Şimdi Ara

Türknet Kullanıcıları 4 mbps Upload Sorunsalı [Ana Konu] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
4
Favori
20.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
137 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RevoLand

Bendede durum bu oldu ancak 2'nin üzerini göremiyorum hala.

Türknet Kullanıcıları 4 mbps Upload Sorunsalı [Ana Konu]

Sizde de herkeste olan sorun var. Umarım herkesle beraber sizinki de düzelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet, resmi bir açıklama bekliyoruz lütfen yardımcı olun Upload konusunda.

• 17 dakikadır müşteri hizmetlerine bağlanıcaz. Hala bekliyorum.

• ThesadisT kullanıcısına yanıt
    Upload 4 görünüyor ama 2 çıkıyor testlerde. Download ise 29-30 görünüyor testlerde ama maksimum 38-39 arayüzde görünen onu yükseltmelerini istedim kayıt açarak.

• halilibrahimgalip H kullanıcısına yanıt
    Upload konusu herkeste aynı zaten. Download konusunda da 35mbps yapabilirler ancak verimli bir şekilde kullanabileceğini sanmıyorum. Şu an SNR 8 altına inmiş daha da düşmesi kopmalara neden olacaktır. Bu şekilde kullanmaya devam etmen senin açından daha iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

quote:

Orijinalden alıntı: ikes

ah be senin hakkın 120 indirme 50 yükleme hızı aslında...

Bu şartlarda tahminen 15-18 sene sonra söylediğiniz hızlarda internet erişimim olur diye düşünüyorum. Bakalım ailecek bekliyoruz!!!

Sıkıntı olursa ararım düşürürüm. Türknet de yaş yere yatmıyor bence. Çok ilginç hamleleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: psu

TurkNetDestek "bir sonraki sürprizimiz upload hızları olacak." demiş.Böyle bir konu açıldığından tamamen milletin gazını almak için yazmış bunları.
    Türk telekom altyapısında olmama rağmen ilk abone olduğum zaman upload hızım 4 mbps idi.Testlerde 3.85 mbps alıyordum.Ne olduysa 1-2 hafta sonra turknet farketti demek ki upload hızımı 2 mbps'ye düşürdü.O zaman defalarca şikayet kaydı,arıza kaydı bıraktım.Elimde upload hız test ekran görüntüleri olmasına rağmen turknet hep modeme gelen sinyal 4 mbps ama türk telekom 2 mbps ile sınırlandırdığı için 2 mbpsden fazla alamazsınız dediler.Btk,bimer,şikayetvar hepsine yazdım hepsinde aynı kopyala yapıştır cevapları aldım.Olay sonuçsuz kaldı.

Şöyle bir olayı da anlatayım.Aynı şekilde türk telekom altyapısında turknet kullanan bir hakim tanıdığım var.Ona upload hızın kaç dedim.O da 4 mbps dedi.Ben de hız testi yap oradan kaç çıkıyor bak dedim.Bakmış hız testinde 2 mbps çıkıyor.Neden böyle oluyor diye sordu bana.Ben de turknetin kısıtlama yalanından bahsettim.Hakim arkadaşta öyle şey mi olur dedi.Hemen aramış müşteri hizmetlerini yine aynı türk telekom kısıtlıyor demişler.Hakim olduğu için hukuki terimlerle konuşunca müşteri hizmetleri başka bir yere aktarmış.Orası da hemen ekip göndereceğiz demişler.Aynı gün türk telekom ekibi gelmiş.Hani o sadece kapıda bağlantı yapıp anlaşma gereği başka işe karışmayan tük telekom ekibi eve çıkmış.Ölçüm yapmış.Modemi,tüm kabloları kontrol etmiş.Bir yerleri aramış,gitmişler.Türk telekom altyapısında olmasına rağmen aynı gün akşam upload hızı 4 mps olmuş.

Kısacası benim 4 mbps upload hızı almam için muhtemelen dava açmam gerekiyor.Ama savcı,hakim iseniz tek telefonla upload hızınız 4 mbps olabiliyor.Yarın cumhurbaşkanı "Upload hızı 4 mbps olacak" dese o zaman da kısıtlama var diyebiliyor mu türknet?Kısacası bu ülkede sade vatandaş olmak zor.

Son olarak şu videoyu koyup gidiyorum.Özellikle sesi değiştirilmiş,yüzü gizlenen adamın söylediklerini iyi dinleyiniz.Turknet mantığı işte bu.

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/354584/musteri-hizmetleri-roportaji

Arkadaşın bütün dediklerine kelime kelime katılıyorum ve anlattığı olay da kesinlikle doğru. Çünkü birebir aynısını yaşadım.

Türknet'e Ağustos 2016'de abonelik başvurusu yaptım. Yani neredeyse tam bir yıl önce. Başvurumdan 10 gün sonra yani Eylül 2016'da internet hizmetimi aktif hale getirdiler. Hizmeti ilk almaya başladığımda Edirne / Merkez'deydim. Altyapı en fazla 37mbps desteklediğinden, 50mbps'ye kadar olan paketi aktif ettiler. (Tarih ve hız detaylarını vermemin sebebini yazının sonunda belirteceğim.)

Edirne'deki adresimde ikamet ettiğim süre boyunca aldığım upload hızı "psu" arkadaşınki ile aynıydı. Upload hızı 3.80-3.85mbps arasındaydı. Aldığım indirme hızı ise 25-35mbps arasında dalgalanıyordu.

Hizmeti bağlattıktan yaklaşık 3 ay sonra, İstanbul'a taşındım ve taşınırken internet hizmetini de yeni adresime nakil ettirdim. Yeni adresimde de altyapı 50mbps'ye kadar destekliyor. Hatta santrale olan yakınlığım, Edirne'deki adresime göre daha iyi. Edirne'deki adresimde 25-35mbps arası gidip gelirken, şu anki adresimde 50mbps üzerinden 50mbps dowload hızı alabiliyorum.

Fakat sorun şu ki; yeni adresimde verilen upload hızı ise 1.75-1.90 mbps arasında değişiyor. Düşünün 2mbps bile verilmiyor.

Yeni adresime taşındıktan sonra verilen bu upload hızıyla ilgili defalarca şikayet açtım. En üst düzey yetkililerle dahi görüştüm. Yapabileceğimiz birşey yok dediler. En sonunda belirttiğim upload hızını Edirne'de aldığıma dair ekran görüntüleri sundum. Dediler ki sistemsel olarak problem oluşmuştur. Normalde böyle bir hız verilmiyor. O şekilde görünse bile, gerçek verilen hız o değildir dediler Edirne'deki adresimde twichte 1080p çözünürlükte rahatlıkla yayın yapabiliyorken, şu anki adresimde 720p bile açamıyorum. Bir de salak yerine koyuyolar yani insanları.

Önceden açtığım şikayetlerden ulaştığım, speedtest görüntülerini de ekliyim buraya da Türknet'in ne kadar dürüst(!) ne kadar müşteri memnuniyetine(!) önem verdiğini anlamış olun.

Bu hız testini 6 Ekim 2016 tarihinde yapmışım.

Bu konuyla ilgili Türknet'in teknik destek tarafında üst düzey bir yetkiliye attığım e-postayı da ekliyorum buraya.

Bu da yetkiliden aldığım, beni salak yerine koymaya çalışan cevabı.

Şu an aldığım hız sonucunu da paylaşıyım;

Yani psu arkadaşın dediği gibi hakim, savcı, polis vb. değilseniz, 100 kilo d..nız yoksa bu gibi durumlarda sizi kimse umursamıyor. Müşteri memnuniyeti falan yalan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 29 Eylül 2017; 22:0:58 >

5 MBit tanımlanmış gözüküyor hocam onu kastetmiştim 4 değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevoLand

5 MBit tanımlanmış gözüküyor hocam onu kastetmiştim 4 değil.

Evet farkettim onu düzelir demem de geleni alın diye diyorum zaten

• Kaşınıyorsunuz, bi zamda buna gelicek en sonunda.
  • Arkadaşlar ben şuan superonline 25mbit fiber kullanıyorum ama aldığım hız max 13 mbit (wifi ile). Turknet e geçmeyi düşünüyorum, 35mbit e kadar altyapı varmış, sizce pişman olur muyum?
  • Upload olayını pek önemsemezdim ama bu konuyu görünce ben de önemsemeye başladım. Bu da benim upload. Upload rezalet tabi.

• cemtravolta26 kullanıcısına yanıt
    hiçbir şekilde pişman olmazsın AKK de yok hem, 60 TL sadece geç direkt

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Turknet i hem evde hemde işte kullanma şansınız var mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ₯

Bu ADSL ise hız normal.

Doğru bildiniz. 16 Mbit ADSL. Önceden 13 küsür mbit alırdım santrale uzaklığımdan dolayı. Şimdiyse 1 Mayıs 2017 BTK AKN kararlarında sonra internetim karasız hale geldiği için 10 mbite sabitledik. Türknet'in sitesine göre bulunduğum yer 35 mbite kadar destekliyormuş. VDSL destekli bir modem satın alırsam deneyeceğim.
  • Cem Başkan açıklamıştı zaten ortak kullanım olmasın ticari kayıp yaşamayalım diye vermiyorlar o hızı. işin özü türknet gerekli görürse hızı yükseltir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmakan

Cem Başkan açıklamıştı zaten ortak kullanım olmasın ticari kayıp yaşamayalım diye vermiyorlar o hızı. işin özü türknet gerekli görürse hızı yükseltir.

İhtiyaç duyan aboneleri var ne yapalım yani abone olurkan kurana el basıp yemin mi edelim ortak kullanım yapmayacağız diye. Artık herkes evine internet alır olmuş ne ortağı. Ortak kullanacak olan 2 ila 4 arasında fark yok der yine kullandırır.

senin yapabileceğin bir şey yok. gerekli görürlerse yükseltirler zaten. sonuçta ticari bir iş bu kazanç meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmakan

senin yapabileceğin bir şey yok. gerekli görürlerse yükseltirler zaten. sonuçta ticari bir iş bu kazanç meselesi.

Hiç bir kayıp yasamazlar bizde onu söylüyoruz. Elbette yapacak olan onlar biz değiliz. Ortak kullanım için 2 ile 4 arasında fark yok diyorum. Sanki 20mbps upload veriyorlar. Zaten ülkede upload şaka gibi en azından olanı versinler.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.