Şimdi Ara

Türkler Niye Nevruz Kutlamıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türklerin kaç yıllık bayramı niye ortalığı boş bıraktılar kutlamıyorlar ? Her sene kürtler kutlayıp sahiplendi. Ama işin aslı farklı aslında. Sırf bunlar sahiplendi diye niye ortalığı boş bırakıyorki millet ? bu geleneği niye yaşatmıyor kimse o kadar türkçü var nevruzda bu geleneği sürdürse güzel olur aslında ama kimse adım atmıyo ? Bir Grup olarak kutlanmaya başlansa bu olay devamı gemezmi ebür senelerde ?

• Çünkü günahtır ve nevruz adı altında insanlara zarar veriyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkler uzun zamandır her şeyden vazgeçmiş halde. İşinde gücünde sakin insanlar.
  • Ümmet kafasında yaşayanlar sağolsun. Olmaz haram olmaz günah len bu bayram baharın gelişini kutlamak ama olmaz günah neyse.

• [Z3R0] kullanıcısına yanıt
    Böyle demeyin haşa günaha girersiniz

• araplastilar.
  • Lokal olarak kutlanır, tabi sistematik Araplaştırma politikaları nedeniyle unutulan bu geleneğe kürtler sahip cikti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TÜRKler nasıl müslüman oldu?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslen Türk bayramıdır Nevruz ve eskiden kutlanırdı, son yıllarda PKK yanlısı Kürtler sahiplendiği için uzak duruyor Türkler.

Ne yazık ki artık Kürt bayramına dönüştü, pek çok şeyi kaybediyoruz, hakkımızda hayırlısı...
  • Şu benim neslimin ve öncekilerin çoğu çocuk yapıp yapıp sokağa salmış okul da her şeyi öğreniyor sanıyorlar cahil kafası işte.Kürtler çocuklarına sahte tarih ve kültür öğretiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Aslen Türk bayramıdır Nevruz ve eskiden kutlanırdı, son yıllarda PKK yanlısı Kürtler sahiplendiği için uzak duruyor Türkler.

Ne yazık ki artık Kürt bayramına dönüştü, pek çok şeyi kaybediyoruz, hakkımızda hayırlısı...

Aslında bu saçmalık onlar sahiplendi diye gerçek değişmezki o zaman ülkeyide kürdistan diye sahiplensinler bizde onlar sahiplendi artık ülkeyi diyip bırakalı olurmu ? biz bir adım atmadıkca biri bayramı sahiplenir biri baklavayı biz ise elimizdekileri dağıtıp dururuz.
  • Kendi kulturune sahip cikmazsan gereksizler gelip sahiplenirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: delgado.11

quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Aslen Türk bayramıdır Nevruz ve eskiden kutlanırdı, son yıllarda PKK yanlısı Kürtler sahiplendiği için uzak duruyor Türkler.

Aslında bu saçmalık onlar sahiplendi diye gerçek değişmezki o zaman ülkeyide kürdistan diye sahiplensinler bizde onlar sahiplendi artık ülkeyi diyip bırakalı olurmu ? biz bir adım atmadıkca biri bayramı sahiplenir biri baklavayı biz ise elimizdekileri dağıtıp dururuz.

Doğru söylüyorsun hocam keşke böyle olmasa ama Türk kültürüne çok bağlı bir toplum değiliz ne yazık ki, Arap kültüründen bir öge olsa bu kadar kolay vermeyiz mesela.

• Belli bir millete ait değil semavi dinler gelmeden önce insanlar genelde doğayı esas alarak (takvim,baharın gelişi) yaşıyorlardı. Orta Asya da yada yakın bölgelerde yaşayan milletler tarafından kutlanır. Diğer Türk boylarında hâlâ kullanılır bana göre Türkiye kutlanmama sebebi İslamda bu tarz şeylerin hoş karşılanmaması. Bilgi sahibi olan paylaşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Festen -- 16 Mart 2016; 21:32:54 >
  • Ateşperest, Mecusi bayramının müslümanlarla, islamiyet ile ne alakası var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.SERTAÇ

Ateşperest, Mecusi bayramının müslümanlarla, islamiyet ile ne alakası var!

Sen ne diyon kardeş ?
  • Bu hafta sonu yine kazlıçeşmeyi kapatıcaklar.Geçen yıl marmaraydan dönerken acaba burası farklı bir ülke mi diye düşünüyordum :-(

O kadar polis var en azından şu açtıkları saçma apo ve sarı-kırmızı-yeşil bayrağı alsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.SERTAÇ

Ateşperest, Mecusi bayramının müslümanlarla, islamiyet ile ne alakası var!

Evet alakası yok haklısın.Peki senin kandiller kutlanırken ses çıkarmamanı,tespih çekmeni,zemzem suyu içmeni neye yorabilirim

Bidat bidattır.Samimi olun
  • Kültürel erozyon yüzünden olabilir. Ama asıl mesele ise insanları meşgul edecek şeylerin artması ve vaktin sınırlı olması. Vaktinin büyük bir çoğunluğunu işte geçiriyorsun. Yemek, uyumak, dinlenmek, sohbet muhabbet, akraba eş-dost ziyaretleri, sinema, dizi, oyun, maç, futbol, internet, hobiler, sevgiliyle kaçamaklar, sosyal medya saçmalığı, spor, ek iş, daha fazla eğlence, içki, kurs, eğitim, hayvanlara ve insanlara yardım, alışveriş vs vs. Çok sey var yani. Hangi birine ne kadar yetişeceksin. Bazılarımızın çalışmaktan uyumaya ve dinlenmeye dahi vakti olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

araplastilar.

+1 adam noktayı koymuş üzerine bir sey yazmaya gerek yok Araplaştılar bu kadar basit sorumluları da malum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlış biliniyor nevruz denen festival Çin'den Doğu Avrupa'ya kadar her yerde kutlanır.Orjinal çıkış yerini bilmemekle beraber, Butun kültürlerin Doğudan geldiğini farkedersek ya Eski Turk, Çin, Hint ya da Mezopotamya festivali olasiligi ağır basıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.