Selamlar, Türknet internet sitesine girdiğimde "Sistemlerimizde hizmetinize ait olan TT Fiber ONT marka bir modem bulunmaktadır.Tarafınıza 02/04/2025 tarihinde gönderimi gerçekleştirilmiştir." yazıyor. Ancak ben böyle bir modem almadım. Türknete ilk geçtiğim zaman modem vermişlerdi zaten. Sitelerinden aldığım hizmetlere baktığımda ayrıca TT net fiber ont cihazıda almış görünüyorum ancak bana sadece modem takıldı. Şimdi ben iptal ettirsem bu ont cihazını (ben de olmadığı için parasını mı) isteyecekler. Bu durum başına gelen veya bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Buraya sormadan müşteri hizmetlerini aradım ama ulaşmak imkansız. ![]() |
Turknet modem gönderimi ve ONT

-
-
Anlamaya çalıştığım kadarıyla; siz Türknet'ten hizmet almadan öncede fiber hizmeti alıyordunuz. Hizmet aldığınız firma taktı size ont'yi.
Siz Türknet'e geçiş mi yaptınız yeni abonelik mi?
Size rüter taktıklarına göre, büyük ihtimal yeni abonelik.
Ont daha önce iptal edildiğinde geri iade olmuyordu; sadece rüter geri iade ediliyordu.
Şimdi iptal durumunda ont + rüteri geri iade etmek sorundasınız.
Cihazlar en son hangi firmada iptal gerçekleştiyse ona iade edilmek zorunda.
Size ont + rüteri kimin taktığı önemli değil; en son kimden hizmet aldığınız önemli.
-
hocam şöyle oldu. turktelekomdan turknete geçtim yaklaşık 2 sene önce. turktelekomdan aldığım modemi iade ettim ama konumuz o değil. Turknet geldi modemi bağladı gitti ama ont dediği cihazı bağlamadı, ihtiyaç olmadığından sanırım. şimdi baktım (foto da göreceğiniz üzere ben de ont'de görünüyor.) ayrıca bu nisan ayında bana modem teslim etmişler.
ben öyle bir modem almadım. ayrıca ONT denilen cihazda yok bende. şimdi tekrar turktelekoma geçmeyi düşünüyorum. benden bu vermedikleri ont'yi isteyecekler mi? alet olmadığına göre para mı kesecekler? yoksa modemi vermem yeterli mi?
-
yani benim hiçbir zaman ONT cihazım olmadı. şu an sadece bana turknetin taktığı modemim var. ancak turknetin internet sitesinde aldığım hizmetlerde bu ont cihazda görünüyor. nedir anlamadım.
-
Siz vdsl mi fiber mi kullanıyorsunuz, önce resmi flüden netleyelim.
Ont yi belki ev dışına koymuşlar, binanın alt kısmında, bodrum gibi bir yere.
-
fiber. yok sanmıyorum başka yere koyduklarını.
-
Web sitesinde ufak hatalar var büyük ihtimal ondan kaynaklı ama genede arayıp emin olun. Eğer illa verdik derlerse buradan yardım istersiniz.
-
Merhaba, müşteri numaranızı ve konu linkini PM üzerinden iletebilir misiniz? Hizmetinizi kontrol edeceğiz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X