Şimdi Ara

Türkleri çıldırtan......Heykel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Viyana'da sergilenen heykel Türkleri ve Müslümanları şoke etti. Sanat özgürlüğü adı altında etnik unsur ve inançları hedefleyen provokasyon unsuru heykele tepki büyük.

Olaf Metzel imzalı heykel, başörtülü bir kadını tasvir ediyor. Ancak başörtülü heykelin başı hariçindeki diğer bütün uzuvları çıplak. Heykeltraşın heykele verdiği isin ise tam anlamıyla bir skandal: Olaf Metzel, heykelin adını "Turkish Delight" (Türk Lokumu) olarak koyarak, alenen provokasyon yaptığını gözler önüne seriyor...

Sanatsal refleksiyonu ve provokasyonu ön plana çıkaran çalışmaları ile tanındığı ifade edilen Metzel'in bütün din ve kültürlerin barış içerisinde yaşadığı ve Müslümanların devlet nezdinde de büyük saygı gördüğü bir ülkede neden böyle bir provakatif heykel yontuğu merak ediliyor.

Heykel Avusturya toplumunda memnun, mutlu ve hoşgörü içinde yaşayan Müslümanların kafalarını karıştırmış ve onları rencide etmiş durumda.

Avusturya'da Türklerin yayınladığı Pusula gazetesi muhabirleri konu hakkında görüşlerine başvurduğu, Sivil toplum örgütleri "Böyle bir şeyin kimseye fayda getirmediği gibi toplumdaki huzuru da bozabileceğini" ifade ediyorlar..

Auvusturya'da yaşayan Türkler ve İslamiyete inanan tüm insanlar, telefon ve e-maillerle, insanların dinlerini aşağılayarak yapılan bir olayın sanatla alakası olmadığını belirterek, heykelin kaldırılmasını istiyorlar...

NOT:Heykelin tam boyunu vermedim arkadaşlar nedeni bu figürün çıplak olması.

Türkleri çıldırtan......Heykel

• yakinda ölüm tehditleri almaya baslar. Ölüm tehditleri aldigi icin bazi politikaci insanlar onu kullanarak müslümanlarin ne kadar anlayissiz (!!!) olduklari yönünde politika yapmaya devam ederler.Hatta ona ödüller vermeye baslarlar.Yaninda korumayla dolasmaya baslar ve bir-iki sene sonra evi yanar ve yanarak.....
  • E madem öyle bizimkilerde sanata sanatla cevap versin.

Eminim oradaki türk gençleri şimdi o heykeli nasıl yok edeceklerinin planlarını yapıyorlardır. Geceleyin kimse görmeden kıralım, kesip hurdacıya satalım falan fişman işte. Tabi bu gibi yöntemler bize kötü imaj getirecektir.

Ne yapılabilir?

O heykele butikten bir tesettür kıyafeti alıp giydirilebilir. Polis gelip elbiseyi çıkaracaktır ama ısrarla bu yapılır ve her severinde heykele zarar vermeden kıyamete kadar tekrar edilirse şöyle bir imaj kök salacaktır.

Bizim giydirdiğimizi siz soyuyorsunuz. Biz giydiriyor siz çıplatıyorsunuz. Biz örtüyor siz yırtarak soyuyorsunuz. KİM VAHŞİ???!!!

Hele birde küçük çocuklar tam etkilenecektir çünki giydiren adam soyandan her zaman kıymetlidir.

Onların yaptığı sanat eseri dolayısıyla etki olarak bize yarayacak ve bu heykeli yapan sanatkar kendi eliyle kaldırmak zorunda kalacak.

Türk zekası diye ben buna derim.

Arkadaşlar bu fikri oradaki türklere ulaştırma imkanınız varsa yardım edin. Aman diyin şiddete meyilli işler yapmasınlar. Yürüyüş bile yapmasınlar. Tepkilerini bu şekilde göstersinler. En etik tepki şu an bu geldi aklıma.... Yıkıcı değil yapıcı tepki.

• Zannediyorum bu biraz zor is. Öyle yaparsan seni sanat eserine hakaretten dolayi iceri atarlar birsürüde para ödersin o sanatci gecinen hiyara.
    quote:

Orjinalden alıntı: mr.respekt

E madem öyle bizimkilerde sanata sanatla cevap versin.

Eminim oradaki türk gençleri şimdi o heykeli nasıl yok edeceklerinin planlarını yapıyorlardır. Geceleyin kimse görmeden kıralım, kesip hurdacıya satalım falan fişman işte. Tabi bu gibi yöntemler bize kötü imaj getirecektir.

Ne yapılabilir?

O heykele butikten bir tesettür kıyafeti alıp giydirilebilir. Polis gelip elbiseyi çıkaracaktır ama ısrarla bu yapılır ve her severinde heykele zarar vermeden kıyamete kadar tekrar edilirse şöyle bir imaj kök salacaktır.

Bizim giydirdiğimizi siz soyuyorsunuz. Biz giydiriyor siz çıplatıyorsunuz. Biz örtüyor siz yırtarak soyuyorsunuz. KİM VAHŞİ???!!!

Hele birde küçük çocuklar tam etkilenecektir çünki giydiren adam soyandan her zaman kıymetlidir.

Onların yaptığı sanat eseri dolayısıyla etki olarak bize yarayacak ve bu heykeli yapan sanatkar kendi eliyle kaldırmak zorunda kalacak.

Arkadaşlar bu fikri oradaki türklere ulaştırma imkanınız varsa yardım edin. Aman diyin şiddete meyilli işler yapmasınlar. Yürüyüş bile yapmasınlar. Tepkilerini bu şekilde göstersinler. En etik tepki şu an bu geldi aklıma.... Yıkıcı değil yapıcı tepki.

• quote:

Orjinalden alıntı: marcopolo

Zannediyorum bu biraz zor is. Öyle yaparsan seni sanat eserine hakaretten dolayi iceri atarlar birsürüde para ödersin o sanatci gecinen hiyara.
    quote:

E madem öyle bizimkilerde sanata sanatla cevap versin.

Ne yapılabilir?

Peki ne diye ceza verecekler? Sanat eserine elbise giydirdi diyemi!? Versinler cezayı. O cezada dünyaya haber olur. Aşağı tükürseler sakal yukarı türkürseler bıyık pozisyonu olur ve heykeli sökmekten başka çareleri kalmaz

• quote:

Simdi olay sandigin kadar basit degil Türkiye de olsa haklisin yapilabilirde avrupada basin hep kötü yanini gösterir olayin onlar isine gelmeyince hep bardagin bos yarisini görürler.
    Mesla bir örnek : Birlesmis milletler, Amerika ve AB ülkeleri PKK yi hep terör örgütü olarak ilan etmislerdir ama bu BASINI baglamiyor buradaki BASIN (Almanya) hala haberlerde teröristlere gerilla diyor. Bunlari anlamak imkansiz. Gecende burda bir Alman kadin 5 cocugunu bogarak öldürdü. Normal mahkemesi olacak ve ceza alacak olay kapanacak. Bizi ilgilendiren bir olaya simdi öbür acidan bakiyoruz: Burda cok degil (yani 5 i gecmez) namus cinayeti islendi Bütün avrupa ülkeleri birlesip bu konuda kanun cikardi (Bu benim namus cinayetini onayladigimdan degil).

Yani sen yaparsan sucun ne olursa olsun herkes üstüne gelir senin bakis acin önemli degildir onlar icin.
    Sen kendine göre hakliymissin bu onlari ilgilendirmez. Dogru sadece onlarin tekelindedir. Senin dogrun aslinda onlara göre yanlistir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah belasını versin bu rezaleti yapan herifin...
  • YUH SEREFSIZ ! BIDE YUZ HATLARI ASYA TURKLERINE BENZETMIS ! YAPMAK ISTEDIGI VURGU COK ACIK ! ASYALIYIZ!
    Aslayiliz bunuda inkar edenyok "hem asyalisiniz ab'de ne isin var derler " , hem kendi birligimizi kurdurtmazlar !!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jansay

Allah belasını versin bu rezaleti yapan herifin...

amin
  • ulan her çıplağı da ...pu zannediyosunuz ya,ne diyim size...
  • Ne kadar abartıyorsunuz ya? Sokaklarda bunların mini etekli, çizmeli versiyonlarıda bulunuyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fırtınam...

Ne kadar abartıyorsunuz ya? Sokaklarda bunların mini etekli, çizmeli versiyonlarıda bulunuyor..

çok farklı 2 olay
  • Ben sizlerle aynı fikirde degilim.Hatta heykeltraşçıyı kutlarım.Sizler avrupada yaşamadıgınız için,heykeltraşın vermek istediği manayı anlamıyorsunuz.
    Avrupadaki genç kızlarımızın çoğunluğu türban takar.Oran Türkiyedekinden çok daha fazladır.Kızlarımızın (çoğunluğu)bu türbanı bir moda olarak algılar.Ve de ortaya çok komik ve trajik bir durum çıkar.Üst kapalı ama alt giysiler çok açık.Yani insanlarımız türbanı takınca müslüman olduklarını sanarlar.
    Heykeltraş işte bu çelişkiyi anlatmak istiyor.
    Bir olayın üstüne vatan millet sakarya diye düşünmeden giderseniz sizlerde komik olursunuz.ne diyeyim
  • yorum yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

Ben sizlerle aynı fikirde degilim.Hatta heykeltraşçıyı kutlarım.Sizler avrupada yaşamadıgınız için,heykeltraşın vermek istediği manayı anlamıyorsunuz.
    Avrupadaki genç kızlarımızın çoğunluğu türban takar.Oran Türkiyedekinden çok daha fazladır.Kızlarımızın (çoğunluğu)bu türbanı bir moda olarak algılar.Ve de ortaya çok komik ve trajik bir durum çıkar.Üst kapalı ama alt giysiler çok açık.Yani insanlarımız türbanı takınca müslüman olduklarını sanarlar.
    Heykeltraş işte bu çelişkiyi anlatmak istiyor.
    Bir olayın üstüne vatan millet sakarya diye düşünmeden giderseniz sizlerde komik olursunuz.ne diyeyim

Bak yazını okuyunca benimde aklıma birkaç mana geldi. Mesela Başı açık vücudu kapalı görüntü alışıldık. Başı kapalı vücut kapalı görüntüde alışıldık. Başı açık vücudu açık zaten alışıldık. Amaaaaa başı kapalı vücudu açık görüntü absurt!!! Buda son derece modern sanat oluverdi...

Yapmayın beah... Buna basit sanat, ucuz sanat, kolpak, arızalı, soyka, yiddiş, yavşak v.s. sanat denir... Ama saf ve yalın SANAT denemez.

Avrupalının kafa yapısını bilmeyen yok. Onun için başka başka manalar çıkarmak ancak zorlamak ve kasmak olur. Oysa bu tip köşe dönmelik ucuz sanatlar kafa yormaya bile değmez. Hatta bu tip güya sanatkarlar yaptıkları eserlere verilen manalara bile kendileri şaşırıp ''vay anasını ben ne yapmışım, ben neymişim'' gibi asortik havalara bile giriyorlardır Allahın geri zekalıları...

Avrupada sanat adamı olmak istiyorsanız çok basit. Giyersiniz palyanco gibi bir kıyafet ve şizofrentırak konuşmalar yaparsınız, insan etinin tadını merak edersiniz, tabu adına ne varsa yıkılmalı tabusuna sahip olursanız yapacağınız ve ortaya koyacağınız herşey sanat oluvermiştir.

Nolacak işte, hasta batı adamının yaşadığı buhranın paranoyak yansımaları...

Bu gerçekleri artık birileri bu kibirli burnu havada tiksintilerin (Batı adamı) yüzüne tükürürcesine haykırmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 7 Aralık 2007; 23:08:37 >

• bu haber Türkiye'ye gelince nedense provakasyon haberi oluyor anında

ben Türk medyasına güvenmiyorum artık bu haberin de çarpıtıldığına inanıyorum
  • Daha önce en az beş kez açılmıştır. Hem de bahsedilen tam boy haliyle... Daha önceki başlıkları kullanınız ya da başlık açmadan önce arama yapınız. Forumda arama adı verilen bir özellik zaten mevcuttur. Kilitlenmiştir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.