Şimdi Ara

Türkler işletim sistemi yapsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela şimdi linux kullanmadan sıfırdan ilk önce giriş seviyessi bi işletim sistemi yazsalar sonrasında onu geliştirseler gerçekten mükemmel olsa bunu yabancılar sizce kullanır mı ?mesela hem hızlı olucak hem az yer kaplıyacak tüm işletim sistemlerinin dosya formatlarını tanıyacak stabil olucak belki hayal ama olsaydı öncelikle biz kullanır mıydık ?Bu sorularım fizibilite gibi gelebilir ama öyle de sayılırGözüm yükseklerde Neden Bi steve jobs yada bill gates bizden çıkmasın ki diymi herşeyi amerikalılar mı yapıcak

• pardus var ya

linux kullanmadan demişsin ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 6 Kasım 2011; 17:58:00 >
  • Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Linux gayet güzel ve Tübitak'ın linux çekirdeği üzerine neredeyse sıfırdan yaptığı Pardus var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

pardus var ya

pardus linux tabanlı yani linuxun kodlanmış hali
  • quote:

Orijinalden alıntı: uLtRaMaRiNe

quote:

pardus var ya

ee windows da dosun kodlanmış hali bill emmi oturup çekirdek yazmadı ki ona görsel bir arayüz kattı.
  • Ben kullanmam. Sence yabancılar kullanır mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Telefonun İşletim Sistemi ne
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @acemiuser videoların hepsi yerinde olmuş aslında
    @wortexxx amerika yeniden türkler tarafından keşfedilmeli ki az önce açılan konudaki saygınlık meselesinde Türkiye hak ettiği yere gelsin
    biz hazır affedersiniz ama millet olarak hazır yiyen bir topluluğuz korsan oyun film müzik indiririz (tabi imkanlarımız kısıtlı o ayrı asgari ücretle geçinmek zor o konuda bişey diyemem)hiç birşey konusunda uğraşmayız nasılsa hazır var deriz.yani böyle işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemi_user

quote:

quote:

pardus var ya

ee windows da dosun kodlanmış hali bill emmi oturup çekirdek yazmadı ki ona görsel bir arayüz kattı.

benim bahsettiğim mesela sıfırdan herşeyiyle bize ait olan bir işletim sistemi hoş bunu yapmak için bile işletim sistemi yüklü olan bir bilgisayara ihtiyaç var ama
  • sıfırdan yapmak bir işe yaramaz, piyasada çok geriden başlarsın. ayrıca devir artık masaüstü devri değil, tablet ve telefon devri bir şey yapılması gerekiyorsa onlara yapılmalı
  • Îşletim sistemini yapınca bizim türkler mac veya win7 teması kurar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Ben kullanmam. Sence yabancılar kullanır mı ?

doğru söylüyosun ama mesela pardus var neden kullanmıyorsun sadece alışkanlık mı bence hayır.oynadığın oyunları pardus açsa kullandığın programları çalıştırsa kim para verip microsoft yada apple firmasının işletim sistemini kullanır ki ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

pardus var ya

benim bahsettiğim mesela sıfırdan herşeyiyle bize ait olan bir işletim sistemi hoş bunu yapmak için bile işletim sistemi yüklü olan bir bilgisayara ihtiyaç var ama

Usta onu sıfırdan yazacak ekibi kurmak,

Bu ekibe maddi desteği sağlamak,

Bu işi proje haline getirip yürütmek,

Sana ve ekibine destek verecek şirketler bulmak, yani yazdığın işletim sistemini reklamını yapacak ve bu işletim sistemini kullanacak,

daha bir sürü şey var yazmakla bitmez.

• quote:

quote:

doğru söylüyosun ama mesela pardus var neden kullanmıyorsun sadece alışkanlık mı bence hayır.oynadığın oyunları pardus açsa kullandığın programları çalıştırsa kim para verip microsoft yada apple firmasının işletim sistemini kullanır ki ?

Microsoft tamamda MacOS dan daha stabil isletim sistemi yapan cikmadi daha
  • quote:

sıfırdan yapmak bir işe yaramaz, piyasada çok geriden başlarsın. ayrıca devir artık masaüstü devri değil, tablet ve telefon devri bir şey yapılması gerekiyorsa onlara yapılmalı

aslında mantıklı söyledin şöyle android gibi birşey olsa üzerinde bir çok eklenti geliştirilse birde türk malı telefon tablet üretildi miydi .
    tabiki yukarıda yazdıklarımı okuyunca inanmadım çünkü kim alır ki o telefonu ucuz olsa dahi aman nokia samsung varken napayım der millet yada android varken ne işe yarar bu derler aslında bu tür şeyler için çok geride kaldık Atatürk'ün emri ile kurulup o öldükten sonra kapatılan uçak firması şuan olsaydı yada devrim arabaları ile başlıyan üretim serüvenimiz devam etseydi eminim amerika yerine bize tapılırdı her konuda
    quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Îşletim sistemini yapınca bizim türkler mac veya win7 teması kurar.

çok haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

quote:

quote:

Microsoft tamamda MacOS dan daha stabil isletim sistemi yapan cikmadi daha

tabi sadece kendi topladığı pclere göre yazdığı için olmasın.

Onu dedem de yapar.

Kendi sistemimi yazarım kendi bilgisayarlarımı üretirim sadece onlara yüklerim olur biter değil mi?

Yapma Allah aşkına!

Bu tekelcilikten başka bir şey değil.

Bence stabilite kullanımla alakalıdır.

Kimisi windowsuna her gün bakım yapar kimisi de çökemeye yakın bakım yapar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

pardus var ya

Usta onu sıfırdan yazacak ekibi kurmak,

Bu ekibe maddi desteği sağlamak,

Bu işi proje haline getirip yürütmek,

Sana ve ekibine destek verecek şirketler bulmak, yani yazdığın işletim sistemini reklamını yapacak ve bu işletim sistemini kullanacak,

daha bir sürü şey var yazmakla bitmez.

ali ağaoğlu sponsor olsa yeter
    şaka bi yana tabi ki çok zorluğu var ne desem boş kim destek olur ki böyle bi iş olsa

• En azından devlet dairelerinde kullnılmamalı mevcut işletim sistemleri, pardus çok önemli bir adım dahada geliştirilip en azından Türkiye'de yaygınlaştırılmalı.
    "ASAL, yani Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Askerlik Şubesi açık kaynak, özgür yazılım, ücretsiz olan Pardus'a geçmekle 2 milyon Dolar tasarruf sağlamış. Yani 2 milyon Dolar ülkemizde kaldı, Amerika'ya, Bill Gates'e, Microsoft'a gitmedi."
  • quote:

aslında mantıklı söyledin şöyle android gibi birşey olsa üzerinde bir çok eklenti geliştirilse birde türk malı telefon tablet üretildi miydi .
    tabiki yukarıda yazdıklarımı okuyunca inanmadım çünkü kim alır ki o telefonu ucuz olsa dahi aman nokia samsung varken napayım der millet yada android varken ne işe yarar bu derler aslında bu tür şeyler için çok geride kaldık Atatürk'ün emri ile kurulup o öldükten sonra kapatılan uçak firması şuan olsaydı yada devrim arabaları ile başlıyan üretim serüvenimiz devam etseydi eminim amerika yerine bize tapılırdı her konuda

yoo sağlam ve kaliteli yapılınca gayet millet alır niye almasın ama çinden 3. sınıf çakma tablet yaptırıp burda türk malı diye satarsan millet niye alsın değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 6 Kasım 2011; 18:20:47 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.