Şimdi Ara

Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
3.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Statik IP kullanmak istediğinde aylık ₺150 talep ediyoruz ve kullandığın süre boyunca her ay faturana yansıtıyoruz. Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!) Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!) 

ücretsiz mi? canını istersin, sevabını istersin, ama parayla satılıyo olsa selam bile isteyemezsin bence :D

İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara derler.

Söyledim, kendini network ekibindenim diye tanıtan sekreter (aslında düz sekreter networkte falan değil) tanımlarız ama direk fatura yansır dedi.

Şöyle de bir durum var:

bu modem ilk kullanıcılardan olduğum için bana bedava verildi şuan bu modemi aylık ücretle kiralıyorlar satış yok, gelen ekip geçen günlerde bu modemi alı yerine zte modem taktılar sıfır bu daha iyi diyip. airtiesı da üzerimden hala düşmemişler sistemde, satacaklar galiba elemanlar el altından Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!) 

Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!)

• DarknessVevo D kullanıcısına yanıt

modem ve ont değişimi yapıldı ama bir fark yok, hala süreç devam ediyor. ne kadar çok kişi desteklerse o kadar erken çözülür

Çalışan bir sistemi bozup ip almaya zorlayamazlar , eski ip mi geri versinler ben düzgünce oynuyordum oyunumu bakım adı altında gecenin bir vakti dns ışınıgını kırmızıya çevirip yeni bir ip verip oyunun içine ettiler . Bu kadar emin konuşuyorum çünkü istanbul lokasyonlu vpn kullanınca ip adresim vpn ninki oluyor ve sorun çözülüyor

• Hocam neden uğraşıyorsun ki? Şuan Süperonline ve Türktelekomda çok güzel kampanyalar var. Özellikle Türktelekomda 18ay taahhütlü ilk 6 ay 400 küsür sonra 12ay 810tl falan gibi bişey vardı. Fiyatlara çok takılmayın çünkü yılbaşından sonra "üzülerek bildiriyoruz ki" diye mail gelecek ve Türknette zam yapacak.

Ben sizin yerinizde olsam 100 yada 200mbit olan bir tarifeye geçerdim. 1000/1000 kullanıyorsunuz çok saçma gibi gelsede daha alt paketlere geçmek bana göre stabilite daha önemli. Yarım yamalak ve sorunlu 1000mbit kullanacağıma 200mbit temiz interneti tercih ederim.

Ya da Süperonline'da 1000mbit 700tl ve 12 ay taahhüt var. Direk ona geçin bitsin. 7 yıldır Türknet kullanan biri olarak söylüyorum ne zaman bu tarz bir sorun yaşasam 1 ay uğraşıyorum. Belki 2-3 senede bir kere oluyor ama uğraşmak ve derdini anlatmak çok uzun sürüyor. Ben 100mbit VDSL paketten 100Mbit Fiber pakete geçene kadar canım çıktı. Türktelekom fiber kablo çekmedi. Adamlar bana 70m fiber kablo bıraktı bunu elektrikçiye çektirin sonra biz gelicez diyip gittiler. Sonra pişman oldum elektrikçiye para verip o kabloyu çektirdiğim için. Süperonline geçişini yapsam adamlar gelip ücretsiz çekeceklerdi. Hemde 1000mbit internetim olacaktı.

Yani uğraşmayı bırakıp İSS değiştirin derim ben. 12 ay sonra tekrar Türknete bakarsınız düzelen bişeyler olmuş mu yoksa olmamış mı diye. Sabahtan akşama kadar sistemden ping değeri isterler  

• Hocam size birşey soracağım. Acaba modem üzerinden hızınızı 850mbite falan sabitleseniz bir fark olur mu? Denediniz mi ? Ben upload pingi yüzünden fiber internette sorun yaşıyodum online oyunlarda. Daha sonra hızımı 1mbit alta sabitleyince sıfır sıkıntı almaya başlamıştım. Belki çok alakasız ama söyleyim dedim. Aynı şekilde download pinginide düşürenler olmuş çünkü. İsterseniz bir deneyin. Belki işinize yarar

şu iki mesajda bahsettim;

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162218566

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162222240

özetle, turknet ip'si ile valve tracert testi 38-40 ms çıkıyordu. WARP açtığım zaman ping 26 ms'e kadar düşüyordu ilginç bir şekilde.

sorun kendi kendine düzeldi. Turknet arka tarafta ne yaptıysa artık.

destek konusunda da söyledim geçenlerde. Turknet peering noktalarıyla oynayıp duruyor sanırım sürekli. bir tarafı hallederken bir taraf bozuluyor ping anlamında. benim de son zamanlarda fark ettiğim bir sıkıntı. (çok önemli bir sıkıntı olmasa da)

yurt içi pinglerde ufak bir artış var.

speedtest, speed.cloudflare.com gibi sitelerde test yaparken yurt içi pingler (istanbul sunucuları) 4-5 ms civarında çıkmaya başladı.

ilk bağlattığımda bir kaç ay önce yani max 2 ms çıkıyordu istanbuldan istanbula pingler. şuan 4-5 ms alıyorum dediğim. görünürde çok önemli bir artış olmasa da 2-2,5 kata yakın bir artış aslında çünkü istanbuldan istanbula a bahsettiğim bu ms süreleri.

konuda ki arkadaşları çok iyi anlıyorum. daha iyi ms değerleri görüp kullanıyorken Turknetin arka tarafta yaptığı oynamalarla bu değerlerin kötüleşmesi insanı üzüyor. bunu uygulama üzerindeki destek kısmından anlatmak ayrıca yoruyor. şimdi adama desem istanbuldan istanbula 2 ms alıyordum 4-5 ms oldu bana normal diyecek haliyle. ama mesele bu değil.

benim bu valve'deki saçmalık 1 ay kadar sürmüştü. belki sizde de kendiliğinden düzelir. çünkü Turknet sürekli güncellemeler, oynamalar yapıyor arka tarafta. tabi umarım iyileşme olur. daha beteri olmaz.

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• darkwood0 kullanıcısına yanıt

sorun genel ms değil hız testi yaptıgımda ms değerim düşük zaten fakat oyunlarda yüksek ms problemi yaratıyor, modemime verilen ip adresiyle , tarayıcıda sorguladıgım ip adresi birbirinden farklı kısaca cgnat havuzundayız. İşin özeti türknet bize normal ping değerini veriyor fakat bizden bir başkasına veri çıkarken bu veri türknet sunucularından dolayı dolanmaçlı bir yol izliyor . Türknetin sunucusunu vpn ile göz ardı edip vpn sunucularıyla veri sagladıgımızda ping değeri düzeliyor oyunda

Anladım hocam. Umarım en kısa sürede hallederler. Olmadı hiç uğraşmadan İSS değiştirin gitsin. En kötü 1 yıl 200mbit kullanmış olursunuz. Kimse babamızın oğlu değil. Kusura bakmasınlar. İyi hizmet veremiyorlarsa müşteri kaybetmeyi göze alacaklar.

Onların acaba bir sorun mu var demesi için 50-60ms alması gerekiyor. Bilgi sınırlı olduğu için 4ms mükemmel değer sorunsuz diyip geçiyorlar :)

Hocam kusura bakma ama turknet'i kötüleyip superonline savunmak neyin kafası?

Superonline bu ülkenin en rezaelet sağlayıcısıdır. İnternette aklınıza gelebilecek her türlü siteye sansür koyuyor adamlar.

Evet turknette ara sıra sorun çıkınca can sıkıyor ama sizin dediğiniz gibi 2-3 senede 1 oluyor.

2-3 senede 1 kere yaşadığım olay için neden 1000/1000 internetten vazgeçeyim.? superonline'yi söylemiyorum bile, berbat ötesi bir iss.

Türkneti kötülemedim. aktif olarak bende Türknet kullanıyorum zaten. Ayrıca dediğiniz olay yaşadığınız il'e ve bölgenize göre farklılık gösteriyor. Ben gayet merkezcil ve santrale yakın olduğum için Z interneti bile alsam problem olmuyor yani. Ayrıca bana 9999mbit simetrik internet verse ve oyunlarda ping sorunum olsa kullanamadıktan sonra benim ne işime yarayacak ?

Konu şikayetse bütün İSSlerde milyonlarca şikayet var zaten. aile şirketi gibi savunmanın anlamı yok. Sırf 1000mbit diye leş gibi internet kullanmak tamamen saçmalık. Süperonline olmaz Türktelekom olur ne fark edecek

• Herkes tüm iss lerden şikayetçi. İçlerinde f/p olarak gigafiber ile turknet öne çıkıyor. Genel kullanımda herkes memnun gibi. Turknet i sadece bir olay ile yargılamak doğru değil. Şahsen bir oyunda problem yaşıyorsanız farklı iss geçersiniz çözülebilir. Fakat bazen iss lerde belli bir süre belli ip lere ping yüksek olabiliyor. vie valve de 146 lı ip de kimi ttnet ve turknet kullanıcıları pingi belli dönemlerde yükselebiliyor daha sonra düzeliyor.

• türknetten genel olarak şikayetçi değilim fiyat performans olarak içlerinden gerçekte en iyisi fakat bu sorunu ara ara yapıyor böyle . Türknetten yana tek şikayetim bu dur . Yaptıkları bakım adı altında gecenin bir yarısı dsl ışığını kırmızıya dönderip yarım saat sonra tekrardan aktif ediyolar böylece modemler yeni bir ip alıyor fakat bu ipde de sorun cıkabiliyor. Geçen sene felan 15 gün bu sorunu yaşamıştım kendiliğinden düzelmişti şuanda tekrardan aynı sorunu yaşıyorum 2 haftayı geçti ve dile getirmek müşteri olarak benim de hakkım . Şuanda modem arayüzde gördüğüm ip adresi ile , taracıyıdan yaptıgım ip adresi sorgulamada çıkan ip adresi birbirlerinden farklı bu da aklıma cgnatı getiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mremrah1 -- 4 Aralık 2025; 14:13:55 >

Orijinalden alıntı: mremrah1

türknetten genel olarak şikayetçi değilim fiyat performans olarak içlerinden gerçekte en iyisi fakat bu sorunu ara ara yapıyor böyle . Türknetten yana tek şikayetim bu dur . Yaptıkları bakım adı altında gecenin bir yarısı dsl ışığını kırmızıya dönderip yarım saat sonra tekrardan aktif ediyolar böylece modemler yeni bir ip alıyor fakat bu ipde de sorun cıkabiliyor. Geçen sene felan 15 gün bu sorunu yaşamıştım kendiliğinden düzelmişti şuanda tekrardan aynı sorunu yaşıyorum 2 haftayı geçti ve dile getirmek müşteri olarak benim de hakkım . Şuanda modem arayüzde gördüğüm ip adresi ile , taracıyıdan yaptıgım ip adresi sorgulamada çıkan ip adresi birbirlerinden farklı bu da aklıma cgnatı getiriyor

aklına getirmesine gerek yok hocam testi var, biraz uzun sürüyo ilk teste başlatın, sonra 8 olan değeri minimum 1024 ile değiştirip test edin. cgnat değilseniz reusage yazmaz, bende %30 baya yüksek

Turknet Gigafiber oyunlarda yüksek ping sorunu (Tek çözümü!)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.