Şimdi Ara

Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
3.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece Gigafiber değil Telekom altyapısında da Turknet in pingleri rezalet durumda şuan. 25 civarı ping almam gerekirken Cloudflare DNS 60 ms gösteriyor. Oyunlar 90-100 ms civarı hep.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!)

Bugün giderilmiş sorun teşekkürler.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

benim var nerdeyse 50gündür aynı cümleleri kurup duruyorsunuz ve çözüm yok 50 güne uzaya çıkardık

• o oynadığınız oyunda var sanırım sadece sorun. Şahsen popüleritesi yüksek olan hiçbir oyunda sorun yaşamadım bugune kadar. Genelde lobide en az ping bende oluyor. Gigafiber bu konuda çok başarılır.

popileritesi mi düşük bu oyunun ? şaka mı yapıyorsun bi bak araştır öyle yorum ataydın be dostum oyunda var sorun diyorsun ya bak şimdi video atacağım bunu muhakkak izle

evet benim bahsettiğim oyunlar valorant cs2 fifa gibi milyonların oynadığı oyunlar. bu oyunun yanında çok daha popüler ve bilinen bir oyun. Aynı şekilde LoL de arkadaşım tek haneli ping alıyor.

Oyunda sorun var demedim, sorun sadece o oyunda demek istedim. Diğer tüm oyunlarda şikayet edene denk gelmedim çünkü.

Diablo 4'te neden 300ms'lere varan latency olduğuna dair bir fikriniz var mı? 75ms ile 300ms (hatta zaman zaman 450ms de görmüşlüğüm var) arasında uslu uslu dolanıyor pingler :)))). Bu arada Fifa ok de Valorant oynaya etrafımda kimse yok. Hatta çoğu kişi adını bile duymamış Yani ilgi alanınızdaki her oyun popüler demek değildir.

Sana şöyle bir örnek vereyim o zaman kendin bak bakalım kaç kişi oynayanı varmış . Hani oyunda sorun var diyorsun ya peki sorun oyundaysa neden vpn açıp türkiye ile bağlantı yaptığımda yani türknetin sunucularını ortadan kaldırıp vpn sunucuları ile bağlantı sağladığımda ms değerim normale düşüyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mremrah1 -- 31 Aralık 2025; 19:43:38 >

Valorant oynadığım yok ancak milyonlar oynuyor, siz oynamıyor veya çevrenizde oynayan yok ise popüler olmuyor anlamına da gelmiyor. Cs ve Lol ile beraber dünyanın en çok oynanılan oyunlardan birisi.

Diablo 4 de sezon 8 den beri oynuyorum 1 kere 300ms görmedim. Hep stabil , düşük.

dostum sen beni anlamıyorsun hala. Ben oyunda sorun var demiyorum. Türknet'in sunucuları kaynaklı sadece bu oyunda sorun var diyorum. Görünen o şekilde.

CS ve LoL ok de Valorant ne bilim yani :))).

Diablo 4 oynuyorsanız ctrl+2 defa R basıp latency değerlerini oynadığınız süre boyunca min ve max olarak kontrol ederseniz 75ms altında olmadığını göreceksinizdir. Max değer olarak bende rekor 450ms civarı idi. Birkaç gündür 175ms üzerine çıkmıyor. Bir arıza falan mı var diye merak etmiyor da değilim hani.

• Son zamanlarda sürekli oyunlarda yüksek ping vede packet loss alıyorum.Bunu sadece ben değil diğer ilçelerde yaşayan gigafiberli arkadaşlarımda yaşıyor.En son örnek bu akşam okmeydanındaki arkadaşım yüzde beş packet loss alıyodu bende yüzde iki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

13 aralıktan beri bende aynı sorunu yaşıyorum, 50 kere adamlara sorunumu tekrarladım, adamlar farklı bir ethernet kablosu deneyin diyor haha. bizim burada bakım oldu ve 5-6 saat internet kesildi yıllardır 40-41ms çakılı sabit olan pingim 65ms > 75ms > 57ms > 90ms böyle dalgalı devam ediyor, oyun oynamak imkansız 20 gündür 1 el atıp lag yüzünden oyunu kapatıyorum.

sizde son durum ne hocam, düzeltirebildiniz mi sorununuzu? yoksa aynen devam mı?

pazartesi günü düzelmişti salı günü tekrar bozuldu öyle devam ediyor 2 ayı geçti dahada düzgün bir sonuç yok ortada

• Konuyu açan arkadaş burada sonuna kadar haklı. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Hatta farkında değildim, 6 aydır yaşıyormuşum. Online oynadığım oyunun serverları hep patates deyip sürekli oyuna b.k atıyorduk ama sorun maalesef Turk.net'ten kaynaklanıyor. Ben eskiden ADSL kullanıyordum bu kadar yüksek ping aldığımı hatırlamıyorum. Turk.net'in sınırsız 100mbit Fiber internetini kullanıyorum.

Oturduğum sitede herkesin dairesine özel kablo çekildi. Yani isteyen istediği gibi istediği kurumdan internetini alabilir. her daire bağımsız. ONT cihazım 4'lü yeni modellerden. Telekom geldi cihazı değiştirdi.

Modemim Telekom'a ait olan ZTE marka ZXHN H298A. Simetrik 1000M destekleyen modem. Bağlantım bilgisayara ethernet üzerinden.

Aklınıza gelebilecek her türlü ping, tracert testlerinin yanında BFloat dahil sırf bu oyun için üretilmiş test programlarında bile problemin turk.net sunucularından kaynaklandığını gözlerimle gördükten sonra arıza kaydı oluşturdum ama sürekli teknik ekip ilgileniyoruz, bize ekran görüntüsü atın, altyapı uzmanlarımıza ilettik bakıyorlar gibi akla hayale gelmeyecek bahaneler üretiyorlar. Aşağıda yapmış olduğum testlerin görüntülerini görebilirsiniz. Benim oynadığım oyunun 5 adet sunucusu var. Bunların dört tanesi avrupa üzerinde bir tanesi Kazakistanda. Hepsini biliyoruz. Bildiğimiz için hem pingplotter programı üzerinden hem oyunun arayüzü üzerinden kendi kontrol programı üzerinden test sonuçlarını da aşağıya ekliyorum.

Belirteyim de karışıklık olmasın; İSTANBUL Anadolu yakası lokasyonundayım)

Speedtest sonuçları

Test 1 (Bu normal speed test, download problemi yok ama upload kısmına bakarsanız)

Test 2 (İstanbul'da ne iş yaptığını bilmediğim bir sunucu üzerinden test sonucu)

Test 3 (Turk.net'in istanbul lokasyonlu sunucusu ibretlik bir sonuç)

Test 3-A (Turk.net Diyarbakır sunucusu -Turk.net'in Türkiye içerisindeki en uzak sunucusu, İstanbul'a yaklaşık 1000km uzaklıkta)

Test 3-B (Geç saatlerde alınan bir turk.net İstanbul lokasyonlu test daha)

Bu kısımdaki testlerin bazılarında teknik destek saat bilgisi de istediği için böyle abidik gubidik alındı, kusura bakmayın. Her 15 dakikada bir 3 test almam gerekiyormuş. Defalarca söylememe rağmen hız testi ile birşey çözemeyiz download problemim yok dememe rağmen ısrar ettiler. Neyse.

Test 4 (ping testi)

Test 6 (Ping testi)

Şimdi bu kadar saçma testten sonra asıl testlere sıra geldi. Bu aşağıda paylaştığım görseller Pingplotter adlı uygulamadan ve oynamış olduğum online oyunun kendi arayüzünü kullanarak yapmış olduğum testler. Belirtmeden geçmeyeyim; oyunun kendi test programı çalışırken oyun açık değil, buna izin vermiyor. Yani arka planda çalışan hiçbirşey yok.

Test 1 (WGCheck testi)

Resim-1

Resim-2

Resim 3 (Ping Plotter sonuçları, burada sağdaki grafiksel alanı görmüş olmanıza istinaden 247ms bir değer veriyor. Üstteki barda da yeşilden kırmızıya giden alanı göreceksiniz. Haliyle ne kadar berbat bir test sonucu olduğu anlaşılıyor.)

Resim 2'den daha iyi anlayacağınızı düşündüğümden görüntüden de anlaşılacağı üzere turk.net servisinden çıkan paketler karşı servera giderken %64'lük bir kayıp oranına sahip oluyor. Bu görseldeki kırmızı alanların bu şekilde periyodik olarak fazla olmaması gerekir. Ben bu tabloyu 16mbit ADSL'de görmedim. Telekom'da görmedim. Superonline'da görmedim. Ama ne hikmetse Turk.net'te bu tabloyu her zaman (sabah vakti, öğle vakti, ikindi vakti, akşam vakti, gece vakti, sabaha karşı vakitte) görüyorum.

Aklımı kaçırmak üzereyim. Oynadığım online oyunda rekabetçi değilim. Değilim ama önümde hayalet gibi bir anda ortada kaybolan, daha sonra 50-100 metre ileride ortaya çıkan rakip görünce veya hareketimi Michael jackson hareketi gibi FPS atlaya atlaya görmek çıldırtmaya başladı artık. Belki dedim problem bendedir. Modemi resetledim, fabrika ayarlarına döndürdüm. Belki yanlış bir ayar yapmışımdır diye. Yok abi. Modeme bir tek benim bilgisayarım ve telefonum bağlı. Başka hiçbir ev ahalisinin erişimi yok. Ne yapacağım ne edeceğim kestiremiyorum artık. Forum forum gezip küfür mü edelim ne yapalım?

En son olarak Bufferbloat testini de ekleyeyim de eklemek zorunda kalacağım başka bir test kalmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuzruhu -- 16 Ocak 2026; 1:47:52 >

• Tüm IP'lerin routingleri TTNet sağlayıcısı üzerinden çıkıyor. Sabit IP'ler buna dahil. Pinglerde stabilite ne statik ne dinamik ne de CGNAT IP'de artık mümkün değil. Son aylarda hızlı şekilde kapsama alanlarını genişlettiler ancak altyapı kapasitesinde sorunlar oluşmaya başladı. Umarım kısa sürede durumu dengelerler yoksa bu işin sonu kötüye gidiyor. Biz ikinci bir SuperOnline neden isteyelim aslı varken? Tüm ilgililere sesleniyorum; taşeron sisteminden vazgeçin, altyapınızı artan abone sayısı ve kapsama alanına uygun hale getirin ve yurtdışı çıkışlarınızı düzeltin. İnsanlar hevesle mahalleme sokağıma ne zaman TurkNet gelecek diye bekliyordu. hevesimizi kursağımızda bırakmayın lütfen.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.