Şimdi Ara

Türkler olmasa tarih olmazdı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
149
Cevap
0
Favori
6.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

quote:

Orijinalden alıntı: Tecnique

quote:

quote:

quote:

quote:

İngilizler olmasaydı olmazdı , Moğollar olsaydı olmazdı , Fransızlar olmasaydı olmazdı , Eski mısırlılar olmasaydı olmazdı ,
    Roma imparatorluğu olmasaydı olmazdı ...
    Osmanlı olmasaydı başkası olurdu Osmanlıda icat desen 0 cahillik desen hat safada bence avrupalılar olmasaydı olmazdı
    çoğu icat ordan çıkmıştır kendinizi övmeye çok meraklısınız

Kesin ateistsindir, kalibindan belli

Müslümanım, kendinizi övmeyi bırakın arkadaşlar osmanlı olmasaydı başka bir ülke olacaktı hayatta savaşda önemli şeyler de ilimdir
    Biz sadece savaş savaş düşünüyoruz
    Atatürk , ''Hayatta en hakiki mürşit , ilimdir ''
    Hz. Muhammed ''İlim Çinde olsa bile gidip alın ''

O zaman kardes sunu da bil bu hayatta idi eki olmaz ne yazilirsa o, ilim bile bir savas aracidir, bunu devlet olarak da dusunme, ilim sahibi biri ile bir cahili bir tutabilir misin? Ben de diyorum bu vatanin ve evlatlarinin sahip oldugu ilim baskasinda yok, asker ocagimiz peygamber ocagidir, Allah in askerleriyiz biz, bizim savasimiz bazilarinki gibi kan,vahset,katliam degildir, kafirle savasmak bedenen degil zihnen de olur,cihat her alanda Allah yolunda kafirle savasmaktir,sadece vurusmak degil,ama gun gelir hepimiz onlarla vurusmak zorunda kalabiliriz. Peygamberimiz ogutlemedi mi yuzme,binicilik ve aticiligi ogrenin diye

Her Turk asker dogar demezler mi bir de, bence sadece 1000 yillik muslumaniz zihniyeti kalkmali, tarihimizi ogrenmeliyiz. Oguz un manasina bakin, Okuz gibi guclu ve iyi yaratilisli demektir, Okuz gibi kismina dikkat cekerim, Allah'a kurban milletiz(okuz kesmiyormuyuz Kurbanda :)),Okuz kelimesi gunumuzde kufur gibi geliyor ama oyle degil ,bu arada kusura bakma

Ben ilimi savaştan daha üstün gördüğüm için bunu dedim
    Ayrıca bknz. İngilizler onlarda dünyaya hükmetmiş bir devlet eğitim açısından da çok gelişmişti

Evet devlet sahibi olamamis zararsiz milletleri somurmek konusunda cok iyi egitim almislar, o konuda hemfikirim gelistirdikleri teknoloji desen yoktan var etmediler tabiki onu :)

Sömürme konusunda haklısın ama Osmanlıda işgal ettiği yerleri sömürmüştür ilkokullarda hiç ayrımcılık yapılmazdı dediğine
    bakmayın her ülke bağımsızlığını ister Ben İngiltereyi arkadaş Osmanlı dünyaya hükmetti diye göstermiş Osmanlıdan zamanında daha güçlü İmparatorluklar
    vardır o yüzden bunu örnek gösterdim hatırladığım kadarıyla Osmanlı İngilizlere bir seferde yenik düşmüştü hatta

• kıytırık işlerde çalışıp zar zor üniversitede bir bölüm tutturan ülkesini tarihini yerden yere vuranları gördükçe çok gülüyorum ister kabul edin ister etmeyin o eleştirdiğiniz türklerden hiçbir farkınız yok kendinizide eleştirmiş oluyosunuz.

neden sürekli Osmanlıyı tartışıyosunuz eleştiriysunuz Cumhuriyet tarihinide eleştirin sorgulayın mutlaka o dönemdede yanlışlar hatalar olmuştur ama nedense bu yapılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobo.1903 -- 14 Aralık 2012; 23:59:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobo.1903

kıytırık işlerde çalışıp zar zor üniversitede bir bölüm tutturan ülkesini tarihini yerden yere vuranları gördükçe çok gülüyorum ister kabul edin ister etmeyin o eleştirdiğiniz türklerden hiçbir farkınız yok kendinizide eleştirmiş oluyosunuz.

neden sürekli Osmanlıyı tartışıyosunuz eleştiriysunuz Cumhuriyet tarihinide eleştirin sorgulayın mutlaka o dönemdede yanlışlar hatalar olmuştur ama nedense bu yapılmıyor.

Bobo kimse yok demiyor ki. İstersen tartışalım bir güzel. Lakin bak Cumhuriyet tarihinde de oldu o zaman bunlara bişey demeyin demek yanlışla yanlışı doğrulamaktır.

Burada arkadaşın dediği Türkler olmasaydı tarih olmazdı cümlesi tarih için hiçbir geçerli dayanağı olmayan bir cümle. Çünkü Tarihi deney ve gözlemler ile inceleyip bak olmazsa olmuyormus diyemeyeceğinden ötürüdür bu.

Türklerin tarih sahnesinde çok büyük önemi olduğu doğrudur. Lakin kendimizi de dev aynasında görmeyi bırakmalıyız artık. Avrupa tarihini bilmeden sadece Osmanlı gazı ile yetiştiriliyor gençler. Dünyada bir Roma İmparatorluğu, bir Büyük İskender, bir Britanya Krallığı en az Osmanlı kadar öğretilmesi gereken imparatorluklardır.

Burada yerden yere vuranlar da haksız göklere çıkaranlar da. O yüzden okumak lazım. Öğrenmek lazım. Araştırmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir İlyiç Lenin

Türkler olmasa tarih olmazdı

Göçebe hayat diye birşey duydunmu? Yoksa sadece art niyetli misin? Buda koyduğun yazıt kalıntısının tamamının bir kopyası.

• quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa

quote:

Göçebe hayat diye birşey duydunmu? Yoksa sadece art niyetli misin? Buda koyduğun yazıt kalıntısının tamamının bir kopyası.

Evladım, göçebelik zaten medeniyetsizlikten ileri gelen bir vakadır.

• Tarihi sadece Türklerden ibaret gören insan modeli.

Fail.
  • Arkadaşlar önce herkes ırkçılık milliyetçilik farkını öğrensin öyle yorum yapsın.İnsanda biraz vatan millet sevgisi,Atatürkçülük olur.Kendi atalarınızı kötülemekle eline bir şey geçmez.Yok Roma öndeydi Yok Türkler öndeydi.Ne farkeder ? Herkes bugüne baksın.Türk isen vatanına,atalarına laf söyletmezsin zaten.Şerefli olun biraz.Kurtluluş Savaşı'nda Yunanlar Fransızlar,İngilizler tüm avrupa bizim karşımızdaydı hepsine karşı savaştık savaşı kazandık.2.yy a gitmeyin yakın tarihe bakın.Geçmişle övünecek bir millet varsa onlarda Türklerdir.Şimdi kapayın çenenizi liseliler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whyayca -- 15 Aralık 2012; 15:05:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elbiskuha

Şu dünyada uluslararası sorunlarda yaptırım yapabilecek az sayıda ülkelerden biriyiz.Hala ezilmişlikten kurtulamamış insanlar var.

hangi konuda yaptirim yapabildik kendi kendini kandirma.

Amerikalilar askerlerimizin basina cuval gecirdi, birsey yapamadik.
    israil 9 vatandasimizi oldurdu, 1 ozur diletemedik
    libyada once kaddafiyi tuttuk sonra baktik muhalifler gucleniyor hemen muhaliflerin yanina gectik. Fransa operasyonu yapti ve kaddafi rejimi yikildi.
    Suriyede muhalifleri destekledik, esad 2 aya yikilcak dendi ama esada hicbirsey olmadi, bunun yaninda esad turk jet ucagini vurdu, pilotlari sehit etti, turkiye sinirinin icine bomba yagdirdi bisey yapamadik.
    Pkk habire askerlerimizi sehit ediyor ama birsey yapamiyoruz.
  • quote:

quote:

quote:

S.çtın sıva. Nasıl yani adamlar ihtişamlı kilise yapamıyoruz madem göçelim mi demişler. Hay aklınıza, marjinalliğinize kürdolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: feckless

quote:

Orijinalden alıntı: Fyarsey

600 sene Dünya'ya hükmettik tabii ki de Türkler en yüce millet en yüce tarih bizde Almanlar yüzünden kaybettik Atatürk yüzünden din elden gitti yoksa şimdi nice Kanuniler dünyayı yönetiyordu Amerikada bizim sömürgemiz olurdu

Milleti Yüceleştiren ve Atatürk'ü din karşıtı yapan ÜYEYİ,ZİHNİYETİ KINIYORUM.Bir kez daha yazıklar olsun hepinize...

Atatürk,Hamdi Yazır'a ilk kez Kur'an-ı Kerim'in mealini çıkarmasını istemiştir.Çamur at izi kalsın mantığı cemaatçilerin yaptığı şey bu.Atatürk müslümandı.Hem müslüman olsa ne olur olmasa ne olur.Türk' tü.

• quote:

Orijinalden alıntı: sebzeliturta

quote:

quote:

600 sene Dünya'ya hükmettik tabii ki de Türkler en yüce millet en yüce tarih bizde Almanlar yüzünden kaybettik Atatürk yüzünden din elden gitti yoksa şimdi nice Kanuniler dünyayı yönetiyordu Amerikada bizim sömürgemiz olurdu

Milleti Yüceleştiren ve Atatürk'ü din karşıtı yapan ÜYEYİ,ZİHNİYETİ KINIYORUM.Bir kez daha yazıklar olsun hepinize...

Atatürk,Hamdi Yazır'a ilk kez Kur'an-ı Kerim'in mealini çıkarmasını istemiştir.Çamur at izi kalsın mantığı cemaatçilerin yaptığı şey bu.Atatürk müslümandı.Hem müslüman olsa ne olur olmasa ne olur.Türk' tü.

Orda ironi yaptım ama onu anlayamadın Atatürk'ü ben çok seviyorum hemde o dinsizliğiyle kendi gerçek görüşleriyle çünkü o bizim kurtuluşumuzdaki önderdi ve Türkiye modernleştirmek için elinden gelini yaptı daha çok yaşasaydı dahada çok işler yapacaktı ömrü yetmedi.. Cemaatçi zihniyetin öne sürdüğü komik çocukca ve cahilce düşünceler ile ironi yoluyla dalga geçtim ama bunu anlayacak kapasite yok galiba ayrıca Atatürk Müslüman mı? Alsana müslüman :

Mustafa Kemal’in evrim üzerine görüşleri:

“İnsanlar, sürfeler gibi sulardan çıktılar ilk önce... İlk ceddimiz balıktır. İşler daha ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. Biz maymunlarız; düşüncelerimiz insandır.” (Ruşen Eşref Ünaydın Atatürk T. ve D.K.H)

“Hayat her hangi bir doğa dışı etkenin müdahalesi olmaksızın dünya üzerinde doğal ve zorunlu bir kimyasal ve fiziksel olaylar dizisi sonucudur. Hayat sıcak, güneşli ve sığ bir bataklıkta başladı. Oradan sahillere ve denizlere yayıldı; denizlerden tekrar karalara geçti.” (Afet İnan Atatürk hakkında Hatıralar va Belgeler 1968)

“Hayat, her hangi bir tabiat harici etkenin müdahalesi olmaksızın dünya üzerinde tabii ve zaruri bir kimya ve fizik seyri neticesidir.” (Afet İnan Atatürk Hakkında 1930)

Mustafa Kemal’in din ve İslam üzerine görüşleri:

"Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra bu din Arapların (..) Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (..)

"Türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kur'an'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü. (..)

"Türk milletini Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah'la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. (..)

"... din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. (..) Artık Türk, cenneti değil, (..) son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milletinde bıraktığı hatıra..." (Mustafa Kemal'in yazdığı Afet inan imzasıyla çıkan Medeni Bilgiler kitabı 1931)

''Aziz Millet Vekilleri,
    Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.'' (Kaynak:Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri / Cilt 1 / Syf. 389)

“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” (Atatürk -Kazım Karabekir-Paşaların Kavgası Syf,159 )

''Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum” (Kaynak: Andrew Mango, Atatürk Syf.447 )

''Kimi yerlerde kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir? Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir." (Kaynak: Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. II., s. 217.)

₪ "Türk ulusunun yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meşale, pozitif bilimdir."

- Kaynak: ATATÜRK, 1933, 10.Yıl Nutku, Söylev ve Demeçleri

₪ "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."

- Kaynak: ATATÜRK, 1925, Kastamonu Nutku, Söylev ve Demeçleri

₪ "Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur."

- Kaynak: ATATÜRK, 1933, Milli Eğitim Bakanı Dr.Reşit Galip'e hitaben, İsmet Giritli, Kemalist Devrim ve İdeolojisi

₪ "Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir. İslam ananesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur. Muhammed birdenbire Allah'ın Resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai ve islaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları islah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur."

- Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı

₪ "Prensiplerimiz, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

- Kaynak: ATATÜRK, Cumhuriyet Halk Partisi programı, Söylev ve Demeçleri / Cilt 1 / Syf. 389

₪ "Türk'ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular. Bununla beraber, Allah'a kendi lisanında değil Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyyet karşısında Türk Milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler."

- Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı

₪ "Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini (uydurmalarını) Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler."

- Kaynak: ATATÜRK, Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası

₪ "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur. Türkiye'de bir kimsenin fikirlerini zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilmez. Hiçkimseye dini fikirlerinden dolayı birşey yapılmaz."

₪ "Bizi yanlış yola sevk eden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir."

- Kaynak: ATATÜRK, 1923, Adana Nutku, Söylev ve Demeçleri

₪ "Hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular halife oldular. Gah şarka, cenuba, gah garba veya her tarafa saldıra saldıra Türk Milletini Allah için, peygamber için, topraklarını, menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah'a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular."

₪ "Hürriyet insanın düşündüğünü ve dilediğini mutlak olarak yapabilmesidir. Bu tarif Hürriyet kelimesinin en geniş manasıdır. İnsanlar bu manada hürriyete hiçbir zaman sahip olamamışlardır ve olamazlar. Çünkü malumdur ki insan, tabiatın mahlukudur. İptidai insanların, tabiatın herşeyinden, gök gürültüsünden, geceden, taşan bir nehirden ve vahşi hayvanlardan ve hatta birbirlerinden korktuklarını biliyoruz. İlk his ve düşüncesi korku olan insanın her düşünce ve dileğinin mutlak surette yapmaya kalkışmış olması düşünülemez. İptidai insan kümelerinde ata korkusu ve nihayet büyük kabile ve kavimlerde ata korkusu yerine kaim olan Allah korkusu insanların kafalarında ve hareketlerinde hesapsız memnular yaratmıştır. Memnular ve hurafeler üzerine kurulan bir çok adetler ve ananeler, insanları düşünce ve harekette çok bağlamıştır, o kadar ki düşünce ve hareket serbestisi gibi bir hak mefhum malum olmamıştır. Cemaatlerin başına geçebilen adamlar, cemaati Allah namına idare ederdi."

₪ "Arabistan'ın muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret ağaçtan ve taştan putların muhafazasına mahsup yerler vardı. Muhammed'in neş'et etmiş olduğu Mekke'de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en büyüklerinden idi. İbrahim oğlu İsmail ile birlikte Kabe'yi bina etmişlerdi. Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır."

₪ "Medineniler ile Mekkeliler arasında derin bir düşmanlık ta vardı. Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi."

₪ "Din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır."

₪ "Muhammet uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan ayetleri luzum ve ihtiyaçlara göre takrir ediyordu."

₪ "Tabiatın herşeyden büyük ve herşey olduğu anlaşıldıkça tabiatın çocuğu olan insan kendinin de büyüklüğünü ve haysiyetini anlamaya başladı."

quote:

Orijinalden alıntı: acmilan94

quote:

quote:

quote:

S.çtın sıva. Nasıl yani adamlar ihtişamlı kilise yapamıyoruz madem göçelim mi demişler. Hay aklınıza, marjinalliğinize kürdolar.

Son zamanlarda gördüğüm en ahmakça ve mantık dışı cevabı yazmışsın tebrikler acmilan94..

Ayrıca Comrade Lenin göçebelik medeniyetsizlikten ziyade gelişememişlikten kaynaklanır birbirini çok benzese de bu kelimeler nüans farklarına sahiptirler daha dikkatli olalım hakaretane bir kelime gibi anlaşılabilir medeniyetsizlik..

• quote:

Arkadaşlar önce herkes ırkçılık milliyetçilik farkını öğrensin öyle yorum yapsın.İnsanda biraz vatan millet sevgisi,Atatürkçülük olur.Kendi atalarınızı kötülemekle eline bir şey geçmez.Yok Roma öndeydi Yok Türkler öndeydi.Ne farkeder ? Herkes bugüne baksın.Türk isen vatanına,atalarına laf söyletmezsin zaten.Şerefli olun biraz.Kurtluluş Savaşı'nda Yunanlar Fransızlar,İngilizler tüm avrupa bizim karşımızdaydı hepsine karşı savaştık savaşı kazandık.2.yy a gitmeyin yakın tarihe bakın.Geçmişle övünecek bir millet varsa onlarda Türklerdir.Şimdi kapayın çenenizi liseliler.

• ulan sizinle ayni havayi soluyorum birde neymis turkler olmasa tarih olmazmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ölümüne çArşı ulan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ölümüne çArşı ulan

quote:

İngilizler olmasaydı olmazdı , Moğollar olsaydı olmazdı , Fransızlar olmasaydı olmazdı , Eski mısırlılar olmasaydı olmazdı ,
    Roma imparatorluğu olmasaydı olmazdı ...
    Osmanlı olmasaydı başkası olurdu Osmanlıda icat desen 0 cahillik desen hat safada bence avrupalılar olmasaydı olmazdı
    çoğu icat ordan çıkmıştır kendinizi övmeye çok meraklısınız

Sen liseli degil misin la ne bilirsin sen hadi isine.

Vericeğiniz cevap bu sadece inci sözlükten geldin herhalde liseliyim ? ne olmuş allahım ya liseli diğeceğine doğru düzgün cevap ver

Incici felan degilim hic bi sozlukte isim olmaz 6senedir konu disindayim bu kacinci uyeligim bilmiyorum. Turkler neyi mi icat etti ?
    Havan topunu Fatih Sultan Mehmet icat etti.

Ilk ucus dinamiklerini hazarfen deneyerek buldu.

Osmanli donemindeki tip fazlasiyla ileriydi.

Git arastir biraz benim aklima geelenler bunlar delikanli

Sadece bunlar mı ? Ayrıca ilk uçuş dinamiklerini Hezarfen bulmamışdır malesef bunuda belirteyim
    Avrupadan çıkan icatları yazsam buraya destan olur
    EDİSON
    PASTAUR
    GRAHAM BELL
    NEWTON
    EİNSTEİN
    gibi dahi yetenekler avrupadan çıkmıştır daha birsürü vardır

Arkadaşım şu konuya açıklık getirelim Bende Türk olmaktan ve geçmişimden gurur duyuyorum ama bu laflar ile kendimizi kandırmayalım
    Osmanlı olmasaydı dünya olmazdı falan Osmanlı dünyaya sadece savaşı getirdi bence heryeri işgal etti Fransada Milliyetçilikler başlayınca
    bizdekilerde azdı ve bağımsızlarını istedi bana göre iyi bir

Sen kaç yaşındasın sen ya meraktan soruyorum.

• tarihte di li gecmis zaman kullanamassin

• Şimdiki Türkler ancak boş işler ile meşgul oluyor. Birgün aklımız başımıza gelecek ama nasıl ve nerede bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

He bu arada Antik Yunan olmasaydı hiçkimseden bir b.k olmazdı.
    Sümerler ve Antik Mısırıda sayabiliriz hatta. Bu antik medeniyetler olmayaydı kimseden bir yol olmazdı.

bu 3 toplum ve artı olarak çinliler olmasaydı şu an mağarada kendi dışkımıza çomak sokarak vakit geçiriyor olurduk herhalde.

bizim tarihe adam akıllı iki katkımız çin'in bulduklarını anadolu'ya taşımak ve onluk sistemi bulmak.

not: burada kendimizi kötülemiyorum, dünya tarihine hiç katkı yapmamış olan yüzlerce ulus var sonuçta, gene 2 tane katkımızın olması iyi bir şey.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orda ironi yaptım ama onu anlayamadın Atatürk'ü ben çok seviyorum hemde o dinsizliğiyle kendi gerçek görüşleriyle çünkü o bizim kurtuluşumuzdaki önderdi ve Türkiye modernleştirmek için elinden gelini yaptı daha çok yaşasaydı dahada çok işler yapacaktı ömrü yetmedi.. Cemaatçi zihniyetin öne sürdüğü komik çocukca ve cahilce düşünceler ile ironi yoluyla dalga geçtim ama bunu anlayacak kapasite yok galiba ayrıca Atatürk Müslüman mı? Alsana müslüman :

Mustafa Kemal’in evrim üzerine görüşleri:

“İnsanlar, sürfeler gibi sulardan çıktılar ilk önce... İlk ceddimiz balıktır. İşler daha ilerledikçe o insanlar, primat zümresinden türediler. Biz maymunlarız; düşüncelerimiz insandır.” (Ruşen Eşref Ünaydın Atatürk T. ve D.K.H)

“Hayat her hangi bir doğa dışı etkenin müdahalesi olmaksızın dünya üzerinde doğal ve zorunlu bir kimyasal ve fiziksel olaylar dizisi sonucudur. Hayat sıcak, güneşli ve sığ bir bataklıkta başladı. Oradan sahillere ve denizlere yayıldı; denizlerden tekrar karalara geçti.” (Afet İnan Atatürk hakkında Hatıralar va Belgeler 1968)

“Hayat, her hangi bir tabiat harici etkenin müdahalesi olmaksızın dünya üzerinde tabii ve zaruri bir kimya ve fizik seyri neticesidir.” (Afet İnan Atatürk Hakkında 1930)

Mustafa Kemal’in din ve İslam üzerine görüşleri:

"Türkler Arapların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arapların dinini kabul ettikten sonra bu din Arapların (..) Türklerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir tesir etmedi. Bilakis Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti; milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (..)

"Türk milleti birçok asırlar, (..) bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kur'an'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü. (..)

"Türk milletini Allah için, Peygamber için topraklarını, menfaatlerini, benliğini unutturacak, Allah'la mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular. (..)

"... din hissi, dünyanın acısı duyulan tokadıyla derhal Türk milletinin vicdanındaki çadırını yıktı, davetlileri, Türk düşmanları olan Arap çöllerine gitti. (..) Artık Türk, cenneti değil, (..) son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu. İşte dinin, din hissinin Türk milletinde bıraktığı hatıra..." (Mustafa Kemal'in yazdığı Afet inan imzasıyla çıkan Medeni Bilgiler kitabı 1931)

''Aziz Millet Vekilleri,
    Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.'' (Kaynak:Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri / Cilt 1 / Syf. 389)

“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..” (Atatürk -Kazım Karabekir-Paşaların Kavgası Syf,159 )

''Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum” (Kaynak: Andrew Mango, Atatürk Syf.447 )

''Kimi yerlerde kadınlar görüyorum ki, başına bir bez, ya da bir peştemal ya da benzer bir şeyler atarak yüzünü, gözünü gizler ve yanından geçen erkeklere karşı ya arkasını çevirir, ya da yere oturarak yumulur. Bu durumun anlamı, gösterdiği nedir? Efendiler uygar bir ulus anası, ulus kızı bu şaşırtıcı biçime, bu vahşi duruma girer mi? Bu durum ulusu çok gülünç gösteren bir görünüştür. Hemen düzeltilmesi gerekir." (Kaynak: Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, C. II., s. 217.)

₪ "Türk ulusunun yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda elinde ve kafasında tuttuğu meşale, pozitif bilimdir."

- Kaynak: ATATÜRK, 1933, 10.Yıl Nutku, Söylev ve Demeçleri

₪ "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır."

- Kaynak: ATATÜRK, 1925, Kastamonu Nutku, Söylev ve Demeçleri

₪ "Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur."

- Kaynak: ATATÜRK, 1933, Milli Eğitim Bakanı Dr.Reşit Galip'e hitaben, İsmet Giritli, Kemalist Devrim ve İdeolojisi

₪ "Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir. İslam ananesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur. Muhammed birdenbire Allah'ın Resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai ve islaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları islah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur."

₪ "Prensiplerimiz, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

- Kaynak: ATATÜRK, Cumhuriyet Halk Partisi programı, Söylev ve Demeçleri / Cilt 1 / Syf. 389

₪ "Türk'ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular. Bununla beraber, Allah'a kendi lisanında değil Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyyet karşısında Türk Milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler."

₪ "Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini (uydurmalarını) Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler."

- Kaynak: ATATÜRK, Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası

₪ "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur. Türkiye'de bir kimsenin fikirlerini zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilmez. Hiçkimseye dini fikirlerinden dolayı birşey yapılmaz."

₪ "Bizi yanlış yola sevk eden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir."

- Kaynak: ATATÜRK, 1923, Adana Nutku, Söylev ve Demeçleri

₪ "Hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular halife oldular. Gah şarka, cenuba, gah garba veya her tarafa saldıra saldıra Türk Milletini Allah için, peygamber için, topraklarını, menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah'a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular."

₪ "Hürriyet insanın düşündüğünü ve dilediğini mutlak olarak yapabilmesidir. Bu tarif Hürriyet kelimesinin en geniş manasıdır. İnsanlar bu manada hürriyete hiçbir zaman sahip olamamışlardır ve olamazlar. Çünkü malumdur ki insan, tabiatın mahlukudur. İptidai insanların, tabiatın herşeyinden, gök gürültüsünden, geceden, taşan bir nehirden ve vahşi hayvanlardan ve hatta birbirlerinden korktuklarını biliyoruz. İlk his ve düşüncesi korku olan insanın her düşünce ve dileğinin mutlak surette yapmaya kalkışmış olması düşünülemez. İptidai insan kümelerinde ata korkusu ve nihayet büyük kabile ve kavimlerde ata korkusu yerine kaim olan Allah korkusu insanların kafalarında ve hareketlerinde hesapsız memnular yaratmıştır. Memnular ve hurafeler üzerine kurulan bir çok adetler ve ananeler, insanları düşünce ve harekette çok bağlamıştır, o kadar ki düşünce ve hareket serbestisi gibi bir hak mefhum malum olmamıştır. Cemaatlerin başına geçebilen adamlar, cemaati Allah namına idare ederdi."

₪ "Arabistan'ın muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret ağaçtan ve taştan putların muhafazasına mahsup yerler vardı. Muhammed'in neş'et etmiş olduğu Mekke'de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en büyüklerinden idi. İbrahim oğlu İsmail ile birlikte Kabe'yi bina etmişlerdi. Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır."

₪ "Medineniler ile Mekkeliler arasında derin bir düşmanlık ta vardı. Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi."

₪ "Din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır."

₪ "Muhammet uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan ayetleri luzum ve ihtiyaçlara göre takrir ediyordu."

₪ "Tabiatın herşeyden büyük ve herşey olduğu anlaşıldıkça tabiatın çocuğu olan insan kendinin de büyüklüğünü ve haysiyetini anlamaya başladı."

quote:

Orijinalden alıntı: acmilan94

quote:

quote:

quote:

Son zamanlarda gördüğüm en ahmakça ve mantık dışı cevabı yazmışsın tebrikler acmilan94..

Ayrıca Comrade Lenin göçebelik medeniyetsizlikten ziyade gelişememişlikten kaynaklanır birbirini çok benzese de bu kelimeler nüans farklarına sahiptirler daha dikkatli olalım hakaretane bir kelime gibi anlaşılabilir medeniyetsizlik..

Bunlar cemaatin;müslümanlar Atatürk'ü sevmesin diye söylediği sözlerdir.Atatürk mason dinsiz veya evrimci değildir.Hatta 1921 de Türkiye Cumhuriyetinin dini islamdır sözünden dolayı dinci yobaz yakıştırması bile yapılmıştır.Atatürk o zamanlar İslam Teali gibi cemiyetlerin insanların dinini kullanarak Milli Miücadele'ye katılmasını önlemek amaçlarına yani yobazlığa karşıydı.Ya alevilerde Atatürk alevi diyor ona bakarsan.Geç bunları önemli olan TÜRK olması.

• quote:

sebzeliturta

"Bunlar cemaatin;müslümanlar Atatürk'ü sevmesin diye söylediği sözlerdir.Atatürk mason dinsiz veya evrimci değildir." Öncelikle bunlar bizzat Atatürk'ün sözleridir kanıtlıdır hadi bu kadar cahilim diyorsan görüntüsü var Atatürk bizzat kendi sesinden "bizim programımız gökten indiği sanılan kitaplar değildir" demiştir.. Yani Atatürk'ü daha bilmiyorsun tanımıyorsun ama Atatürkçü kesiliyorsun malesef ülkemizdeki siyaset cahilliğinden kaynaklanıyor.. Ayrıca Masonlukla dinsizliğin herhangi bir alakası yoktur onu da öğren.. Bir ateist,agnostik ya da deistin mason olma gibi bir lüksü yok Masonların çoğu yahudidir ama hristiyan ve müslüman masonlarda vardır anlıyacağın semavi dine inanan insanlar ancak ve ancak mason olabilir.. Ayrıca evrimci değil demişsin bu kadar bilimsel olan bir insan doğal olarak evrimci oluyor zaten sözleriyle bu görüşlerini dile getirmiştir.. Demem o ki Atatürk'ü Atatürk gibi kabul edin.. Ben onu gerçek haliyle seviyorum.. Müslüman olsaydı tabii ki de ona karşı duygularım değişmeyecekti o bu ülkenin kurtarıcı lideridir..

Bu arada
    quote:

Tecnique
    ilk uçan insan Hazarfen Ahmet Çelebi değildi demiş arkadaş ve doğru demiş..
    İlk uçan insan Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas'tır..

• quote:

Neden mantık dışı olduğunu birde açıklasan iyi olurdu. Ahmakça deyip geçmek kolay tabi. Antropoloji nedir onu dahi bilmeyen insancıkları dikkate alıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.