Şimdi Ara

Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi) (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
624
Cevap
18
Favori
41.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben aranıza yeni katıldım.
    Hatlarda bir sınırlama var mı? Bilemiyorum. Pek zannetmiyorum. Ağ yapısı ile ilgili durumlar bunlar. Yoğunluktan kaynaklı hız düşmesi olarak düşünüyorum. Sınırlama yapma iddiası daha derin araştırma gerektirir diye düşünüyorum.
    Günün farklı saatlerinde ölçüm alacaksınız vs...

Güncel durumda bir hız problemi yok değil tabiiki!
    TürkNet her ne kadar 35Mbit (yada paketinize göre 50/100...) İnternet hızı verdiğini iddia etse de aslında verdiği hız VDSL/PORT hızıdır.
    Yani VDSL modeminizin modülasyon hızı. Bunu internete açılmış bir tünel olarak görebiliriz.
    Benzetme yapmak gerekirse, malesef TürkNet hızı bu tünelin dışından ölçüyor. İç kısmından geçen internetin hızını değil.
    Yani malı DARASI ile tüketiciye iteliyor.

Sözleşmeye de çakallık yaparak "35Mbit (VDSL) download hızı" yazmışlar ama tabiiki bir anlamı yok. Zira Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre hızın tüketicinin anlayacağı şekilde, açık olarak yazılması lazım. Sıradan bir Tüketici VDSL hızını ile internet hızı arasındaki farkı bilmesi beklenemeyeceğinden bu madde anlamsızdır ve haksız şartır. Ayrıca alınan hizmet İnternet olduğu için net olarak alınan internetin hızının yazılması gereklidir.
    Hattınız temiz olduğu durumda (modemde gözüken, alınabilecek maksimum hız değeri aldığınız internet paket hızından yüksek ise) Tüketici hakem heyetlerine hızım düşük veriliyor diye şikayet ederseniz, bilirkişi tayin edilir, hattınız incelenir ve alamadığınız hızın oranında ücret indirimine hak kazanırsınız. Bu işlemler için de tek kuruş ödemezsiniz. Tüketici hakem heyetinde haksız çıksanız dahi...

Peki neden modemde gördüğünüz hız internet hızı değildir.
    VDSL de PTM modülasyonu kullanıldığında(n) en temiz hatlarda dahi yaklaşık %4.5 luk bir kayıp olmaktadır.
    Benim hızım niye tam çıkmıyor diye düşünüyorsanız ahanda bu yüzden. ADSL deki ATM modülasyonlarda ise kayıp %9.5 lere kadar çıkmaktadır.

VDSL hatları çalışmak için verileri paketlere böler. Bu bölünen her parçaya, VDSL ağında gidecekleri yerin adresi iliştirilir. Bu adres bilgisi tamamiyle altyapıya dahildir. Bu olmadan modeminizden çıkan veri TürkNet'in yolunu bulamaz. Ayrıca belirtmek isterim ki bu adres internete ait değildir. Modem ile TürkNet arasında iletişim için gönderim sırasında cihazınızın ürettiği (yada Türknet yollarken sunucularında üretilen) bir bilgi parçasıdır. İşte TürkNet ve onun gibi çalışan diğerleri bu maliyetsiz olarak üretilen veriyi bize internet hizmetiymiş gibi kitlemeye çalışıyor. Ben de bu duruma itiraz ediyorum.

Arıza kaydı bıraktım konuya ilişkin olarak ama sonucu tahmin ediyorsunuzdur.

Ben Tüketici Hakem Heyetine başvurdum. Karar çıkınca yayımlarım. Arzu edenler de kendi hakkını talep edebilirler benim kararımı emsal olarak gösterip.
    Konu hakkında zaten daha önceden Türk Telekom'a açtığım ve 4 senede anca çıkartmayı başardığım bir emsal karar var. O yüzden alehte sonuç çıkmasını beklemiyorum.
    Bu sefer süreç hızlı işleyecektir zannımca. :)

Zorunlu CGNat içinde iki kelime edeyim bari. Arkadaşlar "CGNat, Tüketicinin internet hizmetinden beklediği faydayı düşürdüğü için hizmeti ayıplı hizmet kapsamına sokmaktadır". TürkNet'in zorlaması ile Sabit IP almak zorunda değilsiniz anlayacağınız. Bir şikayete bakar o da. Evet onu için de şikayet ettim :D

Birde kurulum hizmeti için ilk faturaya 30TL kitlemişler AMA eve kuruluma gelen giden yok tabiiki. Kafalarına göre yazıyorlar. Hattı bizzat kendim bağladım, kurulumunu da kendim yaptım. Yine de 30TL'mi iç etmenin heyecanı ile yazmışlar etmişler faturaya. İkaz ettim düzeltmediler. Onu da şikayet ettim.

Ben hakkımı kolay kolay yedürtmem, yedürtmem, kolay kolay yedürtmem. :)

• Arkadaşlar merhaba. Bana da 35mb tanımlı fakat 32 alıyorum ben artık onu takmıyorum. Ama öğlen-akşam arası PC'm sürekli kopuyor. Telefonda bir sıkıntı olmuyor sanırım ama bilgisayarımın bağlantısı sürekli kopuyor ve oyunlarda yüksek ping yaşıyorum artık midem bulandı. Lütfen bu sorunu yaşayan ve çözen biri varsa herhangi bir fikir sunacak biri varsa yardımcı olsun.
  • Gre3n kullanıcısına yanıt
    Modem hat değerlerinizi atar mısınız ? Akşamları yoğunluktan fiziksel sinyal değer kaybedebilir bu da kopma yapar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve gidince ilk işim atacağım şuanda evde değilim çalışıyorum :(

• quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

Modem hat değerlerinizi atar mısınız ? Akşamları yoğunluktan fiziksel sinyal değer kaybedebilir bu da kopma yapar

Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi)
    dsl günlüğü kısmında olması lazım downstream upstream değerleri lazım. Buradan sadece 35 mbit download 3 mbit upload fiziksel sinyal görüyorum. Snr margin gibi değerleri görmek lazım
  • quote:

dsl günlüğü kısmında olması lazım downstream upstream değerleri lazım. Buradan sadece 35 mbit download 3 mbit upload fiziksel sinyal görüyorum. Snr margin gibi değerleri görmek lazım

sanırım doğrusunu buldum

kopması için teknik bir sorun yok. Hat değerleri mükemmel değil ama kopma yapacak kadar kötü veya sınırda değil.

Dsl ışığı mı sönüyor (buraya göre sönmemesi lazım) internet ışığı mı ? oim den hat kalitem iyi olmasına rağmen kopma sorunu yaşıyorum diye talep açın
  • quote:

kopması için teknik bir sorun yok. Hat değerleri mükemmel değil ama kopma yapacak kadar kötü veya sınırda değil.

Dsl ışığı mı sönüyor (buraya göre sönmemesi lazım) internet ışığı mı ? oim den hat kalitem iyi olmasına rağmen kopma sorunu yaşıyorum diye talep açın

telefonumda kopmuyor bilgisayarımda kopuyor araştırdım biraz sanırım ip değişimiyle alakalı
    bilgisayarda bir şey var o zaman kablosuz mu bağlantı yapıyorsunuz ?
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Evet kablosuz bugün işten sonra ip sabitlemeyi deneyecem
  • kabus geri döndü.türknet 1 mart itibari ile eski müşteriler dahil yine hız kısıtlaması yapmaya başladı.100mbit/4 mbit olan paketimde download ve upload hızımı düşürmüşler.türknet kendini bitirmeye çalışıyor her halde.uploadım 2 mbit download 20 mbit civarlarına düşürmüşler.arıza kaydı açtık ama umudum yok bunlardan.

edit:müşteri hizmetleri klasik cevabı verdi.modem ve bağlantını kontrol et diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 2 Mart 2018; 10:49:46 >

• Turk Telekom apartmana kadar fiber, müdürlük dahil hepsi upload hızınız normal diyor, tanımlı 4 gelen 2 mbps download / 99 Mbps tanımlıyor 102400 olması gerekirken

• quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

kabus geri döndü.türknet 1 mart itibari ile eski müşteriler dahil yine hız kısıtlaması yapmaya başladı.100mbit/4 mbit olan paketimde download ve upload hızımı düşürmüşler.türknet kendini bitirmeye çalışıyor her halde.uploadım 2 mbit download 20 mbit civarlarına düşürmüşler.arıza kaydı açtık ama umudum yok bunlardan.

edit:müşteri hizmetleri klasik cevabı verdi.modem ve bağlantını kontrol et diye.

2 gündür bende de aynı sorun var.16mbit olması gereken hız 2,5mbit olarak çıkıyor hız testinde.
    Arayıp arıza kaydı oluşturdum ama kısıtlama yaptılarsa bunun arıza ile alakası yok.

• Merhaba 2-3 gün önce upload hızım 4 mbps den 2mbps düşürülmüş. Şikayet kaydı oluşturdum tabi ki oto cevapla sorun biz değil dediler.

• Şuan türknetin genelinde bir sıkıntı var gibi görünüyor arkadaşlar. Yüksek ihtimal konuyu başlatan arkadaşın dediği gibi şuan yazılımsal bir kısıtlama var fakat nedenini kestiremiyoruz.

Ayriyetten Türknetten alabileceğiniz maksimum hız paketini belirlerken sizin hattınızın kalitesini ön planda tutmuyorlar, kullanılan santralde kaç kişi var ona bakıyorlar. Bu nasıl bir saçmalık derseniz şöyle anlatayım:
    Ben ilk türknete başladığımda 35mbps hız 2mbps upload vermişlerdi. Fakat ben komşumun referansıyla üye olmuştum ve karşı binadaki adam yani komşum 50mbps download alıyordu. Bende 1 ay boyunca her gün destek talebi açtım hızımın 50mbps çıkartılmasını talep ediyorum falan diye. Daha sonra bana hep kablo kaliteniz yetersiz, hattınız kötü falan diyorlardı. Bende snr değerlerini atıyordum, aptal sanıyorlar karşıdaki insanı çünkü. Her neyse, sonra bir gün kadın aradı, hızımı 50mbps ye çıkartabileceklerini söyledi. Tam 2 ay sonra oldu bu. Bende neden şimdi dedim, oda mahallenizde biri abonelikten çıktı dedi o zaman anladım mevzuyu. Mesela ben 35 mbps aldığım zaman türknet bağlattığım gün bir alt kattaki akrabama almaya çalıştığımda sitesinde yazan alınabilecek maksumum değer 16mbps gözüküyordu örneğin. Sadece bilgilendireyim dedim.

Ayriyetten Upload sınırlaması hakkında şu konuyuda okumanızı tavsiye ederim:https://forum.donanimhaber.com/turknet-upload-kisitlamasi-belgelerle-birlikte--131693578#131711273

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• nader11ndeu N kullanıcısına yanıt
    Aslında 15 Ağustos 2017 den sonraki aboneliklerde vae de TT ye ödenen aylık port kira ücretlerinden dolayı 35 den yukarı hız verilmiyordu (eskiden port türüne göre idi sonra hıza göre kiraya döndü)

Size neden bu şekilde bir işlem yapılmış bilmiyorum ama yararına oldu ise ne güzel

• quote:

Aslında 15 Ağustos 2017 den sonraki aboneliklerde vae de TT ye ödenen aylık port kira ücretlerinden dolayı 35 den yukarı hız verilmiyordu (eskiden port türüne göre idi sonra hıza göre kiraya döndü)

Size neden bu şekilde bir işlem yapılmış bilmiyorum ama yararına oldu ise ne güzel

Her kafadan bir ses çıkıyor hocam, donanımhaberin yaptığı röportajı izlediysen orada neden 50mbps değilde 35mbps veriyorsunuz diye soru sormuştu arkadaş. Cevap olarakta şunları demişti yanlış hatırlamıyorsam: "İşin teknik kısmından çok duygusal kısmıda var. Adama 50 mbps veriyoruz, 47 mbps alıyor ve bizi arayıp stem ediyor, küfürler ediyor vs" tarzı şeyler söylemişti. Yani port kira ücretleriyle pek alakası yok durumun bence. Ayriyetten yüksek ihtimal yoğunluğu kontrol altında tutmak, servere fazla yük bindirmemek için kaç kişinin mahallenizde aynı santrale bağlı aboneli var ona bakılıyor. Bu benim şahsi fikrim, çünkü yaşadıklarım bu yönde. Diğer arkadaşların düşüncelerine saygım sonsuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.