Şimdi Ara

TurkNet Destek Burada (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
39.322
Cevap
307
Favori
875.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta önce 45 mbit olan internetim 2 gündür 10 mbiti geçmiyor. Arıza kaydı bırakıyorum yaptık diyorlar ama sorun gene devam ediyor. Güya 50 mbit internet var 720p video izlenmiyor
  • Kubilaykaracam K kullanıcısına yanıt
    Baktığım siteyi unuttum ama onda sadece vdsl ve fiber gösteriyordu benide o kategoriye almış sanırsam.Bu arada bir alt caddemde 85 mbps var(site öyle yazıyor.)Site halinde yeni yapıldı fiber çektiler. Aramda yürüme mesefesi 100metre var. Türk Telekoma bir dilekçe versem yada versek toplu olarak ordan bağlantı sağlayabilir miyiz?
  • TurkNet Destek Burada



    Şu hat değerlerinden daha kötüsünde kablosuzda 60 mbit hız alırken, 11e kadar düşmesiyle arıza kaydı oluşturduğumda beni arayıp telefon kablonuzda sorun olabilir felan diye suçu kabloya attılar.

    Bugün 3.5 saat uğraşıp kabloyu cat6 ile değiştirdim.

    Hat değerleri üstteki gibi, şimdiki bahanenizi merak ediyorum.

    Neden hâlâ 11 mbit üstüne çıkamıyorum???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Kapasite yetersizliği yüzünden sorun yaşamaktasınız. Keşke https://forum.donanimhaber.com/turknet-in-sozde-vdsl-hizmetine-hosgeldiniz--130989894 buradaki konuyu inceleyip kablo değişikliği yapsaydınız. Çalışanların bilgi seviyesini ve sorunu çözümleme noktasında Türknetin "başarısını" anlatan bir konu.
  • Murat ÖZDAĞ kullanıcısına yanıt
    Size zahmet olmazsahttps://kapsamaharitasi.turktelekom.com.tr/ fiber desteği olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?

    http://www.vodafone.com.tr//Internet/fiber-sorgulama.php?ref Bir de buradan vdsl ve adsl e bakabilirsiniz. Ancak vodafone fiber altyapınız (superonline) varsa site hata veriyor.
    Eğer vdsl desteğiniz yoksa Türk Telekom a gidip konu hakkında detaylı bilgilendirme alabilirsiniz. Kesin olarak o siteden hizmet verebilirler diyemem ancak şansınızı deneyebilirsiniz.




  • Kubilaykaracam K kullanıcısına yanıt
    Olur mu ne zahmeti, teşekkür ederim.
    Sorgulama Sonuçları:
    TurkNet Destek Burada
    TurkNet Destek Burada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 23 Ocak 2018; 0:57:22 >




  • Murat ÖZDAĞ kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuz bölgede VDSL yok, sadece ADSL var ve max. 16 MB hız alabilirsiniz. Benim yazlıkta da aynı şekilde sorgulama çıkıyordu. Turknetten internet bağlattım, telekomda da turknette de max. hız 16 denmişti zaten. Yakınlarınızda daha hızlı hatlar olduğuna göre Telekomla görüşmenizde fayda var, altyapı için belki planlanan çalışma vardır yada talep bekleniyordur. Benim şu an interneti kullandığım bölgede de telekomda hipernet var görünüyor bölgede. Turknette de maximum 35 MB veriliyor, çünkü YAPA da değilim, yani Turknetin kendi kapsama alanında olsaydım 100 MB e kadar hıza ulaşabilirdim.
  • jass kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi. Max 100mt sadece bir cadde var aramızda. Altyapıdan faydalanabilmek için nasıl bir yol izlemek gerekli? Dilekçe vs? Var mı bu şekilde süreçte bulunan yada sonuç alabilen arkadaşlar?
  • Murat ÖZDAĞ kullanıcısına yanıt
    Altyapıların neredeyse tamamı telekomda. Öncelikle telekomla konuşmayı deneyin bakalım. Onlardan abonelik düşünüyor olarak görüşün. Zaten altyapı düzelirse, en azından vdsl ye geçerse diğer servis sağlayıcılar da bundan yararlanır. Sonuçta hepsi aynı altyapıyı kullanıyor.

    Benim şu an oturduğum yerde de fiber altyapı yok. Hiçbir firma vermiyor, telekom hipernet diyor, turknet vdsl diyor aynı yere. Şimdilik sıkıntı yok bağlantıda. Daha önce d-smart kullanıyordum, 16 mb 100 GB kotalıydı,yıllık taahhütlü ve eski abone olarak 64 TL idi. Ayrıca 25 tl telefon ücreti vardı, o da hiç kullanmadan mecburen ödenen para, arada bir konuşulsa faturası büyüyordu. Şimdi hız 2 katına kadar ulaşıyor, kota yok, telefon faturası yok, ayda 60 TL. Hızım 25-35 MB arasında devam ederse benim için uygun görünüyor.
  • jass kullanıcısına yanıt
    Valla hocam 100 metre ötede 88mbit bende 16mbit olunca insanın siniri bozuluyor doğal olarak. :) Ben 80mbit istemiyorum. Stabil 35/3 mbit download/upload bir vdsl hat yeterli benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 23 Ocak 2018; 2:20:29 >
  • Merhaba Türk.net üzerinden 16017675 numaralı 16.01.2018 22:19:09 Tarihinde arıza kaydı açtım.
    Sorunum dsl ışığımın yanmamasıydı yani sinyal yok hattımda ama gel gör ki 16 sından 23üne kadar 1 hafta geçti ne arayan var ne soran 18/01/2018 15:00:00 RANDEVU VERİLDİ "Bırakmış olduğunuz arıza kaydınız ile ilgili fiziksel bir durum tespit ettik. Saha ekiplerinden 18.01.2018 tarihinde randevu aldık. Sonuçlandığında size de bilgi verilecektir. İyi Günler Dileriz." yazdılar daha sonra kimse ne destekden yazdı nede bilgilendirmek için aradı hergün yapılır diye bekledim en sonunda ttnet arıza santraline gittim abone numaramdan sorgulattım adam bana dedi ki "bu numaraya arıza kaydı açılmamış" !! 1 haftadır bi arıza kaydını açmaktan aciz mi bu turknet çalışanları? 1 haftada arıza kaydı açmayı becerebilseler evime ekipler gelip sorunu halledebilirlerdi ama sistemi kurmuş daha sonra kapatmışlar gibi bir hava var turknette. Bu sorun nasıl çözülecek normalde arıza kayıtları 2 iş günü içerisinde hallolur benim 1 hafta oldu ve kimse ilgilenmiyor sorunu ben kendim mi çözeceğim söyleyin bi öneride bulunun bekliyorum.TurkNet Destek Burada




  • TurkNet kendi kendini bitiriyor.



    2–3 kişiyi de tavsiye ile bağlattım. Şimdi adamların internetinde problem olmasın diye dua ediyorum



    Problem olduğunda, doğru düzgün bir muhatap bulamamak, problemin düzeltilmesi için günlerce beklemek, kimsenin sizi aramayıp "arıza giderildi" diye sisteme kayıt girmesine rağmen arızanın devam etmesi.



    Hee denebilir ki, diğerleri farklı mı?

    Değiller belki ama en azından aradığınız da, probleminizi dinleyip, problemin en kısa zamanda çözüleceği ile ilgili sizi kandıracak birileri oluyor karşınızda.



    Kimseye ulaşamamak, probleminizi bile anlatamamak kötü bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kubilaykaracam K kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, adamlar akn kaldırdıktan sonra mahvetti her şeyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    50 mbit ve üzeri yapa abonesi bir elin parmağını geçmiyor, satış elemanları gibi 100 mbit deyip milleti umutlandırmak yanlış. Fazlası gelirse ne güzel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonster61 kullanıcısına yanıt
    iki gün içinde arandım ve sorunum bir hafta içinde çözüldü. İlginiz için teşekkürler
  • ben de biraz pişman oldum turknet'e abone olduğuma, evde kurulum yapılalı 5 gündür interneti başlatamadılar; hala internet sinyali yok. (arıza takip no: 16285710) aklıma takılan birkaç soruyu cevaplayabilecek arkadaşlar olursa şimdiden teşekkürler. bu arada abonelik başvurusunda bulunduğum paket aknsiz ve taahhütsüz 59,90-TL olan paket:
    -apartmanda turk telekom fiber kutusu var; ancak eve kurulumu yapmaya gelen görevli, turknette fiber sistemi olmadığını, sadece vdsl ya da adsl sağlayabildiğini belirtti. Bu bilgi doğru mu? Benim aboneliğim de başvuru esnasında vdsl olarak tanımlandı. Bu arada millenicom üzerinden adresimle ilgili sorgulama yapınca 85mbps hız alınabileceği görünüyor.
    @TurkNetDestek
  • @Kubilay

    TT altyapısı nedir? veya Türknet altyapısı? Türknet sadece santral içerisinde kendine ait cihaz kullanıyor, bunun dışında herşey yine telekom. Santral banim evimin 350mt yanın da. Santralin içine bir sebepten dolayı gidip girmişliğim var. Adamların benim binama hattı nereden çektiğine kadar hepsini biliyorum. Yeni aboneye 35 üstü verilemez denmek yanlış bilgilendirmedir. Bunun için Türknet bir yazılı açıklama yaptı mı? Veya Türknet bu dediğinizi doğruladı mı? Doğruladı ise evet özür dilerim o zaman. Bana da 50mb hız 2 telli bakır üzerinden geliyor. Ama Dr. dediğinie göre o kablodan 50mb gelemez! Bu noktada insanları yanıltmış olursunuz ki gerçek hızları inanın kimse bilmiyor. Bunun için uzun uzun açıklamalar bile yapabilirim. Kısaca, benim hattıma Telekom max 24mb verir dedi (daha önceden 16mb diyordu) sonra 35mb dediler ki zor bile dediler. Ama millenicom altyapı sorgulamada 64mb çıkıyor. Şu an 50mb alıyor ki 60 da alabilirim. 60 üstünde kopma sorunu olabilir belki. Bunu Telekom bilemiyor! Düşünebiliyor musun? Kardeşim TT CEO suna twiterdan yazdı, adresimde kaç mb alabilirim hiçbir firma göstermiyor diye. Adam ekip arattırdı, 16mb dediler. Yaaa dedim bırak şunları, ben bunların yapacağı işe ne diyim. Adam Türknet de 60mb stabil aldı, modemi ise bir ara 128mb alabilir gösteriyordu, son dönemlerde ise 98 falan. Telekom bile hatlarını bilmiyor. Sebep? Sebebi ben biliyorum da, yazsan da kimse anlamaz.

    @Dr. Boone

    Türknet'i savunuyor gibi oluyorum fakat 50mb geçmeyen abone sayısını emin olmadan yazmanız doğru değildir ve bu kaynağı belli olmayan bilgi demektir. O bilgi de çoğalıp çığalıp saçma sapa boyutlara gelebiliyor. Gerçek veya değil bakın ben o noktasını tartişmıyorum fakat Türknet 50mb üstü müşteri sayısını kendi açıklamadığı sürece bu bilgiye inanmam, yazanlara da onay vermem. Forumlar bilgi paylaşım platformlarıdır, kaynağı belli olmayan bilgiler paylaşılması doğru değil. Kaynak var ise eliniz de saygı duyarım ama yoksa bu bilgiyi de paylaşmanız doğru değildir. Bu benim fikrim. Çünkü böyle bir paylaşım ile diğer insanları da yanlış bilgilendirmiş oluyorsunuz. Yanlışsam düzeltin Lütfen.

    İkinize özel bir tepkim değil bu, ikinizde alınmazsanız sevinirim fakat şikayetleri baz alarak yorumlamakta doğru değil. Adamın hattında problem var mesela ben neden 10mb üstüne çıkamıyorum diyor. Örneğin ben. Bina içi tesisatımın 20 yıl sonra 34mb üstüne çıkamadığı öğrendim. Ama burada gelip Türknet ne salak firma, ne ahlaksız firma vs. demedim. Yazılanları okudum, uyguladım, modemi bina girişinde test ettim ki hattım 46mb gösterdi. Meğer Türknet bana o sinyali veriyormuş da haberim yokmuş. CAT6 kablo çekince 53mb çıktı hatta. @Dr. Boone > Sana bu ankastreden modem testi yapın demen için de teşekkür ederim. Aklıma bile gelmezdi yoksa.




  • Peki bağlı olduğunuz santral uzaklığınız nedir. Bana kalır 50mb garanti gibi. Çünkü ben 15-17 arası snr ile 50 alıyorum. Hattınızı bina girişinde ki kabloya bağlayarak, yani modeminizi bağlayarak denediniz mi hiç ?

    Ayrıca altyapı kontrol sayfaları verilmiş size, hiç biri güvenilir değildir. TT kontrol sayfası tam bir rezalet, santralin önünü ADSL var gösteriyor, güvenmeyin yani. Vodafone ise düşük gösteriyor. Millenicom en yakını fakat %100 doğru değil.

    Test ettiğim değer.

    60MB internet için yapıldı. (100mb alabilir, idda ediyorum)

    TT > adsl var 16mb alabilirsiniz
    Vodafone > vdsl 46mb alabilirsiniz
    Millenicom > vdsl 42mb alabilirsiniz.

    Şimdi o sitelere güvenip güvenmemek sana kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 23 Ocak 2018; 9:49:38 >
  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Türk Telekom kapasitesini boşuna doldurmak istemez. O yüzden mbps başına daha fazla para aldıkları düşük hızlı paketleri tavsiye ederler. Yoksa ulaşılabilir hız olarak birçok yerde 100 mbps üstü görünmektedir. Ayrıca santrale girmenize gerek yok. Mevcut v17 ve v30 modülasyonuna sahip kabinlerden de ölçüm yapıp ulaşılabilir hızınıza, hat kapasitesine ve bağlı olduğunuz santrale giderken kullanılan pop noktalarına bakabilirsiniz. Ayrıca TürkNet in kendi altyapısı da mevcutur. Quasar, Torun Center gibi kendisine yakın yerlere fiber hizmeti vermektedir. (Türk Telekom altyapısından hariç olarak) Diğer yerlerde kablo masrafı yerine santral içerisine kurulacak dslam cihazları ile aktif altyapı oluşturmaktadır. Altta yer alan resimler TürkNet in kendi sayfasından alınmıştır. Vae için 35 mbps açıklaması yer almaktadır. İyi forumlar dilerim.

    TurkNet Destek Burada TurkNet Destek Burada

    Edit: Kendi değerlerimi de paylaşmak isterim. Buyrun.

    TurkNet Destek Burada

    TurkNet Destek Burada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubilaykaracam -- 23 Ocak 2018; 10:4:24 >




  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    Bu 35 mbit olayının altyapı kalitesi ile doğrudan alakası yok, maliyet odaklı bir politika. Nedenlerini de uzun uzun karşılaştırmalı olarak anlattım. Vae'de adam akıllı hız alıp birden yapa'ya geçirilen ve hızı 3-5 mbit'lerde sürünen, destek kaydı açınca da altyapınız fazlasını desteklemiyor (sebebi bakır mesafesinin artması, yapa'nın firmaya ciddi maliyet avantajı var ama sizin gibi ana santral binasına yakın değil ise komik hızlara sebep oluyor) denilen müşteriler var. Satış elemanları yapa bölgesinde olan herkese (web sitesi de dahil) "100 mbit alabilirsiniz" diyerek yanıltıcı bilgi veriyor, dsl teknolojisi mesafeye doğrudan bağlıdır. Yapa yönteminde müşteriden ana santral binasına kadar (mahallede fiber kabin varsa ona uğramadan) tamamen bakır kablo gidiyor. Siz şanslı kesimdensiniz, ama burada göründüğü kadarıyla büyük bir kesim maalesef bu hızları alamıyor. Ben de eski abone olduğum için vae 75 mbit paketindeyim. Yukarıdaki ifademi "yapa bölgesinde değilseniz altyapınız fazlasını desteklese bile maliyet nedeniyle 35 mbit'den yüksek hız vermiyorlar, yapa bölgesinde ise yüksek hız almak için ana santral binasına çok yakın olmanız gerekiyor çünkü santrale kadar tamamen bakır kablo gidiyor" şeklinde değiştirmem daha doğru olacak sanırım.




  • 
Sayfa: önceki 179180181182183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.