Şimdi Ara

Turksat 3A'yı ayarlayayım derken 1C'den oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
12.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Turksat 3A frekansını ayarlayayım dedim,frekansları girdim fakat 70 küsür kanal buldu,bunun üzerine bende receiver'ımı fabrika ayarlarına döndürdüm;ancak şu anda Turksat 1C %15 sinyal alıyor ve kanal aramıyor.Receiver Next YE 25000 CL.Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Cyclone -- 27 Ekim 2008; 22:01:36 >

Sonunda Cihazı fabrika ayarlarına getirdim.
    Sonra tekrar Hotbird ve Nilesat'ı ekledim, kanallarını buldum ve izleyebiliyorum. Fakat aynı yöntemle eklemek istediğim Turksat3A'yı bir türlü çıkaramadım.

Çanak ayarı bölümünde:

Uydu: Turksat3A
    Transponder: 110 adet TP var (12731 / 3333 V dahil)
    LNB tipi: Dual-Universal
    LNB high low: 10600 / 9750
    DiSEqC: DiSEqC 1.0 A
    Polarite kontrol: 14 / 18 V
    0-12 V switch: 12 V
    0-22kHz switch: Auto

Bu ayarları kaydedip çıkıyorum. Otomatik kanal aramayı Turksat3A için yapıyorum fakat hiçbir kanal bulamıyor.

Bu ayarlarda yanlış bir şey var mı sizce?
    Önerisi olan?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Cyclone -- 28 Ekim 2008; 9:47:54 >
  • arkadaşlar türksat 1c yazmasına aldanmayın...onla bi alakası yok...türksat 1c=türksat3a... ben bugün yaptım....tp listesinde 12731, 3333 V 3/4 değerlerini yoksa ekleyin ve bu değerlerin üzerinden arama yapın... kanallar bu değerlerin altında... normal şekilde otomatik aramayla bulamazsınız...

Orjinalden alıntı: carloska

arkadaşlar türksat 1c yazmasına aldanmayın...onla bi alakası yok...türksat 1c=türksat3a... ben bugün yaptım....tp listesinde 12731, 3333 V 3/4 değerlerini yoksa ekleyin ve bu değerlerin üzerinden arama yapın... kanallar bu değerlerin altında... normal şekilde otomatik aramayla bulamazsınız...

zaten sorun burada bunu yapıyorum hiçbir kanal bulamıyor,sinyal %15 yazıyor,halbuki fabrika ayarlarına dönmeden önce bulabilmiştim.Şu anda tp de girsem uydu üzerinden de kanal arasam hiçbir kanal çıkmıyor,zaten sinyal %15 yazıyor.Ne oldu anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Cyclone -- 27 Ekim 2008; 23:35:31 >

arkadaşlar türksat 1c yazmasına aldanmayın...onla bi alakası yok...türksat 1c=türksat3a... ben bugün yaptım....tp listesinde 12731, 3333 V 3/4 değerlerini yoksa ekleyin ve bu değerlerin üzerinden arama yapın... kanallar bu değerlerin altında... normal şekilde otomatik aramayla bulamazsınız...

buna ek olarak tp listesindeki bütün tp leri silin ve sadece yukarıdaki tpkalsn sonra tümünü ara deyin hesi çıkıyor eğer eski tp leri silmezseniz az kanal çıkıyor
  • Bende de sinyal falan kalmadı ben de çanaktandır diye şüpheleniyorum ama sanırım sinyal frekans ayarlanırdan kaynaklanıyor...

Bende başka bir uyduyu bozup ismini Turksat 3A yaptım. İçindeki bütün TP'leri kannalrı ile birlikte sildim.
    12731 Mhz V 3333 SR ile tarattım. 262 kanal buldu. 9.000 Mhz H SR 0 Tp'de takıldı kaldı. Bu bozuk TP'yi de silip tekrar tarattım.
    FEC değeri 3/4'ü nereye ekliyoruz? Cihaz Next 8000 Xcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 28 Ekim 2008; 0:25:40 >

Orjinalden alıntı: THESİMPSON

Bende de sinyal falan kalmadı ben de çanaktandır diye şüpheleniyorum ama sanırım sinyal frekans ayarlanırdan kaynaklanıyor...

bana da öyle geliyor,ayarları nasıl yapılıyor acaba?
  • lnb ve diseqC ayarlarını yaptınızmı ? bütün tp leri sildikten ve türksatın yeni tp sini ekledikten sonra .. ayrıca bazı cihazlar 12731 3333 ü girsen bile auto modda bazı kanalları bulmuyor ... buda cihazın bir diğer eksisi .. bu yüzden www.turksat.com a girip ordaki paket tp leri el ile cihaza tp olarak girmeniz gerek ..

Orjinalden alıntı: ettu

quote:

Bende başka bir uyduyu bozup ismini Turksat 3A yaptım. İçindeki bütün TP'leri kannalrı ile birlikte sildim.
    12731 Mhz V 3333 SR ile tarattım. 262 kanal buldu. 9.000 Mhz H SR 0 Tp'de takıldı kaldı. Bu bozuk TP'yi de silip tekrar tarattım.
    FEC değeri 3/4'ü nereye ekliyoruz? Cihaz Next 8000 Xcam.

fec değeri eklenmez... menüde olması lazım... bendekinde ;

frekans
    veri hızı
    polarite
    FEC

şeklinde....

• quote:

Orjinalden alıntı: niy73

lnb ve diseqC ayarlarını yaptınızmı ? bütün tp leri sildikten ve türksatın yeni tp sini ekledikten sonra .. ayrıca bazı cihazlar 12731 3333 ü girsen bile auto modda bazı kanalları bulmuyor ... buda cihazın bir diğer eksisi .. bu yüzden www.turksat.com a girip ordaki paket tp leri el ile cihaza tp olarak girmeniz gerek ..

tp'leri girsekde sorun çözülmüyor,sonuçta sinyal olmadığı için hiçbir girirş yapamıyorum şu anda.

Orjinalden alıntı: Neo_Cyclone

quote:

lnb ve diseqC ayarlarını yaptınızmı ? bütün tp leri sildikten ve türksatın yeni tp sini ekledikten sonra .. ayrıca bazı cihazlar 12731 3333 ü girsen bile auto modda bazı kanalları bulmuyor ... buda cihazın bir diğer eksisi .. bu yüzden www.turksat.com a girip ordaki paket tp leri el ile cihaza tp olarak girmeniz gerek ..

tp'leri girsekde sorun çözülmüyor,sonuçta sinyal olmadığı için hiçbir girirş yapamıyorum şu anda.

bütün tp ler silindiyse hafızada kanal olmadığı için %15 çekiyor göstermesi normal, türksat tanıtımın tp sini girip o tek kanalı bulup onun üzerinden arama yapmayı deneyin

• quote:

Orjinalden alıntı: gökhan70

quote:

Orjinalden alıntı: Neo_Cyclone

quote:

bütün tp ler silindiyse hafızada kanal olmadığı için %15 çekiyor göstermesi normal, türksat tanıtımın tp sini girip o tek kanalı bulup onun üzerinden arama yapmayı deneyin

Hocam tpleri girincede olmuyor,uydu araması yaptığımda sadece ITV Azerbaycan ve AzTV Azerbaycan kanallarını buluyor.

• Arkadaşlar gökhan70'in dediği gibi diseqC ayarlarında hata yapmışım,düzeltince sinyal gelmeye başladı ve yaklaşık 250 kanal buldu.

İyi güzel, bunları yaptım da, bir de LNB Frekansı ve DİSEqC 1.0 soruyor?

Bu değerleri girmeyince hiçbir şey bulamıyor. Bu değerleri ne girmem gerekir?

Uydu alıcım Next YE-8000 XCAM

Orjinalden alıntı: USHAKA

Ben de 3A'yı ekleyeceğim diye 1C'yi silip ortada kalanlardanım.

İyi güzel, bunları yaptım da, bir de LNB Frekansı ve DİSEqC 1.0 soruyor?

Bu değerleri girmeyince hiçbir şey bulamıyor. Bu değerleri ne girmem gerekir?

Uydu alıcım Next YE-8000 XCAM

diseqc de 4 tane giriş bi tane çıkış olması lazım.. girişlere lnb den gelen kablolar bağlanır çıkıştan gelen kablo uydu alıcına bağlanır... diseqc 1.0 dediğin lnb den gelen kablonun takıldığı yer.. bende 1 ve 2 nolu yerlerde takılı.. biri yerli biri yabancı için... bende yerli kanallar DİSEqC 1 e yabancılar DİSEqC 2 ye takılı 3 ve 4 boş...

LNB Frekansı bölümünde sanırım önceden Standard Universal yazıyordu, onu mu seçeyim. Dual falan diye bir şey yok. Bir de burada listede birkaç frekans var. Bazıları çiftli (9750/10.700 gibi) bazıları da tekli (11.302 gibi) Burası için önerilen 9.750/10.600 listede yok. Elle eklerken de çiftli frekans girilmiyor, tekli girilebiliyor. Standard Universal seçili iken sinyal sıfırda, ama mesela 11.302'yi seçersem %56-58, 11.475'i seçersem %60'a kadar yükseliyor. Verilen frekansa en yakını olan 9.750/10.700'ü seçtiğimdeyse gene sinyal sıfır.

Hangisini seçmeliyim bunlardan?

Bir de diğer ayarlardan:
    0V/12V Kontrol kısmında ON ve OFF var, ON diyorum.
    Ver/Hor Kontrol kısmında Ver,Hor,Off, Auto var. Hangisini seçeyim?
    22 Khz Ton Kontrol kısmında Auto, On, Off var. Buna da OFF diyorum.

Bir de 42 dereceyi gireceğim bir yer bulamadım. Onla ilgili bir sorun olabilir mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.