Şimdi Ara

Türkler game of thrones gibi birşey yapamaz mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
1
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türk dizi sektörü izleyiciye gore değil paraya göre haraket etmeye devam ederse olmaz. gerçi izleyici kitle de istiyo bunu. olmaz yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dopdolu tarih hakkındaki filmler zaten var en az 10+.
    Battal Gazi, Fetih 1453 vs.

Göktürk-Mete Han zamanını çekin diyorsunuz, bizim o zamandan kalma kaynaklarımız yok sadece 1 veya 2 destan ya da Çinli'lerden biliyoruz diye biliyorum o zamanları.

Fantastik diziler ve realist-gerçekçi diziler çok farklı dallar. Gerçi bazı kişiler ejderhaları gerçek sanıyor Türkiye'de.
  • adamların dizide yaptıklarını biz filmde bile yapamayız. en son büyük bütçeli diye kitledikleri fetih filminde animasyonları gördük.
  • Konudaki çoğu kişi gibi bizim ülkeden bi halt olmaz diye aşağılamayı doğru bulmuyorum ben. Bunun birçok nedeni var. En önemlisi bütçe sorunu. Gelmiş bizim sinema sektörümüzü hollywoodla karşılaştırıyorsun. Sence hollywoodda dizi-filmlere verilen bütçelerle bizdeki aynı mı? Kendinizi aşağılamadan önce biraz düşünün. 3. Dünya ülkesiyiz biz, hollywood dışında hangi ülkede her bölümü sinema filmi maliyetinde dizi gördün? Bizden de öyle pahalı diziler beklemek mantıksız.

Ama bir Breaking Bad,Oz kalitesinde dizi çıkarabilmemiz lazım. Bunlar her sahnesi efektlerle dolu diziler kadar maliyetli değil ama sağlam yapımlar, hemde efektli, pahalı dizilerden daha sağlamlar. Biz bunları da çıkaramıyoruz çünkü bizde dizi sektörü tamamen her bölümü film uzunluğunda yap seyirciye yedir, yerse tamamdır dizinin içini doldurmaya lüzum yok, bomboş dizileri sür piyasaya ve para kazan. O kadar uzun bölüm süreleri ve bölüm sayısıyla bir süre sonra anlatacak bir şeyde kalmıyor ve olduğu yerde sayıyorlar.

Yani kısaca demek istediğim, bu işi sadece yönetmene oyuncuya yıkamazsın, asıl yetki para babalarında ve seyircinin arzusunda ki türk seyircisini de anlatmama gerek yok...

• Daha dovus sahnesi yapamiyoruz susalim bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game of Thrones gibi bir diziyi isteseler de yapamazlar ama Person of Interest gibi 3 sezondaki tek ayıplı sahnenin john la carterın öpüşmesi olan bir dizinin yapılabilmesi gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: delton

Game of thrones ortaçağ ingilteresine benzeyen bir ortamda geçen fantastik bir dizi. yani ejdarhalar, zombi türü akgezenler, vahşiler, devler, şovalyeler, büyücüler, krallar, lordlar, ölümden dirilmeler falan filan var dizide. Biz yapımız gereği fantastik diziler pek yapmıyoruz. Gerçeğe daha yakın diziler yapıyoruz. Muhteşem yüzyıl gibi. Bu tür dizilerde de tarihin gerçekliğin dışına çok çıkılamıyor. Çıkınca sorunlar yaşanıyor.

Birde şu var. Bizim geçmişimiz tarihimiz dopdolu bir tarih. hayal gücüne dayalı bir tarihimiz yok. Yabancıların ise hayal gücüne dayalı bir tarih anlayışı var. Bunu belki geçmişlerindeki zaaflarını örtmek için yapıyorlar. O yüzden bu tür konulu(fantastik türü) yapımlar bizde kolay kolay çıkmaz.

Aksine yaniliyorsunuz,bircok fantastik dizi cikarilabilecek destanlarimiz var.Bizde ki tarih bir amerikanin elinde olsaydi gorurdunuz nasil fantastik tarzda yapimlar cikiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LokmanHekim

Yapamaz. Hatta yanından bile geçemez. Yapmayı da düşünmesinler zaten bence. Bu tarz filmleri yapmaya ne gücümüz ne de nefesimiz yeter.

Biraz geç kalmış olmakla beraber geçenlerde TRT1 de Çanakkale:Yolun Sonu isimli filmi izledim. Tarihi filmlere olan ilgimden, hele de milli tarihimize olan merakımdan dolayı mıdır nedir bilmiyorum beklenti çıtamı yüksek tutma gafletine düştüm. Baş rolünde eski Memati, yeni Kaçağımızın oynadığı bir filmdi. Çıka çıka "Enemy at the Gate" çakması bir film çıktı karşıma. Filmi izleyip de beğenmiş olanlar lütfen kusuruma bakmasın ama ben hiç beğenmedim bunu. Geçen yıllarda çekilmiş olan ve Türk Sinemasında gişe rekorları kırmış olan Fetih 1453 filmini de hiç beğenmemiştim. Bu devirde hala, yetmişli yılların güldüğümüz dalga geçtiğimiz Kara Murat, Battal Gazi filmlerinden bir arpa boyu kat edebilmiş olduğumuzu görmek açıkçası moralimi bozdu ve bu tarz filmlerdeki başarımıza olan inancımı yerle bir etti. Olmuyor abi biz beceremiyoruz. Tamam efektler, teknoloji falan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Oyunculuk da çok fena sayılmaz. Hatta dünya çapında bulduğum oyuncularımız var. Ama olmuyor işte. Un var, şeker var yağ var, ama iş helva yapmaya gelince kıvamı bir türlü tutturamıyoruz. Olmuyor, olamıyor.

Bu sefer de şu soru aklıma geliyor. Acaba mahsus mu yapıyorlar. Mahsus mu böyle filmleri çekip tarihimize olan saygımızı aşağılamaya çalışıyorlar diye düşünmekten alamıyorum kendimi.

helva neden tutmuyor biliyormusun senaryo yazabilen yetenekli insanlar ne yazık ki Türkiyede yok

• Benim anlatmaya çalıştığım şey şu. Biz yapı olarak gerçeklere daha bağlı bir milletiz. Yani çoğunluğun hoşlandığı şeyler aşk gibi, komedi gibi, dram gibi hayatın içerisinde olan şeyler. Bizim televizyonlarda da bu türler daha çok izleniyor. gerçekten uzaklaşmaya başlayan türden diziler ise pek tutulmaz bu ülkede.

Game of thrones özeline gelirsek. Kendisine kalıp olarak ingiliz ortaçağ temasını seçmiş, üstüne fantastik öğeler eklemiş bir dizi. Ortaçağ denilen zamanlarda dünyaya hükmeden kişiler bizimkiler zaten. Şimdi gidipte atıyorum Fatih Sultan Mehmet döneminde(veya herhangi bir padişahın döneminde) havada ejderhalar uçurup, kışları zombiler yürütüp vampirleri sokağa salarsan(ejdarha, zombiler ve vampirler moda olduğu için bahsediyorum) gidip bunu millet izlemez. İzlesede komedi niyetine izler. Bizimkiler bu konuda inandırıcılık arar.

İlkçağlara yönelik bir fantastik film çekebilirsin. Zaten Batı hun-Atilla dönemi ile alakalı Tarkan filmleri vardı eskiden. Oralarda büyücüler, ölümden döndürmeler filan vardı. belki eskiçağlara yönelik filmlerde-dizilerde fantastik öğeleri daha fazla kullanabilirsin nihayetinde o dönemler ile ilgili bilgiler daha kısıtlı hayal gücüne ihtiyaç duyabilir ama ortaçağ temalı filmlerde-dizilerde hakim güç bizimkiler olduğu için fantastik edebiyatı pek gitmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bluee1907

hocam bizde göğüs dekoltesi var diye dizi eleştiren bürokratlarımız var . bizim gibi ülkeler için hayal böyle şeyler

Dostum öyle diyorsun da o dekolteler olmasa ama dizinin konusu saglam olsa kimse izlemez millet sırf dekolteden izliyor eleştirilir tabiiki

• Gir game of thrones konusuna da kendini diziyi bildiğini zannedenlerin yorumlarına bak.Bizim halk sözde game of thrones izliyor."Sarışın kız çok güzel , ejderhalarıda var inşallah o yener , jon snow çok karizma o da güzel , cüce çok karizma ya o da iyi , hadi bakim biraz da savaş olsun sıkıldık ama." konudaki yorumlara bakın anlarsınız zaten.Adam sözde 4 sezondur izliyor en basit bir olayı bile anlamamış bu neden böyle diyor siz daha bu tarz dizi çekelim diyorsunuz
  • O kadar bütçe ayıracak bir yapımcı yok Türkiye'de zaten.Az bütçe çok bölüm ancak böyle yürür burda işler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zarbi Sarımsıoğlu

birsürü kaliteli oyuncumuz var, bizim neden böyle dizimiz yok

usta şu filmi bi izle sonra konuyu zaten kendin kapatırsın
     Türkler game of thrones gibi birşey yapamaz mı?
  • Dizi süreleri düşmeden kimse kalite beklemesin.
  • Game of thrones fazla abartilan bir dizi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir dizi en fazla 50 dk. vs olması gerekirken 1.30 saat+reklamlar sürüyor ki bu 2 dizi demek .

Animasyon yeteneği olan insan yok .

M.Y. diyorsunuz ama savaş sahnelerinde ne kan var ne efekt var ne aksiyon var . Yeşil ekranla siyah arkaplan + sis sadece . Oyunculuk çok yapmacık . 100 bin kişilik savaşta 2 bin kişi gösteriliyor . Arkaplanda oyuncuları gülüyor.

Senarist yok . GoT'ta cinsellik var ama bizde sadece cinsellik var birde sansürlenmişi .

Kısacası istesen de olmaz .

Not : Bir de tüm dünyaya satılıyor diyenler olmuş . Zamanında bizde Brezilya dizileri alıyorduk ama bu onların iyi olduğu anlamına gelmez .

• kablolu yayınlara geçilirse ve bu yayınlar rtük gibi ağzını yüzünü dağıtmak istediğim kurumlarca kontrol edilmezse,

sağlam bütçeler verilirse,

ve bizikiler böyle birşey yapamaz yeeeaa laflarını artık bırakırsak;

yapılabilir bence...

kurtlar vadisi gibi dizi yapmışız bence büyük bir adım bu..koskoca andy garcia ve sharon stone oynadı olm bu dizide 1 bölüm

bi ara atlılar mı atsızlar mı ne öyle bir dizi yapılıyordu yayına girmeden kaldırılmıştı masrafı çoktu diye..oyuncu kadrosu da iyiydi..
  • bizimkiler anca arap ülkelerinde izlenen aşk entrika dizileri yapabilir daha ötesini yapamaz...bazıları muhteşem yüzyıldan bahsetmiş...ya komik olmayın allah aşkına onda da kanuni ve çocuklarının yatak odası maceralarını izliyoduk
  • NET: YAPAMAZ

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.