Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeliiDumrul

eger milyarlarca insan yiyorsa bence yemek lazım, bana göre islam aleminde geri kalma sorunu var her konuda, et yemeyerek yada az yiyerek beyinlerinin geldigi hale bakınız.

Bu ne saçmalıktır ya? Gören de müslümanlar hiçbir eti yemiyor sanacak. İslam hakkında hiçbir şey bilmeden yorum yaptığından dolayı bence sen geri kalmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amo

Türkler neden köpek eti yemiyorlar? çok faydalıymış.

İşte çinlileri bu yönden kutluyoruz değilmi domuz sever arkadaşlar. Tüm protein kaynaklarını kullnıyorlar... Çocuk düşük olsa araya vermiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaos25
    Domuz pis bir hayvandır.Pislik yer hatta kendi bokunu yer... seni bile yer anlayacağın işte bu gerçekten iğrenç olurdu ....

Milyonlarca domuz gördüm, daha gidip de orada yem dururken bok yemeye giden bir domuz görmedim. Ha etrafi yalarken bok da bulasirsa ona birsey diyemeyecegim, zira aynisini sigir da yapiyor.

Ayrica konu bok yemeyse tavuk da yer o mereti, hatta üsenmez, eselenip arar ve bulur.

quote:

Orijinalden alıntı: Carmanja

Kükürt miktarı çok olan ve molekül halkası çok büyük olan domuz etindeki yağlar kolestrol artışına neden olur. çok miktarda doymuş yağ asitlerini de içerir. Damarlarda birikimlere neden olur. Trişin den diğer arkadaşlar bahsetmiş, çok güç tespit edilir, beyine yerleşip, insanı ölüme götürebiliyor. Yine arkadaşların belirttiği gibi sindirim sistemi güçlü değildir.

Neden bu belanın içine girelim? Ne zorumuz var? Mis gibi kuzu eti, sığır eti varken...

Kuyruk yagi da asiri kolesterol artisina neden olur, ayrica asiri et tüketimi de saglikli degildir, hangi et türü olursa olsun. Ama gidip de pirzola yersen o kadar cok yag tüketmezsin, zira yag, vücutta esit dagilmamistir.

Ayni mantikla gidip domuz karin yersen cok yag, sirt yersen az yag tüketmis olursun. Ayrica karsilastirilacak olursa 100 gram kuzu pirzola 16 gram yag ihtva ederken domuz pirzola 10 gram ihtiva eder. Bilincli tüketim cok önemlidir.

Doymus yag asidi her beden tarafindan ihtiva edilir. Kisi bunlari yemezse vücuduna almaz da. %100 et icindeki yag orani yer yer diger tüketilen hayvanlardan düsüktür bile. O yüzden en yagli yeri kriter alacaksak eger, sigirin da bircok yagli bölgelerinden örnek vermemiz gerekir.

Trisin tehlikelidir, evet. Uygun yetistirme sartlarinda ortaya cikmaz dahi. Ayrica trisinle dolu bir yaban domuzu yenmek istense dahi, 74 derecede 6-8 dakika pisirilen ya da 100 derece civarinda kizartilan bir ette bu parazitleri bulamazsiniz.

Besleme sartlari uygun olmayan, kemik unu gibi yem katki maddeleriyle yetistirilen sigirlar da örnegin BSE (deli dana) riski tasir. Yanisira insan icin tehlike arz edebilecek bircok hastalik ihtiva edebilir.

Bu yüzden veteriner hekimlik meslegi yetistirme alaninda da vardir ve devlet bu meslek grubuna söz hakki verdikce yetistirme insan sagligi acisindan neredeyse zararsiz düzede olacaktir.

Mis gibi kuzu ve sigir eti varken domuz yemek zorunda kimse degil. Ancak domuz yiyenlere karsi, dinin emirlerini de dogru göstermek adina yalan yanlis bilgiler ortaya koymak da hic ama hic dogru degil. Bu baslikta yazis amacim da bu.

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Senin okumayacağını bildiğim için bak ben koydum buraya, üşenme de oku, ben üşenmedim taradım.
    Domuz yediği yerle pislediği yeri ayırteder.
    Okumayan, işkembeden meydanı boş bulup sallayanların ülkesinde yaşıyoruz.
    Din, bu bağnazlığı en çok körükleyen mefhumdur. Hiçbir bilimsel gerekçesi olmadığı halde yasaklanan bir hayvan.

Cahillikler Kitabı 2 (Hayvanlar Alemi) NTV Yayınları (sayfa 50)

Domuz, sadece apis ve bacak aralarinda az miktarda ter bezi bulundurdugundan vücut isisini regüle etmek icin camura ihtiyac duyar. Ahirda camur bulamadigi yerde ise diskiya yatar. Diskida yatmaya bayilmazlar, ama sicaktan ölmektense ve camur bulamazlarsa da o diskiya girerler.

Ahirda da gözlemledigim gibi, eger ciftci 19-20 derece taban sicaligini saglayamazsa diski lekeleri görülebiliyor deri üstünde. Sicaklik düzenlendiginde ise diskinin bulundugu bölüme gitmiyorlar bile.

70 derece cöl sicaginda acaba bula bula bir camur havuzu bulsa ona girer mi insan yoksa girmez mi. Domuz icin de ayni sey gecerli.

quote:

Orijinalden alıntı: C4
    izmirde bir çiğköfteci vardı, geçmiş senelerde domuz eti kullandığı için trişine bağlı ölümler oldu ve yakalandı. hatta akabinde etli çiğköfte yasak edildi belki hatırlarsınız.

Adi üstünde cigköfteci ve bu adam ancak yaban domuzu bulabilmistir. Mucize degil bunun yasanmasi.

quote:

Orijinalden alıntı: iztuzu

yorumlar öyle bir noktaya geldi ki birisi "domuz kurban olarak da kesilebilir/hindistanda da ineğin yerine domuz kutsal sayılacakmış" derse şaşırmayacağım

"Domuz igrenc bir hayvandir, hatta öyle ki kendi pisligini yer. Yedigin anda kolesterolünde firlama olur, kalbin neye ugradigini sasirmiscasina dambir dumbur atar. Büyüme hormonu da o kadar yüksektir ki, yersen dev gibi olursun." gibi yorumlara alisan bir toplum, domuzun aslinda öyle bir hayvan olmadigini duyunca kulagina garip gidiyor tabii.

Kimse domuz kurban olarak kesilsin ya da mükemmel ötesi bir hayvandir demiyor. "Yeter artik bilmeden yapilan bu karalama" diyor, özeti bu.

quote:

Kimse domuz eti faydali demiyor. Sigirdan daha cok zararli degil diyor. Fark bu. Köpek eti de konuyu sulandirmak icin skca kullanilan bir yöntem...

• quote:

quote:

İşte çinlileri bu yönden kutluyoruz değilmi domuz sever arkadaşlar. Tüm protein kaynaklarını kullnıyorlar... Çocuk düşük olsa araya vermiyorlar.

Hayvanlar, yasam ve kullanim gruplarina göre ayrilirlar sevgili arkadasim. Domuz da cift tirnakli ciftlik hayvanlari grubundadir ve et tüketimi icin yüz hatta binyillardir yetistiregelmektedir. Köpek ise bir kullanim hayvani degildir. Cinlilerin yaptigi cinlileri baglar...
  • Bu video da her zaman öne sürülür, palavranin daniskasi. Hangi kurt cikiyormus icinden? Trisin desen, kist halinde bulunan bu kurt gözle dahi görülmez, mikroskopik düzeydeki kurtlar böyle görülmez.

Cikardigi kurt buna ne kadar cok benziyor degil mi?

Acikta kalan ete ya da ölü bedene asagidaki resimdeki arkadas gelip larvalarini severek birakir.

Özetle video palavradan baska birsey degil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

quote:

Hayvanlar, yasam ve kullanim gruplarina göre ayrilirlar sevgili arkadasim. Domuz da cift tirnakli ciftlik hayvanlari grubundadir ve et tüketimi icin yüz hatta binyillardir yetistiregelmektedir. Köpek ise bir kullanim hayvani degildir. Cinlilerin yaptigi cinlileri baglar...

(alıntı yaptığınız mesajımla ilgili cevabınıza yönelik)isteyen domuz yer isteyen yemez fakat domuzun yenmemesi bilimsellik taşımayan saçma bir din geleneğidir, islam yobazlığıdır şeklinde aşağılayıcı bir tablo çizilmekte. dediğinizin aksine domuz mükemmelleştirilip islamın bilimsellikten uzak olduğu ima ediliyor.günümüzde başta bilim olmak üzere müslümanlar medeni çizginin gerisindedir fakat ortaçağ karanlığı denilen zamanlarda küçümsenemeyecek derecede her bilimde ileri olan İslam dünyası ve alimleri birçok buluşa imza atarken ve bilgiyi keşfederken domuzun ne olup ne olmadığını bilemeyecek kadar cahil miydi.yoksa papanın "ılımlı islam" diyerek körüklediği içkinin günah olmadığının ve bazı ibadetlerin günümüzde yok sayılabileceğini keza bazı günahların da çağdışı olduğunu söyleyen batı dünyası ve özentileri mi biliyor?
    uzun lafın uzun olmayanı" 1400 küsür senedir İslam âlemi yanlış biliyor da siz mi doğrusunu biliyorsunuz"

• quote:

(alıntı yaptığınız mesajımla ilgili cevabınıza yönelik)isteyen domuz yer isteyen yemez fakat domuzun yenmemesi bilimsellik taşımayan saçma bir din geleneğidir, islam yobazlığıdır şeklinde aşağılayıcı bir tablo çizilmekte. dediğinizin aksine domuz mükemmelleştirilip islamın bilimsellikten uzak olduğu ima ediliyor.günümüzde başta bilim olmak üzere müslümanlar medeni çizginin gerisindedir fakat ortaçağ karanlığı denilen zamanlarda küçümsenemeyecek derecede her bilimde ileri olan İslam dünyası ve alimleri birçok buluşa imza atarken ve bilgiyi keşfederken domuzun ne olup ne olmadığını bilemeyecek kadar cahil miydi.yoksa papanın "ılımlı islam" diyerek körüklediği içkinin günah olmadığının ve bazı ibadetlerin günümüzde yok sayılabileceğini keza bazı günahların da çağdışı olduğunu söyleyen batı dünyası ve özentileri mi biliyor?
    uzun lafın uzun olmayanı" 1400 küsür senedir İslam âlemi yanlış biliyor da siz mi doğrusunu biliyorsunuz"

Tip alaninda yapilan arastirmalar, örnegin cerrahi arastirmalar; kisinin izni olmamis olacagi vesilesiyle islam medeniyetlerinde yapilmamistir. Matbaadan tutun da bircok gelismeye karsi da kendini kapali tutmustur. Son 100-150 yillik teknolojik ve bilimsel gelisme hizini da gözönünde bulunduracak olursak, 1400 yillik islam aleminin bilmedigi yahut yanlis bildigi seyleri, en azindan kendi alanimda dogru bilebilirim, zira bunun icin koca bir fakülte bitirdim ve uzmanlasacak düzeyde ekstra okudum ve bu isi icra ediyorum yurtdisinda.

Isteyen inanir, istemeyen inanmaz. Domuz yüceltilemeyecegi gibi bazi seyleri kanitlayacagim diye hak etmedigi gibi yerin dibine de sokulamaz, bu aldatmacaya islamin ihtiyaci oldugunu da sanmiyorum. Mensuplari bunun pesinden kosmaktan cekinmiyor malesef, az evvelki kurt videosunda da görmüs olacaginiz üzre.

"Islamin yobazligi" gibi bir ifadeyi ben kullanmadim, en azindan üstüme alinmiyorum bu vesileyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 15 Mayıs 2012; 20:26:10 >

• Allah c.c herzaman insanı sınamaktadır taa ilk insan Hz Adem cennette iken dahi onu sınamıştır dünyanın nimeti varken çeşit çesit.. demişki sadece birtek şeyi yememeni istiyorum demiş ne olur du ki o kadar yiyeceğin içinde o yasak elmayı yemeseydi..nitekim dünyadada durum aynı yiyecek binlerce çeşit yiyecek varken domuzu yemeyin demiş ne olur ki dünya kadar et çeşidi varken domuzu yemese insanoğlu ..bu inat niye yemeyiver kardeşim ona mı kaldın..işin özü budur
  • quote:

quote:

Tip alaninda yapilan arastirmalar, örnegin cerrahi arastirmalar; kisinin izni olmamis olacagi vesilesiyle islam medeniyetlerinde yapilmamistir. Matbaadan tutun da bircok gelismeye karsi da kendini kapali tutmustur. Son 100-150 yillik teknolojik ve bilimsel gelisme hizini da gözönünde bulunduracak olursak, 1400 yillik islam aleminin bilmedigi yahut yanlis bildigi seyleri, en azindan kendi alanimda dogru bilebilirim, zira bunun icin koca bir fakülte bitirdim ve uzmanlasacak düzeyde ekstra okudum ve bu isi icra ediyorum yurtdisinda.

Isteyen inanir, istemeyen inanmaz. Domuz yüceltilemeyecegi gibi bazi seyleri kanitlayacagim diye hak etmedigi gibi yerin dibine de sokulamaz, bu aldatmacaya islamin ihtiyaci oldugunu da sanmiyorum. Mensuplari bunun pesinden kosmaktan cekinmiyor malesef, az evvelki kurt videosunda da görmüs olacaginiz üzre.

"Islamin yobazligi" gibi bir ifadeyi ben kullanmadim, en azindan üstüme alinmiyorum bu vesileyle...

hocam ben genel anlamda diyorum, şahsınız üstüne alınacağı bir mevzu yoktu. domuz yiyip yememek insanın tercihine kalmıştır-çevremde yiyip de çok lezzetli olduğunu hatta viskiyle iyi gittiğini söyleyenler de var- fakat bazı kişilerin domuz eti yiyor ve yiyecek diye İslamı lekelemeye çalışması çamur atması yanlıştır.

Çok derin üniversiteleri bitirmiş, yoğun bir akademik kariyere sahip olabilirsiniz. tıp alanında islamda araştırma yapılmamıştır demişsiniz. İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't eseri orta çağdan başlayarak 400 yıllık bir süreçte başta latinceye çevrilip hristiyan dünyasında tıp alanında başucu kitabı olmuştur ki islam dünyasından örnek alınan tek tıp eseri değildir. İbn-i Sina da cerrahi araştırmalar yapmadan, anatomik bilgiden yoksun domuz konusunda immünolojiden habersiz biçimde olup da kafasından şiir yazar gibi yazmamıştır. bu yüzden duyduklarımız değil de tarihimizi anlatan tarafsız ve doğru anlatan eserler okunursa bilgi ve deneyden yoksun bir bilime sahip olmadığımız anlaşılacaktır. günümüzde bilim ve teknoloji çok ilerlemiştir ama bu geçmişteki bilimin tümü ilkel demek değildir zira piramitler günümüz teknolojisi ve bilimiyle de yapılamamaktadır. ecnebi güdümlü diyalektik kurallar bize bilim diye yutturulup doğruymuş gibi imgelememiz isteniyor.

uzun lafın uzun olmayanı "1400 senedir İslam ve alimleri yanlış biliyor da biz mi doğru biliyoruz". saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Senin okumayacağını bildiğim için bak ben koydum buraya, üşenme de oku, ben üşenmedim taradım.
    Domuz yediği yerle pislediği yeri ayırteder.
    Okumayan, işkembeden meydanı boş bulup sallayanların ülkesinde yaşıyoruz.
    Din, bu bağnazlığı en çok körükleyen mefhumdur. Hiçbir bilimsel gerekçesi olmadığı halde yasaklanan bir hayvan.

Cahillikler Kitabı 2 (Hayvanlar Alemi) NTV Yayınları (sayfa 50)

Bu güne kadar okuduğum güzel yazılardan biri. Sizlere teşekkür ederim.

Mevlân Hz. de aynısını Mesnevide yazmış "Hindistan dudularının dudulara söyledikleri" diye yazmış. Dudular dudulardan ne duyarlarsa onu söylerler.

Mesnevi: 2. Cilt, sayfa: 21, beyt: 255

"Yüzbinlerce "LÂHAVLE" (Türkçesi: Ya sabır diye tespi çeken) okuyan ŞEYTAN'a bak; ey Âdem (Adam/er), İBLİS'i gör, bak, nasıl YILANDA (tıpçının arkasına) gizlenmiş!"

1. Cilt, sayfa: 310, beyt: 3895

"O zaman, yüzlerce Âdem (adam/erkek)'in perdesini yırtar, YÜZLERCE YENİ müslüman OLMUŞ (müslüman olarak doğmuş) SUÇSUZ, günahsız İBLİS yaratır!" diyor, Mevlâna Hz..

• bu soruyu bende çok merak ediyordum ama burdada cevabını bulamamıs maalesef.Ben bir müslüman olarak domuzu cok sevimli ve komik bulurum,bahceli bir evim olursa mutlaka besleyecegim bir hayvan ayrıca cokta lezzetli görünüyor.Ama bu zamana kadar yemedim,yemeyide düşünmüyorum.Bazen bazı seyleri kabul etmek lazım,dinimizdede ''yemeyin''deniliyorsa mutlaka bir nedeni vardır ama su an bunu anlamamıza yetecek teknolojimiz yok.
    Ona bakılırsa martı,eşek,at vs. yenilmez deniliyor oysa bu hayvanlarda ot ile besleniyor.
    Ayrıca her ülkenin cografi kosulları farklı burda bulunan bir hayvan veya meyve bir baska ulkede bulunmuyor yada yetişmiyor ne yani millet ac mı kalacak.Afrika ulkelerınde timsah eti veya maymun eti yeniliyor.Adamların sartları bunlara musade edıyor,onlarda gerekeni yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

quote:

Arkadaşlar Albati'nin paylaşımı yani 50 ci sayfayı cidden bir okuyun ben okudum aydınlandım... Domuz kadar temiz narin bir canlı yokmuş birde domuz domuz gibi terlemiyormuş gördünmü bak inek terler, keçi terler, ama domuz öylemi, hatta piyanosu bile varmış...

efendim domuzz pislediği yerle camura yattığı yeri ayırabiliyormuşta , hatta ver joistiki eline ileri geri hata geride götürerek oyun bile oynatabilirmiş... öyle herşeyide yemezmiş efendim soğanı pişmez ise pek sevmiyor limon kabuğunuda haşlanmış seviyormuş..

Albati bizi aydınlattığın için teşekkür ederiz....

NOT: abarttığımı veya dalga geçtiğimi sanmayın harbiden bunları yazıyor

Efendim en önemli noktayı unuttum, domuzlar o uzun kiprikleri ile birgün bizi tedavi edebilirmiş hatta sadece yemek için değil insanla olan ilişkisi farklı bir boyut alabilirmiş

Bir rivayete göre domuzlar uzaydan gelmiş

Gülerken gözlerimden akan yaş çenemde birleşip spacce tuşuna damladı

• quote:

Çünkü köpeklerle türklerin arasında farklı bir bağ var.Çoban sürüyü köpeğe emanet eder,adam bahçesinde köpek besler evi korusun diye. Köpeği yerse kim beklicek sürünün başında gece oğlumu nöbet tutacak bahçede.
  • quote:

Peki müslümanların başta bilim olmak üzere medeni çizginin gerisinde olmasının nedenleri nelerdir ?

• quote:

hocam ben genel anlamda diyorum, şahsınız üstüne alınacağı bir mevzu yoktu. domuz yiyip yememek insanın tercihine kalmıştır-çevremde yiyip de çok lezzetli olduğunu hatta viskiyle iyi gittiğini söyleyenler de var- fakat bazı kişilerin domuz eti yiyor ve yiyecek diye İslamı lekelemeye çalışması çamur atması yanlıştır.

Çok derin üniversiteleri bitirmiş, yoğun bir akademik kariyere sahip olabilirsiniz. tıp alanında islamda araştırma yapılmamıştır demişsiniz. İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't eseri orta çağdan başlayarak 400 yıllık bir süreçte başta latinceye çevrilip hristiyan dünyasında tıp alanında başucu kitabı olmuştur ki islam dünyasından örnek alınan tek tıp eseri değildir. İbn-i Sina da cerrahi araştırmalar yapmadan, anatomik bilgiden yoksun domuz konusunda immünolojiden habersiz biçimde olup da kafasından şiir yazar gibi yazmamıştır. bu yüzden duyduklarımız değil de tarihimizi anlatan tarafsız ve doğru anlatan eserler okunursa bilgi ve deneyden yoksun bir bilime sahip olmadığımız anlaşılacaktır. günümüzde bilim ve teknoloji çok ilerlemiştir ama bu geçmişteki bilimin tümü ilkel demek değildir zira piramitler günümüz teknolojisi ve bilimiyle de yapılamamaktadır. ecnebi güdümlü diyalektik kurallar bize bilim diye yutturulup doğruymuş gibi imgelememiz isteniyor.

uzun lafın uzun olmayanı "1400 senedir İslam ve alimleri yanlış biliyor da biz mi doğru biliyoruz". saygılarımla.

Bunlari reddeden bir sözüm zaten yok. Ancak domuz üzerine oturup da yapilmis bir arastirma gösterebilirseniz bana bu kaynaklardan ben hicbir sey söylemeden kabul edecegim.

1400 senedir islam alimlerinin bildiklerine saygili olmakla birlikte herseyi bilemeyeceklerini belirtiyorum, konu bundan ibaret ki konumuz domuz eti.

• quote:

quote:

Bunlari reddeden bir sözüm zaten yok. Ancak domuz üzerine oturup da yapilmis bir arastirma gösterebilirseniz bana bu kaynaklardan ben hicbir sey söylemeden kabul edecegim.

1400 senedir islam alimlerinin bildiklerine saygili olmakla birlikte herseyi bilemeyeceklerini belirtiyorum, konu bundan ibaret ki konumuz domuz eti.

Kardeş islmda domuzun haram olmasının nedeni, leş yiyen ve pis bir hayvan olması nedeni iledir.. İslam aleminde leş yiyen hayvanların hepsinin yenmesi haramdır. Ayrıca Türklerin islamiyetten önce domuz yememelerinin sebebi ise pis bir hayvan olmadısır. Yani kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Siz kendi pisliğini yiyen bir domuz görmemeiş olabilirsiniz. fakat domuzlar kendi pisliklerini yerler.

İslamda yasaklanan şeylerin nedeni bilimsel bir açıklaması olduğu için yasaklanmamaıştır. Kuranı kerimde yani Allah (cc) kelamında belirtilen ayetler dorultusunda helal veya haram kılınmıştır.

Şuda bir hakikattirki islamda ysaklanan herşeyin toplum nazarında zararı ve toplumun yapısını bozan şeylerdir. Bu günümüz teknolojisi ve bilim ilerledikce islamın yasakladığı şeylerin bilimsel çalışmaların sonucunda zararlı olduğuda veya bazı şeyleri önlediği görülmektedir.

Albati nin yukarda paylaştığı sayfadaki gibi islamda haram kılındı diye başımıza taç etmeye gerekyoktur... Domuz pis bir hayvantır ter bezleri olmadığı için bir çok toksini içeriisnde barındırır.

İslamı aşağılama aşamasında kendi aklınızı ve kendi şahsiyetinizi aşağıladığınızın farkına varmayacağınızı biliyorum

eğer ben dinleri karalayacak olsam sizden çok daha iyisini yapara karşıdaki cevap dahi veremeyecek duruma getirebilrim. Fakat siz o kadar düşman olmanıza rağmen hala muhalefet olmayı beceremiyorsunuz ben ona şaşıyorum...

• quote:

Kardeş islmda domuzun haram olmasının nedeni, leş yiyen ve pis bir hayvan olması nedeni iledir.. İslam aleminde leş yiyen hayvanların hepsinin yenmesi haramdır. Ayrıca Türklerin islamiyetten önce domuz yememelerinin sebebi ise pis bir hayvan olmadısır. Yani kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Siz kendi pisliğini yiyen bir domuz görmemeiş olabilirsiniz. fakat domuzlar kendi pisliklerini yerler.

İslamda yasaklanan şeylerin nedeni bilimsel bir açıklaması olduğu için yasaklanmamaıştır. Kuranı kerimde yani Allah (cc) kelamında belirtilen ayetler dorultusunda helal veya haram kılınmıştır.

Şuda bir hakikattirki islamda ysaklanan herşeyin toplum nazarında zararı ve toplumun yapısını bozan şeylerdir. Bu günümüz teknolojisi ve bilim ilerledikce islamın yasakladığı şeylerin bilimsel çalışmaların sonucunda zararlı olduğuda veya bazı şeyleri önlediği görülmektedir.

Albati nin yukarda paylaştığı sayfadaki gibi islamda haram kılındı diye başımıza taç etmeye gerekyoktur... Domuz pis bir hayvantır ter bezleri olmadığı için bir çok toksini içeriisnde barındırır.

İslamı aşağılama aşamasında kendi aklınızı ve kendi şahsiyetinizi aşağıladığınızın farkına varmayacağınızı biliyorum

eğer ben dinleri karalayacak olsam sizden çok daha iyisini yapara karşıdaki cevap dahi veremeyecek duruma getirebilrim. Fakat siz o kadar düşman olmanıza rağmen hala muhalefet olmayı beceremiyorsunuz ben ona şaşıyorum...

Neden birilerini asagilama gayretinde olayim ki? Asagilamak istesem ortaya koydugum donelerim cok daha farkli olurdu.

Ter bezlerinin olmamasi nedeniyle vücudunda toksin barindirdigina dair cok bilimsel doneyi de islam alimlerinin yaptigi bilimden mi yoksa kurandan mi aldiginizi da merak ediyorum dogrusu. Bu hayvanlarin, unutulmus olacak ki iki de böbregi var. Toksin atiminda ter bezleri tek yol degildir, vücutta bir görevi yapan organ az calisirsa ayni görevi yapan bir digeri tüm sorumlulugu üstlenir; bilmiyorsaniz ögrenin derim.

Kisi derse ki kuran haram kilmistir, ben yemiyorum; o zaman boynum kildan ince, tek kelam söz söylemem. Ama kisi sanki bunun arastirmasini yapmis, hayatinda 1 kere dahi olsun domuz görmüs degilken "diskisini yer, les yer, pistir, onu yapar bunu yapar" derse ve ne haddir ki toksinden falan bahsedese kusura bakmasin kimse, ama en azindan alanimla ilgili cevap verme hakkini da kendimde görürüm.

Son cümleniz malesef icler acisi. Bir baskasinin inancini neden karalama ihtiyaci hissedeyim? Bu sakin, sizin taraftari olmadiginiz bir düsünceyi karalamak istemeniz paralelliginde olmasin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 16 Mayıs 2012; 9:58:07 >

• quote:

quote:

Neden birilerini asagilama gayretinde olayim ki? Asagilamak istesem ortaya koydugum donelerim cok daha farkli olurdu.

Ter bezlerinin olmamasi nedeniyle vücudunda toksin barindirdigina dair cok bilimsel doneyi de islam alimlerinin yaptigi bilimden mi yoksa kurandan mi aldiginizi da merak ediyorum dogrusu. Bu hayvanlarin, unutulmus olacak ki iki de böbregi var. Toksin atiminda ter bezleri tek yol degildir, vücutta bir görevi yapan organ az calisirsa ayni görevi yapan bir digeri tüm sorumlulugu üstlenir; bilmiyorsaniz ögrenin derim.

Kisi derse ki kuran haram kilmistir, ben yemiyorum; o zaman boynum kildan ince, tek kelam söz söylemem. Ama kisi sanki bunun arastirmasini yapmis, hayatinda 1 kere dahi olsun domuz görmüs degilken "diskisini yer, les yer, pistir, onu yapar bunu yapar" derse ve ne haddir ki toksinden falan bahsedese kusura bakmasin kimse, ama en azindan alanimla ilgili cevap verme hakkini da kendimde görürüm.

Son cümleniz malesef icler acisi. Bir baskasinin inancini neden karalama ihtiyaci hissedeyim? Bu sakin, sizin taraftari olmadiginiz bir düsünceyi karalamak istemeniz paralelliginde olmasin?

Bilgilen diye söylüyorum, İslam alimlerinin yaptığı bilim ile günümüzdeki bilimin farkı yoktur. Sadece size empoze edilen Dinciler yasakcıdır araştırmaz düşünmez tezatı içinde olduğunuzdan bu cümleyi sarf ediyorsunuz. Siz size empoze edilen şeyleri öyle bir sindirmişinizki sarfettiğiniz aşağılayıcı cümleleriniz size sona derece normal gelmektedir.

Ayrıca demişinizki sırf dininde haram diye araştırmış gibi pistir falan demişiz... Sen albati'nin 50. sayfasını okudunmu... biz hiç domuzlara pis diyebilirmiyiz... komiksiniz harbiden

Efem terlemiyorsa mangal gibi böbrekleri var değil mi, bir canlının vucudundaki taoksinleri sadece böblreklerin temizleyeceğini hangi angut sana söyledi...
    Terlemeye ve sağlıklı böbrekeri olan bir canlının vucudundaki toksinler giderilemiyor iken... Sindirim sistemi zayıf bir canlının böbrekleri nasıl temizliyormuş

Gelelim toksin meselesine, domuzlar terlemedikleri için toksin miktarı diğer hayvanlara göre fazladır. Neden araştırın efendim google diye birşey var...
    Sana birde ip ucu vereyim googleden araştırırken yardımcı olur...
    Domuzların böbrekleri neden gridir... burdan başla ....

• quote:

Bilgilen diye söylüyorum, İslam alimlerinin yaptığı bilim ile günümüzdeki bilimin farkı yoktur. Sadece size empoze edilen Dinciler yasakcıdır araştırmaz düşünmez tezatı içinde olduğunuzdan bu cümleyi sarf ediyorsunuz. Siz size empoze edilen şeyleri öyle bir sindirmişinizki sarfettiğiniz aşağılayıcı cümleleriniz size sona derece normal gelmektedir.

Ayrıca demişinizki sırf dininde haram diye araştırmış gibi pistir falan demişiz... Sen albati'nin 50. sayfasını okudunmu... biz hiç domuzlara pis diyebilirmiyiz... komiksiniz harbiden

Efem terlemiyorsa mangal gibi böbrekleri var değil mi, bir canlının vucudundaki taoksinleri sadece böblreklerin temizleyeceğini hangi angut sana söyledi...
    Terlemeye ve sağlıklı böbrekeri olan bir canlının vucudundaki toksinler giderilemiyor iken... Sindirim sistemi zayıf bir canlının böbrekleri nasıl temizliyormuş

Gelelim toksin meselesine, domuzlar terlemedikleri için toksin miktarı diğer hayvanlara göre fazladır. Neden araştırın efendim google diye birşey var...
    Sana birde ip ucu vereyim googleden araştırırken yardımcı olur...
    Domuzların böbrekleri neden gridir... burdan başla ....

Madem domuz bu kadar pis mikrop barındıran bir hayvan Allah niye yaratmış onu ?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.