın tersini yapmalarıdır.Bu alanda tek güvenli gördüğümüz kuruluş eline yüzüne bulaştırmıştır.Sadece elindeki aboneleri tutmak amacıyla yapılan bu tarifeler hiçkimseyi tam olarak memnun etmemiştir kanımca.@Serdar arkadaşımın dediği gibi."Göbeği pamuk dolu şişman amcalara emanet edersen olacağı budur".Yalnız ben sık sık rahatsız edecem ve mümkün kılabilirsem de bu orantısız ve adil olmayan tarifeler hakkında gerekli merciilere ulaşmaya çalışacam.Biliyorum pek faydası olmayacak ama sen susarsan ben susarsam bunlar burunlarının dikine bildiklerini okumaya devam edecekler.Madem hep protestodan bahsediyoruz ben bireysel olarak kendi görevimi yeriene getirmeyi düşünüyorum.Bilmem detek çıkan olurmu ama ilgili yerlere gerek mail gerek diğer yollardan ulaşmaya çalışacağım.Kimbilir bir ara ADSL davasında haklı çıkan arkadaşımız gibi bizim de bir şansımız olur da haklı çıkarız.

• Kablonun ilk zamanlarından bu güne kadar kullanan birisi olarak verilen hizmetten genel olarak memnunum.
    Bununla beraber yeni açıklanan/açıklanacak olan tarifelerde canımı sıkan şey upload limitleri. Bu nasıl bir mantıktır 6 Megabit download a karşılık 1024 upload. İntenet kullanımında Türkiye 'de hakim olan görüş sürekli indirmek (download) üzerine. Bir şeyler üreten insanların/kurumların önü de 1024 lük max. upload hızı ile tıkanıyor.
    Bu gidişle bilgiye ulaşan ama bilgi üretemeyen bir toplum olarak kalmaya devam edeceğiz.

Sahi Türkiye'nin dış ticaret açığı ne kadar dı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Abuz

Peki şuandaki mevcut hızlarda dalgalanma oluyorsa, yeni tarife ile birlikte neler olabilir? Bu konuda bir ön görüsü olan var mı Bu hız dalgalanmalarının sebebi denememi yoksa hat yoğunluğumu acaba?

İnternet şu an berbat. Siteler açılmıyor, böyle giderse tarife açıklansa da açıklanmasa da farketmez. VDSL2 modemler piyasaya çıkar çıkmaz kablonet kapatılır. Gerçekten kötü, web sayfalarım açılmıyor hızlı download hızı dalgalanıyor. Yazık....

Yeni tarife resmen olmasa da belli ama bu çile çekilir mi? Nokia 6510 ile GPRS üzerinden Telsimden bağlandığım günleri hatırlattı bana bazı site açılış hızları.

Yer: İzmir

Siteler geç cevap veriyor, ping ile alakalı sanırım. Berbat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 5 Ekim 2007; 22:52:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: engunaydin

quote:

Peki şuandaki mevcut hızlarda dalgalanma oluyorsa, yeni tarife ile birlikte neler olabilir? Bu konuda bir ön görüsü olan var mı Bu hız dalgalanmalarının sebebi denememi yoksa hat yoğunluğumu acaba?

İnternet şu an berbat. Siteler açılmıyor, böyle giderse tarife açıklansa da açıklanmasa da farketmez. VDSL2 modemler piyasaya çıkar çıkmaz kablonet kapatılır. Gerçekten kötü, web sayfalarım açılmıyor hızlı download hızı dalgalanıyor. Yazık....

Yeni tarife resmen olmasa da belli ama bu çile çekilir mi? Nokia 6510 ile GPRS üzerinden Telsimden bağlandığım günleri hatırlattı bana bazı site açılış hızları.

ben de izmirde aynı durumdayım. 1024 kablo internet baglantım hız testinde 50kb down 150kb upload seklinde cıkıyor. Siteler acılmıyor ve 200ms ping atıyor ortalama..

Izmir/bornova/ozkanlar..

• quote:

quote:

Kablo internet öyle kolayla kapatılmaz DL düşer pinler yükselir ama elinde sonunda düzelir. Öyle VDSL2 çıkması kablo internetin sonu demek değil. Kablo internette istese 40 mb kadar hız verebilir

değiştirme nedeni yazılanı yanlış anlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 5 Ekim 2007; 23:57:48 >

• Gereksiz Mesaj Yazarak Görüntü Kirliliği Oluşturmayalım,Sanmayınki Post Kasanlar izlenilmiyor.
    Uyarılmaksızın Birdahakine Cezalandırılır.

Ayrıca Konuyla alakalı olsun : Geçin Adsl "e Turbo hızlanın, kazınmayın Kablonetle
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • dostlar bende de hızlar zaman zaman düşüyor, yer: izmir-güzelyalı, ama emule extreme de açıyorum güncel dizi-filmleri, dayıyorum kaynağı 4600 sınırına (bu arada internet 512 sınırsız kablo), o zaman hız 49-55 arası geziniyor..bağlantı kopmazsa herşey güzel bu hız devam ediyor, ama gel gör ki elektrikler kesilsin, emule kendine gelene kadar çok zaman geçiyor, hatta bazen hız 20 kb'yı geçmemekte inat ediyor, o zaman motorola sb 5101 modemime restart atıyorum, böylelikle düzeliyor...

bu arada donkeyserverlar çöktükten sonra emulede stabilite kayboldu gibi, daha önce 4600 kaynakla nette gezemezdim ama 55'ten aşağı inmezdi hız, şimdi o kadar kaynakla rahat rahat geziliyor ama hız stabil değil...belki de dediğiniz gibi problem kablo internetteki stabilite bozukluğundan kaynaklanıyor da olabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: biber2006

dostlar bende de hızlar zaman zaman düşüyor, yer: izmir-güzelyalı, ama emule extreme de açıyorum güncel dizi-filmleri, dayıyorum kaynağı 4600 sınırına (bu arada internet 512 sınırsız kablo), o zaman hız 49-55 arası geziniyor..bağlantı kopmazsa herşey güzel bu hız devam ediyor, ama gel gör ki elektrikler kesilsin, emule kendine gelene kadar çok zaman geçiyor, hatta bazen hız 20 kb'yı geçmemekte inat ediyor, o zaman motorola sb 5101 modemime restart atıyorum, böylelikle düzeliyor...

bu arada donkeyserverlar çöktükten sonra emulede stabilite kayboldu gibi, daha önce 4600 kaynakla nette gezemezdim ama 55'ten aşağı inmezdi hız, şimdi o kadar kaynakla rahat rahat geziliyor ama hız stabil değil...belki de dediğiniz gibi problem kablo internetteki stabilite bozukluğundan kaynaklanıyor da olabilir..

bende karataştayım download ve upload hızlarımda sorun yok ama pingler çok yüksek benim şikayetim bu istersen sende bir ping testi yap meselawww.google.com a ping at ne çıkıyor merak ettim.

• quote:

dostlar bende de hızlar zaman zaman düşüyor, yer: izmir-güzelyalı, ama emule extreme de açıyorum güncel dizi-filmleri, dayıyorum kaynağı 4600 sınırına (bu arada internet 512 sınırsız kablo), o zaman hız 49-55 arası geziniyor..bağlantı kopmazsa herşey güzel bu hız devam ediyor, ama gel gör ki elektrikler kesilsin, emule kendine gelene kadar çok zaman geçiyor, hatta bazen hız 20 kb'yı geçmemekte inat ediyor, o zaman motorola sb 5101 modemime restart atıyorum, böylelikle düzeliyor...

Torrentlarda bende de son 2 güne kadar sıkıntı yoktu. Dün "Bionic Woman" indirirken 5-10k'lara kadar düştü. Şimdi seed yok demesin kimse bilen bilir seedi bol sitelerden download yapıyorum. Bugünde Shrek3'te çok kastı ama sonunda 50k'ları gördü yine. Ama siteler hala geç açılıyor. Çok normal bir durum değil...

Örneğin x sitesini açarken kasılıyos sol alttawww.x.com sitesinden cevap bekleniyor yazıyor uzunca bir süre. Bu yeni değil uzun zamandır böyle. Bir ara virüs falan yediğimi bile düşündüm bilgisayara format attım nafile... Modem ekranım sağlıklı, upstream 21,8db, downstream 38,5 bütün değerlerim normal, modem durumu sorunsuz ama siteler iptal. Ve ayıptır söylemesi bu sorun 2 aydır falan var.

Hani 256 olsun siteler açılsın diyen arkadaşlara kızıyorduk ama yok açılmıyor işte. Yine de 1024 olsun sitelerde adam gibi açılsın diyelim; bakalım demeyle olacak mı...

• Yurtdışı çıkışları rezalet durumda sanırım son 2 gündür. Bu yavaşlığın başka nedeni yok.
  • quote:

quote:

Torrentlarda bende de son 2 güne kadar sıkıntı yoktu. Dün "Bionic Woman" indirirken 5-10k'lara kadar düştü. Şimdi seed yok demesin kimse bilen bilir seedi bol sitelerden download yapıyorum. Bugünde Shrek3'te çok kastı ama sonunda 50k'ları gördü yine. Ama siteler hala geç açılıyor. Çok normal bir durum değil...

Örneğin x sitesini açarken kasılıyos sol alttawww.x.com sitesinden cevap bekleniyor yazıyor uzunca bir süre. Bu yeni değil uzun zamandır böyle. Bir ara virüs falan yediğimi bile düşündüm bilgisayara format attım nafile... Modem ekranım sağlıklı, upstream 21,8db, downstream 38,5 bütün değerlerim normal, modem durumu sorunsuz ama siteler iptal. Ve ayıptır söylemesi bu sorun 2 aydır falan var.

Hani 256 olsun siteler açılsın diyen arkadaşlara kızıyorduk ama yok açılmıyor işte. Yine de 1024 olsun sitelerde adam gibi açılsın diyelim; bakalım demeyle olacak mı...

avrupa değerlerine göre upstream 25 downstreamın ne kadar olduğunu hatırlamıyorum. Değerler böyleydi
    http://62.248.80.10/rtSubscriberStatus
    burdan baktığımda
    Upload
    Signal/Noise Ratio 25 dB
    Download
    Signal/Noise Ratio 34,1 dB
    şeklinde gösteriyor. Heralde senin sinyallerin çok uç noktada.

• Bende izmir bornovadayım ve yurtdışı serverlarda standart pingim 100-200 arası
    istanbuldakiler 65 ve üstü alıyo bunun sebebi ise sanırım İzmirin yurt dışı çıkışlarını sağlayan kabloların ege denizinden çıkış yapması, bunun içinde izmir de oturanlar istanbula nazaran her zaman yabancı serverlarda daha yüksek ping alıcak, yabancı kaynaklı sitelerede daha yavaş bağlanıcak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

quote:

avrupa değerlerine göre upstream 25 downstreamın ne kadar olduğunu hatırlamıyorum. Değerler böyleydi
    burdan baktığımda
    Upload
    Signal/Noise Ratio 25 dB
    Download

Signal/Noise Ratio 21,4 dB
    Upstream Power 40 dBmV

Signal/Noise Ratio 38,8 dB
    Downstream Power 9,9 dBmV

Şeklinde bir sorun var mı acaba?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

quote:

burdan baktığımda
    Upload
    Signal/Noise Ratio 25 dB
    Download

Signal/Noise Ratio 21,4 dB
    Upstream Power 40 dBmV

Signal/Noise Ratio 38,8 dB
    Downstream Power 9,9 dBmV

Şeklinde bir sorun var mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.