|
Turknet artık Türk Telekom altyapısını kullanarak Fiber internet hizmeti veriyor. (81. sayfa)

-
-
Merhaba, yaşanan kesintiyi www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda arkadaşlarım kontrol ederek bilgi verecektir. -
Evet arkadaşlar Türk Telekom dan Türknete geçiş yaptım. Şuana kadar olan durumu sizlere anlatıyım. 10.11.2020 tarihinde Türknetin internet sayfasından online başvuru yaptım. Başvuru esnasında pdf olarak sunulan ve benim bilgilerimi taşıyan formu doldurarak imzaladım. Yine aynı gün yani 10.11.2020 tarihinde bu evrakları bana verilen MNG kargo gönderi kodu ile MNG kargoya teslim ettim. 12.11.2020 tarihinde evraklar Türknete ulaştı ve bu evrakları sisteme girdiler. Bende Nüfus Cüzdanımın resimlerini Türknet Online işlemlerden sisteme yükledim. Türknete ulaşan evraklarım kargonun ulaştığı tarihte sisteme girildi. Bugün yani 13.11.2020 tarihinde türknet müşteri hizmetleri beni telefonla arayarak sesli onayımı aldı.(Türk Telekomdan Türknete geçtiğim için sesli onay alındı). Sesli onay sonrası 48 saat içinde aboneliğimin aktif olacağı söylendi. Zaten benimde talebim üzerine 16.11.2020 tarihinde Türk Telekoma taahhüttüm biteceği için 16.11.2020 tarihinde aboneliğimin başlamasını istemiştim Şuana kadar kadar her şey yolunda ve sorunsuz geçti. Sıra aboneliğimin tamamlanmasında ve interneti kullanmaya başlamam kaldı. Türknet için aklımda halen bazı sorular var. Bunlar hız ve ping süreleri ile ilgili. Hali hazırda Türk Telekomun fiber alt yapısından yine Türk Telekomun fiber alt yapısı olacak şekilde Türknete geçtim. Türk Telekom fiberi 4 yıldır 100 Mbps Hızında kullanmaktayım. Ve aldığım hız hiç bir zaman 94 Mbps nin altına ve ping de 3 ms nin üzerine hiç çıkmadı. Genelde Türk telekomdan Türknete geçenler ping ve hız sorunlarından bahsetmişler. Türk Telekomda yüksek ve kesintisiz hız alırken Türknette Hız ve ping sorunlarından bahsetmişler. Şuanda benim Türk Telekom fiberde son 1 yılda değişik zamanlarda hız testlerim mevcut. Türknet aboneliğim tamamlanıp internetim kullanıma açıldığı yine hız testleri yapıp burada paylaşacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 13 Kasım 2020; 19:32:55 >
-
Ve an itibari ile Türknet Aboneliğim başladı. Normalde 16.11.2020 tarihinde başlaması gerekti ama bugün başlatmışlar. Hızlar yerlerde sürünüyor. Son 30 dakikadır yaptığım tüm testlerde kablolu ve kablosuz olarak hız en fazla 70 Mbps yı pingde 17 ms olarak çıkıyor. Bu durum böyle giderse Türkneti kapatırım.
işde hız testi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 14 Kasım 2020; 12:10:10 >
-
Merhaba, öncelikle bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Aktivasyon işlemleriniz tamamlandıktan sonra sorun yaşamanız durumunda www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz halinde teknik uzmanlarımız kontrol ederek bilgi verecektir. -
Merhaba, aldığınız test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan performans sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz? Teknik uzmanlarımız kontrol ederek bilgi verecektir. -
quote:
Orijinalden alıntı: TurkNetDestek
Merhaba, aldığınız test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan performans sorunu statüsünde destek kaydı oluşturabilir misiniz? Teknik uzmanlarımız kontrol ederek bilgi verecektir.Bulunduğum bölgede fiber internet var ama turknet sorgulama yapınca yok gözüyor. alt yapı sorgulama güncel değil mi
-
Merhaba, altyapı sorgusu için arka planda çalışma yapılıyor ama süre bilgisi veremiyoruz. -
Arkadaşlar Türknete geçeli 1.5 gün oldu. Sizlerle Türknet deneyimi ilerleyen günler içinde hatımdaki değişimleri bildirecem. 1.5 gündür hız ve ping konusunda sıkıntı yaşıyorum. Ping değerleri 15 Ms altına hiç düşmüyor. 4 yıllık Türk telekom aboneliğimde ping hiç 3 Ms geçmemişti. Aboneliğim Türk telekomda 100 Mbps iydi. Ve 4 yıl boyunca türk telekomda hızım hiç 92 Mbps altına düşmedi Türknet aynı şartlarda türk telekom alt yapısıyla aynı hızı vereceğini söyledi ama hızlar ve ping süreleri yerlerde. Hızım genelde 70-78 Mbps geçmiyor. çok nadir 90 nın üzerini görüyorum.
Gelelim genel bir başka tespitime.
Burada yaşadığım bir başka sıkıntılarda şöyle. Birinci online multiplayer oyun oynamayı unutun bu ping sürelerinde imkansız. Oyunlarda en az 1 dakikalık gecikme yaşıyorsunuz.
İkincisi Hız testlerinde hız 10 Mbps den başlıyor yavaş yavaş artıyor. Türk telekomda direk 97 e vuruyordu. Bu durumdan ötürü internette gezinirken yada youtubede video izlerken takılmalar yaşıyorsunuz 1080p de takılıyor fakat 720p alırsanız takılıyor ama çok az. Sitelerin açılma hızında bariz bir yavaşlık var. Hem de site fark etmeksizin. Üçüncüsü eğer youtuben bir müzik açıp sonrada 2.nci bir sekmede internette gezinirken bariz bir yavaşlama oluyor. Dördüncüsü Hızlarda çok dalgalanma var 10 Mbps den başlıyor hız 75 Mbps geçince ara ara 30-40-60 gibi hızlara düşüp tekrar çıkıyor. Beşincisi modemi açıp kapayınca internete bağlanması 3 dakikayı buluyor. Türk Telekomda 1 dakikanın altında bağlanıyordu. Modem türk telekomun verdiği aynı modemle turknete devam ettim. Genelde bu sorunlar var şikayet kaydı açtım düzeltildi diye şu şekilde mesaj geldi ama sorun halen devam ediyor.
Bu sorunlar ışında şöyle bir izlemine kapıldım. Türknet Türk Telekomun altyapısını kullandığı için sanki Türk telekom türknet müşterilerinin internet erişiminde sanki bir kısıtlamaya yada sıraya koyma gibi bir durum yapıyor. Ben internete bir sayfa açtığımda veya veri transferi isteminde bulunduğumda yani online oyun veya dosya indirme esnasında Türk Telekom Türk net müşterilerinin bu işlemi yapması için sıraya koyuyor önceliği türk Telekom kendi müşterilerini veriyormuş gibi geldi. Bu sebepten internette yavaşlık ve gecikme oluyor. Bu durum düzelirmi bilmiyorum sanırım 1 ay bir deneme yapacam düzelmezse Millenicoma aynı 100 Mbps hızla 110 T.L. ye geçecem. Buradan hız konusunda yaşadığım durumları gün gün yazacam.
Son olarak buda anlık hız testim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 15 Kasım 2020; 23:26:56 >
-
Malesef öncelik konusu gerçek gibi; geçen senelerde bir müşteri temsilcisi ile başka iss ye geçme konusunda görüşme yaparken bu durumdan bahsetmişti. Bende yarın Türknete başvuracam 100 mbps için bakalım nasıl bir hizmet alacağım deneyimleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 15 Kasım 2020; 23:16:30 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Millenicom 100 mbps 110 TL+modem. 125 TL gibi bir fiyat ediyor yanlış hatırlamıyorsam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet doğru söylüyorsunuz ben yanlış görmüşüm o 16 Mbps fiyatıymış
-
Malesef arıza kaydı açtım. Fakat TurkNet destek ekibi Ping süresi ile yapabilceğimiz bir işlem yok dedi işe yarayan 2-3 uygulama var dedi bende uygulama kullanmak istemiyorum ping süresi benim için şimdilik sorun değil kablolu bağlantı ile 95 mb download 8mb upload alabiliyorum. Sorun yok.
-
-
Merhaba, üyeliğinizin başında yaşadığınız olumsuz deneyim nedeniyle üzgünüm. Hız profilinizde yaşadığınız sorun için teknik ekibimiz kontrollerini tamamlayarak size bilgi verecektir. -
@TurkNetDestekMerhabalar. Türk telekom altyapısı ile fiber internet başvuru yaptım ancak altyapı yeni tamamlandı eve kadar fiber kablo çekili değil 66 tl içinde ankestreden eve kadar fiber kablo çekim ücreti de dahil değil mi?
-
Ben de bu gün Turknete başvurumu yapmış bulunmaktayım. Kargoyu da gönderdim umarım üzülmem. İlk defa Turknete geçiyorum ilk tecrübem bakalım ne olacak.
Taahhüt 19/11/2020 de bitecek tahmini 3 gün ancak bağlantı olur diye tahmin ediyorum o yüzden 3 gün kala başvuru yapayım dedim.
Paket 100mbps umarım pişman olmam diyelim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: habib_723Ben de bu gün Turknete başvurumu yapmış bulunmaktayım. Kargoyu da gönderdim umarım üzülmem. İlk defa Turknete geçiyorum ilk tecrübem bakalım ne olacak.
Taahhüt 19/11/2020 de bitecek tahmini 3 gün ancak bağlantı olur diye tahmin ediyorum o yüzden 3 gün kala başvuru yapayım dedim.
Paket 100mbps umarım pişman olmam diyelim.
Abonelik işlemin tamamlandığında hız testini paylaşırsan sevinirim. Ama hız testini speedtest gibi bağımsız sitelerden yap onlar tam ve doğru sonucu veriyor. Ben türknete geceli 2.5 gün oldu ve halen hızda problem yaşıyorum ikidir türknetten arıyorlar hat değerleriniz yanlış tanımlanmış değerleri düzelttik şuanda yükse hızda kesintisiz bağlantı yapabilirsiniz deniyor ama ne yazık ki düzelen bir şey yok günlük arıza kaydı açıyorum. Şuanda kablolu bağlanmama rağmen hız 70-80 ni geçmiyor. Ve inanılmaz bir bağlantı kopması oluyor. Hız çok dalgalı sabit stabil bir hız yok 1 Mbps ile 80 arası çok sık gidip geliyor. Ben aynı hattan Türk telekomdayken zaten şuanda türk nette türk telekomun alt yapısını kullanıyor hızım hiç 90 mbps nın altına düşmemişti. hatta evde 6 cihaz bağlı iken bile 90 Mbps alıyordum. 4 yıl bu hızı stabil bir şekilde aldım. Fakat türknet beni pişman etti keşke geçmeseydim. Ama 85 T.L. fiyata aldandım. 85 T.L. ye Türk telekomdan 50 Mbps alsaydım daha iyi olurmuş sanki. İnşallah sen bu sıkıntıları yaşamazsın geçişden sonra mutlaka hız testini paylaşırsan sevinirim. Acaba bu sıkıntıyı sadece ben mi yaşıyorum merak ediyorum.
-
Merhabalar yaklaşık 5 yıldır turknet vdsl kullanıyordum. Şimdi ise fibere geçtim 4 iş gününde tamamlandı geçişim.1 haftadır kullanıyorum. Günün yoğun saatlerinde hız düşmeleri oluyor ama afaki bi durum değil kablolu 70 civarı düşüyor. Modemi ortalama bir modem iyi de değil kötüde değil ping değeri 17 nin altında hiç görmedim o biraz vasat. Onun haricinde iptv kullanımımda var. Yinede evde 7-8 cihaz bağlı sorun yaşamıyorum. Sorusu olan varsa çekinmeden yazabilir.
Şart değil ama abone olursanızda kodumu kullanırsanız seviniriim.
NPX55GM47DXJ
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Paketiniz 100 Mbps mi birde türk tlekom altyapısımı yoksa türknetin kendi altyapsımı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X