Şimdi Ara

Türkler neden pata küte filmleri seviyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi cidden anlamıyorum. Expandables 3 bu kadar abartılacak bir film mi? Arkadaşım çıkmış bana "Expandables hayatımda izlediğim en güzel film" diyor.
    Bir kişinin 10 kişiyi patakladığı, ninja ya da kafa kesme sahnelerinin olduğu filmleri neden bu kadar çok seviyoruz? Sinemalar.com'da 8,6 almış Expandables 3. Inception gibi bir film bile 8,7 IMdb'de. Yapmayın Allah aşkına biri açıklasın.

• Savaş ve dövüş bu milletin genlerinde var. Böyle yaratılmışız.
  • Herkesin kendi tarzı vardır başkasına güzel gelen film bi başkası için kötü olabilir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizden birisi bizden bahsederken başka ülke vatandaşı gibi konu başlığına neden "türkler" yazar bende bunu anlamadım gitti.
  • Bol aksiyon ve ünlü oyuncular oldu mu tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPM

Bizden birisi bizden bahsederken başka ülke vatandaşı gibi konu başlığına neden "türkler" yazar bende bunu anlamadım gitti.

+1
  • quote:

Bizden birisi bizden bahsederken başka ülke vatandaşı gibi konu başlığına neden "türkler" yazar bende bunu anlamadım gitti.

Ne yazacak Ugandalılar mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: axeles

quote:

Ne yazacak Ugandalılar mı?

Millet olarak, bizim toplum yada bizim milletimiz v.b kelimeler kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoterickk -- 3 Eylül 2014; 20:39:05 >
  • fazla açıklamak istemiyorum işin içine siyaset filanda girecek çünkü o yüzden kısaca adam eve geldiğinde rahatlamak istiyor yani kafasını dağıtmak için izliyor. Kanallarda ticaret için insanların bir nevi istediklerini veriyor hem adam rahatlıyor hem kanala gelir geliyor. Mesela sen adama sanat filmi koysan önüne adam o filmdeki olayları anlamaya mı kafa yoracak yoksa kendisiyle ilgili duruma mı ? benim yorumum böyle
  • Kafa çalıştırmaya gerek kalmıyor. Sadece izle ve anı yaşa. Derdini tasanı unut. Ne oldu ne olacak diye düşünmüyorsun hiç. Beyne mola yaptırıyorsun bir nebi.
    Filmi izleyen kişi sürekli boş vakti olan, derdi tasası genel olarak olmayan, düşünüp kafa yoracak meseleleri olmayan biri olsa muhtemelen filmi eleştirerek izleyecek. Hay süzün saçmalığınıza deyip kapatacak belkide ama izleyen kişi sürekli ufak tefek dertlerle cebelleşen, uykuya dalmadan önce dahi ne olacak bu işlerin hali diye düşünen biri olunca işler tamamen değişiyor. Adam filmi izliyor, kaptırıyor kendini filme ardından bir farkına varıyor ki dert tasa unutmuş gitmiş bir iki tanede cıvık ciddiyetsiz sahne geçiyor arada keyfide yerine geliyor. Ardından da diyor ki ne keyifli zaman geçirdim ben be. Sonrada izlediği en güzel film oluyor işte. Yeterli sebepler bana göre.

• tam da böyle, evet.
  • Her Türk öyle filmleri sevmiyor, benim gözlemlediğim kadarıyla son 5 yıldır kendi milletimizi her alanda kötülüyoruz. Bir başkasından 10 film fazla izleyen adam ondan üstün oluyor, az film izleyen cahil oluyor. Sadece eleştiri yapmak yerine bu sorun için ne tür çözümler ürettin? Ya da çözmeye çalıştın mı? Arkadaşın sadece ''pata küte'' filmleri onun yararına olacak bir şeyler söyledin mi? O filmden başka çok daha güzel filmler olduğunu anlattın mı?

Soruya gelince bir şeyin reklamı ne kadar iyi olursa o kadar ilgi çeker. Bu kadar yıldız oyuncuyu hangi filmde görebilirsin? İnsanların ilgisini çekmesi çok doğal. Genellikle ''pata küte'' filmler sadece sana 2 saatini iyi geçirten filmlerdir. O filmi izledikten 1 yıl sonra aklında çok az şey kalır. Gerçekten düşündüren, hissettiğimiz filmleri ise belki de ömrümüz boyunca çoğu karesini hatırlarız. İşte pata-küte filmleri izleyen insanla sinemasever insan arasında ki fark budur. Sinemasever uzun vakitte etkilenmek ister, diğer insanlar ise arkadaşıyla vakit geçirmek için sinemaya gider veya zaman geçsin diye film izler. Gerçekten sinema'yı sevdiği için film izlemez.

Tabii tüm bunlar arkadaşının ''dünyanın en iyi filmi'' demesini haklı çıkarmıyor. İnsan yaptığı her şeyi abartmayı sever, özellikle az yaptığı şeyleri. Arkadaşın büyük ihtimalle çok film izleyen birisi değil, aslında çok ama çok film izleyen biri bile bu kadar büyük bir cümle kuramaz. Arkadaşına en beğendiğin filmleri göstererek yanlış düşündüğünü anlatıp, rahatsız olduğun şey'i düzeltebilirsin. Sadece bu konu için değil her konuda söylediğim şey geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anders. -- 4 Eylül 2014; 1:25:00 >

• Anders. kullanıcısına yanıt
    Dediklerinde kesinlikle haklisin kardesim ancak bu tür anlayış yüzünden Türkiye'ye artik konu olarak yoğun filmler gelmiyor sinemaya. Çünkü ilgi cekmiyorlar. Bunu ona soyleyince de "Zevkler ve renkler tartışılmaz" diyor.
    Abi bak sana yemin ediyorum. Geçen gün Eclipse izliyoruz Twilight Saga'dan bilirsin, adam dedi ki "Bu ne bicim film ya. Kurt var vampir var. 2 saat filmde bir tane savas sahnesi var. Hic koymasaydiniz bari" dedi ya. Var mi boyle bir sey? Hic mi bir sey anlamadin diger sahnelerden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myowol -- 4 Eylül 2014; 1:40:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myowol

Dediklerinde kesinlikle haklisin kardesim ancak bu tür anlayış yüzünden Türkiye'ye artik konu olarak yoğun filmler gelmiyor sinemaya. Çünkü ilgi cekmiyorlar. Bunu ona soyleyince de "Zevkler ve renkler tartışılmaz" diyor.
    Abi bak sana yemin ediyorum. Geçen gün Eclipse izliyoruz Twilight Saga'dan bilirsin, adam dedi ki "Bu ne bicim film ya. Kurt var vampir var. 2 saat filmde bir tane savas sahnesi var. Hic koymasaydiniz bari" dedi ya. Var mi boyle bir sey? Hic mi bir sey anlamadin diger sahnelerden...

Bence filmlerin gelmemesinin nedeni sürekli izleyicinin çok az olması. Yani çoğu insan sinemaya gidince çok reklamı yapılan, yıldız oyunculu filmlere giriyor. Bir salon full çekerken diğer salonda 5-10 kişi olursa doğal olarak sinemacılar da insanların talep ettiği filmi getirirler yada ona göre davranırlar. Ama ben yine insanları suçlamak istemiyorum böyle olmasının çok ama çok nedeni var. Bu anlayış bence en az 50 yıl daha böyle gidecek ve yeni bir şeyler yapılmazsa süre daha da uzar.

• Anders. kullanıcısına yanıt
    Yanlış bir yaklaşım bence. İnsanların neden sinemaya karşı ilgisi az ülkemizde? Neden sadece genç aşıkların uğrak mekanı? Çünkü kaliteli filmler yok. Ülkemizde sinema anlayışı önce osurup ardından ona gülmekten ibaret. Adam gelmiş 40 yaşına gidip de onu sinemada izlemez. İzlerse sıkıntı vardır. Bilmiyorum sinemada izlediniz mi ama Fetih filmi kaliteli bir yapım olmaması rağmen bizim sinema için çıta üstü bir filmdi salonlar doldu. Malatya gibi bir şehirde yer yok diye ilk defa o filmde geri dönmüştüm. İzlediğimde salonda 50 yaşlarında teyzeler amcalar vardı. Memurlar dolmuştu salona.

Sadece iki gram gözyaşı barındıran aşk filmlerinden veya saçma sapan küfürlere gülen mizah anlayışından ziyade ortak değerleri konu alan, sinemanın ve teknolojinin yeniliklerini-imkanlarını kullanan birkaç film yapsak insanların sinemaya olan bakış açısı değişecek.

Takımın geliri yok diye sağlan transfer yapmayan adamlarla aynı mantık sizin dediğiniz. Para gelmesi için sana taraftar ve başarı lazım taraftar ve başarı için ise sana iyi futbol lazım. İyi futbol için ise sana sağlam transfer lazım. Birbirine bağlı bir çıkmaz var sadece yapılacak olan ilk önce borçla harçla birkaç futbolcu almakta. Yani ilk önce zarar eder miyim korkusuyla değil olmak zorunda diye birşeyler yapılmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

Yanlış bir yaklaşım bence. İnsanların neden sinemaya karşı ilgisi az ülkemizde? Neden sadece genç aşıkların uğrak mekanı? Çünkü kaliteli filmler yok. Ülkemizde sinema anlayışı önce osurup ardından ona gülmekten ibaret. Adam gelmiş 40 yaşına gidip de onu sinemada izlemez. İzlerse sıkıntı vardır. Bilmiyorum sinemada izlediniz mi ama Fetih filmi kaliteli bir yapım olmaması rağmen bizim sinema için çıta üstü bir filmdi salonlar doldu. Malatya gibi bir şehirde yer yok diye ilk defa o filmde geri dönmüştüm. İzlediğimde salonda 50 yaşlarında teyzeler amcalar vardı. Memurlar dolmuştu salona.

Sadece iki gram gözyaşı barındıran aşk filmlerinden veya saçma sapan küfürlere gülen mizah anlayışından ziyade ortak değerleri konu alan, sinemanın ve teknolojinin yeniliklerini-imkanlarını kullanan birkaç film yapsak insanların sinemaya olan bakış açısı değişecek.

Takımın geliri yok diye sağlan transfer yapmayan adamlarla aynı mantık sizin dediğiniz. Para gelmesi için sana taraftar ve başarı lazım taraftar ve başarı için ise sana iyi futbol lazım. İyi futbol için ise sana sağlam transfer lazım. Birbirine bağlı bir çıkmaz var sadece yapılacak olan ilk önce borçla harçla birkaç futbolcu almakta. Yani ilk önce zarar eder miyim korkusuyla değil olmak zorunda diye birşeyler yapılmalı.

Dediğin kısmen doğru. İyi film çıksa bile insanlar ilk olarak yine popüler filmleri tercih eder. Sadece bizim ülkemiz için değil başka ülkeler içinde böyle. Fark ise bizde sinema sadece araç. Dediğim gibi burda arkadaşıyla vakit geçirmek için gidiyorlar, film izlemek istedikleri için değil.

Sinema neden ilgi çekmiyor ise çok nedeni olan bir konu. İyi film az çıkıyor, evet ama Kış Uykusu ne kadar hasılat yapmış? İtirazım Var ne kadar hasılat yapmış? Fetih 1453'ün ilgi görmesinin sebebi olağanüstü bir şekilde reklamının yapılması. O zaman her film reklam yapsın diyebilirsin ama reklamlar 3-5 kuruş değil zaten adam film çekerken bütün imkanlarını kullanıyor. Onur Ünlü'nün tefecilere 2 milyon borcu var sırf film yapmak için adam tefecilerden borç alıyor. Ayşe Arman ile röportaj'ı var, okuyabilirsiniz.

Sonuç olarak hangi iyi film hak ettiğinin tamamını aldı? Bu yüzden iyi film çıkmıyor demek yanlış. Çok defa iyi filmler çıktı hiçbiri değerini almadı. Bu iş nasıl çözülecek bilmiyorum. Devlet, sinemacı, halk ve sinema şirketleri arasında iyi bir ilişki olması lazım. Bu da 5-10 yılda olacak şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anders. -- 4 Eylül 2014; 12:28:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

Dediğiniz de haklı olmakla birlikte şöyle bir durum da var. Neye göre kaliteli bir film? Milletimiz Fetih filmine kaliteli diye gitmedi bence. Biz seviyoruz tarihimizi ve kendimizi övmeyi, yüceltmeyi. Bana kalırsa senaryo olarak çok özenti bir filmdi ama kalitesi çoğu türk filminin üzerindeydi genel olarak. Gel gelelim Kurtlar Vadisi filmi de sinemaları doldurdu kaliteli diyebilir miyiz? Bence hayır. Diğer tarafta şuan sinemalarda olan Kış Uykusu filmi sadece 300bin kişi tarafından izlenmiş. Kaliteli film algısı bizim toplumumuzda farklı algılanıyor. Ya da bizim ülkenin bir numaralı sinema kalite algısı, reklam. Maalesef.

• burada sıkıntı onun 8.6 alması değil inceptionın 8.7 alması iyi filmlerin 8-9 arası başyapıtlarında 9 üstü oy alması lazım amma ve lakinki 1 1 1 verip ortalama düşürme oluyor imdbde çok bu
  • Kaliteden kastım kullanılan teknoloji. Ne bileyim bir araba kazasını hala oyuncak arabayı uçurumdan yuvarlamakla değilde neyse şuan kullanılan hakettiği teknoloji onunla yapmak. Bahsettiğim kalite bu. Ayrıca kış uykusunu filan geniş kitleler izlemez çünkü ortak payda oluşturamıyor. Mesela hobbiti kim izler orta dünya hayranları. Fetihi kim izler osmanlı hayranları. O açıdan diyorum. Vatan millet sakarya deyip bir film çekerseniz o paydadaki insanları toplarsınız. Veya ne bileyim Derin devlet Türkiyenin üzerinde oynanan oyunlar derseniz o paydayı alırsınız. Bilmiyorum anlatabildim mi.

Kaliteden kastettiğim sanatsal bir ağırlığı olması veya sağlam senaryo değil. Kaliteden bahsettiğim filme baktığında bir patlama sahnesinde hay sizin yaptığınız filmi dedirtmemeleri.
  • Konuyu okudum da mesajlarda @zube 'nin 3 mesajına da +1 yazıyorum.
    Hepsine tek tek cevap vermeye gerek yok.
    Doğru tespitleri var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.