Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    domuz etini dünya üzerinde kaç ülke tüketiyor biliyor musun sen ?
    bana hurafeyle gelme bana belgeyle gel...

Domuz tüketen bir ton atlet sporcu var.
    Bırak bu işleri..
  • Domuz eti eğer tam olarak pişirilmezse büyük felaketler getiriyor. Ayrıca iğrenç bir hayvan ona gelene kadar bir sürü sağlıklı et var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ps3 Netw@rks
    Domuz, her türlü necaseti yiyen çok pis bir hayvandır. Zararlı olduğu için yalnız Türkler değil, Avrupalılar da, bir kimseye hakaret etmek için “Domuz” derler.

Tevrat’ta domuz eti yasak edildiği için, bugünkü Yahudiler bile domuz eti yemezler.

Bugün tıp, insana en çok zarar veren ve hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu tespit etmiştir.

Domuz eti yiyenlerde [safra kesesi iltihabı, apandisit, barsak iltihabı, çeşitli çıbanlar, mafsal kireçlenmeleri, damar sertliği, romatizma, grip, tansiyon yüksekliği, kalb anjini, enfarktüs gibi] çeşitli hastalıkların görüldüğü meydana çıkmıştır.

Domuz etinde bulunan büyüme hormonunun kansere sebebiyet verdiği açığa çıkmıştır. Domuz eti ile geçen trişinoz hastalığının bugün bile tedavisi yoktur.

Domuz şeridi [tenya], mide ve barsak yolu ile kana geçerek, göz, beyin gibi önemli organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme sebep olmaktadır.

Domuz eti yiyenlerde, kıskançlık hislerinin dumura uğradığı, namusunu kıskanmadığı tespit edilmiştir. Domuz yağı, E vitaminini birdenbire yok eder. İnsan, E vitamininden mahrum kalınca nesli söner, E vitamininin yokluğu sevgiyi, aşkı yok eder.

E vitamininin noksanlığında erkeklerde kısırlık, kadınlarda çocuk düşürme hastalığı ortaya çıkar. E vitamini yağlardaki acılaşmayı önler.

E vitamini tükenince A vitamini acılaşmayı önleyemez. A vitamininin yokluğunda da cinsiyete menfi yönde etki eder. Domuz eti ve yağı yiyenlerde karakter değişikliğinin ortaya çıktığı da tespit edilmiştir.

Domuz etinin, diğer hayvan etlerine hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstelik hazmı güç, protein değeri çok düşüktür.

Domuzun daha başka zararları da tespit edilse, yine de (Mutlaka bu veya şu sebepten dolayı domuz haram edilmiştir) denilemez. Fakat hiç zararı tespit edilmese de dinimiz yasak ettiği için, domuz etini yemek haramdır.

Şunu oku sonra cevap ver kemalist bey

Güzel kardesim benim, güzel arastirmissin, tebrik ederim. Biyoloji sözlüsünen helalinden bir 5 benden sana...

• Konu yine canlanmış...
  • Yahu cidden bazı inançlı arkadaşları anlamak mümkün değil. Dinimizce haram diyin geçin arkadaşlar. Yok domuz pismiş, onu yermiş bunu yermiş uzatmaya ne gerek var? Domuza pis diyorsunuz da hiç köy yerinde ahır, kümes görmediniz mi? Oralar çok mu temiz oluyor? Sanıyor musunuz ki afiyetle yediğiniz tavuklar hiç kendi dışkılarını yemiyor? Hastalık muhabbetinede hiç girmeyin, hastalık her hayvandan bulaşır. Her türün kendine özel bulaşıcı hastalık riski vardır. Balık deseniz yaşadığı ortamda ne kirlilik varsa hepsi vücudunda birikir sizde balıkla birlikte o kirlilikleri afiyetle yersiniz. Google'a balık ve ağır metal kelimelerini girinde görün bakalım tertemiz mis gibi dediğiniz balıklarda ki tehlikeyi.

Domuz İslam'da yasaktır, yenmeme sebebi budur. Hiç başka muhabbetlere girmeyin, böyle yaparak hem kendinizi hemde İslamı küçük düşürüyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangre

quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

quote:

Domuz yerleşiklerin hayvanıydı ve göçebeler yerleşiklerin hayvanından da nefret ediyorlardı.

Bence bu olamaz...Domuz pistir,herşeye zarar verir.Bu yüzden beslememiş olabilirler.

Tavuk çok mu temizdir ? Ne bulsa yer; solucan, ot, çöp vs.

Domuz kendi pisliğini ve diğer pislikleri yer, solucanı getir bende yerim.
  • Vay be.Buradaki hurafe yazılara bakılırsa bir çoğumuz hollywood,nba yıldızlarından ve ünlü futbolculardan daha iyi besleniyor.İşin garibi sağlığını düşünen bir çok ünlü kişinin doktorları domuz etinin sağlıksız olduğunu bilmeyecek kadarda gerizekalı..
    Onu bunu bırakında gerçektende kendinizi küçük düşürüyorsunuz.Burada domuz eti haram olduğu için yemek istemeyenleri anlarım.Gerçi alkolde haram ama ne hikmetse domuza karşı daha bir hazımsızlık var.Domuz etini dinen yemek istemeyebilirsiniz.Ama buraya gelipte hurafe saçma sapan bilgilerle gelmeyin..Almanyada veterinerlik yapan yani bu işin okulunu okumuş adamla bile tartışıyorsunuz..Dinin her emrettiği şey kötüdür diye bişey yok..Domuz eti diğer etler kadar sağlıklıdır.Dinin bunu haram kılması onun sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor..Aşın bunları artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 23 Mart 2012; 9:39:49 >

• quote:

Bütün hayvanlar dışkılarını, hem cinslerini vs. yiyebilir. Domuzu kendi pisliğini yiyor diye sevmeyen arkadaşlar umarım köpekde sevmiyorlardır. Nede olsa köpeklerde kendi dışkılarını, kustuklarını hatta ölen kardeşlerini bile yiyorlar. Sahi bu saydıklarıma bakarsak köpeğin domuzdan farkı yok gözüküyor, peki köpek eti haram mı?
  • 31.taner

ve

Kei$er$oZe

tıbba resmen hakaret ediyor, dalga geçiyorlar ilim ile bilim ile

sonra bunu akılları sıra "hurafe" diyerek din dayatması olarak göstermeye çalışıyorlar

çok zeki bir çalışma olmuyor bu

çunku tıbben bu etin zararlı olduğu

tartışmasız kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

31.taner

ve

Kei$er$oZe

sonra bunu akılları sıra "hurafe" diyerek din dayatması olarak göstermeye çalışıyorlar

tartışmasız kesin.

Kısacası diyorsunuz ki, "Benim inancıma uyan herhangi bir bilgi kesinlikle doğrudur, ama Oxford, Yale, Cambridge, Harvard ya da ODTÜ istediği kadar artık evrimi kabul etmiş ve ilerletmeye çalışıyor olursa olsun, benim için bilimsel değildir."

Bilimin sadece işine gelen kısımlarını kabul edip, gelmeyenlerini kabul etmemek, bilimsel bir yaklaşım değildir. Ki siz zaten ODTÜ mezunusunuz ve o yüzden size bilimi anlatmaya gerek yok; siz bir ODTÜ'lü olarak hepimizden iyi bilirsiniz bilimsel çalışma ve araştırmayı...

Bu arada, bir arkadaş yeni birşey uydurmuş; "Medya cesaret edemez açıklamaya..."

Bu konuda iki kötü haberim var;
    -Medya tüm dünyada yahudilerin kontrolündedir,
    -Domuz, İslamiyetten daha fazla Yahudilik'te haramdır ve hiçbir şekilde yenilmesi kabul edilmez.

Buradan bir çıkarım yapabilir misiniz, bilmiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

31.taner

ve

Kei$er$oZe

tartışmasız kesin.

Kısacası diyorsunuz ki, "Benim inancıma uyan herhangi bir bilgi kesinlikle doğrudur, ama Oxford, Yale, Cambridge, Harvard ya da ODTÜ istediği kadar artık evrimi kabul etmiş ve ilerletmeye çalışıyor olursa olsun, benim için bilimsel değildir."

Bilimin sadece işine gelen kısımlarını kabul edip, gelmeyenlerini kabul etmemek, bilimsel bir yaklaşım değildir. Ki siz zaten ODTÜ mezunusunuz ve o yüzden size bilimi anlatmaya gerek yok; siz bir ODTÜ'lü olarak hepimizden iyi bilirsiniz bilimsel çalışma ve araştırmayı...

Bu arada, bir arkadaş yeni birşey uydurmuş; "Medya cesaret edemez açıklamaya..."

Bu konuda iki kötü haberim var;
    -Medya tüm dünyada yahudilerin kontrolündedir,
    -Domuz, İslamiyetten daha fazla Yahudilik'te haramdır ve hiçbir şekilde yenilmesi kabul edilmez.

Buradan bir çıkarım yapabilir misiniz, bilmiyorum...

işte biz hep bunun mücadelesini veriyoruz

bilim ilim tıp doktorluk...

bir röntgen filminin evrim ile alakası yoktur

beyin ameliyatının evrim ile alakası yoktur

kalp naklinin evrim ile hiç ilgisi olmamıştır.

bir dişçi evrimin yanından dahi 1 kere bile geçmemiştir.

evrim=tıbbın gelişmesi= doktorluk= değildir.

evrim=bilim değildir

evrim e inanılır.

evrim inançtır.

bu konuyuda evrime getirmeyin

tıbben açıklaması olan bir vakanın 2x2 =4 den bir farkı yoktur. lütfen, evrim halen 2x2 =5 in olduğuna İNANIYOR ve +1 in de "binlerce sene" içinde olduğna İNANIYOR

şimdi domuz eti üzerine olan kesinlik ile bunu birleştirmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 23 Mart 2012; 11:16:38 >

• O zaman size bilimsel birkaç bilgi vereyim, araştırın ve bana katılıp katılmadığınızı kendiniz söyleyin;

- Kırmızı et, ister dana, ister koyun, ister domuz eti olsun; insan sağlığına zararlıdır.

- Balıklar ve tavuklar da kendi pisliklerini yerler.

- Dünyada domuz eti tüketen insan sayısı, tüketmeyen insan sayısına göre çok ama çok daha fazladır.

- Dünyada en fazla ölüme neden olan et domuz eti değildir.

- Tereyağının fazla tüketilmesi ölüme neden olur.

- Günlük hayatımızda kullandığımız ve haram olmayan birçok bitki afrodizyak ya da kafa yapıcı etkiye sahiptir.

Bu arada, elimden geldiğince sabırlı bir şekilde cevap vermeye çalışacağım; Size göre inanç olan şey, hiçbir bilimadamına göre inanç değildir; bilimdir. Bunu sizin kabul edip etmemeniz onların hiç ama hiç umrunda değildir. Onlar bilimi geliştirirken, diğerleri stüdyosunu diskoya çevirip mankene benzetilmeye çalışılmış kadınlarla dans edip "Maşallah, maşallah" diyerek dans eden bir adamı referans alıp, kendilerini tatmin etmekten öteye gidememiştir.

İşin bir diğer ilginç yanı, aynı kişiler hem Evrim, hem tıp, hem ekonomi, hem siyaset, hem tarih, hem sosyoloji hem de diğer birçok bilim dalında "Bence" ile başlayan bilimel çözümlemelere sahipler. Konu fikir tartışmak değil, benimsetmek...

Burada bir veteriner var ve bu adam Almanya'da eğitim görmüş. Almanya'da insanların ortalama ömrü bizimkinden çok ama çok daha uzun ve genel hayatta da bizden çok daha sağlıklılar. Bu adam bu ülkedeki bilimsel çalışmalardan haberdar ve bizden çok daha sağlıklı insanların yedikleri bir gıdadan bahsediyor ama birileri çıkıp "Bence" diyerek olayı sonuçlandırıyor.

Serdar kardeşim, sabrınıza hayranım...

• quote:

31.taner

ve

Kei$er$oZe

tartışmasız kesin.

Asıl o etin tıbben dana eti, tavuk eti, balık eti gibi kaynaklardan tartışmasız olarak daha zararlı olduğunu gösteren bilimsel kaynakları buraya ekleyemeyenin çalışmaları zeki olmuyor. Buyurun bakalım hodri meydan, madem hurafe değil kanıtlayın bilimsel kaynaklarla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

quote:

31.taner

ve

Kei$er$oZe

tartışmasız kesin.

Asıl o etin tıbben dana eti, tavuk eti, balık eti gibi kaynaklardan tartışmasız olarak daha zararlı olduğunu gösteren bilimsel kaynakları buraya ekleyemeyenin çalışmaları zeki olmuyor. Buyurun bakalım hodri meydan, madem hurafe değil kanıtlayın bilimsel kaynaklarla.

domuz etinin diğer etlere göre " daha zararsız " ya da "eşit" olduğunu iddaa edenin kanıtlaması gerekir bunları...

webbi verdiğin örnekleri kanıtlamanı rica edeceğim, çunku biraz tutarsız açıklama yapıyorsun..

bu arada yok holywood starı imiş

yok almanmış

yok megastarmış

onlar cok saglıklıymış uzun yaşıyormuş domuz tüketerekten...

şakamısınız? cidden soruyorum şakamısınız?

Bir geçim derdi, bir cocugunu okutma yaşatma stresine giren bir vatandaşın durumuna girseler emin olun 3 gune kafalarında saç kalmaz, belde kemer deliği kalmaz, isterse bana bizon yesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 23 Mart 2012; 11:45:56 >

• Ben şunu anladım.
    "Kesin" kelimesini cümle içinde kullanabiliyorsan,
    konular üzerinde herhangi bir fikrin olmasa da her konuya açıklık getirebilirsin.
  • Hakikaten biz ne desek boş. İnsanlar buraya herhangi birşey paylaşmak ya da öğrenmek için gelmiyor ve bir kısmı zaten herşeyi biliyor ya da bilmediği şeyi hiçkimsenin bilemeyeceğini düşünüyor.

Artık buraya yorum yazmamın tek nedeni, dezenformasyona engel olmaya çalışmak. Onun dışında, buradaki herhangi birinin herhangi bir fikir (bilgi olmadığı için) değişikliğini kabul edemeyecek kadar korkak olduğunu görmek hiç de zor değil.
  • quote:

domuz etinin diğer etlere göre " daha zararsız " ya da "eşit" olduğunu iddaa edenin kanıtlaması gerekir bunları...

webbi verdiğin örnekleri kanıtlamanı rica edeceğim, çunku biraz tutarsız açıklama yapıyorsun..

yok almanmış

yok megastarmış

Bir geçim derdi, bir cocugunu okutma yaşatma stresine giren bir vatandaşın durumuna girseler emin olun 3 gune kafalarında saç kalmaz, belde kemer deliği kalmaz, isterse bana bizon yesin

Hahahaha süper cevap. Sizin
    "çunku tıbben bu etin zararlı olduğu tartışmasız kesin. "

sözünüzü kanıtlamanız gerekmiyorda neden benim "her ette tehlike vardır" sözümü kanıtlamam gerekiyor. Öyle artist artist bilimsel gerçek diye konuşmaya gelince varsınızda kanıt isteyince "sen kanıtla" diye köşe kapmaca oynuyorsunuz anca.

Yahu "domuz eti dinen haram, isterse insanı ölümsüz yapıyor olsun yemem" diyin olsun bitsin. Çünkü derdiniz bilim vs. değil din. Bu 2+2=4 kadar gerçek.

• quote:

quote:

yok almanmış

yok megastarmış

Hahahaha süper cevap. Sizin
    "çunku tıbben bu etin zararlı olduğu tartışmasız kesin. "

sözünüzü kanıtlamanız gerekmiyorda neden benim "her ette tehlike vardır" sözümü kanıtlamam gerekiyor. Öyle artist artist bilimsel gerçek diye konuşmaya gelince varsınızda kanıt isteyince "sen kanıtla" diye köşe kapmaca oynuyorsunuz anca.

Yahu "domuz eti dinen haram, isterse insanı ölümsüz yapıyor olsun yemem" diyin olsun bitsin. Çünkü derdiniz bilim vs. değil din. Bu 2+2=4 kadar gerçek.

Trichinosis

hastalığını google edersen

tüm kaynaklara bakarsan

içinde pork yani domuz kelimesinin geçtiğini göreceksin

ve en çok avrupa ve amerikada görüldüğünü göreceksin

onları görürken

balık tavuk ördek göremeyeceksin

üzgünüm

sana hangi hastalık adı verelim

yada hangi kaynaktan verelim ki

"evet domuz insan sağlığına , dana, tavuk veya ördekten daha zararlı" diyebilmen ve bunu sindire sindire kabul etmen için?

• quote:

quote:

Bütün hayvanlar dışkılarını, hem cinslerini vs. yiyebilir. Domuzu kendi pisliğini yiyor diye sevmeyen arkadaşlar umarım köpekde sevmiyorlardır. Nede olsa köpeklerde kendi dışkılarını, kustuklarını hatta ölen kardeşlerini bile yiyorlar. Sahi bu saydıklarıma bakarsak köpeğin domuzdan farkı yok gözüküyor, peki köpek eti haram mı?

Sen nerde oturuyorsun burda köpek ekmek bile yemiyor
  • Size kaç defa dedik.Dogmatik düşüncelerle değilde mantıken kabul görmüş ve gerçeklik payı olan düşüncelerle gelin diye.Dogmatik kavramlardan bir türlü kurtulamadığınız için yerinizde sayıyorsunuz..
    Bakın örnek verdim.Dünyada VIP denebilecek binlerce insan var.Bu insanlar hiç mi sağlıklarını düşünmüyorlarki domuz eti tüketiyorlar.Avrupa gıdalarda sağlık standartı konusunda tüm müslüman ülkelerden daha önde.Peki avrupa salak mı ki domuz etine yasak getirmiyor ve ne hikmetse ort. yaşam sürelerinde müslüman toplumlara fark atmış durumda..İstediğiniz kadar kıvıırın..Gerçekler ortada.Siz kabul etseniz kaç yazar kabul etmeseniz kaç yazar.Kimlerin geride kimlerin ileride old. apaçık ortada..C.Ronaldo,Messi gibi topçularada acıyorum.Ulan o kadar sağlınızı düşünüyorsunuz ama domuz eti yemeyi bi türlü bırakamıyorsunuz..

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.