Şimdi Ara

TURKNET PACKET LOSS SORUNU 3 AYDIR ÇÖZÜLEMİYOR. (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.022
Cevap
12
Favori
69.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asus ac51 kullanıyordum. eski bir tp link modem verdi arkadaş ttnetin verdiği.onun ile problem yaşamdım dün gece
  • fallofday kullanıcısına yanıt
    Benim modem de yeni valla hiç sorun olacağını düşünmüyorum ama içime bir kürt düştü 😃 bütün oyunlarda mi packet loss alıyordunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MarlonDaniel kullanıcısına yanıt
    online olarak playstationda sadece division 2 ve destiny 2 oynuyordum. Destiny 2 de başladı yaklaşık 3 ay önce.sonra divisiona gfeçtim oda 1 aydır yapmaya başlamıştı.dün ilk defa oyundan atmadan keyifli bir oyun oynadım.
    bu arada 4G'den bağlanınca hiç bir problem yaşamıyordum onu ekleyeyim
  • ayrıca problem turknetten diye düşünüp geçen hafta Millenicoma geçmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarlonDaniel

Benim modem de yeni valla hiç sorun olacağını düşünmüyorum ama içime bir kürt düştü 😃 bütün oyunlarda mi packet loss alıyordunuz?
    modemden olsa vpn kullanınca nıye paket loss 0 olsunki ??
  • fallofday kullanıcısına yanıt
    Network ekibinde olan arkadaş sorunu direkt tespit etmisti aslında. Konuda yeni modem alan arkadaş da vardı sanırım bir değişiklik olmamıştı. Sizin demek ki modem sıkıntıliydi

• asiruhfear kullanıcısına yanıt
    Siz modem değişikliği denediniz mi?

• Bu arada konuda ki arkadaşlar sizden ricam hangi moedemleri kullanıyorsunuz? Arkadaşımda da asus modem var onda da aynı şekilde sıkıntı var. Ben modemden olduğunu düşünmüyorum fakat yine de emin olmak istedim.
    Modemim:ASUS DSL-AC750
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarlonDaniel

Siz modem değişikliği denediniz mi?
    evet kuzenımın aairties modem de denedim sonuc aynıydı malesef..
    suna kullandıgım modem Zyxel VMG3312-B10A v2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiruhfear -- 31 Mart 2020; 12:5:24 >
    Dsl-n16 kullanıyorum

• Modem ile alakası yok. Tplink ve Zyxel 2 modemde de Cod Warzone oyununda paket kaybı sorunu var. Videodaki şekilde oyunun ip adresine ping atınca paket kaybı belli oluyor. 150 kişilik server 80 kişinin altına düşene kadar paket kaybı devam ediyor. Pingplotterda cogentco cihazına bağlı olduğum görünüyor.Sorunu çözmesi gereken biz değiliz İSS'dir. Bu hafta içinde çözülmezse millenicom yolu görünüyor.
  • carbon3180 C kullanıcısına yanıt
    Evet modemle ilgisi olmadığını düşünüyorum bende zaten fakat emin olalım diye merak ettim. Network ekibi beni aradiktan sonra ona göre hareket ederiz

• Packet loss ile ping farkı nedir?

@Ekşisözlükte şöyle bir entry buldum :

hem kullanıcılar hem de internet sağlayıcıları için tam bir bela. oyun serverlarında ping süperdir, download - upload hızı normaldir ama gel gör ki neredeyse dakika başı musallat olan veri kaybından dolayı özellikle oyuncuları çileden çıkartır.

son 2 aydır superonline fiber ile yaşadığım sorundu (bkz: #41378471). işten anlamayan teknik elemanlar, forumlarda yazan modemi kapat aççılar, lag sorununu çözmek için ekran görüntüsü isteyenler, tracertlar filan. neyse pingplotter adında inanılmaz faydalı bir programla sorunu buldum. evet ben buldum ve sorunu paylaştım çünkü superonline teknik elemanları şu anda bilgilerinizi kontrol ediyorumdan başka anlaşılır bir cümle kuramıyorlar. sorunu çözmek için internet hakkında neler okudum öğrendim geri dönüp bakınca kendime şaşıyorum. en az en kral teknik eleman kadar bilgi sahibi olmuşumdur.

neyse işin özü özellikle oyuncular için böyle anlık takılmalar, kopmalar, download hızında ani düşüşler vs. yaşıyorsanız pingplotter packet loss'a sebep olan bacağa kadar sorunu gösteriyor. hiçbir foruma elemana inanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 31 Mart 2020; 12:44:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fallofday

ayrıca problem turknetten diye düşünüp geçen hafta Millenicoma geçmiştim
    Millenicoma gectınız maden eski modeminizi tekrar takın bir test yapın size zahmet modemden olacagınıo sanmıyorum hemde entemiz nedendir analmıs oluruz.
    O değilde sorun düzelene kadar oyunun popülaritesi düşecek 😀😀😀

• Arkadaşlar ben de turknet mağduruyum, test yapabilmem için biri hayrına Warzone server'ının IP adresini verebilir mi?
    ps4 kullanıcısı olduğum için videodaki yöntemle adresi alamıyorum.
  • ben diyorum Ankara bunlar diyor ... kara :)

arkadaşlar cidden bu çalışanlar bu kadar zeka kıtlığı mı yaşıyor. klavye kullanmayı bilen herkesi işe mi alıyorsunuz siz? kaydı kapatmış bide terbiyesiz. verdiği cevaba bak. ben paket kaybı diyorum hala bana verdiği cevaba bak. salak yerine mi koyuyorsunuz bizi?

TURKNET PACKET LOSS SORUNU 3 AYDIR ÇÖZÜLEMİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOCHIMERA -- 31 Mart 2020; 13:27:15 >
  • Bu sorun sadece bende var sanıyordum. Konuyu tamamen tesadüf eseri gördüm. Hatta geçen hafta oyunu oynayamadığım için çıldırdım modemden vs sanıp her şeyi denedim. Packet loss olmasının yanında, ping de uçuyor benim. En az 80-90 civarı. Zira netflix de vs. de aynı şekilde, görüntü çamur gibi bir süredir.

@asiruhfear hocam sizin sorununuzu çözebildiler mi? Ayrıca konuyu açtığınız için de teşekkür ederim. Bu sorunu yaşayan bir sürü insan olduğunu görmüş olduk.
  • FrtTR kullanıcısına yanıt
    bu yazdığın mesajın altına fotoğraf attım bak dostum, ip atınca ne cevap veriyorlar bak sen.

oyuna girip senin için ip alacağım biraz bekle, ama yine aynı cevabı alacaksın attığım görseldeki gibi. çünkü destek kaydına bakanlar sadece klavye kullanmayı biliyor, okudugunu anlama özürleri var :)

edit: bu ip 'yi verdi : 95.141.35.171

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOCHIMERA -- 31 Mart 2020; 13:41:11 >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Vodafone 100mbit. Warzone'da ben de %80 %60 packet loss yaşıyorum. Aşağısına düşmüyor hiç.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.