Şimdi Ara

TÜRKİYEYLA AMERİKAYI KARŞILAŞTIRANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şimdi biz hep amerikaya bakıp off ne güzel ülke, amerika nerde türkiye nerde falan diyoruz. yaşadığımız yere lanet ediyoruz. en bu durumu yanlış buluyorum. neden diye sorarsanız, niye kendimizi en iyi ülkeyle kıyaslıyoruz ki? bunu şuna benzetiyorum, bi akhisar taraftarının "neden barcelona gibi oynayamıyoruz" demesi gibi... e imkan yok. tabii ki bir barcelona olamıycaksın gerçekler bunlar yani. napalım ölelim mi? git osasuna ile falan karşılaştır kendini, neden barcelona yani?
    mesela bu durumu futbolda insanlar bilir ve bunu tartışmaz bile. hiç bir fenerbahçe taraftarı biz niye real madrid gibi 2 yılda bir cl kupasını almıyoruz diye zırlamaz. hep futboldan örnek verdim ama aklıma bu geldi.
    durum bundan ibaret. dolayısıyla da türklerin de kendini amerikayla kıyaslayıp "off amerika süper biz çöplükte yaşıyoruz resmen" demesini anlamlandıramıyorum. demekki adamlar zamanında okumuş çalışmış etmiş taş gibi ülke yapmışlar. ne yapalım yani. sen de o zaman kendi kalibrendeki ülkelerle kıyasla kendini.

nasıl bi hindistan veya endonezya vatandaşının, ülkesini amerikayla kıyaslayıp ülkesinden nefret etmesi saçma geliyorsa, türkiyenin de abd ile kendini karşılaştırması saçmadır. çünkü belirli koşulları sağlayamıyoruz, ve uzun bi sürede sağlayamıycaz. gerek ekonomik gerek başka koşullar olsun...

amerikayla kendini kıyaslıycak ülke ancak bir almanya,fransa,belki italya olabilir. türkiye ne lan.
    ----
    konuya gelecek muhtemel akpartilimisin sorularuna ithafen, değilim fakat varsayın ki ağır aktrolum. napcağnız.

• Gelin beyler kendi fikrimi yazıcam.

şimdi biz hep amerikaya bakıp off ne güzel ülke, amerika nerde türkiye nerde falan diyoruz. yaşadığımız yere lanet ediyoruz. en bu durumu yanlış buluyorum. neden diye sorarsanız, niye kendimizi en iyi ülkeyle kıyaslıyoruz ki? bunu şuna benzetiyorum, bi akhisar taraftarının "neden barcelona gibi oynayamıyoruz" demesi gibi... e imkan yok. tabii ki bir barcelona olamıycaksın gerçekler bunlar yani. napalım ölelim mi? git osasuna ile falan karşılaştır kendini, neden barcelona yani?

mesela bu durumu futbolda insanlar bilir ve bunu tartışmaz bile. hiç bir fenerbahçe taraftarı biz niye real madrid gibi 2 yılda bir cl kupasını almıyoruz diye zırlamaz. hep futboldan örnek verdim ama aklıma bu geldi.

durum bundan ibaret. dolayısıyla da türklerin de kendini amerikayla kıyaslayıp "off amerika süper biz çöplükte yaşıyoruz resmen" demesini anlamlandıramıyorum. demekki adamlar zamanında okumuş çalışmış etmiş taş gibi ülke yapmışlar. ne yapalım yani. sen de o zaman kendi kalibrendeki ülkelerle kıyasla kendini.

nasıl bi hindistan veya endonezya vatandaşının, ülkesini amerikayla kıyaslayıp ülkesinden nefret etmesi saçma geliyorsa, türkiyenin de abd ile kendini karşılaştırması saçmadır. çünkü belirli koşulları sağlayamıyoruz, ve uzun bi sürede sağlayamıycaz. gerek ekonomik gerek başka koşullar olsun...

amerikayla kendini kıyaslıycak ülke ancak bir almanya,fransa,belki italya olabilir. türkiye ne lan.

----

konuya gelecek muhtemel akpartilimisin sorularuna ithafen, değilim fakat varsayın ki ağır aktrolum. napcağnız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelin beyler kendi fikrimi yazıcam.

----

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "varsayın ki ağır aktrolum. napcağnız." Cumlen aktroll oldugunu ispatliyor. Bizde imkan yok diye bir sey yok. Imkan var olan imkan da milletvekillerinin cebine doluyor. Olan para sacma sapan yerlere harcanmasa (bkz: imam hatipler, vekil otoları, her seyden alinan neredeyse lrtalamasi %100olan vergilerin bize dönmemesi) cok daha iyi bir ulke olabiliriz. Tamam bir amerika olamayiz ama emin ol kimsenin sikayet etmeyecegu duzeyde olabiliriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

"varsayın ki ağır aktrolum. napcağnız." Cumlen aktroll oldugunu ispatliyor. Bizde imkan yok diye bir sey yok. Imkan var olan imkan da milletvekillerinin cebine doluyor. Olan para sacma sapan yerlere harcanmasa (bkz: imam hatipler, vekil otoları, her seyden alinan neredeyse lrtalamasi %100olan vergilerin bize dönmemesi) cok daha iyi bir ulke olabiliriz. Tamam bir amerika olamayiz ama emin ol kimsenin sikayet etmeyecegu duzeyde olabiliriz

ona lafım yok zaten daha iyi olabilceğimizi ben de biliyorum. ama en ufak tartışmada direkt amerika örnek gösteriliyor. bunu yanlış buluyorum.
    aktroll olduğumu düşünüp düşünmemek size kalmış umrumda değil. önemli olan şey benim partim değil ortaya attığım düşünce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.