Şimdi Ara

TurkNet Rezaleti Dolandırıcılığa Dönüşecek mi? Edit-5 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oy vermeyi düşünmüyorum. kullanıcısına yanıt
    NetSpeed denenebilir diye düşünüyorum. Onlarda da taahhüt yok. Arayıp bilgi aldım. 75 Mbit hız verebiliriz dediler.
  • daskrokodile D kullanıcısına yanıt
    Bende reklam kuruluna şikayet ettim ama farklı konu sebebi ile.
    "35 Mbit internet" hizmeti veriyorlar güya ama aslında 35Mbit VDSL veriyorlar. İnternet hızı %4.5 düşük oluyor. Aldatıcı reklam yüzünden şikayette bulundum. Tüketicinin faydalandığı hızı yazmak zorundalar. Tüketici ne bilsin VDSL hızı nedir arkadaş. Burada Tüketicinin faydalanmaya çalıştığı hizmet ise İNTERNETdir. Yani TürkNet DARASI ile itekliyor interneti tüketiciye. Eskiden Telekom da aynını yapardı. 4 yıl sürdü ama emsal karar çıkarttım bu konu hakkında. Sonra bir gün baktım ki Türk Telekom ADSL hatları durduk yere %10 hızlandırmış (ADSL ATM deki kayıp %9.5 di)
    TSSH ye de şikayet ettim bu konu sebebi ile. Bunu 33.5 Mbite kadar diye sat, 32Mbit'e kadar diye sat anlarım. 35Mbit'e kadar diyince olmuyor. Çakallıkları görüyor musunuz?

    Zaten mesele TürkNet ise, sorun 1 tane değildir.
    Bunlarda bir de "zorunlu CGN uygulaması" var. Başka operatörler de yapmaya başladı son yıllarda ama talep halinde hemen CGN denen melun sistemden çıkarıyorlar sizi. Kısaca şirket aslında sizi internete bağlamıyorlar. Kendi şirketlerinin ağına bağlıyor, NAT ile de sonradan internete çıkarıyorlar. Bu sebeple yüzlerce kişi aynı IP yi paylaşıyor. 3 kuruş fazla kazanmak için IP bloğu almıyorlar ve güvenliğinizi de hiçe sayıyorlar. Ayrıca ev kameralarınız, NAS ınız VoIP sistemleriniz çalışmıyor. Bahane olarak da IPv4 az diyorlar ama tabiiki palavra. 3 kuruşun peşindeler. IPv4 az ise IPv6 dağıtın kardeşim zor bir iş mi sanki? Şikayet edip CGN den çıkartın diyince Sabit IP al ayda 12 TL diyorlar. Onu da şikayet ettim TSSH ye. Bakalım 12 TL yi kim kime ödüyor :D

    Hepsi kanıtlı belgeli. Yok mok diyene servis kayıtlarının görüntüsünü kafasına kafasına çakarım.

    İşte namuslu şirket olmak ile namussuz şirket olmak arasında ufak tefek farklar var. (Namus: Olması gerektiği gibi, doğru, dürüst, düzgün anlamındadır. İki bacak arasına sıkıştırmayalım.)
    İnternetini 35 yerine 33 Mbit diye sat, insanlara gerçek IP dağıt, hadi kâr etmeye çalışıyorsun, sanal dağıt ama talep edenleri dinamik IP ye geçir, yapmadığın kurulum için göz göre göre para almaya kalkma, herkes ooo bi dakka TürkNet çok iyi ISS dir, yamuk yapmaz, söyle iyidir böyle güzeldir desin. Şu anki hali ile tek derdi PARA olan, verdiği hizmet kalitesini zerre önemsemeyen bir şirket profili çiziyor 2005 i.b.b. bilinçli tüketici ödülü almış birinin gözünde.

    Aklıma geldi, TürkNet'in önündeki Türk kelimesi de kalkacak mı acaba???




  • _EUA_ kullanıcısına yanıt
    Sonuç aldınız mı ?

    Dikkat etmiyoruz bizlerde. Fakat genellikle direk "35 MBit internet" yazmazlar. Belirttiğiniz sebeplerden dolayı muhtemelen "kadar" ekliyorlar sonuna. "35 MBit'e kadar" oluyor.
  • daskrokodile D kullanıcısına yanıt
    Sonuç hemen alınmaz. 1-2 ay sürer.

    "35 MBit'e kadar" demek hat ve trafik ideal durumda iken 35Mbit verilir demektir.
    Kafama göre ben 35'e kadar bir şey atarım onla devam et anlamında değildir.

    Benim bahsettiğim olayda ise en ideal hatta dahi 35Mbit internet hızı görülemediğinden hat ayıplı/hileli duruma geliyor.
    Yani o "e kadar" firmayı kurtarmaz.
  • İlginç bir konu. Az önce başvuru yaptım maalesef başka alternatif bulamadığım için. Netspeed aldık çok arızalı sürekli kesilme kopma yaşanıyor. Kocabaş şirketler taahhüt istiyor, ben sadece pandemi sürecinde uzaktan çalışabilmek için ihtiyaç duyuyorum. İki alternatifim milleni ile turknet kaldı ve turkneti seçtim yorumlara bakarak hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HerGiyotineBurnunuSokma kullanıcısına yanıt
    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederim
    rica ederim. hattım bağlandı ve altyapının verebileceği söylenen değerleri tam performans olarak alıyorum. hani açıkçası ufak bir eksiklik ile alırım diye düşünüyordum ama hız testlerinde vaat edilen hızlar çıktı şimdilik memnunum, umarım ilerde bozulmaz böyle devam eder. zaten uzun süreli değil sadece pandemi boyunca kullanmak amacıyla almıştım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.