Şimdi Ara

Türkler Neden Ingilizce Bilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanyada almanca kursuna gidiyorum sınıf 25 ben dahil 3 Türk var ama hiçbirimiz ing. Bilmiyoruz sınıfta en az 10 degisik millet var hepsi ingilizce biliyor.Almanyada ilkokul mezunu herkes ingilizce biliyor liseden mezun olurken ispanyolca,fransızca vs.de bilip mezun oluyorlar Türk egitim sisteminin ciddi degiiklige ihtiyacı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dilin yapısı bize biraz ters çoğu kişi konuşamıyor , pratik yapma şansımız az , eğitimimizde yeteri kadar önem verilmiyor.
  • İstersen sessizce kafamıza sıkalım , ölelim ha ? İngilizce bilmiyoruz diye.. Adam Alamanyaya getti , Türk eğitim sistemini eleştiriyor..

Bak benim sevdiğim bir sözü vardır ingilizce olarak yazayım : Focus your job.

Türkçesi : Kendi önünden ye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tour Guide -- 27 Kasım 2012; 11:28:45 >
  • Günaydın.
  • Nedir bu elestiri anlamadım ingilizcem olmadıgı için baya zorluk çekiyorum belirli bir yastan sonrada ögrenmesi zorlasıyor Turkiyede uni. mezunlarının cogu ingilizce bilmiyor bilen taraftakilerin coguda kendi imkanlarıyla ögrenmis kisiler bana göre uni. bitirmis biri ingilizce.bilmiyorsa kafasína sıkabilir yoksa bu hatta zaten 1-2 bin tl maaşla sürünücek.

• Eğitim sistemi yanlış, o yüzden. . Yoksa İngilizce öğrenmesi kolay bir dil.
    Bu arada İngilizce Mütercim Tercümanlık okuyorum.

• arkadaş bu konuda haklı. ingilizce bilme oranı en düşük toplumlardan biriyiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TU Braunschweig ' de mi okuyorsun ?

Lisans tamamla için bende Almanya düşünüyorum.. İngilizce bilmemek kişinin kendisiyle alakalı bir durumdur , neticede Afrika'da ki adamlar ders yüzü görmeden çatır çatır konuşabiliyorlar. Adamlar geliştirmişler kendilerini..

Almanya'ya gideceğini düşünüp de ingilizce ya da almanca bilememek bence yanlış olan.

Adama sormazlar mı ? neyine güvenip gidiyosun diye ?
  • bilmek zorundamiyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

TU Braunschweig ' de mi okuyorsun ?

Lisans tamamla için bende Almanya düşünüyorum.. İngilizce bilmemek kişinin kendisiyle alakalı bir durumdur , neticede Afrika'da ki adamlar ders yüzü görmeden çatır çatır konuşabiliyorlar. Adamlar geliştirmişler kendilerini..

Almanya'ya gideceğini düşünüp de ingilizce ya da almanca bilememek bence yanlış olan.

Adama sormazlar mı ? neyine güvenip gidiyosun diye ?

Afrika`daki adamlarin catir catir ingilizce konusmalarinin sebebi kendilerini gelistirmis olmalarindan kaynaklanmiyor.1800`lerden beri avrupa ulkeleri somurgesi altinda olduklari icin konusuyorlar.Bu somurge olayi yuzunden cogu afrika ulkesinin insanlari kendi milli dillerinden cok avrupa dillerini biliyorlar.

• İngilizler neden Türkçe bilmiyor? (madalyamı isterim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FERFEROS

Eğitim sistemi yanlış, o yüzden. . Yoksa İngilizce öğrenmesi kolay bir dil.
    Bu arada İngilizce Mütercim Tercümanlık okuyorum.

+1
    Türkiye'de eğitim sistemi başı başına yanlış.Çocuklara düşünme, fikir yürütme, problem çözme yerine sadece bilgi yüklüyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

İngilizler neden Türkçe bilmiyor? (madalyamı isterim)

Çünkü dilimiz yaygın bir dil değil.Dünya'nın ortak dili İngilizce o yüzden olsa gerek.

Arkadaşın sorusuna ise ; bizim Türkler daha Türkçe'yi doğru konuşamazken (genel olarak) İngilizce konuşmasını beklememelisin.
  • eğitim sistemi ile alakası yok. bizim dilimizin yapısıyla alakası. cümle yapsından tut her şeye kadar türkçe çok zor . ama almanca ingilizce cümle yapısı aynı. orada sadece kelime değişiyor almanca kelimeleri çıkart yerine ingilizce kelimeleri koy .
    ama aynı şeyi bizde yapamıyorsun çünkü bizim cümle yapımız çok farklı . egitimle filan olacak iş değil ilkokulda 1. sınıftan itibaren yazı yazma ile haftada 5 saat ingilizce dersi vermediğimiz sürece bu hep böyle olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 27 Kasım 2012; 12:09:15 >
  • tabii ki egıtım ıle alakalı konservatuarda okuyorum gerızekalılar haftada 3 saat ıngılızce koyuyor , saglık, psıkolojı, beden, bılgısayar, din okulumda ki gereksiz dersler
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakko9

tabii ki egıtım ıle alakalı konservatuarda okuyorum gerızekalılar haftada 3 saat ıngılızce koyuyor , saglık, psıkolojı, beden, bılgısayar, din okulumda ki gereksiz dersler

egitimden kasıt nedir senin 20 yaşından sonra ögrenecegin ingilizce ile bir almanın 20 yaşından sonra ögrenecegi ingilizce bir mi ?
    bir cümle kur misal
    Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal (bunu ingilizceye nasıl ceviriyorsun sadece kelime bilmekle olmuyor değil mi bir cümle yapısı öznenin yerideğişecek yüklemin yeri değişecek vs. vs. ama almanca bir cümleyi ingilizceye ceviriken sadece almanca kelimelerin yerine ingilizce kelimeleri koyuyorsun ve al sana ingilizce ) egitimle nasıl alakalı olur yukarıda da belirttim 1. sınıfta yazı dersi ile birlikte ingilizce ögretmeye başlarsın haftada 5 saat ingilizce dersi olur anca böyle eğitimin faydası...

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

tabii ki egıtım ıle alakalı konservatuarda okuyorum gerızekalılar haftada 3 saat ıngılızce koyuyor , saglık, psıkolojı, beden, bılgısayar, din okulumda ki gereksiz dersler

egitimden kasıt nedir senin 20 yaşından sonra ögrenecegin ingilizce ile bir almanın 20 yaşından sonra ögrenecegi ingilizce bir mi ?
    bir cümle kur misal
    Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal (bunu ingilizceye nasıl ceviriyorsun sadece kelime bilmekle olmuyor değil mi bir cümle yapısı öznenin yerideğişecek yüklemin yeri değişecek vs. vs. ama almanca bir cümleyi ingilizceye ceviriken sadece almanca kelimelerin yerine ingilizce kelimeleri koyuyorsun ve al sana ingilizce ) egitimle nasıl alakalı olur yukarıda da belirttim 1. sınıfta yazı dersi ile birlikte ingilizce ögretmeye başlarsın haftada 5 saat ingilizce dersi olur anca böyle eğitimin faydası...

aynen 5.sınıftan ıtıbaren 6-7 saat olarak egıtmeye baslasalar dı yinede ortalamanın uzerınde olurdu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

quote:

bir cümle kur misal

aynen 5.sınıftan ıtıbaren 6-7 saat olarak egıtmeye baslasalar dı yinede ortalamanın uzerınde olurdu.

elbette, ama işte herşey dilin yapısında bitiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

İngilizler neden Türkçe bilmiyor? (madalyamı isterim)

su bile vermem
  • Simdi turkiye de ingilizceye onem verilmiyor. Okullardaki hocalar bile genelde ing konusamaz ve ogrenciler de ogrenmeye pek hevesli olmuyorlar cunku baktiginda mat falan kat kat daha onemli oss gibi yaris var onlerinde onlar da uni de hazirliga gelince zorlaniyorlar cogu uni hazirlikta da sallamiyor durum bu yani bu arada Volkshochschuleye mi gidiyorsun dil okulu olarak onlar iyi bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.