Şimdi Ara

Türkler Niye Nevruz Kutlamıyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ateşin üstünden zıplasan ne olur zıplamasan ne olur biz nevruzu polis taşlayan teröristlerde tanıdık onun için sempatik gelmiyor
  • pkk bayrağı açılan her bayrama karşıyız

işçi bayramı dediler, hep pkk bayrağı, rusya bayrağı açtılar
  • neredeyse hergün birşeyleri kutluyoruz. onu da kutlamayıverelim
  • Türkiye'deki,Azerbaycan'daki,Kırgızistan'daki,Özbekistan'daki,Kazakistan'daki Türkler;Kürtlerin bayramını çalmıştır.Çalıntı bayram kutlanır mı hiç...

Ben kutluyorum.

Siz de kutlayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökbayrak

Türkiye'deki,Azerbaycan'daki,Kırgızistan'daki,Özbekistan'daki,Kazakistan'daki Türkler;Kürtlerin bayramını çalmıştır.Çalıntı bayram kutlanır mı hiç...

Ben kutluyorum.

Siz de kutlayın...

Vuoo ya sağlam kafa yapmışsın yada sağlam ironi yapmışsın kardeş, ne içtiysen bende aynısında istiyorum...
    Kürtler şimdiye kadar hangi devleti kurmuş ona bir bak sonra bayramlara sahip çık.

Nevruz sümerlilerden buyana kutlanan birşey herkes istediği gibi kutlayabilir, kimse sahiplenemez düşüncesindeyim. Meydanı bölücülere bırakmamak adına Türkiyede de kutlanması gerekir. Bir şeyi ordata bırakırsan hemen sahiplenirler. Bırakın nevruzu baklavayı rakıyı bile başkası sahiplendi...

• woltmer kullanıcısına yanıt
    Şu son 10-15 senedir kimse bu bayramı sahiplenmiyor ama herkes de güzel güzel kutluyordu.Nasıl bir kafa yapısı çok geniş coğrafyalarda kutlanan bu bayramın kendilerine ait olduğunu iddia ediyor,anlamak güç.Sonuç olarak görüşünüze katılıyorum,herkes kutlasın ama sağa sola saldırmadan.Ben kutlarken demir dövüyorum,Ergenekon'u anıyorum.Öteki yeşillendiğini kutlasın,sorun yok.Ama dediğim gibi pis emellerine alet etmeden...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

quote:

Orijinalden alıntı: T.SERTAÇ

Ateşperest, Mecusi bayramının müslümanlarla, islamiyet ile ne alakası var!

Evet alakası yok haklısın.Peki senin kandiller kutlanırken ses çıkarmamanı,tespih çekmeni,zemzem suyu içmeni neye yorabilirim

Bidat bidattır.Samimi olun

alakası yok derken, Müslümanım diyen Nevruz kutluyor. Bunu demek istemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgado.11

quote:

Sen ne diyon kardeş ?

Biraz aşağıda bir arkadaşıma cevap verdim. Oraya bakabilirsiniz.
  • Baharın gelişini miting yaparak mı kutlamak gerekiyor? Aile ve dostlarla pikniğe çıkmak yeterli değil mi?

Ayrıca bakınız :
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Hıdırellez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Evet alakası yok haklısın.Peki senin kandiller kutlanırken ses çıkarmamanı,tespih çekmeni,zemzem suyu içmeni neye yorabilirim

Bidat bidattır.Samimi olun

alakası yok derken, Müslümanım diyen Nevruz kutluyor. Bunu demek istemiştim.

E tamam Müslümanım diyen Nevruz kutlayıcısıyla Müslümanım diyen Kandil kutlayıcısı arasındaki fark mı olduğunu düşünüyorsun ?

Bidat bidattır tekrar söylüyorum.Birisine susup diğerine ateşler püskürtmek olmaz

• delgado.11 kullanıcısına yanıt
    Türkler kutluyor Türkiye kutlamıyor. Azerbaycan'da nevruz dolayısıyla 10 gün tatil verilir yine Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'da da kutlanır.
    Hangi geleneğimize sahip çıkıyoruz ki nevruza sahip çıkalım.
    Bunun farklı sebepleri olabilir ama çoğunluğu dinsel sebeplerden. Ateş üzerinden atlamalar ateşe tapmayı simgeliyor falan filan zırvaları sebebiyle
    kutlamalar bırakılmıştır. Olabilir simgelesin, Azerbaycan ateş diyarı Azeri ise ateşe tapan demektir zamanında o bölgede Zerdüştler yaşadığı için bu ad
    verilmiş belki Türkler içinden de ateşe tapanlar çıkmış olabilir ama bu bügün bizim kutlamamız için bir engel değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KatakIysm

Türkler kutluyor Türkiye kutlamıyor. Azerbaycan'da nevruz dolayısıyla 10 gün tatil verilir yine Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'da da kutlanır.
    Hangi geleneğimize sahip çıkıyoruz ki nevruza sahip çıkalım.
    Bunun farklı sebepleri olabilir ama çoğunluğu dinsel sebeplerden. Ateş üzerinden atlamalar ateşe tapmayı simgeliyor falan filan zırvaları sebebiyle
    kutlamalar bırakılmıştır. Olabilir simgelesin, Azerbaycan ateş diyarı Azeri ise ateşe tapan demektir zamanında o bölgede Zerdüştler yaşadığı için bu ad
    verilmiş belki Türkler içinden de ateşe tapanlar çıkmış olabilir ama bu bügün bizim kutlamamız için bir engel değil.

Dünyadaki en büyük Türk devletiyiz ama ne Türklüğümüz kalmış ne başka birşey çok yazık. Bu böyle gitmez onlar kutlamaz bunlar kutlamazla olmaz bu ülkede Türk kültürüne sahip çıkan çok insan var onlar kutlasa en azından yayılır. Kutlamayan arapperestlerde kutlamasın Türklükle ilgili her zaman birşeylerden eksik kalmışlardır bundada kalırlar birşey olmaz

• Nevruz (bahar bayramı) ne alaka? Bahar geliyorsa geliyor ne yapayım? Bahar mevsim de kış mevsim değil mi? Kar - yağmur yağmadan bereket olur mu, barajlar dolar mı, doğa tabiat dengeli olur mu? O zaman kış bayramı da olsun onu da kutlayalım. Mala bir defa bağlayınca tam bağlıyoruz yemin ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: high speed dirt

Nevruz (bahar bayramı) ne alaka? Bahar geliyorsa geliyor ne yapayım? Bahar mevsim de kış mevsim değil mi? Kar - yağmur yağmadan bereket olur mu, barajlar dolar mı, doğa tabiat dengeli olur mu? O zaman kış bayramı da olsun onu da kutlayalım. Mala bir defa bağlayınca tam bağlıyoruz yemin ederim.

Süregelen antik pagan ritüellerde rasyonallik aramak ağaca neden bez çaput bağlamak yerine ağaç kovuğuna bulaşık süngeri iliştirmiyorlar demekle aynıdır.Adam inanıyor işte.Kült kültürü

Ne içtiysen aynısından
  • quote:

quote:

Nevruz (bahar bayramı) ne alaka? Bahar geliyorsa geliyor ne yapayım? Bahar mevsim de kış mevsim değil mi? Kar - yağmur yağmadan bereket olur mu, barajlar dolar mı, doğa tabiat dengeli olur mu? O zaman kış bayramı da olsun onu da kutlayalım. Mala bir defa bağlayınca tam bağlıyoruz yemin ederim.

Süregelen antik pagan ritüellerde rasyonallik aramak ağaca neden bez çaput bağlamak yerine ağaç kovuğuna bulaşık süngeri iliştirmiyorlar demekle aynıdır.Adam inanıyor işte.Kült kültürü

Ne içtiysen aynısından

Ben ne içicem adam yüzyıllar önce içmiş hala ayılamamış işte .

• quote:

quote:

quote:

Ne içtiysen aynısından

Ben ne içicem adam yüzyıllar önce içmiş hala ayılamamış işte .

Evet doğru

Şamanizmde kımız içmenin şifalı ve kutsal olduğuna inanılırdı.Bu anlayış bizdeki tasavvufa da yansımıştır

• Her mevsimin gelişini kutlayacaksk işimiz var valla.
    İlla baharın gelişini Kutlayacaksanız eş dost aile arkadaş her neyse toplanıp mangala gidebilirsiniz.
    Pkk paçavrası asılıp "biji serok apo" Sloganları atılan bayrama bayram demem ben.
    Araplaşmayla alakası yok.Bu pkk yandaşı provokatörlerin yıllardır yürüttüğü Nevruz provokasyonları yüzünden Ben de dahil Herkesin bakış açılarının değişmesine ndden olmuştur.
    Halkların bağımsızlığı Külliyen yalandır.Aslolan halkların özgürlüğüdür.
    Kutlamak isteyen özgürce kutlamalıdır.

• Ne yazık ki pkk yanlısı kürtler onuda olay çıkarmak için kullanmaya çalışıyor.
    O yüzden uzak duruyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.