Bildirim
Türknet Upload ve Download Hız Sınırlaması Yapıyor (Video Eklendi) (11. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Bu hız sınırlaması olayını garanti edebilirim. Hangi pakete geçerseniz geçin upload ve downloadda fix %20 düşük hız veriyorlar. Online işlemlerdeki tarifenizden ve modeminizde gördüğünüz değerlerden farklı bir sınırlama bu. 24mbit tanımlanmış hattımı 1 ay çaba ile 50mbite yükselttim yükseltmemek için suç atmadıkları yer kalmadı biraz daha zorlasalar bakır metalinin yapısındn dolayı bu hızdan fazlasını alamazsınız diyecek sınırdaydılar o derece yalan atıyorlar yani. 24lük paketteyken 20mbit çıkan hızım (uzun bir süre hatıımın desteklediği en yüksek hız olduğuna inandırmaya çalıştılar modemden 70mbitleri görüyorken maksimumda) btk ya şikayet etmem üzerine 50mbit pakete çıkartıldı ancak 40mbit olarak tanımlandı modeme. Maksimum 20mbit diye direttikleri hattan şuan stabil 40mbit alıyorum (%20lik hız düşümü 50 mbit tanımlanmış heralde). Upload ise hiçbir şekilde 2.4mbiti geçmiyor. Anladığım kadarıyla paketiniz ne olursa olsun size çıkış yapan porta uploadınızı 3mbit olarak tanımlıyorlar %20 de düşünce 2.4mbit kalıyor. Uploadda bu hızın üzerine çıkabilen çok az sayıda kullanıcı var görünen bunada upload yapısının farklı olmasını sebep gösteriyorlar (nasıl farklı anlamadım ben sinyal aynı sinyal değilmi? ki modemdede 25mbit upload görüyorum maks.).
Benin izlenimlerime göre de kesinlikle bir hız sınırlaması var ve müşteri temsilcilerinin söylediği çoğu şey yalan. İlk görüşmelerimde birtanesi bana sunucularımız almanyada olduğu için hızınız düşer bile dedi düşünün yani sanki almanyadaki sunucudan veriyor interneti. Türktelekomun altyapısını kullanmadığını söyleyenlerde oldu. Yani müşteri temsilcisinin dediğine inanmayın modemde gördüğünüz maksimum değerlere çok yakın hızları alabilirsiniz.
Bu arada bonus kampanyasından bonusu yüklenen oldumu hiç bana bonus ve avantajix ödemelerinide yapmadılar 1 aydır inceliyorlar neyi inceliyorlarsa?
Kısaca verdiği taahhütlere güvenilmemesi gereken bir firma gün gelir taahhütsüz tarifeyide artık taahhütlü deyip iptal etmenizide engellerler söyledikleri onca yalandan sonra beklerim artık yani...
-
Şirketimiz Abonelik Sözleşmesi’nin 5.1.1. maddesinde “Belirli bir hız limiti ifadesi ile hızı tanımlanan TARİFE/PAKET’lerde en fazla beyan edildiği kadar hız desteklenebilecektir. İNTERNET/YALIN İNTERNET/FİBER İNTERNET HİZMETİ’ne ilişkin hız, ABONE’nin yararlandığı hizmet açısından maksimum hızı oluşturmaktadır.” hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda numaralı internet aboneliğiniz için yapmış olduğunuz şikayet sonrasında yapılan kontrollerde, hız değerleriniz ile ilgili teknik ekip yönlendirilmesi gerçekleştirilmiştir. Teknik ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde santral mesafesinin uzak olması sebebiyle hız profilinizin, internet erişim hizmetinden sağlıklı bir şekilde yararlanabileceğiniz hız profilinde verilebildiği tespit edilmiştir.
-
Mesafeye gore hiziniz iyi bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün Müşteri Hizmetlerine bu olayı sordum.
Saha dolabına uzaklıktan dolayı dedi
Ulan ne salakça bi açıklama onlarca mbiti veriyorsun da akkye takılınca eve 3mbit mi geliyor anca :D fazla komik
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herşey iyi güzelde başvuru yaparken kart bilgisi istiyorlar onu nasıl halledeceğiz bilgi vermeden? -
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: zaltun
Her ne kadar 100 mbitlik paketime halen 76 mbit sinyali gelse de kabosuz bağlantıda idm ile 92 mbitlik hızları görüyorum.Bu da iyi bir gelişme.
bugün evden arayıp 100mbite geçirdiler bizim aboneliğide.
geçiş 3 gün içinde olur dedi.
sizin ne kadar sürmüştü geçiş ?
modeme hala 75mbit mi geliyor?
-
Benimde 3-4 gün içinde 100 mbit paket tanımlamışlardı.Ama halen 75 mbit sinyal geliyor. Artık turknetle uğraşmıyorum bu konu için.Sinir harbi çıkarmaya gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Benimde 3-4 gün içinde 100 mbit paket tanımlamışlardı.Ama halen 75 mbit sinyal geliyor. Artık turknetle uğraşmıyorum bu konu için.Sinir harbi çıkarmaya gerek yok.
bakalım bana 100mbit sinyal verecekler mi?
kullanacağımdan değil sırf merak ettiğim için 100mbit vermeleri için uğraştım.
başka iss ye veya seneye tekrar yazlığa taşındığımda uğraşmam fazla. 100mbit vermiştiniz derim.
turknetin altyapı sorgulamasına göre 50mbps gözüküyor bulunduğum lokasyon.
online işlemlerde hatta paket yükseltmede 50mbps diyor. mevcut paket 75mbps :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 11 Ekim 2016; 0:19:52 > -
upload hızı 1.6 yı geçmiyor.
upload hızlarınıda mı düşürdüler
ekleme: modemi yeniden başlattım.
dl hızım artmış 61i geçmiyordu
testi kablosuz yaptım
802.11ac kablosuz bağlantı hızı 292.5mbit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 12 Ekim 2016; 12:50:50 > -
daha kötüye gidecek gibi görünüyor ileride daha büyük oranlarda düşebilir hızlar.
iki akşamdır pingler uçmuş durumda almanya 170-200ms yurtiçi pingler 40-100ms.
akşamları hızım 16mbit yurtiçi yurtdışı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 11 Nisan 2017; 14:18:51 > -
quote:
Orijinalden alıntı: PowerPC
daha kötüye gidecek gibi görünüyor, trafik kapasiteleri yetersiz kalmaya başladı abone sayısını artırıyorlar sadece daha çok düşer hızlar.
iki akşamdır pingler uçmuş durumda almanya 170-200ms yurtiçi pingler 40-100ms.
akşamları hızım 16mbit yurtiçi yurtdışı.
upload hızı kaç sizde şuan ?
bu saatlerde download hızım 20-30-40mbit civarı geziniyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 12 Ekim 2016; 21:22:24 > -
muhtemelen paketinizde artık 100 mbit yazıyor.ama 75 mbit sinyal gönderiyorlar.100 bit tanımlamasının tek avantajı 10 mbit daha fazla hız geliyor eski kısıtlamaya göre.bende 71-72 mbit alıyorum 100 mbit tanımlama ile.upload ta sıkıntı yaşamıyorum.3.70 mbit upload görüyorum testlerde. -
quote:
muhtemelen paketinizde artık 100 mbit yazıyor.ama 75 mbit sinyal gönderiyorlar.100 bit tanımlamasının tek avantajı 10 mbit daha fazla hız geliyor eski kısıtlamaya göre.bende 71-72 mbit alıyorum 100 mbit tanımlama ile.upload ta sıkıntı yaşamıyorum.3.70 mbit upload görüyorum testlerde.
online işlemlerde hızım 77mb yazıyor.
upload hızı sadece bende mi düştü ? :(
download hızı düzeldi. upload bozuldu
ekleme: btk şikayetim için arayan turknet görevlisi hızınızı 100mbit e 2mbite yükseltelim gibi birşey demiş sanırım.yanlış duymuşta olabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 13 Ekim 2016; 0:14:12 > -
-
Faturanın son ödeme günü 16 Ekim, adamlar 10 ekimde otomatik çekmişler bile ücreti. Bu nasıl bir düzen arkadaş. Akk'sız fixnet e geçeceğim. -
quote:
Bu ay AKN'ye takıldım. Upload hızım download dan daha yüksek :)
2.5mbite düşürüyor hız sınırlaması olduğu için.
btk şikayetimde bunu belirttim. arayan görevli normal dedi.
tam 3 çıkması lazım diyorum laftan anlamıyorlar.
şuan benim paketim 75mbit.modeme gelen hız 75mbit. hız testinde 71-72 arası çıkıyor.
akk yi aşınca bakalım 2.5e mi düşecek 3 e mi .
26gb kalmış aşmama.
-
Hat değerlerim mükemmel, 100mbit'lik pakete geçirdiler modeme gelen 88 mbit/alabileceğim max 135mbit/hız testinde max alabildiğim 50 mbit(genelde 30'larda geziniyor) Uploadda alabileceğim max 65 mbit/modeme tanımlanan 4 mbit/hız testine alabildiğim 1,5 mb!
Cidden kısıtlamanın dibini yapıyorlar.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X