Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Domuz eti daha yaglidir. Bir kitapcik vardi kütüphanemde, bir ara vakit bulursam tarayip eklerim buraya, karsilastirmali olarak verilmis orada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 10 Mart 2013; 22:04:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

Domuz eti daha yaglidir. Bir kitapcik vardi kütüphanemde, bir ara vakit bulursam tarayip eklerim buraya, karsilastirmali olarak verilmis orada...

Yanlis arkadas,domuz eti yagli degildir. Domuzun yagi vucudunun deri kisminda olur. Domuzun eti ayni tavugun beyaz etine benzer. Mesela koyun domuzun aksine yaglidir ve kokarda. Devamli koyun eti yiyen bazi turklerin arabasina bile binemem. Kokudan insanin kusacagi gelir. Tabiki bunlari domuzu sevdirmek için soylemiyorum. Yanlis bilgilerle yazildigi için cevapladim. Ben domuz yedim ama fazla sevmem. Kuzu etini daha çok severim. Kitapçiga falan bakmaya gerekyok. Zira 35 senedir yurt disindayim. Burada en fazla yenen ve ragbet olan domuz etidir. Domuzun yagli kismi ayri satilir. Insanlar onunda hastasidir. Sabahlari yumurta ile tavada yerler. Adida ingilizcesi bacon,flamancasi spek, fransizcasida le lard almancasida speck tir. Bu yagli kismi lahana ilede çok pisirirler.
    Iste size bilenden bir kaç bilgi. Isterseniz dahada yazarim ama vaktim fazla yok

• quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

Ayni sekilde benim vurgulamak istedigim bu. Kisi "inancimdan ötürü yemiyorum domuz etini" dese zaten konu kapanacak. Ancak "su parazit var domuzda o yüzden yemiyoruz, bak hic sigirda koyunda bunlar var mi" dediginde cevap hakki doguyor.

Daha onceki sayfadada sormustum ama kaynadi heralde arada ben sadece kalori bakimindan merak ediyorum hangi ette yag orani daha fazladir mesela ayni sartlarda beslendigini farzedersek hayvanin.

senin cevabinda yukarida. Domuzun et kisminda yag olmaz. Yanlis bilgiler edinmeyin. Domuzun yagi sadece deri kismina yakin yarlerdedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

quote:

Domuz eti daha yaglidir. Bir kitapcik vardi kütüphanemde, bir ara vakit bulursam tarayip eklerim buraya, karsilastirmali olarak verilmis orada...

Yanlis arkadas,domuz eti yagli degildir. Domuzun yagi vucudunun deri kisminda olur. Domuzun eti ayni tavugun beyaz etine benzer. Mesela koyun domuzun aksine yaglidir ve kokarda. Devamli koyun eti yiyen bazi turklerin arabasina bile binemem. Kokudan insanin kusacagi gelir. Tabiki bunlari domuzu sevdirmek için soylemiyorum. Yanlis bilgilerle yazildigi için cevapladim. Ben domuz yedim ama fazla sevmem. Kuzu etini daha çok severim. Kitapçiga falan bakmaya gerekyok. Zira 35 senedir yurt disindayim. Burada en fazla yenen ve ragbet olan domuz etidir. Domuzun yagli kismi ayri satilir. Insanlar onunda hastasidir. Sabahlari yumurta ile tavada yerler. Adida ingilizcesi bacon,flamancasi spek, fransizcasida le lard almancasida speck tir. Bu yagli kismi lahana ilede çok pisirirler.
    Iste size bilenden bir kaç bilgi. Isterseniz dahada yazarim ama vaktim fazla yok

Bunca yillik biyoloji bilgim altust oldu hayvanlar yagi depo polisakkariti olarak kullanmiyormu bu yagda damar cevresi ve diger ic organlarin cevresinde toplanmiyormuydu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya arkadas bu aksam hanim domuz eti tas kebabi yapmis. Içine birada katiliyor. Belçikanin milli yemegi. Size o kadar anlatmaya çalistim. Kitaba,ansiklobediye veya duyduklariniza inanmayin. Domuz eti yagli degildir. Size mi inanayim yoksa yedigim ve onumde duran domuz etine mi! Domuzun yagi etinde degildir!!!!
    Ama sosis bacon falan yarseniz yagli olur. Zira yaglari sadece o kismindadir ce sosis yapilirken içine domuzun yagi katilir % 30 seklinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Ya arkadas bu aksam hanim domuz eti tas kebabi yapmis. Içine birada katiliyor. Belçikanin milli yemegi. Size o kadar anlatmaya çalistim. Kitaba,ansiklobediye veya duyduklariniza inanmayin. Domuz eti yagli degildir. Size mi inanayim yoksa yedigim ve onumde duran domuz etine mi! Domuzun yagi etinde degildir!!!!
    Ama sosis bacon falan yarseniz yagli olur. Zira yaglari sadece o kismindadir ce sosis yapilirken içine domuzun yagi katilir % 30 seklinde.

Cevabin icin saol fakat bilimsel olarak kaynak olmadigi icin serdar in yorumunu bekliyecegim kesin kaniya varmam icin.

• Verdigin linkte yaglarin içindeki bilesimleri karsilastiriyor. Domuzunda bahsettigim gibi derisine yakin olan yerdeki yagi (lard) karsilastiriyor.
    Neyse benim için önemli olan hangi hayvanin eti degil ama o hayvanin ne yedigi önemli. Avrupada super marketlerde satilan domuz veya baska bir hayvanin etini yiyemiyorum. Domuz etini komsumdan aliyorum. Ayni bizim yedigimiz yiyecekleri yiyor. Diger hayvanlarinda sadece bio yani organik yemlerle beslenen hayvanlarin etini yiyebiliyorum.Tavuk ve yumurtasida ayni gine komsudan aliyorum. Mis gibi temiz ve saglikli. Zaten super markette satilan yumurta ve köyden alinan yumurta ve tavugun lezzet farkini biliyorsunuzdur.
    Dini nedenlerle domuz yemeyen arkadaslarada saygim sonsuzdur. Insanlar dûsûnce ve hareketlerinde her zaman hür ve bagimsiz olmalidir.
  • yedim tadı dandikti tavuktan şaşmayacan. bol soslu tavuk eti bir numara yanına ayran yada kola gerisi boş. birde normal kayseri pastırması off
  • @2000watts

Etin icinde yag olmadigi, kasin et olarak adlandirildigi ve yagin ayrilmasiyla kalan kismin et olarak adlandirildigini ve bunun da yagdan yoksun oldugu söylemini ben söyledim zaten; bu konuda sknti yok. Olay sadece bahsedilen et "ürünlerinin" icerdigi yag oraniydi, ben de bu vesileyle "domuz eti daha yaglidir" dedim. Salt et (Magerfleisch) en az yag iceren, halk arasinda yagsiz et olarak bilinen et türüdür ve domuzun da en degerli kismidir. Gida bilimcileri %10'dan az yag iceren etlerin tümünü yagsiz et sinifina almislardir.

http://www.agricultureandfood.de/ernaehrung_-_rezepte/ernahrung/fakten_fett_ernahrung.aspx#.UUOeXzf4LM4

Bu baglamda, yasgiz ette de yag oldugunu bilmeyen arkadaslara da bir selam göndermis olalim.

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

Bunu müteakip söz verdigim gibi kütüphanemdeki bir kaynaktan karsilastirmali besin maddeleri tabelasini paylasiyorum. Gecikme icin özür dilerim, lakin son günlerde cok calismam gerektiginden mütevellit taramaydi suydu buydu islerine vakit ayirma sansim olmadi malesef. Artik affediverirsiniz.

Ceviriyi resimlerin altina ekliyorum.

Anahtar:

Lebensmittel: Besin maddesi
    Schweinefleisch: Domuz eti
    Rindfleisch: Sigir eti
    Hackfleisch: Kiyma
    Kalbfleisch: Dana eti
    Hammelfleisch: Koyun eti
    Kaninchenfleisch: Tavsan eti
    Pferdefleisch: At eti
    Herz: Kalp
    Hirn: Beyin
    Kaldaunen: Iskembe
    Leber: Karaciger
    sehr mager: en az yagli
    mager: az yagli (yagsiz)
    mittelfett: orta derecede yagli
    Schweineschnitzelfleisch: Domuz Schnitzel'i
    Schweinekotelett: Domuz pirzolasi
    Schweinenackenkotelett: Domuz boynu
    sehr fett: cok yagli

Energiegehalt in 100 gr. eßbarem Anteil kcal: 100 gram besin maddesi icerisindeki kcal bazindaki enerji
    Abfall: atik
    Asil ilgilenilen kisim=> Fett: Yag miktari (100 gram icinde)

Görüldügü gibi en az yagli domuz etinde 4 grama karsilik sigir etinde 2 gram yag bulunurken bir üst kademe olan az yagli et olarak domuz etinde 7, sigir etinde 11 gram yag bulunmakta.
    Dolayisiyla "domuz eti yaglidir" demek aslinda dogru degildir. Domuzu yagli yemeyi sevenler bunu böyle hazirlar, aslinda Magerfleisch denilen yagsiz (az yagli) domuz etini bulmak da mümkündür ayni sigir etini bulmanin mümkün oldugu gibi. Nasil ki koyunun kuyruk kismiyla sirtini bir tutamazsaniz domuzun da karniyla boynunu, kalcasiyla sirtini bir tutamazsiniz. Biri elmadir zira, digeri armut.

Kaynak: Kleine Nährwert-Tabelle der Deutschen Gesellschaft für Ernährung e.V. von Prof.Dr.W.Wirths, 32. Auflage 1986

Sorusu veya düsüncesi olanla konuyu tartismaya devam edebiliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 15 Mart 2013; 23:47:59 >

• @serdar
    Cevabiniz icin tesekkur ederim sizide urastirdim biraz ama aklima takiliyordu domuz etinin obeziteyle baglantisi verdiginiz bilgilere bakilirsa anladigim kadariyla sorun domuz etiyle alakali degilde hayvanlara verilen besinlerle ve urunlerin hazirlanisiyla alakali.

Belki konuyla alakali degil ama bende veterinerlik dusunuyorum ozel kacmiyacaksa artilarini ve eksilerini ister buradan ister ozelden yuzeysel olarak anlatabilirseniz sevinirim.

• @1mpossible

Rica ederim, ne demek.

Konu disi:

Veteriner hekimlik güzel, güzel oldugu kadar da zor bir meslektir. Olaya isin artisi eksisi yönünden degil de, ne oldugu ve ne kadar gelecek vadettigi acisindan bakmakta fayda oldugunu düsünüyorum. Zira tip doktorlugu da Türkiye'de 10 sene önceki düzeyinde degil. Veteriner hekimlik de zira öyle.

Veteriner hekimlik agir 5 yillik tibbi bir egitim neticesinde edinilen bir meslek ve egitimin 4 yildan uzun sürmesi vesilesiyle yüksek lisans düzeyiyle mezun olunur. 1 yillik yabanci dil hazirlik bu süreye dahil degil. Ögrencinin egitimi süresinde karar verebilecegi oldukca genis bir is yelpazesie sahiptir. Sözgelimi bir veteriner hekim,

- Kücük ve büyük hayvan klinikleri, hastanelerinde pratisyen hekim olarak ya da özel muayenehane serbest hekim olarak,
    - Fakültelerde arastirma görevlisi olarak,
    - Devletin veteriner isleri dairelerinde hükümet veteriner hekimi olarak,
    - Hayvansal gida sektörünün yetistirme ve kesime kadar olan tüm asamalarinda, (ciftlik, mezbaha, et üretim ve isleme tesisleri)
    - Ilac firmalarinin üretim, pazarlama, organizasyon ve daha bircok alaninda calisabilir, aktif görev alabilir.

Sahsen ben yurtdisina cikip meslegimi icra etmeyi uygun gördüm ve su an Almanya'da bir büyük hayvan kliniginde pratisyen hekim olarak calismaktayim.

Bu acidan okuyacaginiz fakülteyi iyi tercih etmeniz gerekiyor. Türkiye'de her seyin enflasyonu oldugu gibi her milletvekilinin secim malzemesi olarak kullandigi ve gücünün yettigince köse basina acmaya calistiklari egitim kurumlari gibi veteriner fakülteleri de var. Bu vesileyle Türkiye'deki 19 fakülteden 4 fakülte tavsiye edilebilir. Bunlar,

- Ankara,
    - Bursa Uludag,
    - Istanbul ve
    - Elazig Firat Üniversitelerinin veteriner fakülteleridir. Sayet ileride AB dahili yurtdisi düsünecek olursaniz Ankara ve Bursa fakültelerini tavsiye ederim, zira bu fakülteler EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education) isimli, egitimin AB düzeyinde olup olmadigini denetledigi ve eksiklerin belirlenmesi konusunda direktiflerde bulunan ve bunlari kontrol eden bir organizasyon tarafindan tam, Elazig Firat Ünv. Veteriner Fakültesi ise sartli olarak akredite edilmislerdir. AB dahilinde yürütülecek bir diploma tanimasi sözkonusu oldugunda bunlar gözönünde bulundurulacaktir.

Umarim yeterli olmustur. Sorun olursa daha cevap veririm.

• degisik bir konu olmus
  • Yerleşik-göçebe çatışmasını başka yerlerde de okumuştum. Mantıklı olabilir. Konu ile ilgili Türklerin tüketmemesine neden olarak Türk mitolojisinde benzer bir yan yok, Yunan mitolojisi ile örneklendirilmiş. Başka bir forumda da Yahudilerden Araplara, Araplardan da din yoluyla bize geçen adetlerden biri olduğunu okumuştum.
  • Bilimsel açıklaması domuz yediklerini tamamen sindiremeyen veya sindirim sistemi yavaş çalışan bir hayvandır yani bu hayvan kesildiğinde sindirim sisteminde ve bünyesinde tamamen atamadığı atık kaldığından ve bu hayvan her şeyi yemesiyle bilinir bu sebepten dolayı yenilmesi sağlık açısından risk içerir.
    Ayrıca yediğimiz tavukların içinden tümör çıktığını ve 15 gün yaşamadığını biliyor musunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnanç meselesi. Bitti, bu kadar.
  • Türkler değil Müslümanlar yemiyor.Bizim burdaki alışveriş merkezinde ne zaman görsem domuz eti tükenmiş oluyor yani yiyeni çok fazla

• Çok fazla yerleşik hayatta kalmamış göçebe yaşamış bir toplumdu türkler müslümanlıktan önce. O yüzden hayvancılıkla uğraşmazdı. Ayrıca asyaya özgü bir hayvan değil domuz. Bence nedeni bu yüzden başka birşeyden değil.
  • Domuz pistir (yaşantı olarak) .+Sindirim sistemi çok yavaş olduğu için etinde zararlı maddeler bulunur

• Her türlü abur cubur ye, kaynağı belirsiz sokak yemeklerini afiyetle götür, uçan kaçan demeden hayvanları ye ama domuza gelince pis! Domuzlara iade-i itibar yapılmalı artık.

O değil de ben domuz çobanlarına takıldım. Madem bu adamlara hem ibadet yasak hem evlilik, ne yapıyordu bu adamcağızlar

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.