Bildirim
Türkiyeye 4G gelince ipadlerde 4g çalışmıcak mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
GSM operatörleri 4G hizmeti vermeye başlayana kadar 3G olarak kullanabilirsiniz. -
3g değil LTE türkiyeye gelince bu ipadlerde LTE çalışmıcak deniyor türkiyede yani türkiyeye geldiği zaman onu soruorum doğru mu bu diye -
4G/LTE gelene kadar The Very Very Very New iPad çıkar merak etme sen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 29 Mart 2012; 19:56:00 > -
quote:
Orijinalden alıntı: fatih_h
-
quote:
Orijinalden alıntı: fatih_h
-
AT&T modellerde 700 ve 2100 MHz desteği var. Verizon modelinde ise sadece 700MHz desteği var. (http://www.apple.com/ipad/specs/ )
Yani Verizon modelleri sorun oluşturabilir ama, fatih_h nin dediği gibi 4G de bize gelişine kim öle, kim kala? -
Turkcell CEO'su 2011 yılında demişki
"3G'de Turkcell'in 42 nokta 3 megabit/saniyede erişecek alt yapıyı kurduklarını anlatan Öztürkler, bunun mobilde büyük bir sürat olduğunu, bu rakamın Turkcell'i dünyada da ilk sıraya çektiğini kaydetti. Gelecek 2 yıl içinde 3G teknolojisi kapsamında hızın 80 megabite çıkma imkanlarının bulunduğunu ifade eden Öztürkler, dünya standartlarının olgunlaşmasını bekledikleri 4G'nin 2 yıl içinde gündemlerine geleceğini söyledi."
Tahminim 2014'de 4G büyük şehirler yavaştan başlar ve arkadaşların dediği gibi zaten o zamana kadar iPad 2-3 defa güncelleme görür -
çalışır tabi 3g olarak -
quote:
Orijinalden alıntı: turuncum
AT&T modellerde 700 ve 2100 MHz desteği var. Verizon modelinde ise sadece 700MHz desteği var. (http://www.apple.com/ipad/specs/ )
Yani Verizon modelleri sorun oluşturabilir ama, fatih_h nin dediği gibi 4G de bize gelişine kim öle, kim kala?
Gene de riski azaltmak istiyorsan ve 2014 sonuna kadar kullanirim Yeni Ipadimi diyorsan AT&T olani tercih et.... TRde 2100mHz kullanilma sansi 700mHze gore daha yuksek -
Bundan 1 ay önce at&t'nin ceo'su açıklama yapmıştı.
"Turkcell'in 3g'si bizim 4g'mizden daha hızlı."
Artık yorum size ait. Turkcell 3g kullanıyorsanız zaten Amerikalıların 4g'sinden daha hızlı ama turkcell 4g getirirse o zaman ki hızı düşünemiyorum. Kaldı ki şuan öyle bir hıza ihtiyaçta yok bence. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: emrenass
3g değil LTE türkiyeye gelince bu ipadlerde LTE çalışmıcak deniyor türkiyede yani türkiyeye geldiği zaman onu soruorum doğru mu bu diye
Türkiyeye 4G / LTE gelse dahi Amerikadan alınan ipad lerden Türkiyedeki 4G bağlantısını kullanamayacaksın çünkü farklı frekans ayarlarına sahip olacağız. Zaten bu sorunu tek yaşayan bizler değiliz avrupanın genelinde yaygın olan bu durum nedeniyle 4G bağlantısına sahip olan ülkelerde dahi kendi 4G ağına erişemedikleri için çoğu kişi Reklamlarda 4G dediği için sitemkâr apple'ye -
Gecen hafta bu sonucu almıştım 3G testi ile. Connection Type: Cellular
Server: Bursa
Download: 3.61 Mbps
Upload: 4.20 Mbps
Ping: 63 ms
External IP: 77.67.132.112
Internal IP: 77.67.132.112
Latitude: 41.0186
Longitude: 28.9647
A detailed image for this result can be found here:
http://www.speedtest.net/iphone/228388381.png
Eğer iPhonedoCom'un New iPad incelemesini izlediyseniz orada 3G bağlantı ile 0.2Mbit civarı bağlantı aldığını gormussunuzdur.
Özet: Onlardan daha hizliyiz abicim.
Edit: Düzeltme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meert. -- 30 Mart 2012; 7:52:20 >
-
4g nin hızının bir önemi yok zaten.
internet kotalı nede olsa.
bende vodafone var testlerde 6.5mbit down 2.5mbit upload çıkıyor.yeterli bir hız bence.
4g avantajı frekansı düşük olduğu için kapsama alanın geniş olmasıdır diye biliyorum ben. -
quote:
Orijinalden alıntı: e_capkan
bende vodafone var testlerde 6.5mbit down 2.5mbit upload çıkıyor.yeterli bir hız bence.
4g avantajı frekansı düşük olduğu için kapsama alanın geniş olmasıdır diye biliyorum ben.
Ping kaç çıkıyor? Aynı anda EDGE ile dener misiniz testi?
Ping 750lerde, download 0,11 MB, Upload 0,00 MB çıkıyor Vodafone EDGE de -
Turkcell 3G ile yeni iPad'de 20 mbit hızları görebilirsiniz. Bu da Amerika'daki 4G'den daha fazla hız demektir. Buraya kadar sorun yok.
Arkadaşın sorduğu sorunun cevabı şöyle. Avrupa'da desteklenen 4G frekansları ne 700 mhz ne de 2100 mhz. Dolayısıyla Türkiye'de ileride çıkacak olan 4G frekansları bu iki frekans dışında bir şey olacak. Tabi ki daha 4G'nin yaygınlaşmasına var. Şu an için 3G hızlarıyla dual carrier sayesinde Turkcell üzerinden 10 mbit hızları rahatlıkla görebilirsiniz. Buyrun bu da linki.
http://www.iphoneturkey.biz/2012/03/yurt-disindan-alinan-yeni-ipad-4gler-ve-turkiyede-kullanimi.html
Bu videoda da Turkcell 4G ile 170 mbit hızda download yapabildiğini görebilirsiniz. Tabi bu şu an için sadece bir test.
http://www.youtube.com/watch?v=ftkPJmTgYGU
Edit: Videoyu tekrar izleyince fark ettim ki Turkcell LTE şebekesini 2.6 ghz yani 2600 mhz frekansta test etmiş. Dolayısıyla ileride bu frekans üzerinden çalışacağını varsayarsak yeni iPad bu frekansı desteklemiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 30 Mart 2012; 22:40:37 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sam0
quote:
Orijinalden alıntı: e_capkan
4g avantajı frekansı düşük olduğu için kapsama alanın geniş olmasıdır diye biliyorum ben.
Ping kaç çıkıyor? Aynı anda EDGE ile dener misiniz testi?
Ping 750lerde, download 0,11 MB, Upload 0,00 MB çıkıyor Vodafone EDGE de
edge kullanmıyorum kapattım ayarlardan.
3g nin 3-4 katı fazla çıkar pingler edge te
3g de hızım 100mb tan sonra 96kbps :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: alican09turk
Turkcell 3G ile yeni iPad'de 20 mbit hızları görebilirsiniz. Bu da Amerika'daki 4G'den daha fazla hız demektir. Buraya kadar sorun yok.
Arkadaşın sorduğu sorunun cevabı şöyle. Avrupa'da desteklenen 4G frekansları ne 700 mhz ne de 2100 mhz. Dolayısıyla Türkiye'de ileride çıkacak olan 4G frekansları bu iki frekans dışında bir şey olacak. Tabi ki daha 4G'nin yaygınlaşmasına var. Şu an için 3G hızlarıyla dual carrier sayesinde Turkcell üzerinden 10 mbit hızları rahatlıkla görebilirsiniz. Buyrun bu da linki.
http://www.iphoneturkey.biz/2012/03/yurt-disindan-alinan-yeni-ipad-4gler-ve-turkiyede-kullanimi.html
Bu videoda da Turkcell 4G ile 170 mbit hızda download yapabildiğini görebilirsiniz. Tabi bu şu an için sadece bir test.
Edit: Videoyu tekrar izleyince fark ettim ki Turkcell LTE şebekesini 2.6 ghz yani 2600 mhz frekansta test etmiş. Dolayısıyla ileride bu frekans üzerinden çalışacağını varsayarsak yeni iPad bu frekansı desteklemiyor.
Mesaj yazmadan duramadim, dunyada butuuuuuuun operatorler 5 vendor'in baz istasyonlarini kullaniyorlar 2g/3g ve gelecek olan 4g icin.... Dolayisiyla labartuvarda veya sahadaki birkac baz istasyonu ile yapilan testlerin sonucunda 'en yuksek' hizi her operatorde gormek mumkun !
Dolayisiyla ne bununla ovunmek ne de dovunmek lazim kusura bakmayin... Onemli olan bu hizi butun ulkeye yaymak ve her zaman sagliyor olmak (QoS) ve dogru yerde kapite saglamak...
Iyi forumlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: cK2oo7
quote:
Orijinalden alıntı: alican09turk
Mesaj yazmadan duramadim, dunyada butuuuuuuun operatorler 5 vendor'in baz istasyonlarini kullaniyorlar 2g/3g ve gelecek olan 4g icin.... Dolayisiyla labartuvarda veya sahadaki birkac baz istasyonu ile yapilan testlerin sonucunda 'en yuksek' hizi her operatorde gormek mumkun !
Dolayisiyla ne bununla ovunmek ne de dovunmek lazim kusura bakmayin... Onemli olan bu hizi butun ulkeye yaymak ve her zaman sagliyor olmak (QoS) ve dogru yerde kapite saglamak...
Iyi forumlar
Kesinlikle size katılıyorum. Ama Amerika'daki 3G kullanıcıları 2-3 mbit'i zor görüyor. Bunu şu ana kadar izlediğim speedtest videolarına dayanarak söylüyorum. İstanbul içinde 3G konusunda sıkıntı yaşamadım ve tatmin edici hızlarda veri alışverişi yapıldığına inanıyorum Kaldı ki geçen yıl 3G'de Turkcell en hızlısı seçildi. Bir haberden alıntı yaparsak :
"Turkcell 3G santralleri, dünyanın önde gelen telekom altyapı sağlayıcı şirketi Ericsson'ın gerçekleştirdiği testlerin sonucunda data hızında dünya birincisi olarak belirlendi. 53 ülkedeki 639 farklı 3G santralinde yapılan ölçümler sonucunda hazırlanan "Uluslararası 3G Şebeke Kıyaslama Raporu" nda data indirme hızı ile dünyanın en hızlı operatörü Turkcell oldu. Çalışmada ilk 11 sıranın tamamını Turkcell 3G santralleri aldı. Turkcell böylece ABD, Japonya, İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin operatörlerini geride bırakmış oldu. "
Bu araştırmayı Ericsson gibi bir şirket eşit şartlarda yapıyor. Size katıldığım tek nokta kapsama alanı ile ilgili olur. Tüm operatörlerin 3G'de kapsama oranını 2G'de olduğu gibi % 99'lara çıkarmaları gerekiyor. Bunu hızlandırırlarsa bir sorun kalmaz bana kalırsa. Ayrıca elimizdeki cihazların pek çoğu HSPA+ destekler. Bu da teorik olarak 21 mbit'lik bir hıza tekabül eder. Hız konusunda sınırlayıcı bir etkendir. Yeni iPad'de olduğu gibi 84 mbit hıza kadar destekleyen cihazlarda çok daha hızlı bir bağlantı sağlanıyor yukarıdaki linkte verdiğim gibi. Ben mobil internet konusunda Türkiye'nin iyi bir yerde olduğunu düşünüyorum tabi ki fiyatlar fahiş orası ayrı.
Benzer içerikler
- ipad pil sağlığı
- apple pencil bağlanmıyor
- app store ülke değiştirme kredi kartsız
- ipad açılmıyor
- cellular ne demek
- ipad air 6. nesil ne zaman çıktı
- iphone se 2024
- snapdragon işlemci sıralaması
- final cut pro fiyat
- ipad pro m5 ne zaman çıkacak
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X