Şimdi Ara

TurkNet'in TT Fiber Altyapısı Üzerinden 100Mbps Üzeri Hız Tanımlamaları.SONUÇLANDI! (200/30) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
13
Favori
11.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok o hep öyle diyor hocam direk btk yaz.

orda da metni kopyala yapıştır yapamadım ? tıkladığım da yapıştırmak için metin alanı kayboluyor

Türknet bu konuyla ilgileniyormuş. BTK ya yazan çok olmuş aynı sebenden ötürü en kısa zamanda kullanıcıların max alabileceği hızlar için test yapılıyormuk. Kaynak:Türknet Net Uzamanı (Linkedin üzerinden bu şekilde ifade etti kısaca)

sana kıyak geçmişler.

TurkNet'in TT Fiber Altyapısı Üzerinden 100Mbps Üzeri Hız Tanımlamaları.SONUÇLANDI! (200/30)
  • Kes kopyala yapıştır bir cevap hazırlamışlar kafalarına göre o hızları size veremiyoruz diyorlar. Kişiden kişiye göre uygulama değişiyor, karşınıza çıkan müşteri hizmetleri temsilcisine göre cevap değişiyor. Böyle saçmalık olmaz…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet tamamıyla öyle bir durum var.

Ben bana tanımlanmış olmasına rağmen BTK üzerinden herkese eşit hizmet sağlanması konusunda şikayetlerime devam ediyorum.

Aynı şekilde 1Gbps hizmeti tanımlatmak içinde Recep Baltaş’a ait videoyu emsal göstererek sözleşme farklılıklarını ve sözde test şartlarını öğrenmeye çalışıyorum. 4 gündür bir dönüş yok.

BTK şikayetlerine aşağıdaki kanun ve yönetmelik maddelerine aynı şekilde ekliyorum.

Kanun ve yönetmeliklerin maddeleri gayet açık.

5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu : Madde 4, Madde 6, Madde 49.

Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği : Madde 6, Madde 7, Madde 10.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun : Madde 4, Madde 8.

Aynı şekilde bende daha dönüş alamadım 3 gündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahanctn -- 22 Ekim 2025; 13:35:42 >

Şikayetlerimize devam edeceğiz. Ya herkese ya kimseye. BTK kararını merakla bekliyorum. Çok sayıda şikayet aldıkları aşikar. Bakalım sonuç ne olacak.

Halen konuyu okuyup bana akış vermek isteyen arkadaşlarım. Zaten 2 farklı sağlayıcıdan Gbit hizmet kullanıyorum. Bana hız konusunda gayet yeterli geliyor.

Burada ki amacımda kendi hızımı yükseltmek falanda değil. Tamamıyla amacım herkese eşit hizmet sunulması yönünde. Bir çok kişi çabalarımızla yüksek hız kullandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcolakoglu -- 22 Ekim 2025; 13:34:28 >

İkincisi spesifik kişilere verip herkese vermemeli büyük kusur. Muhtemelen reklam parasını hat kirasına ödüyorlar.

Telekom altyapısında 1000 verilmeye başlanırsa işler fazlasıyla değişir Turknet sevdiğimiz sağlayıcı olmaktan çıkar. Okkalı bir zam ve daha üzücü şeyler yaşanır.

Umarım tez zamanda tüm ülkede her binaya tek tek altyapı çekerler ve telekom musibetinden bizi kurtarırlar.

Keşke devlet devlet olabilseydi de tek bir altyapı omurgası inşa edilseydi. Devletin artık tek derdi seçim. Koskoca devletin derdi "SEÇİM".

Kesinlikle 1000/1000 gibi bir talebim yok.

Tamamıyla rastgele kişilere nasıl 200/30 1000/50 tanımlandıysa bunun bir eşitlik çerçevesinde olmasını talep ediyorum. Çoğunluk 100/20 kullanır iken rastgele kişilerin 200/30 ve 1000/50 kullanması hizmette eşitsizliktir.

Bizim şikayetçi olduğumuz durum tamamen farklı. Belirli birkaç kişiye bir nevi merdiven altından aynı fiyata 200-1000mbps hızlar sunup, kullanıcı istediğinde ise kelime oyunları yaparak altyapınız en fazla 100mbps veya pilot bölgede değilsiniz deyip durumu geçiştirmeye çalışmalarından şikayetçiyiz. 200-1000mbps için ek ücret isteyebilirler bundan kimse rahatsız olmaz ki zaten tüm firmaların yaptığıda bu. Zamanında türknette vdsl altyapıda 35'i tek paket olarak satıyordu ama kullanıcı istediğinde ek ücret ile 50-75mbps hızları veriyordu, en azından merdiven altından bazılarına 50-75 mbps verip 35mbps alan ile aynı fiyatı ödetmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunahanctn -- 22 Ekim 2025; 13:57:42 >

Belirli kişilerden kasıt yayıncılarsa dediğim gibi reklam ücreti vermek yerine hat kirasına para veriyorlardır, rastgele kişilere veriliyorsa daha büyük problem.

İçerik üreticilerine genelde 1000mbps veriliyor. Türknet’ten ayrılmak isteyenlere veya bir şekilde şikayet edip daha yüksek hız isteyenlerin bazılarına 200mbps tanımlıyorlar.

Bunun detaylarını öğrenmek için çabalıyorum. Herhangi cevap yok. Bakalım umarım dediğin gibidir Gbps mevzusu ve 200Mbpsi artık herkese sağlarlar.

Eş dost ve çok faydalı (!) yayıncılardan başka birilerine destek verildiğini sanmıyorum. Maliyeti bir şekilde sübvanse ediyorlar beleşe iş olmaz :)

Merhaba ...,

Türk Telekom altyapısında 200 Mbps hız verebilmek için teknik çalışmalarımız bir süredir devam ediyor. Bu kapsamda, altyapı koşulları uygun olan bazı bölgelerde, sınırlı sayıda test uygulamaları gerçekleştirdik.

Bu testlerin amacı, hizmet kalitemizi ve kullanıcı deneyimini artırmak. Tamamen kullanıcı faydası gözettiğimiz bu test kapsamındaki abonelerden herhangi bir ek ücret alınmamıştır.

Şu anda bu uygulama genel bir hizmete dönüşmüş değil,

Tüm abonelerimize en yüksek hızı ve en iyi internet deneyimini sunmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Gelişmeler oldukça sizi mutlaka bilgilendireceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ndrnry -- 23 Ekim 2025; 15:1:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ndrnry N kullanıcısına yanıt

Cevabın aynısı banada iletildi.

Malesef aynı cevabı yazmışlar ve hızda arttırılmıyor.Kısaca baştan savmışlar ve deneme yapıyoruz yalanıyla hiçbir şeu yapmayacaklar.Btk'da da şikayet çözüme kavuşmuş olarak gözüküyor.Başka servis sağlayıcıya geçecem bunlarda tilkilik bitmeyecek anlaşılan

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.